14. kolo
02.12.2018 16:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Girona FC - Atlético Madrid 1:1

Atlético Madrid překvapivě neveze z Girony tři body, ale pouze jeden. Před koncem první půle se totiž do jeho sítě trefil úspěšný penaltový střelec Cristhian Stuani! Osm minut před koncem utkání nakonec hosté docílili vyrovnávací branky, když si vlastní gól dal Jonás Ramalho.

Bitva mezi Gironou a Atléticem měla mít jasného vítěze, i když je pravda, že Girona se jen tak před někým nezalekne. Girona se na soupeře vrhla s hráči jako Espinosa, Bounou, Pons, Stuani nebo García, zatímco Atlético nasadilo osvědčené opory Saviće, Oblaka, Rodriho, Kokeho nebo Griezmanna s Costou.

Simeoneho celek se vydal do útoku prakticky z první akce utkání. Kolmici Saúla Ñígueze však obránci Girony zablokovali ještě těsně před nabíhajícím útočníkem Costou. Ve 12. minutě se obránci Atlética moc nepředvedli a nechali po standardní situaci úplně volného Álexe Granella. Tomu se otevřel prostor ve vápně a napálil míč na brankáře Oblaka. Volejem ale jeho bránu těsně minul!

O pár minut později se celá situace docela dost opakovala. Tentokrát Álex Granell místo rány centroval a našel nabíhajícího útočníka Cristhiana Stuaniho. Nejlepší střelec LaLigy v tomto ročníku ale z krkolomné pozice mířil jen těsně nad! To mohlo domácí hodně mrzet. Saúl Ñíguez měl totiž po narážečce s Griezmannem na kopačce úvodní gól zápasu. Jenže před brankářem Bounouem napálil jen břevno jeho svatyně!

Kokeho kolmice o chvíli později sice našla Diega Costu, jenže ten pouze špatně zpracoval míč. Ve 45. minutě se brankář Jan Oblak vrhl pod nohy unikajícího Cristhiana Stuaniho, který jím byl faulován! Sudí ihned po poradě s videem pískal penaltu a k ní se postavil právě Stuani. Míč napálil do Oblakova protipohybu a Girona překvapivě vedla!

Krátce po změně stran pálil Thomas Partey, který v dobré šanci mířil vysoko nad břevno. Dnes nepříliš viditelný Antoine Griezmann se dostal dostal do zajímavé šance po nahrávce od Costy, avšak i jeho zradilo zpracování míče. Álex Granell to posléze zkusil z hodně ostrého úhlu a brankář Oblak měl plné ruce práce, aby jeho šanci zlikvidoval!

Dnes to pro Atlético nebyl úplně povedený večer. Množství jeho šancí končilo nepřesností nebo špatným zpracováním. Atléticu ke konečné remíze trochu pomohla i minuta 68., v níž brankář Girony Bounou špatně došlápl a musel být střídán. Do brány zamířil Iraizoz, ale o svou oporu a jistotu Girona přišla.

Iraizoz měl první větší práci v 78. minutě, kdy Correa hlavou prodloužil míč k Saúlu Ñíguezovi, jehož střelu musel Iraizoz likvidovat parádním zákrokem. Ani jeho schopnosti ale nestačily, protože v 82. minutě Costa vedl rychlý brejk, na jehož konci byl smolař Jonás Ramalho. Ten ve snaze zastavit míč před útočníkem srazil míč do vlastní brány!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele