14. kolo
01.12.2018 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Espanyol Barcelona 3:0

Espanyol nečekaně zaváhal a z Getafe se domů vrací bez bodů. Getafe totiž doma svého soka jasně přehrálo a kromě toho, že mu nepovolilo ani jednu vstřelenou branku, se do sítě brankáře Lópeze samo trefilo třikrát.

Barcelonský Espanyol byl před utkáním jasným favoritem, přeci jen se mu v letošní sezoně nad očekávání dobře daří. Před začátkem kola se pohyboval na páté příčce, což je pro něj výtečná vizitka. Getafe se naopak usadilo na dvanáctém místě, kde ho vídáme velmi často. K dispozici mělo ale domácí prostředí, na němž se mu daří i proti větším týmům.

Už v páté minutě se Dimitri Foulquier prohnal do pokutového území Espanyolu a upadl v něm po minimálním kontaktu s protihráčem, za což se dožadoval penalty. Sudí Lahoz mu ji ale nedopřál. O pár minut později se s dalším pokusem ukázal Jaime Mata, jehož dělovka byla na poslední chvíli zablokována obráncem Duartem. V těchto prvních fázích utkání domácí Getafe svého soka jasně přehrávalo.

Ani hosté nesložili zbraně. Útočník Borja Iglesias se dostal ke střele uvnitř vápna, ale jeho pokus letěl jen vedle levé tyče. Moc pohledné utkání to nebylo a první poločas skončil bez branek. Hodně ztrát, hodně pokažených nahrávek a podívaná bez duše - i tak by se dalo krátce shrnout dění v první půli. Ta druhá už ale byla o hodně lepším kouskem.

Jen chvíli poté, co se obě jedenáctky vrátily na hrací plochu, se Amath Ndiaye dostal uvnitř vápna ke střele. Zkušený veterán Diego López byl ale ve střehu a jeho pokus lapil! O minutu později už ale nestačil. Damián Suárez se obtočil kolem svého strážce a nahrál balon na Jorgeho Molinu. Ten z otočky zamířil k tyči a překonal Lópeze - 1:0.

Domácí kuli železo, dokud bylo žhavé. Po deseti minutách totiž přidali důležitou druhou branku, kterou ještě víc nalomili snahy hostí na možný obrat. Mauro Arambarri totiž dostal fantastickou nahrávku za nehybné obránce Espanyolu a spolu s Jaimem Matou upaloval na brankáře Lópeze. Před ním si nesobecky vybral svého kolegu, který poslal míč do poloprázdné brány - 2:0!

Espanyol byl jako opařený a jeho jindy dobrá defenziva se dnes trápila. Getafe naopak působilo velmi jednoduchým a lehkým dojmem. Aby toho nebylo málo, v 80. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů obránce Vitorino Antunes a jeho střela se ještě otřela o obránce Davida Lópeze, který podstatně změnil směr dráhy míče - 3:0.

To byl na poměrně Espanyolu debakl, se kterým hosté nedokázali nic dělat. Ale je pravda, že domácí byli mnohem aktivnější a efektivnější. V samotném závěru Sergi Darder proti Davidu Soriovi už neuspěl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele