LaLiga - souhrn 14. kola

30.11.2018, 23:04, aktualizováno 02.12.2018, 22:37
Komentáře a souhrny
Barcelona si poradila s Villarrealem a jde do čela tabulky, jelikož Sevilla uhrála v Alavésu jen bod. Real Madrid porazil Valencii a alespoň částečně dal zapomenout na ostudu z Eibaru, Atlético uloupilo v Gironě pouze bod. Levante porazilo Bilbao a posunulo se již na průběžnou šestou pozici...

Levante UD - Athletic Bilbao 3:0

03.12.2018 21:00

Góly: 45+4. Chema, 59. José Campaña, 69. Roger

Levante si v pondělní dohrávce 14. kola snadno pohrálo s Athleticem Bilbao, kterému doma dalo tři branky! O ty se postarali Chema, José Campaña a Roger. Baskové navíc dvacet minut dohrávali bez vyloučeného Pera Nolaskoaina.

Až nečekaně snadné vítězství se urodilo ve Valencii, kde si domácí Levante dalo dostavení s baskickým Bilbaem. Baskové tak jen prohloubili svoji špatnou situaci a dál se ocitají hodně blízko sestupové propasti. Ani dnes se jim moc nedařilo, herně je Levante přehrávalo prakticky neustále. Morales pálil po patnácti minutách poměrně ostře, ale jen do míst, kam brankář Iago Herrerín dosáhl.

Po rohovém kopu Bilbaa se z hranice pokutového území pokoušel o zakončení přes hlavu Beñat Etxebarria, ale jeho zakončení nebylo přesné. Následně se do vápna prodral útočník Aritz Aduriz, kterého zastihl perfektní pas Ikera Muniaina. Brankář Oier Olazábal ale vytáhl perfektní zákrok a udržel čisté konto.

Pár minut před koncem první půle Núňez velmi ostrým zákrokem sestřelil k zemi Rogera a sudí Jaime Latre mu ukázal jen žlutou kartu, navíc jen s nápovědou videa. Domácí se přesto dočkali spravedlnosti, protože v nastavení poločasu se Rochinův centr ze standardní situace odrazil k Moralesovi, jehož střelu hostující obrana vyrazila. Pouze však k nohám Chemy, který nadvakrát překonal obránce i brankáře Herrerína!

Ruben Rochina byl hodně aktivním hráčem a pár minut po změně stran vypálil z pětadvaceti metrů těsně vedle. Zkušený bek Toño o chvíli později nahrával na skvěl postaveného Rogera Martího, který však v hodně krkolomné pozici zakončoval jen vedle Herrerínovy brány! Bilbao ale v obraně propadalo a vzápětí znovu inkasovalo.

V 59. minutě totiž po další rychlé a nápadité souhře Levante Morales poslal míč tvrdou ranou do Herrerína, který balon vyrazil jen před sebe. Tam si seběhl José Campaña a pohodlně navýšil vedení domácích na 2:0.

Následně v samostatném úniku selhal José Luis Morales. Stejný hráč ale dvacet minut před koncem potáhl míč po straně a na vápno si naběhl Roger Martí. Ten byl sice ve skluzu sražen hostujícím brankářem, ale branku si připsat mohl. V závěru ještě Nolaskoain tvrdě srazil Moralese.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Sevilla FC 1:1

02.12.2018 20:45

Góly: 37. Jony - 78. Wissam Ben Yedder

Sevilla přišla o první místo ve španělské LaLize, které si zpátky vzala Barcelona. Sevilla totiž nezvládla utkání v Alavésu a veze si domů jen bod. Domácí Depor se dostal rychle do vedení a Seville trvalo až do 78. minuty, než našla na jeho obranu recept.

Sevilla měla před sebou těžkého soupeře v podobě Deportiva Alavés, které je na domácí půdě velmi silné a body jen tak nerozdává. I proto hosté ze Sevilly postavili co možná nejsilnější sestavu, v níž jsme našli Vaclíka, Kjaera, Banegu, Vázqueze nebo Silvu s Ben Yedderem. Domácí se spoléhali na Wakasa, Calleriho nebo Duarteho s brankářem Pachecem.

Do zajímavé šance se krátce po začátku utkání hnal Jonathan Calleri, jehož únik musel na poslední chvíli zastavovat obránce Kjaer. Zápas byl hodně ostrý a pro tvrdší zákroky nechodili hráči moc daleko. Deportivo bylo o trochu aktivnější, ale na větší šanci na té či oné straně jsme čekali delší dobu. Po šikovně zahraném autovém vhazování se do šance dral zkušený útočník Ben Yedder, ale k němu včas přistoupil Ximo Navarro.

Z velké vzdálenosti se Vaclíka rozhodl prověřit Duarte a český brankář musel míč vyrážet před sebe. Na opačné straně se sám na bránu hnal Wissam Ben Yedder, který těsně před Pachecem z posledních sil píchl do balonu a sledoval, jak míč míří kousek mimo. A v tom se Deportivo prosadilo! Hlavičkový souboj ve středu pole vyhrál Martín a protože míče se ještě dotkl Gómez, tak z ofsajdu se vracející Calleri mohl postupovat na bránu! Vybral si nahrávku na zadní tyč, kam si naběhl Jony a Vaclík nedosáhl - 1:0.

To byl pro Sevillu samozřejmě šok a favorit utkání chvíli hledal odpověď. K rozehrávce standardní situace se dostal Banega, který minul. A první půli uzavřel nepovedenou hlavičkou Escudero. Jony se po levém křídle dostal až do šestnáctky, z níž hledal nabíhajícího Calleriho, ale nenašel. Právě Calleri o chvíli později ukončil delší kombinaci razantní střelou vedle.

Do hry se v dresu Rojiblancos dostal Quincy Promes, který si náběh načasoval naprosto parádně. Fernando Pacheco však jeho ránu dokázal hbitě nohou vyrazit mimo! Brankář Deportiva se ocital ve stále větším ohrožení a v 66. minutě ho po kombinaci s útočníkem Wissamem Ben Yedderem napálil ještě Franco Vázquez!

Sevilla v posledních minutách tlačila svého soka před sebou, ale klíč na jeho pozornou obranu našla až v minutě 78. Zkušený útočník Pablo Sarabia se dostal po straně až k vápnu a jeho nebezpečný přízemní centr dokázal usměrnit do brány nabíhající Wissam Ben Yedder! V 89. minutě ještě střídající Darko Brašanac nastřelil hlavou tyč, od níž se balon odrazil jen do rukavic pozorného Tomáše Vaclíka!

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Villarreal CF 2:0

02.12.2018 18:30

Góly: 36. Gerard Piqué, 87. Carles Aleñá

Barcelona doma porazila Villarreal 2:0 a bude čekat, jak si ve večerním duelu povede Sevilla. V případě jejího zaváhání zůstanou Katalánci v čele LaLigy, v opačné případě budou v těsném závěsu druzí. Výhru Barceloně vystříleli sváteční střelci Gerard Piqué a Carlos Aleñá.

Svěřencům Ernesta Valverdeho se v minulých kolech nedařilo úplně podle představ a ani zápas s Villarrealem neměl být jednoduchý, byť Barcelona byla před zápasem obrovským favoritem. Žlutá ponorka chtěla katalánský velkoklub zaskočit a to se jí málem podařilo, protože první gólovku si vypracovala ona. Moreno si poradil v souboji s Lengletem a ter Stegen si musel sáhnout na balón.

Barcelona pak, jak je jejím zvykem, držela balón a brzy si začala vytvářet šance. Dembélé místo balónu trefil nohu protihráče, ale o pár minut později to byl právě on, který přesným centrem našel hlavu Gerarda Piquého a Asenjo se k tyči natahoval zbytečně - 1:0 pro Barcu. O tři minuty později měla Barcelona další velkou šanci, po zpětné přihrávce Alby střílel Messi a Asenjo tentokrát předvedl dobrý zákrok. Villarreal čekal ve druhém poločase náročný úkol, pokusit se na Camp Nou minimálně o vyrovnání.

Tempo druhého poločasu nebylo nikterak závratné. Barcelona se do ofenzívy za každou cenu netlačila a protože ani Villarreal nebyl aktivní, diváci sledovali velmi klidnou pasáž zápasu. Villarreal ztrácel na domácí jen jeden gól a dvacet minut před koncem si katalánští fanoušci výrazně oddychli, když Cazorla z volného přímého kopu přestřelil. Okamžik na to dostal prostor na hrací ploše Carlos Aleñá, který nahradil Artura Vidala.

A byla to právě nová tvář na hřišti, která pár minut před koncem pečetila barcelonské vítězství. Messi poslal za obranu krásnou kolmici a Carlos Aleñá šikovným obloučkem podruhé překonal gólmana Asenja.

Více informací k zápasu

Girona FC - Atlético Madrid 1:1

02.12.2018 16:15

Góly: 45. Cristhian Stuani (pen.) - 82. Jonás Ramalho (vl.)

Atlético Madrid překvapivě neveze z Girony tři body, ale pouze jeden. Před koncem první půle se totiž do jeho sítě trefil úspěšný penaltový střelec Cristhian Stuani! Osm minut před koncem utkání nakonec hosté docílili vyrovnávací branky, když si vlastní gól dal Jonás Ramalho.

Bitva mezi Gironou a Atléticem měla mít jasného vítěze, i když je pravda, že Girona se jen tak před někým nezalekne. Girona se na soupeře vrhla s hráči jako Espinosa, Bounou, Pons, Stuani nebo García, zatímco Atlético nasadilo osvědčené opory Saviće, Oblaka, Rodriho, Kokeho nebo Griezmanna s Costou.

Simeoneho celek se vydal do útoku prakticky z první akce utkání. Kolmici Saúla Ñígueze však obránci Girony zablokovali ještě těsně před nabíhajícím útočníkem Costou. Ve 12. minutě se obránci Atlética moc nepředvedli a nechali po standardní situaci úplně volného Álexe Granella. Tomu se otevřel prostor ve vápně a napálil míč na brankáře Oblaka. Volejem ale jeho bránu těsně minul!

O pár minut později se celá situace docela dost opakovala. Tentokrát Álex Granell místo rány centroval a našel nabíhajícího útočníka Cristhiana Stuaniho. Nejlepší střelec LaLigy v tomto ročníku ale z krkolomné pozice mířil jen těsně nad! To mohlo domácí hodně mrzet. Saúl Ñíguez měl totiž po narážečce s Griezmannem na kopačce úvodní gól zápasu. Jenže před brankářem Bounouem napálil jen břevno jeho svatyně!

Kokeho kolmice o chvíli později sice našla Diega Costu, jenže ten pouze špatně zpracoval míč. Ve 45. minutě se brankář Jan Oblak vrhl pod nohy unikajícího Cristhiana Stuaniho, který jím byl faulován! Sudí ihned po poradě s videem pískal penaltu a k ní se postavil právě Stuani. Míč napálil do Oblakova protipohybu a Girona překvapivě vedla!

Krátce po změně stran pálil Thomas Partey, který v dobré šanci mířil vysoko nad břevno. Dnes nepříliš viditelný Antoine Griezmann se dostal dostal do zajímavé šance po nahrávce od Costy, avšak i jeho zradilo zpracování míče. Álex Granell to posléze zkusil z hodně ostrého úhlu a brankář Oblak měl plné ruce práce, aby jeho šanci zlikvidoval!

Dnes to pro Atlético nebyl úplně povedený večer. Množství jeho šancí končilo nepřesností nebo špatným zpracováním. Atléticu ke konečné remíze trochu pomohla i minuta 68., v níž brankář Girony Bounou špatně došlápl a musel být střídán. Do brány zamířil Iraizoz, ale o svou oporu a jistotu Girona přišla.

Iraizoz měl první větší práci v 78. minutě, kdy Correa hlavou prodloužil míč k Saúlu Ñíguezovi, jehož střelu musel Iraizoz likvidovat parádním zákrokem. Ani jeho schopnosti ale nestačily, protože v 82. minutě Costa vedl rychlý brejk, na jehož konci byl smolař Jonás Ramalho. Ten ve snaze zastavit míč před útočníkem srazil míč do vlastní brány!

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Sociedad 1:0

02.12.2018 12:00

Góly: 33. Júnior Firpo

Betis doma konečně zvítězil a San Sebastian udolal jedinou brankou Júniora Firpa po půlhodině hry. San Sebastian neodehrál vůbec špatné utkání, jenomže gólovky, které si vytvořil nedokázal proměnit i proto, že v brance stál výtečný Pau López.

Betis podává v tomto ročníku LaLigy hodně nevyrovnané výkony a proti baskickému soupeři chtěl ukázat, že má navíc, než na postavení ve druhé polovině tabulky.

Andalusané vstoupili do zápasu lépe, ovšem počáteční aktivitu přerušilo velmi brzké střídání zraněného Andrése Guardada, kterého tak nahradil Ryad Boudebouz. Pro Betis to byla citelná ztrát, ale i bez ní si dokázal poradit a po půlhodině hry šel na stadionu Ballaídos do vedení. Júnior Firpo se ve vápně dostal k prodlouženému balónu a zblízka našel skulinku před zasahujícím Moyou!

Pět minut před přestávkou sahali hosté po vyrovnání, Sandro Ramírez postupoval sám na Lópeze a domácí brankář dokázal jeho střelu vytěsnit na rohový kop. Jen o chvíli později přežil Betis další tutovku soupeře. Zurutuza zůstal za obranou Betisu úplně sám, jenže centr, který mu naservíroval Moreno nedokázal usměrnit do branky!

Dvě velké příležitosti v závěru prvního poločasu musely San Sebastian hodně mrzet. Betis mohl v 58. minutě utéct na rozdíl dvou branek, kdyby Marc Bratra hlavičkoval o něco přesněji a trefil prostor mezi třemi tyčemi.

Betis mohl stihnout trest, protože v 72. minutě Baskové spálili další neuvěřitelnou gólovku. Pau López se stihl rychle přemístit a vychytat volej Sandra Ramíreze! Neuspěl ani o chvíli později Adnan Januzaj, který těsně netrefil branku. San Sebastian se v závěru utkání marně pokoušel vyrovnat, takže Betis dovedl utkání do zdárného konce a konečně doma získal všechny body.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Valencia CF 2:0

01.12.2018 20:45

Góly: 8. Daniel Wass (vl.), 83. Lucas Vázquez

Po šokujícím výpadku proti Eibaru již Real Madrid další ligové zaváhání nepřipustil. Diváci na stadionu Santiaga Bérnabeua viděli lepší výkon a výhru 2:0 nad Valencií, byť ani tentokráte se utkání neobešlo bez nervózních momentů a obav z další bodové ztráty. Díky vlastenci Daniela Wasse a pozdnímu zásahu Lucase Vázqueze tak Real poskočil na pátou příčku La Ligy.

Debakl v Eibaru si madridští vyžehlili již výhrou v Lize mistrů na půdě římského AS, díky čemuž si zajistili první místo v základní skupině a papírově výhodnější pozici do osmifinálového losu, ovšem další ztráta v už tak hrubě nevyvedené domácí soutěži by znamenala ještě větší prohloubení komplikací v boji o titul. Domácí navíc nastoupili ve značně experimentální sestavě bez Kroose, Casemira, Marcela či Isca, jenž byl předmětem vášnivých spekulací po opominutí ze zápasové soupisky právě proti Římu. Startu se tak dočkal třeba i mladý odchovanec Marcos Llorente.

Nutno podotknout, že první půle se Realu skutečně vydařila, byť průlom skóre se dostavil s notnou dávkou štěstí. V osmé minutě totiž Daniel Wass usměrnil Carvajalův centr nešťastně do vlastní sítě poté, co jeho spoluhráč Gabriel nezvládl zavčasu míč odvrátit. Brzké vedení dodalo Bílému baletu na klidu a Valencie mohla být za pouze jednobrankové manko v poločase ráda, neboť Benzema i Bale měli slibné možnosti k navýšení skóre.

Po změně stran ale hosté viditelně přidali a z utkání byla rázem napínavá záležitost. Obzvláště blízko měli k vyrovnání Santi Mina s Gabrielem, jenže shodně nedokázali trefit prostor mezi třemi tyčemi. Dost možná klíčový moment zápasu nastal v závěrečné desetiminutovce, když se sám před brankářem Courtoisem zjevil střídající Batshuayi, avšak jeho belgický kolega z národního týmu vytáhl kvalitní zákrok, a jen chvíli nato po rychlém protiútoku udeřil Real.

Na konci brejku po pravé straně, u jehož zrodu stál znovu neúnavný Carvajal, se ocitl Lucas Vázquez, jenž zařídil svému týmu poklidné dohrání zápasu a důležité tři body, díky nimž Real v tabulce předstihl barcelonský Espanyol a drží se tři body za vedoucí Sevillou, která má nedělní zápas s Alavésem k dobru.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Espanyol Barcelona 3:0

01.12.2018 18:30

Góly: 55. Jorge Molina, 65. Jaime Mata, 80. Vitorino Antunes

Espanyol nečekaně zaváhal a z Getafe se domů vrací bez bodů. Getafe totiž doma svého soka jasně přehrálo a kromě toho, že mu nepovolilo ani jednu vstřelenou branku, se do sítě brankáře Lópeze samo trefilo třikrát.

Barcelonský Espanyol byl před utkáním jasným favoritem, přeci jen se mu v letošní sezoně nad očekávání dobře daří. Před začátkem kola se pohyboval na páté příčce, což je pro něj výtečná vizitka. Getafe se naopak usadilo na dvanáctém místě, kde ho vídáme velmi často. K dispozici mělo ale domácí prostředí, na němž se mu daří i proti větším týmům.

Už v páté minutě se Dimitri Foulquier prohnal do pokutového území Espanyolu a upadl v něm po minimálním kontaktu s protihráčem, za což se dožadoval penalty. Sudí Lahoz mu ji ale nedopřál. O pár minut později se s dalším pokusem ukázal Jaime Mata, jehož dělovka byla na poslední chvíli zablokována obráncem Duartem. V těchto prvních fázích utkání domácí Getafe svého soka jasně přehrávalo.

Ani hosté nesložili zbraně. Útočník Borja Iglesias se dostal ke střele uvnitř vápna, ale jeho pokus letěl jen vedle levé tyče. Moc pohledné utkání to nebylo a první poločas skončil bez branek. Hodně ztrát, hodně pokažených nahrávek a podívaná bez duše - i tak by se dalo krátce shrnout dění v první půli. Ta druhá už ale byla o hodně lepším kouskem.

Jen chvíli poté, co se obě jedenáctky vrátily na hrací plochu, se Amath Ndiaye dostal uvnitř vápna ke střele. Zkušený veterán Diego López byl ale ve střehu a jeho pokus lapil! O minutu později už ale nestačil. Damián Suárez se obtočil kolem svého strážce a nahrál balon na Jorgeho Molinu. Ten z otočky zamířil k tyči a překonal Lópeze - 1:0.

Domácí kuli železo, dokud bylo žhavé. Po deseti minutách totiž přidali důležitou druhou branku, kterou ještě víc nalomili snahy hostí na možný obrat. Mauro Arambarri totiž dostal fantastickou nahrávku za nehybné obránce Espanyolu a spolu s Jaimem Matou upaloval na brankáře Lópeze. Před ním si nesobecky vybral svého kolegu, který poslal míč do poloprázdné brány - 2:0!

Espanyol byl jako opařený a jeho jindy dobrá defenziva se dnes trápila. Getafe naopak působilo velmi jednoduchým a lehkým dojmem. Aby toho nebylo málo, v 80. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů obránce Vitorino Antunes a jeho střela se ještě otřela o obránce Davida Lópeze, který podstatně změnil směr dráhy míče - 3:0.

To byl na poměrně Espanyolu debakl, se kterým hosté nedokázali nic dělat. Ale je pravda, že domácí byli mnohem aktivnější a efektivnější. V samotném závěru Sergi Darder proti Davidu Soriovi už neuspěl.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - CD Leganés 2:4

01.12.2018 16:15

Góly: 50. Toni Villa, 90+3. Enes Ünal - 11. Dimitrios Siovas, 42. Óscar Rodríguez, 66. Guido Carrillo, 75. Guido Carrillo

Estadio José Zorrilla zažil v sobotu skvělé utkání mezi domácím Valladolidem a hosty z Leganésu. Hostující tým potvrdil skvělou formu z posledních zápasů a odváží si 3 body za přestřelku 2:4.

První půle začala poměrně zostra, Deportivo Leganés zahrávalo hned v 11. minutě rohový kop. K němu se postavil Óscar, jež poslal prudký míč na přední tyč a Dimitros Siovas vstřelil hlavou první gól svého mužstva.

Domácí Valladolid brzká branka vyhecovala ke snaze o vyrovnání. V rychlém sledu po sobě měli velké šance nejprve Óscar Plano a o 4 minuty později jeho kolega Toni Villa. Valladolid až do samého konce poločasu měl více ze hry, jenže nedokázal své příležitosti proměňovat. Ve 43. minutě se dostal Leganés k dalšímu rohovému kopu, který v první fázi nepřinesl ohrožení branky. K odraženému míči však jako první přispěchal Óscar, jenž si narazil míč o domácího obránce a hlavou sám uklidil míč do brány. Poločas skončil nepříznivým výsledkem 0:2 z pohledu domácích.

V prvním poločase měl navrch domácí Valladolid a v podobném duchu začal také druhý poločas. Tlak na svého soupeře dokázal v 50. minutě zužitkovat Toni Villa, který se dostal opět k odraženému balonu a umístil ho za brankovou čáru.

Domácí tým opět zesiloval tlak na svého soupeře, když přišla neuvěřitelná hrubka gólmana Jordiho Masipa. Ten si vůbec nepohlídal rozestup od dotírajícího Carrilla a nechal si dát laciný gól, hosté jdou opět do dvougólového vedení 1:3!

Nedůraz a nepřesnosti v domácí obraně pokračovaly i nadále. Běžela 75. minuta utkání, kdy si na centr do vápna naskočil opět nepokrytý Carrillo a svým druhým zásahem v utkání posílá svůj celek do vedení 1:4.

Domácí celek již v nastaveném čase pouze korigoval skóre na 2:4 po gólu Enese Ünala, avšak nic více se již neudálo. Domácí svého soupeře jasně přehráli v držení míče 67% - 33% i v počtu střel na bránu. V tomto případě však snaha byla málo a hosté si odvážejí cenné 3 body domů.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - SD Huesca 2:0

01.12.2018 13:00

Góly: 38. Iago Aspas, 77. Iago Aspas

Celta Vigo neměla s posledním týmem soutěže Huescou žádné problémy a v poklidu zvítězila 2:0. Výtečný výkon podala největší hvězda domácích, reprezentant Iago Aspas, který vsítil všechny branky a zároveň se vyrovnal nejlepšímu střelci dosavadního průběhu LaLigy, desetigólovému Cristhianu Stuanimu.

Huesca přitom neměla vůbec špatný vstup do utkání a kdyby v 10. minutě proměnil velkou příležitost Rivera, mohl se zápas ubírat jiným směrem. Rivera se totiž natlačil na centr zprava a z malého vápna hlavou trestuhodně minul branku. Za deset minut bylo horko i na druhé straně při individuálním průniku Boufala, který opřel svojí střelu jen o boční síť. Celta každopádně přebírala otěže a ve 39. minutě poprvé udeřila. Mallo uvnitř vápna a v běhu převzal přihrávku, neukvapil se a před prázdnou branku naservíroval přesný pas zakončujícímu Iagu Aspasovi. Opora Celestes nezaváhala a v poklidu vstřelila první gól zápasu.

Hosté sáhli hned po změně stran k dvojímu střídání a minimálně v úvodu byli lepším týmem, jenomže Celta znovu přebrala iniciativu a zápas vesměs kontrolovala. Po hodině hry už byly všechny možnosti Huescy na střídání vyčerpány, aniž by se obraz hry změnil.

Čtvrthodinu před koncem předvedl Iago Aspas sprinterský souboj s Akapou, kterého se šikovně zbavil a brankáři Jovanovićovi zblízka nedal sebemenší šanci. Celta Vigo vedla v závěru utkání už 2:0 a měla nakročeno ke třem bodům. V nastavení se ještě domácím naskytly možnosti protiútoků, ale branka z nich už žádná nepadla. Celta zvítězila bez problémů 2:0 a v tabulce se posunula na dvanácté místo, zatímco Huesca je poslední.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - SD Eibar 1:0

30.11.2018 21:00

Góly: 53. Adrián Embarba

Adrián Ebarba rozhodl jedinou brankou důležité utkání Vallecana proti Eibaru. Situace Raya je sice nadále obtížná, ovšem tříbodový zisk přeci jenom zlepšil vyhlídky na budoucnost. Domácí celek teď ztrácí na nesestupové pozice čtyři body, avšak rozdíl se ještě může změnit.

Eibar si porážku na Estadio de Vallecas nezasloužil, protože po většinu zápasu byl o něco aktivnějším týmem. Jenomže fotbal se hraje na góly a těch dalo Vallecano víc, Rayo uštědřilo hostům lekci z produktivity.

První poločas toho zas tolik nepřinesl. Eibar byl aktivnějším týmem a Rayo se v podstatě jenom bránilo, nicméně brankář Dimitrievski nemusel řešit jedinou složitější situaci před svojí brankou. Až ve 27. minutě musel poprvé zasahovat po hlavičce Orellany, kterou dobře vyrazil. Z prvního poločasu to bylo vše.

Pokud chtěli domácí pomýšlet na body, potřebovali výrazně přidat a to se jim na začátku druhého poločasu povedlo. V 53. minutě si Moreno na pravé straně hřiště dobře poradil s přihrávkou a volný Adrián Embarba pohotovou střelou zajistil domácím jednobrankový náskok. Eibar byl najednou jako opařený a nemohl si vytvořit nic, čím by mohl odpovědět. Vallecano se nadále nikam nehnalo a hrálo tu samou písničku jako v první půli. Na Eibar to ale zatraceně platilo a skóre se až do závěrečného hvizdu nezměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona1484237:1928
2.Sevilla FC1483326:1527
3.Atlético Madrid1467118:1025
4.Deportivo Alavés1473418:1424
5.Real Madrid1472522:1923
6.Levante UD1463523:2121
7.Girona FC1456317:1621
 Espanyol Barcelona1463517:1621
9.Getafe CF1455415:1120
10.Real Sociedad1454517:1619
11.Real Betis1454514:1719
12.SD Eibar1453615:1918
13.Celta Vigo1445525:2217
14.Valencia CF1438311:1117
15.Real Valladolid1445511:1417
16.CD Leganés1444614:1816
17.Villarreal CF1435613:1614
18.Athletic Bilbao1418514:2311
19.Rayo Vallecano1424815:2810
20.SD Huesca1414912:297

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (283)

Přidat komentář
Mass

Vallecano>Eibar>Real M.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne!

Reagovat
Hristo Stoichkov

Bakero končí jako ředitel La Masia

Z rozhovoru s de Ligtem:

"I think you can compare my playing style to that of Gerard Piqué. A strong defender with good ball-playing ability. He was a midfielder in his younger years, just like me. Barcelona's style of football is also similar to that of Ajax."

“For example - Giorgio Chiellini is an amazing defender, but the way Juventus play is totally different compared to Ajax. You tend to look at players who have a similar style. That’s why I like to compare myself to Piqué.”

“I have always been a fan of Italian defenders. Chiellini, Cannavaro, Maldini, Baresi, Nesta. Defence is close to an art form in Italy. Keeping the opponent from scoring at any cost. Making strikers afraid of playing against you. Quitting is not an option.”

“The same goes for Sergio Ramos. He has this aura of invincibility. Sure, he might make a few mistakes like we all do, but he more than compensates that by leading the way for his team.”

Villa s Iniestou opět v jednom dresu

Reagovat
Phillipinho
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z nejméně doceněných útočníků v Evropě

Reagovat
Phillipinho

Souhlas. Perfektni hrac

Reagovat
Carrick

Reagovat
Mateo16

Wau ale sa na to ten obranca dobre vykaslal

Neni nad to tvoje hypovanie hracov typu Aspas. Preco si to nepisal ked hrala Spanielska repre ? alebo proti RM, To boli od neho zufale vykony.

Reagovat
Phillipinho

Staci se podivat na jeho cisla. Treti rok po sobe ma nakroceno k tomu, aby vyhral Zarrovo trofej pro nejlepsiho spanelskyho strelce. Momentalne nejlepsi strelec ligy a to hraje za Celtu, ktera je nejslabsi za posledni roky. V reprezentaci ma 6 golu coz je velmi slusnej pocin, na to kolik odehral minut. Minuly rok dal hattrick Sevilly, 2 goly Barcelone. Faktem proste je, ze je to jeden z nejlepsich hracu La Ligy. Zadnej hype

Reagovat
Mateo16

Faktom je ked je cas aby ukazal svoje kvality hlavne v repre tak akosi sa zmeni na Nolita

Reagovat
Phillipinho

Ja si teda myslim, ze je to snad nejvic underated hrac. Spojeni Aspas a hype bych teda necekal.

Reagovat
Mateo16

Lenze je mu ta Celta sedi a to je asi tak vsetko pokial by mal tahat vacsi klub alebo repre tak tam uz ....

Reagovat
smazaný uživatel

V repre nemá tie štatistiky zlé.

Ťahať väčší klub...asi myslíš LFC. Tak to angažmán nepatrí medzi jeho úspešné, hoci to má aj objektívne príčiny, ale niekedy to skrátka nesadne.

Ale útočník je to dobrý...

Reagovat
technecium

Zajímavý, že u Gutiho ti to nevadilo

Reagovat
Eichel

mne prišiel v tej repre práveže ako platný žolík

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Paco další gól

Reagovat
Ed_Hazard

Pozeral si to? Oni mu tie lopty servírujú už cielene,

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no Piszczek mohl klidně zakončovat sám.

Reagovat
Ed_Hazard

Ale lepšia možnosť bola prihrať Pacovi, to treba uznať. Ja mu to prajem docela

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Ed_Hazard

Vale riadni tragédi. S tým čo dnes predviedli by som im doprial zostup

Reagovat
Kokesh

To ja uz jim to preji hodne dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra nad Valenciou vždy poteší Potešili Dani, Marcos a Reguilón

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme menovaní

Reagovat
Pesojen

dejte tu krysu pryc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Berbatov9

Vyhra potesila, Dani Carvajal pusobil uplne z jinyho sveta, ty posledni zapasy velky prekvapeni i ten Marcos Llorente, nejakym zpusobem individualne vsichni tak nejak dobre byt proti teda prekvapive slaboucke Valencii (ikdyz teda mela dve jasny golovky) , kazdopadne nevim jestli to prijde jen mne ale nechapu ten prechod Realu do utocne faze kterej je zapas od zapasu naprosto stejnej a nesmyslnej v tom ze se dokazou na dva tri doteky bleskove dostat dopredu ale jsou tam vzdycky jen ve dvou lidech a nikdo je nedoplnuje takze vzdycky se tam zahnanej hrac u rohu snazi vymyslet centr na Karima kterej je sam mezi 5ti nebo teda prihravka pod sebe s klasickym otacenim kolem vapna bez vysledku, a co mi teda uplne pije krev ta jejich touha dotukat si to az do prazdne ktera vetsinou konci na velkym vapne nesmyslnou prihravkou misto strely

Reagovat
Ed_Hazard

Absolútne nezvládame brejky. Rútime sa dopredu a niekde na poliacej čiare si vždy hráč s loptou uvedomí, že tam má pri sebe max 2 hráčv, takže sa s loptou otočí a posunie ju dozadu Strašne mi to pije krv...

Reagovat
valloire

Jo Mourek, nadává se na něj, ale to byly brejky....

Reagovat
Ed_Hazard

Pozerám, že to tu nikto nespomenul (a už asi ani nespomenie), ale včera Thibo vynikajúci zápas. Sice ho tu hejtujem aj ja, ale ak by chytal ukazoval také zákroky ako včera pravidelnejšie, tak treba uznať, že post jednotky má zaslúžene.

Reagovat
Mateo16

Rad by som ho pochvalil ale neni fakt za co.

Mina 1x prestrelil z 5 metrov, druhy krat nedokazal obist Thiboa, Michy bol v ofsidu cize jeho gol by neplatil. Gabriel tiez prestrelil z 5 metrov.

Jedine by som pochvalil Thiboa za vybeh proti Minovi ale netusim kolko ofenzivnych hracov by dokazalo takto zahodit najazd

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Reagovat
madridcan

To, ze odpiskal ofsajd neznamena, ze v nom bol

Reagovat
teenz

Určitě si Keylor zaslouží MINIMÁLNĚ chytat LM, kde několik let po sobě předvádí top výkony, který nás vždy podrží a je jeden z hlavních důvodů treblu.

Reagovat
Ed_Hazard

o tom niet pochyb, to ze nechyta ani LM ma serie neskutocne

Reagovat
CHONG

Jenomže je pravidelně neukazuje a úplné odstřihnutí Keylora je prostě hnus a jenom další kamínek do mozaiky toho, proč je mi z Realu teď nejvíc smutno, za celou dobu, co mu fandím.

Reagovat
teenz

Reagovat
ADM

Reagovat
misinho7

Reagovat
valloire

Dalo se to čekat....je třeba vybudovat novej tým a to pár let potrvá. Jsem s tím smířen.

Reagovat
smazaný uživatel

Betis brutální ofenzivou opět zničil soupeře - čtvrté vítězství 1:0 v sezoně Ještě vtipnější je, že jinak než 1:0 dokázali vyhrát pouze nad námi

Reagovat
Phillipinho

Junior bude hodne zhave zbozi...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Co se tomu Costovi odehrává v hlavě? Jako vždycky byl totální svéráz, ale většinou to dokázal strhnout ve prospěch svýho týmu. Dneska tam opět (poněkolikátý letos) jenom řve jak šílený po každý nepovedený přihrávce spoluhráčů. Začínám věřit tomu, že je to rakovina celýho týmu, zvlášť v kombinaci s tím, jak je impotentní a herně totálně mimo.

Reagovat
Phillipinho

Jsem docela zvedavej, jestli se do toho zase dostane. Aspon zaridil ten srovnavaci gol a potom na nem bylo videt, ze chce aspon vyhrat, narozdil treba od Griezmanna, od kteryho bych v tehle chvilich cekal vetsi prispevek.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Osobně mu moc nevěřím, fyzicky už půjde dolů a vzhledem k tomu, jak hodně na tom má svou hru založenou, to bude muset být znát. Samozřejmě to jen těžko bude taková tragédie jako letos. Celkově musím říct, že Cholovo 442 je absolutní utrpení, v lize už se na to dokáže připravit každý (zvlášť když rve CMka na křídla), doma to ještě dokážete silou vůle a standardek většinou utlačit, ale venku to je jedna ztráta za druhou. Griezmann je sice bídný, ale má to hodně těžký kvůli tomu, kolik rolí musí splnit, aby tým fungoval. Podobně jako třeba Messi.

Reagovat
Phillipinho

Dokonce se nedavno objevily zpravy, ze ma Costa nabidku z Ciny. Jenze ja si myslin, ze Cholo ho nebude chtit pustit, protoze je to proste jeho milacek a nasadi ho i kdyz neni treba uplne zdravej. Udajne ted hraje se zranenim nohy a mozna bude potrebovat operaci. Jinak venku je to absolutni tragedie no, Cholo nedokaze nikoho tim stylem nejak zaskocit a vsichni jsou dokonale pripraveny.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Hristo Stoichkov

https://twitter.com/btvesports/status/1069178856823771138

Riqui včera za béčko proti Valencii Těším se opět na moment, kdy takoví hráči budou dostávat šanci v áčku aspoň na pár desítek minut. Třeba dneska mohla být ideální možnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Trenuje nás Valverde a v záloze "hraje" nestřídatelný bůh Rakitič takže na ten moment si pravděpodobně počkáme ještě hodně dlouho bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra o dva nad nechutným týmem, čisté konto, v obraně po delší době skoro bez problémů, odchovanec krásný první gól Ale ženy budou řešit, že chudáček Vidalek, který je v klubu týden i s cestou, si zahrál o 20 minut míň než mohl

Reagovat
2miguel1

Tuzba, hrat dnes naplno. ( 1 - najmenej, 10 najviac )

Ter Stegen- nedohdnoteny

Alba - 5

Pique - 7

Lenglet - 5

Semedo - 5

Sergio - 3

Rakitic - 3

Vidal - 10

Messi - 0

Dembele - 7

Coutinho - 0

Reagovat
roman1978

leo 0?

Reagovat
valloire

Reagovat
LAM

Messi 4 za asistenci a dva dobrý slalomy (jinak bo tom jak ho pokopali se na radši vykačlal )

Coutinho dokonce minus 1.Ten je dobře v lese

Reagovat
smazaný uživatel

jedným slovom katastrofa...

Reagovat
roman1978

další zápas pod valverdem a zase jsem skoro usnul. rakitič zase o ničem a za odměnu celý zápas. nejlepší záložník vidal a za odměnu byl střídán. bus za pár zápasů už nebude moct ani chodit. coutinho není útočník, ale proč ho nedat do útoku a útočníka na nechat odpočívat na lavičce. alba do jara nevydrží. semedo s dembsem parádní.

ale nejhorší je číst ty hovadiny od toho australského idiota

Reagovat
Coutinho10

konecne vyhra s cistym kontem , ikdyz tam bylo stesti, ze Villarreal trefil jenom tycku....ted jsem zvedavej, jak zareaguje Sevilla, ale kdyz jsem videl jejich posledni stastnou vyhru 1:0, tak si nemyslim, ze by dokazala se drzet delsi dobu takhle vysoko...uvidime

Reagovat
Majk91

Co je s tym Coutinhom? ved tie jeho vykony to je neskutocna marnost. Totalne bez zivota. Keby chcel hrat aspon tak ako hral na jar...

Naopak Dembele vyzera cim dalej tym lepsie. Nepozerajuc na tych par nepresnych prihravok, tak dnes podal velmi pekny vykon. Inak z Alenu bude super hrac, len mu musi pan telocvikar davat dostatok sanci.

Reagovat
LAM

Zajímalo by mě,jak by vypadalo Sergio,Arthur,Alena-Dembele,Suarez,Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

akorát místo Suareze Malcom

Reagovat
technecium

Blbost, hrát dnes Suarez, dáme jim 5:0...

Reagovat
Majk91

to sa bohuzial tak skoro nedozvieme

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipné je jak minimálně 3/4 cules nadávají a pískají na Valverdeho a jeho nesmyslné střídání, ale Ernesto má v p*či a stejně tragického Rakitiče další zápas postaví do základu, i kdyby Arthur s Vidalem podali nadpozemský výkon. Jinak Alena to tam na pár minut aspon trochu dobře rozhýbal

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, protože to hlavní, co má trenér velkoklubu dělat, je poslouchat přání nesoudných fanoušků

Reagovat
LAM

Jojo protože tragickej Rakitič kterej hraje celou sezonu ho.no není vůbec vidět.Větší hnus jsme hráli možná v roce 2004.Každej jinej trenér by kvůli tomu už letěl,tak snad Valverde poletí taky

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale to co má trenér takového velkoklubu dělat, je sundat hráče, který je marný a nechat hrát hráče, který je ve formě a na vysledek zápasu by mohl mít alespon trochu pozitivní vliv

Reagovat
2miguel1

Rakiticov hejt je bezprecedentny..opat raz si svoje uhral...ten vykon ale celkovo je bez zivota

Reagovat
LAM

bez života a bez kreativity.Když vemu že tohle u nás hraje CM

Reagovat
LAM

Hrajem pod Valverdem čím dál větší sr.čku.Nikdy jsme nebyli doma tak slabý jako tenhle ligovej ročník a to je co říct.

Hlavní problém je v záloze kde dnes nebyl nikdo kdom dokáže dát průnikovku a pak je to jen o čekání na chybu.Pas Messiho na Alenu z nich není schopnej bohužel nikdo.Leo dneska úplně mimo hru(což byl hlavní plán Villarealu)a podle toho to vypadalo.Nejlepší na place dneska Dembele

Snad se stane zázral a za tejden začnem hrát jinak(protože tohle už nedávám)máme dva venkovní zápasy v lize a Totáč doma,takže podobnej výkon jak dnes by nedopadl dobře.

Jinak čím dýl je trenér u týmu tím by víc měla bejt vidět jeho práce.My ale hrajem čím dál nudněji a hůřPříjde zápas jako dnes kdy není Messi vidět a je po kreativitě celýho týmu,Rakitič kterej hraje strašnou tužku opět musí hrát celej zápas(za to Vidala kterej makal jak blázen radši stáhne )a nic nenasvědčuje zlepšení.Valverde out

Reagovat
2miguel1

hlavny problem je nemotivovanost hracov ...a tam moze byt aj neviem kto...ja som to pochopil po zapase s Tottehamom..proste tento rok sa sustredujeme na Champions League a ligu ideme na udrziavaci mod... 7krat sme ju vyhrali za 10 rokov, tych hracov to uz proste 'nebavi' ..nemaju motivaciu to zas vyhrat..to je hlavny problem..

Reagovat
roman1978

Reagovat
LAM

Šestříme se už na podzim?

Jinak třeba Juve vyhrál snad 7krát za sebou ligu a každej rok makaj jak o život,takže to jde.

Reagovat
2miguel1

Nesetrime. To nasadenie v Lige Majstrov je snad 10-nasobne vacsie.

Reagovat
LAM

Tak je poviností trenéra nabudit tým.Jak říkám,když to jde jinde,tak to musí jít i u nás.Dřív jsme v některých domácích zápasech taky hráli údržbu,ale jelikož jsme hrál daleko víc týmověji a líp kombinovali tak i tak to šlo.

S tou hrou pod Valverdem(největší sračku za 10 let)ale s timhle nasazením hrát nemůžem,protože pak nám dělá problém úplně každej.

Reagovat
roman1978

to si děláš prdel? většina hráčů tam tak dlouho není. to ti to nedochází?

Reagovat
2miguel1

Alba-titul, Pique-titul, Umtiti-Titul, Semedo - titul, Sergio - titul, Rakitic - titul, Coutinho - titul, Messi - titul, Dembele - titul ..Vidal - bez titulu, je to aj vidno ...ono dost sa podla mna prenasa nasadenost Messiho v zapase na ostatnych hracov ..vidiet tam lietat Messiho, podla mna by si ostatni nedovolili to takto vypustit ako dnes

Reagovat
2miguel1

dalsia vac. Dostat 4 goly od Betisu len podciarkuje to uplne nekoncentrovanie sa na hru. Hlavou uplne inde, len nie na zapase. Mozno to ide aj na vrub Valverdeho, ze hracov nevie motivovat, pretoze to je hlavny problem v lige.

Reagovat
LAM

Né možná,ale určitě.Hlavně že tu loni na podzim lidi psali jak zapracoval na defenzívě.Od tý doby to jde z obranou s kopce a ve předu je to nuda.Ale co by člověk čekal ze zálohou Sergio,Rakitič,Vidal.

Reagovat
LAM

Jojo,zrovna Coutinho,Dembele nebo Semedo.Ti tak můžou bejt přežraný trofejema Kdyby aspoň Valverde tomu týmu něco dal,ale v ofenzívě hrajem vyloženě na náhodu nebo na Messiho.Tam neníé žádnej plán.Ten propad od Pepka kde bylo krásně vidět naučený věci z tréningu po paměti je strašnej.

Reagovat
2miguel1

Coutinho je v lese, tam to vidim na psychicke problemy podla mna ...Dembele je ako na hojdacke, raz dobre, potom zle..a Semedo si svoje zahra skoro vzdy...Sergio,Rakitic,Vidal je zaloha z nudze cnost, nakolko je zraneny Arthur,Roberto...zabudnnite na Alenu, Sampera,Puiga..ti hraci nemaju na Barcu a nikdy mat nebudu..to uz radsej Vidal,Rakitic,Sergio ako cely zapas Alena..

Reagovat
Gazdo

Reagovat
LAM

Puig a Alena na to nikdy mít nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Kde vy se berete...

Reagovat
2miguel1

ja uz mam dost vas ..prvy v lige, prvy v lige majstrov v skupine s Tottehamom a Interom, El Clasico 5:1 ale vam sa ta huba nezavre a vsetko zle zle! tak bud fandite alebo zalezte niekam a chodte fandit inde. Si myslite, ze teraz 10 rokov budeme hrat krasny futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si tu hubu prvním místem ucpat můžeš, ale nám ji nezavírej chytráku. Ten tvuj Tottenham dneska byl rozdrcel Arsenálem. Tady je otazka kdo tu fandí srdcem a kdo curakem. No nekomu staci umely kozy, vydrepovanej zadek, ale to ze je blba pica ho nezajima. Vzdyt ma kozy čtyřky. Tady je stejna situace. To ze se ti libi cumet na tu odpornost co ve vetsine zapasu predvadime je tvoje vec, ale nerikej mi jak mam já fandit.

Bez klikni si na tabulku a slintej jak jsme na prvnim, to ze ma Sevilla zapas k dobru si nevsimej.

Reagovat
Dr. Admess

Tahle logika.

Reagovat
MadMrJacky

Reagovat
Kokesh

Taky se docela divim. Posledni roky si pamatuji od cules spis jednotu, ted se to tady docela solidne hada mezi vlastnim taborem...ne ze by mi to vadilo .]]]

Az skonci Leo, bude vice podobnych sezon jako je nyni tahle. To bude Barca moci doufat jen v navrat Pepka. To Real po Cristoanovi nikoho takoveho nema...

Reagovat
valloire

Až na pár výjimek to jsou fans úspěchu a Messiho. A taky voslové. V tomhle jsme vo parník lepčí. Taky co se divit, když jejich guru ve slabších obdobích radši staví barák.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci úspěchu a nadáváme na hru ne na výsledky...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Říká člověk, který Realu začal fandit jen kvůli úspěchům, je aktivní jen když jsou úspěchy a říká to těm, kterým nejde o úspěchy, ok

Reagovat
Generalní Gladiator

Dement roku no, všelidové hlasování je nemilosrdné

Reagovat
valloire

Tak bacha, to nevim kdes sebral, ale Realu jsem začal fandit kvůli úžasnýmu fotbalu, atmosfeře a tomu, že se nikdy nevzdali ač prohrávali výrazným rozdílem. A v PMEZ to zrovna tenkrát nebylo. A aktivní jsem cca furt stejně. Akorát se nedá psát o zkušeným týmu, páč tohle je přezkušený tým, což je ale špatně. A vám tu primárně o úspěchy jde, ale jak říkám, ne všem primárně. Ať se v tom každej najde.

Reagovat
remeslnik

Ad předposlední věta. Nemáš pravdu, právěže drtivé většině culeés nejde primárně o úspěchy Barcy. Hodně fans Barcy jí začalo fandit právě pro tu krásu jejich hry, která vycházela z techniky a umění hrát fotbal. Ta hra bavila. Barca nebyli válečníci, a taky se nikdy nesnížila k tomu zvítězit za "každou" cenu a "jakýmkoliv" způsobem, jak tomu bylo u Realu třeba za působení Mourinha. A jestli se teď fans Barcy rozdělují na dva tábory (většině, ale většinou mlčící, se to nelíbí), tak je to právě pro ustupování od Johannova odkazu špičkové techniky a přehledu k bezkoncepčnímu nezáživnému nudnému nehezkému čemusi bez jakéhokoliv nápadu - bez chuti a bez, možná vlastně už se zápachem. Ty zápasy už nebývají ( až na vyjímky) k potěše oka a srdce a pod kontrolou, ale protrpěné. Pouze pár jednotlivcům to je jedno, hlavně že se přece jaksi vyhrává.

Reagovat
valloire

tak na tebe tohle taky není

Reagovat
remeslnik

Reagovat
roman1978

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jaký si měl kdysi názor na vyhazov Capella po titulu?

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
valloire

no negativní, hra by se časem zlepšila

Reagovat
fefo

Fanusik Realu vytyka inych ako fans uspechu... OK Tiez co cakat, ked jedna z ich najvacsich legiend je Greatest a ich guru je stary komunista s nohami na stole a hned jak sa nedari radsej zdrhne do Tatier, alebo sa ide vadit o Zemanovi

Reagovat
valloire

prej komunista ale odpustím ti, protože nemůžeš číst všechno a do Tater kvůli neúspěchům těžko zdrhnu, páč tam jezdím v létě a na podzim, je to moje priorita a netýká se to nějakejch výsledků....koukam ale, že potrefená husa....

Reagovat
fefo

Jo ono starci su dost casto komunisti, to bol iba tip

Kazdopadne, si stojim za tym, ze fanusik realu nema pravo kohokolvek posmesne nazyvat fans uspechu. To ostatne je len neskodne podpichnutie.

Reagovat
valloire

Kdyby ti to myslelo, tak by tě mohlo napadnou, že do hor starci zrovna nejezdí aspoň ne tam co já ty tipe. Jinak to zase vážně neberu, ale hádat bychom se měli spíš my v Realu, ne vy. A já to právo mám, protože jsem kvůli úspěchům fandit nezačal. Vůbec i z vaší strany ti starší mohou mít výhrady kdy chtěj, protože ti též nezačali fandit kvůli úspěchům. Ti mladší povětšinou za Pepka nemaj co říkat.

Reagovat
fefo

Real skratka nikdy nebol klub, ktory by nevyhraval trofeje a neporazal vsetkych superov. Koneckoncov je to najuspesnejsi klub, cize drviva vacsina jeho fans su fans uspechu. Kazdy z nich si vytvoril vztah ku klubu na zaklade nejakej uspesnej ery.

Dalsia vec, ja nepatrim ku cules. Ja iba neznasam Real a to hlavne kvoli jeho fans.

K tym komunistom; vsimol som si ze ta rozculuje, ked ta nazyvaju starym a dedom, tak som skusil rypnut

Reagovat
valloire

Ještě k tomu, že starci jsou dost často komunisti....ne že bych teda byl stařec, ale to naše generace udělala revoluci a podpora KSČ byla mezi náma tak těch 10% co maj i teď. No a dneska mladí sice nejsou moc v KSČM, ale názorama a podporou neomarxistů je to snad ještě horší než bylo za nás.

Reagovat
Gazdo

V poslednej dobe ale uberas na kvalite

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to jednota? Za každou cenu obhajovat klub a jeho kroky tak, jak to tady převážně děláte vy? Já si myslím, že paleta různých názorů je prospěšná. Je důležitý, aby se názory sjednotily na nejdůležitějších otázkách, které se dotýkají vlastní podstaty fungování klubu, což je u nás pěkná útočná hra (dle našich žebříčků), sázení na odchovance a národnostní podpory Katalánska a Katalánců.

Mně se třeba ten spor, který tady vedou proErnestovci a protiErnestovci, zajídá, protože jim nejde primárně o vyřešení toho problému, ale už je to jen o tom, prokázat, že ten jejich názor je ten správný. Oni nechtějí diskutovat - oni mají svůj názor na věc. Oni si myslí, že ten jejich názor je ten správný a jediný a důkaz o tomhle oni nadřazují všemu ostatnímu, dokonce i nad zájem klubu samotného. Kořen zla vidím v Klokanometovi, kterej tady melduje furt to samé a je mu jedno, co se na ploše děje. To je prostě člověk-debil. Nebýt něho, tak věřím, že by příkop mezi pro- a protiErnestovci nevznikne nebo nebude tak veliký.

Reagovat
Visca el barca

Nejhorší je LAM, to je chodící negace.

Reagovat
ADM

Z boja o titul sme boli mimo už asi v 8. kole

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Gazdo

Ja som zachytil uz predsezonne prognozy

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já třeba nevidím důvod, proč by měli mít fanoušci jednotný pohled na fungování klubu, osobu trenéra či jednotlivých hráčů. K čemu by měla sloužit diskuze? To se mohlo dít za Laporty (ani tam tomu tak úplně nebylo, sám víš, jaký nesmysly se na něj vytahovaly), ale ne teď, kdy celý klub funguje stylem, který se mnoha culés oprávněně příčí. Největší paradox je podle mě ten, že “fanoušci výsledků”, jestli je tak můžu nazvat, se nazývají těmi největšími fanoušky a kritizují tu část fanoušků, kteří by část výsledků dokázali vyměnit za pohlednější hru, více zábavy a zapojení odchovanců - jednoduše řečeno plnění klubový identity.

Ta Valverdeho kritika je naprosto zasloužená, dokud zůstává ve fotbalový rovině a nezachází do tý osobní, což se bohužel také děje. Za mě ideální myšlenku přednesl tuším technecium - aby EV dojel sezónu a mezitím se našel jeho nástupce. Není to žádný tragéd, jak z něj někteří dělají, tým umí takticky připravit, o čemž svědčí i to, že o něm s uznáním mluví všechny dlouholeté opory týmu. Ale zároveň neumí naučit hrát tým způsobem, jaký po něm fanoušci oprávněně (vzhledem k materiálu, jaký v týmu má) žádají. Třeba včera, ostatně už poněkolikátý letos, jsme si ze hry v domácím zápase nevytvořili prakticky vůbec nic, to je úplně strašidelný. A pochopit se musí i to, že kdyby měl větší pravomoci, zůstal by v týmu Paulinho, přidal by se Willlian, Ander Herrera a další podobný posily. Pár let by byly výsledky a pak bysme bez Messiho následovali kroky AC Milán, který se z toho doteď nevzpamatoval, navzdory stamiliónovým investicím čínských majitelů. V týmu máme několik skvělých mladých hráčů a jsem přesvědčen, že pod kvalitním ofenzivním trenérem by rozkvetli.

Statistika proti Villarrealu:

https://pbs.twimg.com/media/DtcmBRgVAAA3jTV?format=jpg&name=large

Reagovat
ADM

xG open play 0.09 Benzema hadr

Reagovat
technecium

To je ta absence Suareze. Prostě bez něj už to Messi nedává

Reagovat
ADM

Vid nižšie môj koment. Messi nemôže hrať v systéme ušitom na Suareza.

Reagovat
technecium

No však. A myslím, že nemůže už ani hrat na F9

Reagovat
Visca el barca

Šlo by to jen u Pepa. Nikde jinde na světě ne.

Reagovat
ADM

No pod Ernestom asi nie. Ale verím že s Vidalom by to bolo možné, ale to by sme naozaj museli prekopať systém od základov a takisto dostať Coutinha do formy a uplne ineho atletického rozpoloženia, kde by si s Dembelem z krídiel neustále nabiehali a vedeli vyhovieť s Messim .. no a Vidal by nalietal do vápna zo zálohy, kedže Messi by v ňom nebol..

Reagovat
valloire

Vidal je váš Casemiro a Valverde chce vyhrát LM. Zase se vopičíte.

Reagovat
ADM

Však už niekoľko rokov hrá AM / CM...

Reagovat
valloire

To je jedno. Je to podobnej typ hráče, bojovník, bude to čistit a tohle jste potřebovali. Na nějaký pozice někým daný zapomeň, přijde jinej trenér a vidí to jinak. A kdo z nich bude mít pravdu?

Reagovat
ADM

Vacsinou mas pravdu ty, ale o Coutsovi si mi pisal ako o trefe do cierneho

Reagovat
Visca el barca

Však on se zvedne. Já bych nepanikařil.

Reagovat
valloire

tak

Reagovat
valloire

Moje pravda přichází časem. Až to Coutinho pověsí do šibenice a zajistí vám postup do finále, vzpomeneš si a uzříš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Však to píšu - shodněme se na tom naprostým základu a ten zbytek prostě každý může vidět jinak.

Včera to bylo naprosto nekoukatelný. Přijde mi to horší a horší. Normálně jsem to včera málem nedokoukal a to byl stav o jeden gól, či-li prakticky nerozhodnutý zápas. A nemyslím si, že je chyba ve mě. Jako vidět ten chaos je pro moje oči jak kyselina - moc to bolelo. Pro mě je naprosto nepochopitelný, že tohle může vidět kouč a nic s tím neudělá. Je pro mě nepochopitelný, že hráči jako Coutinho nebo Sergio můžou hrát takovouhle stračku a může je to bavit. Nemyslím si to - i hráči přece musí cítit, že to takhle prostě nejde a že chtějí hrát fotbal a dávat góly. Výhry jsou fajn, OK, oslavíme to a jdeme na další mač. Ale to přece nestačí. To je to samé, jako dělat práci, která by mě nebavila. OK, přijde mi výplata, tak můžu být spokojený, ale stačí to. Mně teda ne.

Valverde musí jít. On nemá Barca-DNA. On je pragmatik a ne romantik.

Reagovat
Visca el barca

Koho místo něj?

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem několikrát odpovídal - nevím. Někoho na jeden rok, než se toho ujme Xavi.

Na tomhle celým je nejhorší fakt, že plýtváme rokama Messiho kariéry. Poslední roky jsme jeho talent nepřetavili v tolik trofejí, v kolik jsme mohli (měli). Ale s tímhle vedením je to prostě kříž. Škoda. Zrovna teď předváděl nejlepší fotbal kariéry a my jsme z toho vytěžili pár ligových titulů a pohárů. V Evrpopě už pěkně dlouho šeď.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Mě by ani nevadilo vidět ten tým takto (nikoliv dlouhodobě) hrát, pokud jsou k tomu objektivní příčiny a hlavně je vidět snaha trenéra s tím něco udělat. Ale tady se jede podle neustále stejný šablony, která už dlouhodobě nefunguje. Stejný sestavy, upřednostňování oblíbenců, upozaďování všech nadějných mladíků, kteří by mohli přinést energii, rychlost či sebevědomí a mohli narušit statický koncept. Jestli Valverdeho trenérsky k někomu přirovnat, je to jednoznačně Mourinho. Samozřejmě ne po osobnostní stránce.

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnání s Mourinhem je přiléhavé. A to jak hrou, tak chováním k mladým. Oboje hrůza.

Reagovat
Xavi

Nemyslím si, že je chyba ve mně.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

AC nemá finance jako vy i kvůli stadionu.

Reagovat
Visca el barca

Tak to je obecně problém celé Itálie krom Juve

Reagovat
valloire

Což je trochu škoda, větší konkurence v LM by prospěla. Takhle si přijdou někací nazdárkové a vydrtí to pěkně 4x během 5 let.

Reagovat
Visca el barca

Na druhpou stranu zajímavých týmů tam je letos dost. A i ta Itálie se zvedá. Můžou postoupit všechny 4 týmy

Reagovat
valloire

jenže to nemají šanci vyhrát kromě Juve s Králem

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Billy McClane

a národnostní podpory Katalánska a Katalánců.

Reagovat
smazaný uživatel

Copak?

Reagovat
valloire

to je vůl

Reagovat
Kokesh

Ja prece nikde nepisu, ze mate byt za kazdou cenu jednotni (to by byl totalni nesmysl na foru), ale ze jste spise byli, takove hadky a nadavky mezi vami moc nepamatuji. Trochu mi to vlastne pripomina zacatky Zidana v RM, spousta lidi nemohla prekousnout jeho uspechy na ukor nelibive hry, nakonec odesel opet jako kral a vsechny si ziskal. A to je RM v tehle ere po Zizu v daleko horsich problemech, vcetne odchodu Cristiana, jen mi ta atmosfera prijde daleko vice uvolnena, nez u tabora rivala...

A propos aspon nekteri z vas umite jit s kuzi na trh a i kdyz je to priznivce tveho oblibeneho klubu, ale ma nazory jako dement, v klidu na srdci to pojmenovat tak jak to ma byt. To mi prave mnoho let neprislo...

Reagovat
valloire

Jenže mi se takhle nehádali. Oni po sobě normálně jdou jako kdybych to byl já....

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Gazdo

Tak ale vy mate tzv vyhoreny tym ktory je uspokojeny. Vam chyba ten naboj a myslim ze nikto z vas ani necakal ze opat nieco velke vyhrate (sice ani nie to ze na tom budete az tak zle). Takze ste s tym tak trosku zmiereni kdezto my mame konecne slusny nadejny kader od nasej poslednej LM a vidime ako sa to zabija coz vacsina z nas nevie zniest

Reagovat
valloire

může být soudruhu

Reagovat
Gazdo

ja vim fsechno

Reagovat
valloire

Jak ty? Co ty? Já vim fšechno. Ty nevíš nic. Možná něco víš, ale já? Já fšechno.

Reagovat
Majk91

Hej hlavne Puig ukazal v tych sanciach ktore dostal v Acku, ze nikdy na to mat nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Alena a Puig nemaju na Barcu ?

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Alavés

Reagovat
smazaný uživatel

Dembelé 2+4 za posledních 7 zápasů. Hezká odpověď na hejt, který zmizel tak rychle, jak rychle se zase objeví po prvním špatném zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Dembeleho jsi hejtoval ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Visca el barca

Ten hate tady nemá smysl číst. Každopádně bez devítky v budoucnu už ne. Je vidět, že Leovi vyhovuje, když tam má Luisita, kterej mu trhá obrany. Dembouz klasa, to je megatalent. Couts se do toho dostane.

Reagovat
Hristo Stoichkov

S tím Messim na falešný devítce je to podle mě pravda jenom částečně. Stále by to fungovat mohlo, pokud by na křídlech byli hráči s prvotřídním pohybem bez míče (Pedro, Villa, Henry) nebo se vyladila spolupráce mezi Messim a Vidalem/Aleňou, kteří jsou schopni ty náběhy udělat z větší hloubky a tím jsou dost nebezpečný, což se ostatně ukázalo u Aleňova gólu.

Dembouz famózní, ačkoliv nevydrží v tempu celý zápas, s Coutinhem je všechno špatně, snad se nějak zvedne. Ale zrovna oni dva potřebují kvalitního ofenzivního trenéra.

Reagovat
Visca el barca

Coutinho potřebuje potrénovat a hrát tak jak na jaře, kde se mi moc líbil. Jinak to co předvádí Ernesto s Malcomem je vtip. začal ho stavět, ale proč na druhý křídlo? Z toho vidím jen další truc. Přitom včera mohl jít Dembouz na druhou stranu. S tím Messim máš pravdu, ale taková křídla v týmu nemáme. A bohužel včera jeho pohyb byl příšerný. Celkově se mi potom zranění moc nelíbi, na jeho poměry samozřejmě.

Reagovat
Xavi

Proč by měl jít Dembouz a jinou stranu, když se mu tam dařilo a měl by tam hrávat? Aby uvolnil místo náhradníku Malcomovi?

Reagovat
Visca el barca

Protože dokáže hrát z obou stran?

Reagovat
Xavi

Mělo by se mu ustálit místo, takové to střídání více postu nedělá dobrotu. A už vůbec ne kvůli Malcomovi

Reagovat
ADM

Hlavne sme hrali skor niečo ako 4-5-1 a Messi zostával sám medzi 4 obrancami. Úplne odstavený a bez podpory, čakať na center do 16ky? V takom systéme naozaj nemôže hrať

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chtel bych videt dembele - suarez - messi, couts se do toho nedostane

ty prispevky tady stoji za prd z jedny strany zamerne provokace (proc??) a z druhy az nesoudny hejtovani trenera, mame to zapotrebi? je treba pochopit ze tlaky na trenera jsou ruzny a je v tom kus politiky, je tezky nenasazovat hrace s cenovkou 150M(ackoliv si to zaslouzi), pozitivni je, ze nahradnici svych sanci vyuzivaji a verim ze casem vytlaci hrace co nemaji formu..

Reagovat
blaugrana

Rakitic je uplne na nic aktualne, ale je mi jasne, ze ked sa vrati Arthur, tak si sadne Vidal, ktory hyri pohybom, nabieha si, bojuhe a predvadza celoihriskovy futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se klidně s tebou vsadím, že si sedne Vidal a Raketa základ.

Reagovat
technecium

Přesně jak to říkal Xavi v Take The Ball, Pass the Ball. Barcelonskym fanouškům se nejde zavděčit. Nejprve byl rakovinou týmu, poté Bohem, poté starým a zbytečným. A takhle to je se vším a se všemi. S Ernestem, s Xavim, s Rakitičem, děsím se dne, kdy se bude nadávat na Messiho.

Je to strašně tupé chování. Buďte nad věcí, ne jako to tupé stádo.

Reagovat
Mercury

Ten den nenastane.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepamatuji si, že by tady někdo takhle na Xaviho útočil, já tedy určitě ne.

U tebe mi příjde úsměvný, že když Real svým odporným sylem hry vyhral titul, tak jsi se tady společně semnou Bílým vysmýval. A teď hrajem tim samým stylem hry a každy kdo řekně nějakou kritiku je zrádce a tupé stádo. Hlavním problémem diskuzí jste vy dva s klokanem.

Reagovat
ADM

Pred Pepovým nástupom bol niekoľkokrát Xavi na odchode, no a to isté sa dá povedať aj o konci jeho pôsobenia u nás. Ale zas na obranu fanúšikov, čo to vraveli, Xavi nemal vždy výkonnosť ako na svojom vrchole

Reagovat
Visca el barca

Já si pamatuju, že od ms 2014 se říkalo naší záloze BAROKNÍ No a vlastně od té doby se kritizuje až do teď

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

barokni to bylo iniestou za zenitem, byl horsi a horsi

Reagovat
alcantara

Tak urcite, Iniesta aj v jeho poslednej sezone u nas posobil castokrat ako zjavenie, ked nastupil. Bez neho je nasa zaloha uz uplne k hovnu, neda sa na to pozerat a najviac tym trpi Busquets.

Reagovat
smazaný uživatel

jako zjeveni oproti gomesovi/coutsovi tak to je jasne

Reagovat
technecium

Hrát čisté na estetiku bez ohledu na výsledek je zabíjení nejlepších let Messiho. Musí se vyhrávat. Až Messi skončí, jen ať se hraje total na krásu, budeme mít nahráno.

Reagovat
Mercury

Na druhou stranu - právě Messi té krásy a estetiky dokáže přinést zdaleka nejvíc.

Reagovat
alcantara

Rakitica a Xaviho by som nedaval do jednej vety. Rakovinou mozno pre niekoho bol, ale urcite nie pre ludi na tunajsom fore.

Reagovat
Visca el barca

Xaviho od roku 14 kritizovalo spousta fans i tady na fóru. Moc dobře si to pamatuju, jakej to byl hnus.

Reagovat
alcantara

Kritika nerovna sa rakovina. Napisat na Xaviho, ze to najlepsie uz ma sebou, nedokaze dominovat zalohe, mal by byt striedajuci hrac atd nie je nic spatne. Nadavky si nejak nepatamam alebo som ich preskocil ,taki ludia asi ani nestoja za rec. Dementi sa najdu vzdy.

Reagovat
valloire

protože jste voslové, on vám vyhrál poslední LM

Reagovat
technecium

Asi stejně, jako vám tu minulou Král

Reagovat
valloire

tohle svědčí o minimálně nevědomosti

Reagovat
smazaný uživatel

A ty nadávky jsou kde?

Reagovat
technecium

To je fuk, vyznívá to vtipně dnešní optikou. Btw i já si tam stěžoval.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, jestli vtipně, ale Raketa do naší zálohy přinesl ohromný svěží vítr. Tenkrát to byl kup jak blázen a byl okolo něj hype jak prase. To, že časem zpomaloval, zpomaloval a zpomaloval a že přestal dělat náběhy, což byla jedna z jeho největších zbraní, je jiná věc.

Ale já bych z Rakety nedělal žádnýho tragéda ani dneska. Je to přesně ten typ hráče s vyváženou hrou, kterýho na plac pošleš, když chceš zklidnit tempo a chceš víc kontrolovat prostor. Vynikající náhradník do některých typů zápasů a některých stavů v zápasech. Ale určitě by to neměl být starter ve všech mačích. Na to nemá kvalitu a už ani fyzičku. Akorát to nikdo neřekl Ernestovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, nikdo netvrdí, že je to tragéd, ale už to prostě není hráč, který musí hrát všechny zápasy a ani jednou nestřídat. S Valverdem možná příjde nějaký ten urvaný úspěch, ale bude to mít za následek zničení budoucího potencionálu Barcy.

Reagovat
2miguel1

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku nechápu ten hate na Coutinha. Jo posledních nějakých 6 týdnů az na nějaké 2 zápasy hraje úplne na hovno ale je třeba si uvědomit že není křídelním hráčem má na to techniku ale chybí mu rychlost. Měl by hrát na pozici ofenzivního záložníka pod Suarezem a kombinovat s Messim, Luisem a Dembelem, ale zase to by musel mít Valverde koule na to posadit Rakitiče

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
ADM

Škoda, že sme Vidala nezískali tak 4 roky dozadu. Naozaj unikátny hráč v našej súpiske a moc sa mi páči, a hlavne hneď od svojho príchodu hráč, ktorý si dokáže úplne prirodzene vyhovieť s Messim narážačkami a podobne...

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát se trochu bojím, jak on sám vidí jeho působení. Včera zase po vystřídání takové divné pohledy. Tohle nevidím rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mě fakt baví. Víš o tom, že trenér>hráč, a to VŽDY? Proč by se měl trenér bát pohledů jakéhokoliv hráče, natož toho, který je v klubu tři měsíce? Má právo ho vystřídat kdykoliv uzná za vhodné, navíc hrál asi čtvrtý zápas za sebou v základu, takže si nemá na co stěžovat. A víš, že existuje i něco jako týmová hierarchie, ve které je dlouholetá opora Rakitič určitě mnohem výše než Vidal? Pokud bude Vidal dělat problémy nebo "pohledy" kvůli tomu, že střídá směšných 20 minut před koncem, tak je to jeho chyba, nikoho jiného. Pokud to nevidíš rád, viň Vidala, hráč má být pokorný a zvláště tehdy, pokud se chce do základu prosadit natrvalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vůbec nezpochybňuju pravomoc trenéra vystřídat hráče a už vůbec nezpochybňuju, že trenér je nadřízeným hráče. Ale zrovna v našem případě je donebevolající případ, kdy si kouč oblíbí pár svých hráčů a ten zbytek skoro až programově utiskuje nebo ignoruje. Musí být strašný pocit, když ti hráči vědí, že ikdyž budou hrát jakkoli dobře, tak na příští zápas je kouč nejspíš stejně nepostaví, protože se mu vrací jeho oblíbenec. Demotivující a pro psychiku destruktivní.

Týmová hierarchie? No nekecej.

Asi jsi to ve svým duálním vidění světa nepochopil, ale v mém příspěvku jsem nijak nevinil Ernesta, ale Vidala samotného. Ačkoliv můžu chápat, že se mu ze hřiště po povedeném zápase nechce a můžu chápat, že má s Ernestem nějaký neshody ohledně vytížení, tak by to neměl dávat najevo takhle ostentativně. Narušuje to atmosféru, ikdyby byla pravda stokrát na jeho straně.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjadřoval jsem se konkrétní situaci, kolem které včera v během zápasu vzniklo v diskuzi větší haló, než kolem vstřelených gólů. Každý má jiné priority.

S druhou částí souhlas, na tohle jsem narážel a předpokládal na základě tvých minulých vyjádření, že jsi jeden z těch, kteří považují střídání oblíbeného hráče 20 minut před koncem za nebetyčnou tragédii a důkaz neschopnosti trenéra, nikoliv za drobnost, která se děje stovkám hráčů ve stovkách týmů každý týden.

Reagovat
smazaný uživatel

A "oblíbence" má každý trenér. Podívej se na třeba na Atlétiko, posily Gelson, Vítolo, Kalinič skoro vůbec nehrají, přitom by mohli. Liverpool, takový Fabinho za 50 mega začal hrát až na konci října. V Seville má Promes za 20 mega v lize 300 minut. Nevšiml jsem si ale, že by kvůli takovým věcem byla jinde takový hysterie jako mezi culés. Je úplně normální, že pokud chce tým hrát na vrcholu, tak se hned od začátku sezony sestava netočí jak blázen, ale posily se zabudovávají postupně. Stejně je to s mladíky, PSG si může dovolit v lize nechat občas hrát ročníky 1999 jako Nsoki nebo Diaby, protože ty týmy porazí i tak, ale to je výjimka.

Takže o jakých oblíbencích to mluvíš? Malcom si kopl už pět zápasů za sebou, to asi znamená, že začíná hrát, ale stejně nikdo pořád neví, jestli má na víc, protože ve hře ho kromě jednoho gólu ještě nikdo neviděl, kromě asi tří střel pět metrů nad bránu. Arthur před zraněním hrál naprosto pravidelně, Rafinha hrál před zraněním přesně svou pozici, jeden z prvních náhradníků a občas základ. Denis na to nemá, že nehraje je asi v pořádku. Vidal hraje, pomohlo mu i víc zranění, ale to na věci nic nemění, čtyři zápasy za sebou v základu, 620 minut, to už je skoro na úrovni Arthura. Lenglet hraje, tam není co vytýkat. Zbývá Munir, který je občasný náhradník, což je v pořádku a Aleňa, který na to asi má a po včerejšku by mohl šancí dostávat víc. Dávat Puiga do důležitých zápasů, kdy je liga nasázená o jeden bod, by nebyl dobrý nápad a rychle by se to podle mě ukázalo.

Kdo jsou tedy ti oblíbenci, kteří hrají pořád a ti utlačovaní, kteří musí trpět? Zas tak široký tým opravdu nemáme.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Malcom má na začátku prosince 132 minut, naprosto úchvatná bilance. Arthur se prosadil spíš navzdory tomu, že mu Valverde házel klacky pod nohy jako každýmu dalšímu mladýmu hráči. Před tou hlubokou týmovou krizí hrál naprosto minimálně, spíš teda vůbec a podle tvých vyjádření neměl fyzičku. Najednou ho Valverde vytáhnul ve Wembley proti Spurs a záloha “zázrakem” začala fungovat.

Semedo, Arthur, Vidal, Aleňa, Malcom, Dembélé, Munir si zaslouží hrát víc, naopak S. Roberto, Piqué, Alba, Busquets, Rakitić, Suárez a Messi míň, pokud mají být na jaře použitelní.

Reagovat
ADM

Celkom si nedokazem predstavit, ako bude vyzerat hlavne Alba na jar s podobnym pristupom

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

A díky, že jsi přesně potvrdil moje slova nahoře - ty prostě nechceš řešit problém ku prospěchu milovaného klubu. Ty už prostě programově budeš pořád obhajovat Ernesta (i v příspěvku, který se ho nijak netýká) a to jen proto, aby sis sám zachoval tvář. Dementní a povrchní uvažování. Asi tvoje názory nikdo moc nebere vážně, když si takhle tvrdě dokazuješ, jak moc jsou pravdivé. Což?

Reagovat
sylarko

je to troll alebo dement. jedno lepsie jak druhe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já se nepotřebuju na nikoho ohlížet, nepotřebuju za sebou mít skupinu, abych se cítil silně a nebo se tvářit neustále "rozumně". Je to stejně nudné, jako je podle tebe nudný náš fotbal. Naopak mi připadá, že jediný, kdo si chce za každou cenu zachovávat tvář, jsi ty. V podstatě na mě působíš tak, že máš podobné vlastnosti, které tady skupina Valverdových odpůrců vytýká právě jemu. Konkrétní výrazy říkat nebudu, abych lacině nepotvrdil tvou teorii o "kořenu zla".

Reagovat
alcantara

Mne sa paci, ako si vytvoril dokonaly sposob obhajoby akehokolvek kroku Ernesta. Hrac, ktory nehrava, dostane sancu a rozhodne zapas=> genialny krok Ernesta, zase Vam to ukazal. Ak hrac, ktory nehrava, dostane sancu a predvedie slaby vykon=> Vidite, Ernesto vie, preco nedostava sancu. Ked v niekoho ociach nikdy nemozes urobit zle rozhodnutie, tak potom je to fajn

Reagovat
Hristo Stoichkov

To si zaznamenal naprosto přesně. Od tý doby se na něj snažím reagovat úplně minimálně, jelikož tady rozváděl teorie o tom, jak Arthur nemá fyzičku ani kvalitu a Rakitićovi nesahá po kotníky, což je objektivně hloupý názor. S Malcomem víceméně to samý, pak naskočil na Interu a projevila se Ernestova genialita, jelikož ho vytáhnul ve správný moment. Navíc díky tomu, jaký hráče drží na lavičce, se vytvořila aura chlapíka, který svými tahy během zápasu rozhoduje utkání, což mi přijde letos dost vtipný. Loni tomu tak opravdu bylo, důvody byly několikrát probírány. Letos je aktivní asi jako v Římě.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
LAM

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
sylarko

aha takze ty by si daval hrat stale tych istych hracov bez formy, len preto lebo su v klube dlhsie? vidal tam moze behat aj za troch, ale hlavne ze rakitic je tam dlhsie. vdaka bohu, ze pri zaciatkoch messiho nas trenoval rajkard a ne valverde

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jeden takový hráč není žádný problém, spíš naopak, dokáže narušit tu všestrannou pohodu, která z týmu vyzařuje a která není jenom pozitivní vlastností. Prostě je to hráč, který nutí ostatní být na pozoru svou pouhou přítomností. Takový byl Eto’o či Dani Alvés a jistě si pamatuješ, jak pozitivní vliv to mělo na celý tým. Samozřejmě v momentě, kdy takový hráč nemá herní minutáž, jakou by si představoval a konkrétně v případě Vidala i zasloužil, se z toho může stát kontraproduktivní zbraň, ale to už je na kompetentních lidech, aby si to s hráčem vyjasnili. Jsem si docela jistý tím, že ho vedení přivádělo do jiný pozice v týmu než byla představa Valverdeho. A pokud by vše klapalo tak, jak si EV představoval, hrál by naprosto minimálně. Což je dost pozoruhodný, když pro Paulinha, podobnýho typu s mnohem nižší kvalitou, měl takový herní prostor.

Reagovat
smazaný uživatel

Schválně kvůli tobě jsem to spočítal, protože nemám rád, když někdo takhle zachází s fakty: Paulinho měl před rokem po 14.kole v lize+LM přesně 860 minut. Vidal má po včerejšku přesně 620 minut. To je propastný rozdíl 2,7 zápasu s tím, že místo Gomese má v záloze konkurenci v lepším Arthurovi. Jestli by stejně hrál nebo nehrál nebýt zranění nevíš, protože žádné kdyby v reálném světě nefunguje a trenérskému týmu do hlavy nevidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ty jsi mohl přežít dětství

Reagovat
Hristo Stoichkov

První fakt je ten, že Paulinho dorazil k týmu těsně před ostrým zahájením sezóny, což ten počet minut na začátku prosince lehce zkresluje. Vidal hrál v LM v základu jeden zápas na půdě PSV, který už nic neřešil. V lize čtyři, z toho dvakrát šel hned po poločase za údivu většiny fanoušků, která ten zápas sledovala. Na Wandě vydržel skoro celý zápas spíš díky tomu, že jedinou dostupnou náhradu Rafinhu vyčerpal na nutný vystřídání Sergiho Roberta a nikoho jinýho už neměl, jelikož Aleňa mu jako každý mladý hráč nahání spíš strach. A včera šel opět ven jakožto nejlepší záložník, to jsou holá fakta. A jestli nevidíš rozdíl mezi kvalitami Paulinha a Vidala, tak se nemáme o čem bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Paulinho zejména v první polovině svého působení taky nehrál špatně, resp. spíše hrál velmi nad očekávání a minuty si zasloužil nejenom gólovou produktivitou. Tak velký rozdíl mezi Vidalem a Paulinhem opravdu není,.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ano, Paulinho hrál dobře proti určitým typům soupeřů, bohužel pak ale byly časy, kdy se stal jedním ze základních stavebních kamenů. Třeba na Chelsea byl úplně k ničemu a naopak v Římě, kde měl být vzhledem ke stylu hry platný, nedostal čuchnout. Mezi Paulinhem a Vidalem je velký rozdíl.

Reagovat
LAM

Klokanomet za pěknýho šmoulu

Chápeš vůbec to že fans Barci se chtějí fotbalem bavit?Na co ti bude že nějak ušmudlaně vyhrajem titul když většinu zápasů tě z toho bolej oči a hned po něm na poslední dvě hodiny radši zapomeneš?

Po takový sezoně si řekneš-dobrý vyhráli jsme ligu,ale ž ať je nová a snad se na to bude dát dívat.Tým máme skvělej(jeden z nejlepších na světě)takže se nemůže Valverde na nic vymlouvat a ty výkony pod nim nebo styl se opravdu nezlepšujou,tak proč by ho lidi neměli kritizovat?

Ty se možná koukneš na výsledek a řekneš že jsme vyhráli,ale to je tak všechno co se o zápase dalo říct.Tohle opravdu nemá s Barcelonskou hrou nic společnýho.

Jinak je i bláhové se domnívat,že s timhle vyhrajem LM(v lize jsme aspoň narazili na nejhorší Atlety a Real za dlouhou dobu)protože s tou nevyrovnaností a hroznou obranou nemáme šanci.

Reagovat
2miguel1

Povedz mi, kto dostupny kreativny zaloznik je k dostaniu na prestup? Povedz mi, kto kreativny trener je mozny, ze by prestupil k nam ?

Nemame Pepa, nemame Xaviho s Iniestom. Jediny ofenzivne ladeny futbal, podobny Pepovi hra Klopp a ten k nam nepojde. Jediny podobny futbalista, podobny Xaviho s Iniestom je kvalitativne De Bruyne. A ten k nam nepojde. Jediny trener, ktory by dostal do varu Messiho, Sergia atd je Pep. Alebo mozno Conte. Hrame na to, na co mame a podla mna jediny lepsi super v Europe je momentalne Juventus. A aj ten uz prehral doma s ManUtd..neviem ako ty, ale mna ten futbal, ktory sme hrali v Londyne, Milane, doma s PSV bavil. V lige to je dost bieda, ale motivovat Messiho, ktory hrat po dvadsiatykrat proti Levante, no ani sa mu necudujem, ze tam chodi po ihrisku. Tuto sezonu ideme Ligu Majtrov, a je mi jedno, ako hrame v lige. Liga Majstrov je priorita, tak ako to povedal Messi pred sezonou celemu Nou Camp

Reagovat
technecium

Já s tím přístupem nesouhlasím. Ale z těch výkonů to prostě je cítit, že to takhle berou.

Být to na mě, tak bojuju na všech frontách, využívám širokého kádru, v CdR dávám šanci hráčům z béčka atd.. Dá se to uhrát na všech frontách. Ale ne s tímhle přístupem trenéra a hráčů. To mě štve mnohem víc než to, že nevyhravame pořád 5:0, jak by tady chtěli ty kidi jako Roman nebo Kokos

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pěkný souhrn, souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s tebou, ale až na to, že já nepotřebuju hystericky vysoké výsledky. Mně vadí jiné věci, co se tady omílají pořád dokola.

Reagovat
roman1978

já jsem začal fandit barceloně, když ty jsi ještě dlouho nebyl ani v plánu - ty kide.

Reagovat
technecium

To je klidně možný, ale nevyjadřuješ se jako mentálně vyzrálý jedinec.

Reagovat
roman1978

čím? uveď jediný příklad.

Reagovat
technecium
Reagovat
roman1978

takže vyzrálý jedinec si nemůže zanadávat? hmm. zajímavé. kam ten svět spěje. hlavní je korektnost a pragmatizmus.

to jsem neviděl, děcka budou hodnotit dospělé a jejich vyzrálost.

Reagovat
valloire

Reagovat
roman1978

a to jsi fakt retardovaný. nikdo nechce, ať se vyhrává pořád 5:0. my chceme vidět pěkný fotbal. je to tak těžké to pochopit? pokud ano, zajdi si za maminkou a třeba ti to vysvětlí.

Reagovat
roman1978

blbost. pokud je priorita lm, tak proč v lize nerotujeme a vyčerpáváme si ty naše "nejlepší"?

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

no ale pak přijde bano a řekne, že je to sráčský

Reagovat
roman1978

Reagovat
ADM

OT

Zajtra idem na pohovor do Accenture, posledne kolo kde ma preskusaju zo schopnosti v Exceli. Nikdy som v tom nepracoval, spravil som si len kurz Beginner to Advanced. Ma niekto skusenost s takymto pohovorom a co by odomna mohli chciet?

Dik

Reagovat
technecium

Nauč se klavesovy zkratky. To působí dojmem, že v tom máš praxi

Reagovat
ADM

Skratky na windows a mac su rozdielne, takze si este treba hodit mincou (nejake viem)

Reagovat
Kixi Syhimour

Sorry neporadím, nemám zkušenosti, ale hodně štěstí

Reagovat
ADM

Dikičko

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

no asi makra ne? pokud nejde ciste o kancl job

Reagovat
MadMrJacky

Záleží dost na jakou pozici se hlásíš. Kdyžtak PM

Reagovat
Majk91

kedze ta pozvali na druhe kolo, tak zrejme im staci, ze mas kurz zaciatocnik - pokrocily. Takze tipujem ze ta tam budu skusat z klasickych funkcii: matematicke, vyhladavacie (vlookup, hlookup), databazove. Urcite budu vyzadovat aj pivot tabulky, to je taky zaklad. Makra by nemali vyzadovat.

Reagovat
patas92

Nevím, ale jak se tě zeptá, kde se vidíš za pět let, tak odpověz, že na jeho/jejím místě, ale že se nebudš ptát na tyhle píčoviny.

Reagovat
ADM

Ano, túto radu som aktuálne dostal už od niekoľkých ľudí. Toto je už posledné kolo z 3, takže by sa ma to už nemali pýtať, skôr preskúšať angličtinu a excel...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ahoj, přidal jsem druhou část, zaměřenou na obrannou fázi FC Sevilla. Za přečtení a zpětnou vazbu budu rád! https://bielsistablog.blogspot.com/2018/12/fc-sevilla-obranna-faze.html

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pěkná práce Sevilla je hodně variabilní, je tam využito dost prvků od Kloppa a ten systém se třemi stopery měnící se ve 442 je velmi účinný, podobně jako loni v Gironě. Základem jsou pracovití útočníci, v Realu či Barce by se to s hvězdama nedalo hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky Souhlasím, to samé v Atleticu Griezmann nebo Costa.

Reagovat
Ed_Hazard

To fakt ako? 93 nových komentárov a všetko o tom ak osa Culés hádajú? To fakt nemáte čo robiť boha vášho?

Reagovat
smazaný uživatel

hh behem zapasu realu tady pomalu ani noha, vsichni fanousci uspechu(cr7) zmizeli..starej se o svy

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
2miguel1

Musis niekedy vyplnit ten office time

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Raketa 19.místo ve Zlatém míči

Reagovat
smazaný uživatel

Sua 13., Messi 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý že třeba Ramos je taky na 19.místě s Raketou a Firminem se 4b. Za nimi Cavani

Reagovat
LAM

Hlavně třeba Marcelo za Rakitičem

Reagovat
smazaný uživatel

Očividně tomu zase nikdo z hlasujících nerozumí

Reagovat
LAM

No já bych Rakitiče vyměnil za Marcela klidně dvakrát

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že jsi pravý fanda Barcy. Já bych toho zmrda teda nechtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Alba je lepší než Marcelo.

Reagovat
smazaný uživatel

tjn ale marcelo by moh hrat klidne v utoku nebo v zaloze, neco jako dinho

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší než Coutinho by nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

100pro byl

Reagovat
valloire

ani boha

Reagovat
smazaný uživatel

Bale 17, Benzema 20. Tato anketa nemá žádnou hodnotu. A to že útočíš do vlastních i mimo PD sekci ukazuje jakej jsi píčus.

Reagovat
roman1978

Reagovat
ADM

Allegri zvolený najlepším trénerom v dobe, keď trénuje Ernesto nás

Reagovat
roman1978

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Peréz jak má ten Modričovo proslov u píči a čumí do telefonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele