15. kolo
01.12.2019 14:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic porazil i Granadu a je v těsném závěsu za čtvrtým Realem Sociedad

Raúl García a Yuri Berchiche stáli u zrodu vítězství Athleticu nad Granadou 2:0. Domácí se bodově dotáhli na jiný baskický celek Real Sociedad a páté místo jim patří jen vinou horšího skóre. Granada byla domácím dlouho vyrovnaným soupeřem, ovšem v zápase si nedokázala vytvořit tolik nebezpečných šancí, jak by asi potřebovala.

Granada představovala velice nebezpečného soupeře, který byl schopný na San Mamés překvapit a koneckonců úvodní minuty to i potvrzovaly. Rána Antonia Puertase z jedenácté minuty byla nepříjemně skákavá, ale naštěstí pro domácí skončila těsně vedle. Poté se dlouho nic zajímavého nedělo, až do 37. minuty, kdy si nedovolený zákrok ve vlastní šestnáctce připsal Domingos Duarte, takže Athletic měl k dispozici pokutový kop. Raúl García v prvním momentu selhal, Silva jeho ránu vytěsnil, nicméně brankář Granady nestál na brankové čáře a celá situace se tak musela opakovat. Při druhé exekuci už si García vedl dost suverénně, Silva zůstal stát a Athletic vedl 1:0.

Druhý poločas byl na brankové příležitosti ještě skromnější a spíše než zábava to byl litý boj. A to doslova, protože hlavní arbitr zápasu byl po změně stran nucen pětkrát vytáhnout žlutou kartu. Každopádně Granada si nedokázala vytvořit byť jen jedinou možnost na vyrovnání a v závěru zápasu inkasovala druhý gól, který definitivně rozhodl. Lópezova přihrávka došla až na malé vápno, kde dobíhající Yuri Berchiche bez problému zakončil. Athletic zvítězil 2:0 a drží se v kontaktu s Ligou mistrů, na pátém místě tabulky má stejný počet bodů jako jeho velký rival Real Sociedad.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
Frantszek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele