LaLiga - preview 14. kola

30.11.2018, 08:32, aktualizováno 03.12.2018, 08:30
Previews
Co napravovat mají v pondělní dohrávce čtrnáctého kola Levante a především Athletic. Domácí po snovém říjnu v listopadu nevyhráli ani jeden zápas, ještě hůře jsou na tom Baskové, ti vyhráli letos jen jeden ligový zápas a v tabulce jsou až osmnáctí...
Levante UD - Athletic Bilbao  (pondělí 21:00)
Poslední utkání 14. kola La Ligy přinese souboj domácího Levante s Athleticem. Oba protivníci bojují s úpadkem formy, přičemž domácí tým čeká na ligovou výhru od 20. srpna letošního roku.

Levante nevyhrálo poslední čtyři soutěžní utkání v řadě. Aktuálně 11. tým La Ligy má jedinečnou příležitost, jak se vrátit na vítěznou vlnu z průběhu října, kdy v tomto měsíci nenašel ani jedinkrát přemožitele. Od té doby přišly dvě venkovní remízy, což pro tento skromný celek může být bráno jako úspěch, avšak domácí prohra 1:3 s Realem Sociedad tento bodový zisk znehodnotila.

Trenér Paco López nebude moci spoléhat na Armanda Sadika, Samuela, Rubéna Rochinu, Antonia Lunu, Cheicka Doukourého a Sergia Postiga.

Athletic vytvořil nelichotivý rekord. Jediná výhra z prvního kola a nekonečné čekání na další vítězství již 12 kol způsobilo, že se tento ambiciózní celek nachází na sestupové příčce. Přitom nejenom skalní fanoušci baskického celku, ale rovněž zbytek Španělska je zvyklý vidět Athletic na mnohem vyšších příčkách.

Baskický celek má v této sezóně problém s dotažením zápasu do vítězného konce. Ačkoliv zní 12 zápasů bez výhry hrůzostrašně, má na kontě méně proher, než například Real Madrid, konkrétně čtyři. Z toho vyplývá, že především koncentrace a dotažení zápasu do úspěšného konce bude problém, se kterým se potýká tým trenéra Berriza.

Jistým povzbuzením pro Athletic bude poslední pohárové utkání proti SD Huesca, které přineslo kýženou výhru 4:0. Pokud bude tým stavět na tomto výsledku a konečně se dostane do psychické pohody, můžou se jeho fanoušci opět těšit na lepší zítřky.

Berizzo nemůže pro toto utkání počítat s Mikelem Balenziagou, Mikelem Ricem a vykartovaným Yurim. "Proti Levante musíme především útočit, využívat středu hřiště a neztrácet balon, protože jsou velmi rychlým týmem s bleskovým přechodem z obrany do útoku," radí svému výběru Berizzo.

Můžeme očekávat značně vyrovnané utkání, přičemž domácí prostředí nemusí nutně znamenat výhodu. Z posledních 10 vzájemných duelů vyhrál domácí tým ve třech a hosté v pěti případech.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Olazábal - Cabaco, Rodriguez, Pier - Coke, Jason, Campana, Bardhi, Tono - Marti, Morales
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Marcos, Álvarez, Nolaskoain, Martínez - Muniain, José, Etxebarria - Williams, Aduriz, Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.81 - 3.44 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Real Sociedad  (neděle 12:00)
Nedělní poledne přinese souboj domácího Realu Betis proti Realu Sociedad ze San Sebastianu. Oba celky dělí od sebe osm příček, avšak zároveň pouhé tři body, což dokládá vyrovnanost středu tabulky La Ligy.

Betis podává v letošní sezóně na svém hřišti značně nevyrovnané výkony a čeká na domácí výhru již od konce září. O poznání lépe si svěřenci trenéra Setiéna vedou v Evropské lize. Ve čtvrtek na domácí půdě vyhráli 1:0 nad Olympiakosem, což Betisu zajistilo s předstihem postup do jarní fáze soutěže.

Domácí tým nemá špatnou formu. Prohrál jen jediné z posledních pěti utkání, přičemž dokázal vyloupit mimo jiné Camp Nou. Navíc pozitivní zprávou pro fanoušky Betisu je fakt, že jejich tým dokázal v těchto utkáních vždy alespoň jednou skórovat.

Trenér domácího celku nebude moci počítat pouze s vykartovaným Sergiem Canalesem, což se mu při náročnosti programu skloubeného s pohárovým utkáním může hodit.

Hosté ze San Sebastianu budou chtít potvrdit formu z venkovních hřišť. Jejich letošní bilance čtyř výher, jedné remízy a dvou proher z nich dělá nejlépe bodující mužstvo v soutěži, co se týče venkovních zápasů.

Real Sociedad prohrál pouze jediné utkání z posledních sedmi a aktuálně je čtyři zápasy v řadě neporažen. To ho drží na dostřel pohárovým příčkám, kam tento ambiciózní celek zajisté míří.

Eusebio nebude moci počítat s celou řadou rekonvalescentů. Chybět mu budou Martin Merquelanz, Luca Sangalli, Rául Navas, Aritz Elustondo a otazník visí nad Adnanem Januzajem.

Real Betis nedokázal porazit svého nedělního soka již v pěti utkáních v řadě. Dvě poslední střetnutí skončila vždy nerozhodným výsledkem a lze očekávat, že i tentokrát půjde o vyrovnanou bitvu.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Mandi, Bartra, Sidnei - Francis, Celso, Guardado, Carvalho, Firpo - Joaquín - Morón
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyá - Zaldua, Moreno, Llorente, Hernández - Zubeldia, Illarramendi - Januzaj, Oyarzabal, Juanmi, José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.77 - 4.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girona FC - Atlético Madrid  (neděle 16:15)
Atlético Madrid je od samotného vrcholu LaLigy vzdáleno jen o dva body a s každým dalším kolem plánuje převzetí moci. Ve 14. kole nejvyšší soutěže ho ale čeká hodně nepříjemný soupeř. Girona se usadila na solidní na sedmém místě a s Atléticem jí to navíc vždycky šlo až nečekaně dobře.

Na první pohled by Atlético Madrid nemělo mít s Gironou žádné potíže. Na jedné straně je tým se skromným rozpočtem a bez hvězd, který jen před pár měsíci vyměnil trenéra. Na straně druhé tradiční velikán Španělska a pravidelný účastník těch největších bitev v rámci pohárové Evropy s hvězdou v každé řadě. Jenže při zápasech Atlética s Gironou tohle zase takovou roli nehraje. Oba týmy se zatím utkaly dvakrát a Girona vždycky dokázala Atlético obrat o dva body.

Girona se navíc profiluje jako tým, který se jen tak nevzdává a má v plánu něco víc, než si jen zachránit prvoligovou příslušnost. A její odhodlání i dlouhodobý plán má své první ovoce. I letos totiž Girona ukazuje velmi dobrý a stabilní fotbal, který přináší výsledky. Před sezonou vhodně doplnila kádr a ten dělá fanouškům radost. Ti byli ještě nedávno zvyklí na druhou ligu a teď hrají vyrovnanou partii s Barcelonou nebo Valencií.

V minulém kole Girona zvládla výjezd do Katalánska a poradila si možná trochu překvapivě snadno s Espanyolem. Dokonale využila ostrého startu, protože Cristhian Stuani (mimochodem nejlepší střelec ligy s deseti góly) zaznamenal obě své branky za prvních šest minut! A od začátku chce Girona hrát naplno také proti gigantu z Madridu.

Záložník Pere Pons řekl: "V minulém kole jsme všichni odvedli dobrou práci a byli za ni odměněni. Prožíváme skvělé chvíle, protože takhle vysoko nás nikdo nečekal. Je to zásluha celého klubu, od vedení až po údržbáře. Jsme jedna velká rodina a táhneme za jeden provaz, vládne tu pohoda a dobrá atmosféra. Na zápas s Atléticem se samozřejmě všichni moc těšíme, bude to skvělé utkání."

Girona má několik zraněných hráčů, mezi které patří Carles Planas, Johan Mojica, Douglas Luiz nebo Aday Benítez. Ani Atlético není kompletní, i když jeho marodka se pořád vyprazdňuje. V tuto chvíli na ní figurují pouze Juanfran, Filipe Luís a Diego Costa, menší potíže pak má ještě obránce Diego Godín.

Atlético má za sebou hodně nepříjemné a výživné utkání Ligy mistrů s Monakem. Zápas ale Atlético zvládlo a zatím je na prvním místě skupiny. V LaLize Colchoneros naposledy jen remizovali s Barcelonou a hodně je to mrzelo, protože Barcelona po brance Diega Costy srovnala krok dokonce až v 90. minutě.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Ramalho, Bernardo, Juanpe - Pedro Porro, Pons, A. Garcia, Muniesa - Roberts, Borja Garcia - Stuani
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Savić, Lucas Hernandez, Montero - Koke, Rodrigo, Saul, Lemar - Griezmann, Kalinić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.25 - 3.44 - 1.84
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Na stadion Camp Nou zavítá ve 14. kole La Ligy Villarreal. Můžeme se těšit na atraktivní utkání, ve kterém se střetne nejproduktivnější tým soutěže s vyzyvatelem, který drží sérii šesti neprohraných utkání v řadě.

Barcelona nasázela v letošním ročníku La Ligy úctyhodných 35 branek ve 13 odehraných kolech. Jak již bylo zmíněno, dělá to z ní nejproduktivnější tým ligy, který má však problém s defenzivou. Devatenáct obdržených gólů není tou nejlepší vizitkou a v myslích domácích fanoušků stále zůstává zpackané utkání proti Betisu.

Domácí se mohou v případě vítězství vrátit alespoň dočasně do čela tabulky, kam se po minulém kole vyhoupla Sevilla. Barcelona prochází lehkým výpadkem z formy, jelikož vyhrála pouze jediné utkání z posledních čtyřech, a sice na stadionu PSV při vítězství 2:1 v Lize mistrů. Po tomto triumfu se bude chtít tým trenéra Valverdeho vrátit na vítěznou vlnu také v domácí soutěži.

Ernesto Valverde má plné ruce práce se zdravotním stavem svého týmu: "Hráči postupně budou opouštět marodku. Zranění, která máme, je něco, co se děje během celé sezóny a my to musíme překonat." Mezi zraněné musí stále počítat Thomase Vermalena, Sergiho Sampera, Rafinhu, Jaspera Cillesena, Sergiho Roberta, Luise Suáreze a také Samuela Umtitiho

Villarreal je v letošní sezoně skutečným remízovým králem. Z posledních šesti skončilo nerozhodným výsledkem hned pět jeho utkání. Trenér Calleja má oproti Valverdemu téměř kompletní kádr. V něm mu budou chybět pravděpodobně jen Javi Fuego a Bruno Soriano.

Villarrealu se na Camp Nou dlouhodobě nedaří. Hostům se tam nepovedlo bodovat v osmi posledních utkáních v řadě a obdrželi v nich neuvěřitelných 28 gólů. Calleja si je vědom, že jeho svěřence nečeká lehké utkání: "Barca bude na svém stadionu ještě nebezpečnější po porážce, kterou utrpěla od Betisu."
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Vidal, Busquets, Rakitič - Dembele, Messi, Coutinho
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Ruiz, González, Costa - Cazorla, Cáseres, Trigueros - Fornals - Moreno, Chukwueze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 7.15 - 13.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Sevilla FC  (neděle 20:45)
Na Estadio Mendizorroza přijíždí nečekaný lídr La Ligy - Sevilla FC. Oba dnešní soupeři prožívají až doposud výjimečnou sezonu, přičemž domácí Deportivo Alavés se nachází pouhé 3 body za vedoucí Sevillou.

Deportivo Alavés před sezonou jistě nepočítalo, že se bude touto dobou nacházet v tabulce takto vysoko, kde mu na záda kouká i slavný Real Madrid. Domácí udělali ze svého stánku nedobytnou pevnost a v La Lize tam ještě nepoznali přemožitele. Poslední tři domácí utkání vyhrálo Deportivo vždy rozdílem jedné branky, přičemž drtivou většinu gólů vstřelilo až ve druhém poločase.

Domácí trenér Abelardo bude skládat základní jedenáctku bez Rodriga Ely a Tomase Piny. Zbytek týmu by měl být fit a Abelardo může postavit to nejlepší, co ve svém kádru má. Sevilla FC prožívá skvělou jízdu. Vyhoupla se do čela tabulky La Ligy a postup do jarní fáze EL má ve svých rukou, i přes lehké zaváhání v posledním zápase s Lutychem. Sevilla podává poměrně vyrovnané výkony a z posledních 4 venkovních utkání prohrála pouze na Camp Nou s Barcelonou, která jí dýchá na záda v tabulce.

Hostující výběr trenéra Machína má dobré vstupy do prvních poločasů na hřištích soupeřů, kde se mu podařilo nastřílet o 4 góly více, než sám obdržel. Dá se tedy očekávat, že i v tomto utkání si budou chtít Sevillistas zajistit převahu hned od úvodní minuty.

Machín nemůže počítat se zraněným Maximem Gonalonsem a zkušeným Jesúsem Navasem. Spoléhat se naopak může i nadále na všechny své opory v čele s André Silvou nebo také českým reprezentačním gólmanem Tomášem Vaclíkem.

Dá se předpokládat značně vyrovnané utkání. V 8 z 9 posledních vzájemných duelů se vždy radoval z vítězství domácí tým. Při pohledu na formu obou dnešních protagonistů lze očekávat velké drama až do konce utkání a nechme se překvapit, čí fanoušci budou po utkání spokojenější.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Maripán, Laguardia, Duarte - Gómez, Garcia, Wakaso, Jony - Calleri, Sobrino
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Carrico, Kjaer, Gómez - Vidal, Banega, Vázquez, Escudeo - Sarabia - Yedder, Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 3.48 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - SD Huesca  (sobota 13:00)
Pro mnohé týmy je domácí prostředí zpravidla oporou a pevností, ale pro Celtu Vigo to v případě zápasů s Huescou vůbec neplatí. Další šanci vyhrát na stadionu Balaídos bude proti nováčkovi mít v sobotu krátce po poledni.

Celtě Vigo se duely s Huescou příliš nedaří a zvlášť to platí pro střetnutí na stadionu Balaídos. Za posledních deset let se Celtě povedlo porazit hosty jen jednou, konkrétně před sedmi lety. Je ovšem pravda, že tou dobou oba týmy zápolily ve druhé lize a zatímco Celta Vigo se v ní ustálila, Huesca je v této chvíli jasným kandidátem na rychlý sestup zpátky do Segundy.

Pro oba soupeře je letošní ročník zatím velkým zklamáním. Domácí Celta chtěla zase jednou začít sezonu, v níž bude hrát dobrý fotbal a pomrkávat po místech zaručujících boj v Evropské lize. Místo toho se ocitá ve spodní části tabulky a když takhle bude pokračovat, brzy se by se mohla nuceně zapojit do boje o záchranu. V posledních deset kolech španělské nejvyšší soutěže vyhrála jen jednou a už čtyřikrát padla.

Po porážce od Realu Madrid v minulém kole nezískala ani bod s utkání proti baskickému Realu Sociedad, který kontroloval utkání. Kontaktní branka Maxiho Gómeze z poslední desetiminutovky už na výsledku moc nezměnila. Střelec jediné branky Celty, Maxi Gómez, ale doufá v lepší výsledek proti Huesce.

"Je naší povinností co nejdřív začít sbírat body, abychom se vyhnuli zbytečnému stresu a tlaku v případě pádu tabulkou. Každý tady dělá své maximum, abychom se vrátili na vítěznou vlnu, ale faktem je, že nám nejde tak často dosahovat výsledků, které bychom chtěli. Věřím, že proti Huesce se nám povede zvítězit."

Pokud se to má Celtě podařit, pak je asi jen málo vhodnějších soupeřů. Nováček ligy se trápí a zatím se nedokázal plně dostat do tempa. V lize naposledy remizoval s Levante a k tomu ještě v rámci poháru dostal čtyři branky od domácího Bilbaa, takže nálada v jeho týmu není vůbec pozitivní.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Hugo Mallo, Cabral, Araujo, Juncà - Brais Méndez, Okay, Jozabed - Aspas, Gomez, Mor
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Jovanović - Miramon, Pulido, Etxeita, Akapo - Musto, Rivera - Gallar, Moi Gomez, Ferreiro - Cucho Hernandez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 4.02 - 5.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - CD Leganés  (sobota 16:15)
Real Valladolid prožil skvělé dva měsíce září a říjen, kdy sbíral body a vítězil. Období postupu tabulkou ale skončilo a poslední dobou se Valladolidu zase moc nedaří. Šanci zlomit to má proti Leganésu, který se pohybuje těsně nad propastí.

Realu Valladolid jako by došla šťáva a v poslední době se vrátil k porážkám. Už tři zápasy po sobě nezvládl, i když je pravda, že jeho soupeři měli mnohem lepší renomé. Ať už šlo o Real Madrid nebo Eibar. V minulém kole nestačil na další slavnější a zkušenější tým, kterým byla Sevilla. Té nakonec stačila ke třem bodům jediná branka, o kterou se postaral André Silva. Ta odsoudila Real Valladolid k současné třinácté příčce.

Což se trenérovi Sergiovi Gonzálezovi samozřejmě moc nezamlouvá. "Nevím, co přesně se stalo, ale mám pocit, že jsme se vrátili k několika chybným stereotypům, které jsme dřív opravovali. Pracovali jsme na jejich vylepšení a chvíli se to dařilo, ale v posledních dvou utkáních jsme je zopakovali. Musíme vymyslet, co s tím. Sevilla je tým, který jakoukoli chybu umí potrestat. Teď se chceme co nejlépe připravit na další duel, který nás čeká, protože body nutně potřebujeme," dodává mladý trenér.

Na Estadio José Zorrilla mají domácí co dohánět. Jednak nasázeli zatím jen 9 branek, což je nejméně v celé LaLize. A proti Leganésu to rozhodně nebude snadné změnit, protože to je tým, se kterým Valladolid moc hrát neumí. Za poslední čtyři roky spolu tyto dva týmy sehrály šest duelů, ale Valladolid z nich vyhrál jen jediný. Tři minulá klání ovládl Leganés, který má lepší formu také nyní.

V posledních deseti utkáních ve všech soutěžích dohromady Leganés prohrál jen tři zápasy. Skvělého výsledku dosáhl například v 11. kole, když obral o dva body Atlético Madrid. A dařilo se mu také v minulém kole, neboť po třech remízách v řadě se mu povedlo zvítězit. Autorem jediné branky do sítě Deportiva Alavés se krátce před koncem první půle stal Youssef En-Nesyri a Leganésu se povedlo udržet i čisté konto.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Antonito, Joaquin, Calero, Nacho - Leo Suarez, Michel, Alcaraz, Toni - Oscar Plano, Ünal
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Lunin - Nyom, Tarin, Omeruo, Siovas, Silva - Rubén Pérez, O. Rodriguez, Vesga - En-Nesyri, Carrillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.07 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Espanyol Barcelona  (sobota 18:30)
Espanyol Barcelona začal velmi rychle padat tabulkou, protože prohrál už dva duely za sebou. Teď by konečně rád znovu vyhrál, aby zastavil pád. V sobotu v podvečer ho ale nečeká nic snadného, neboť katalánský celek čeká Getafe.

Menší ze dvou katalánských klubů působil delší dobu jako zjevení. Dařilo se mu, produkoval zajímavý fotbal a měl výsledky, takže se dostal až za vedoucí Barcelonu. V posledních dvou duelech ho ale štěstí opustilo a Espanyol jako by ztratil sílu. Po výhře nad Bilbaem totiž prohrál se Sevillou a v minulém kole rovněž nedokázal vyhrát. V utkání s Gironou zaspal úvod zápasu a po šesti minutách už prohrával o dvě branky. Nakonec prohrál 3:1 a musel se obejít bez bodů.

Teď je nutné co nejdřív zase vyhrát a útočník Borja Iglesias to dobře ví. "Máme za sebou hodně nepovedené dva duely, ve kterých jsme udělali velké chyby. Teď bude klíčové, abychom nezačali být nervózní, že se nám něco nepovedlo, ale soustředili se na to, jak naši situaci zlepšit. Getafe pro nás nebude snadným soupeřem, ale máme dost kvality i odhodlání na to, abychom si s ním poradili," dodává střelec jediné branky Espanyolu z minulého kola.

Espanyol bude ještě dlouho postrádat útočníka Sergia Garciu, který je zraněn. Menší potíže mají také Naldo a Esteban Granero, ale především druhý jmenovaný by se měl dát dohromady včas a zasáhnout do utkání. Domácí Getafe je na tom dost podobně, protože zraněného Markela Bergaru doplňuje karetní hříšník Leandro Cabrera.

Oba soupeři spolu už sehráli množství duelů a v poslední době se v nich objevuje zajímavý rys. Už po dobu čtyř let vždycky vyhrál domácí tým. Na jaře tohoto roku to bylo Getafe, které si s Espanyolem poradilo díky trefě Damiána Suáreze i přesto, že hrálo třicet minut v početním oslabení.

Getafe od začátku sezony hraje v místě, kde je mu to známé a příjemné - ve středu tabulky, dost daleko od sestupových bojů. Jeho forma je jako na horské dráze a v posledních deseti soutěžních utkáních Getafe vyhrálo jen třikrát. Ve stejném počtu duelů prohrálo a čtyřikrát se urodila remíza. Body si Getafe rozdělilo se soupeřem také v minulém kole, když hrálo 1:1 s baskickým Bilbaem.

Trenér José Bordalas k tomu prozradil: "Moc mě mrzí, že jsme nedokázali sehrát lepší utkání, protože tým byl psychicky velmi nabuzený a chtěl vyhrát. To se nám ale nepovedlo. Chceme pracovat na tom, abychom se lépe soustředili a vyvarovali se zbytečných chyb, které nás pak stojí důležité body. Jsem si jist, že proti Espanyolu ukážeme lepší výkon," doufá Bordalas.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - D. Suárez, Djené, Bruno, Antunes - Portillo, Maksimović, Arambarri, Amath - Angel Rodriguez, Molina
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego Lopez - Javi Lopez, D. Lopez, Hermoso, Vilà - Melendo, Roca, Darder - Hernan Pérez, Iglesias, Piatti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.13 - 3.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Valencia CF  (sobota 20:45)
Real Madrid v minulém kole LaLigy zaváhal a bude si chtít vylepšit současnou pozici. Náladu si královský celek naposledy spravil v Lize mistrů, která se naopak vůbec nepovedla Valencii. Dokážou se Netopýři z porážky rychle vzpamatovat?

Sobotní večer patří bitvě dvou slavných soupeřů. Na stadionu Santiago Bernabéu dostane Real Madrid další šanci ukázat, že s angažováním Santiaga Solariho nešlápl vedle. Poslední kolo LaLigy totiž vzneslo pár otazníků, protože Realu se vůbec nepovedlo. Všechny tři body si oprávněně připsal domácí Eibar, který slavnému gigantu nasázel hned tři branky a ještě ho nenechal prosadit se ani jednou!

Ligové postavení není nejlepší a Real se v tuto chvíli krčí až na šesté příčce, která ve Španělsku znamená jen play-off o Evropskou ligu. Situace samozřejmě není zase tak tragická, protože od čtvrtého Deportiva Alavés Real dělí jen pouhé tři body. A ty by moc rád vybojoval právě proti Valencii. Dobrým signálem pro to by mohla být poslední výhra v Lize mistrů. Real cestoval do Věčného města a s tamním AS Řím si poradil i přes nepříliš suverénní výkon jasně 2:0 díky brankám Balea s Vázquezem.

Právě zkušený záložník Lucas Vázquez pak prozradil: "Jsme moc rádi za to, že jsme splnili náš cíl a postoupili z prvního místa. Je to dobrý pocit, protože ještě nedávno se kolem nás točilo spíš hodně negativních věcí. Dokázali jsme ale, že se nevzdáváme a že umíme povstat v tu pravou chvíli. Samozřejmě si ještě trochu zvykáme na nového trenéra, ale má jasné představy o tom, co chce. Věřím, že i v lize se nám bude dařit lépe," zakončil.

S Valencií se Real utkal už nesčetněkrát. Za posledních pět duelů nad ní vyhrál třikrát a jednou se z Valencie vracel jako poražený. Přesně takový výsledek by si hosté přáli, jenže jejich forma letos není vůbec konstantní. Naopak se Valencia zatím marně snaží dosáhnout na vyšší mety a trápí se jak v pohárech, tak v LaLize.

Navíc nyní bude postrádat dvě útočná esa, což trenéru Marcelinovi hodně komplikuje možnosti. Mimo hru je na delší dobu Denis Čeryšev a v nedávném utkání Ligy mistrů se zranil také Rodrigo Moreno, tahoun ofenzivy Netopýrů. Real má podstatně víc absencí, neboť mimo hru jsou hráči jako Casemiro, Nacho, Odriozola a Reguilón.

Valencia v posledním kole Ligy mistrů nestačila na Juventus Turín a s milionářskou ligou se pro tento rok loučí. LaLiga jí ale nabízí větší potěšení, protože v minulém kole dokázala znovu vyhrát. I díky dvěma brankám Santiho Miny si poradila o tři góly s Rayem Vallecano a ráda by na to navázala i proti slavnějšímu soupeři.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Kroos, Ceballos - Bale, Benzema, Asensio
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Wass, Garay, Gabriel Paulista, Gayá - C. Soler, Parejo, Coquelin, Guedes - Santi Mina, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.22 - 5.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - SD Eibar  (pátek 21:00)
Eibar žije a ještě dlouho bude žít z událostí v minulém kole, kdy si skromný tým připsal vítězství nad Realem Madrid. Hráči se ale musí plně soustředit na další utkání, které už v páteční předehrávce svedou s domácím Rayem Vallecano.

Souboj obra s trpaslíkem v minulém kole dopadl tak, jak to nikdo nečekal. Real Madrid, který se zvedal a pod trenérem Solarim začal zase přesvědčivě vyhrávat, nestačil na Eibar! Ten mu dokonce díky brankám Escalanteho, Enricha a Kikeho zasadil tvrdý úder a zažil dosud největší triumf v sezoně. Činila se i obrana Eibaru, která od hvězdných es královského klubu nedostala branku ani jednu.

Zkušený útočník Kike poté prozradil: "Už jako malý kluk sníte o tom, že nastoupíte proti Realu Madrid. My jsme si na tohle zvykli, jinak bychom se Realu pořád báli. Ale to, že porazíme Real rozdílem třídy a dokážeme si zachovat čisté konto, to je něco fantastického. Klíčové teď bude, abychom se i přesto dokázali vrátit nohama na zem a tvrdě pracovali, abychom nepodcenili dalšího soupeře jen proto, koho jsme minule přemohli," míní Kike.

Eibar má víc důvodů k radosti, než je to, že porazil Bílý balet. Tím jen potvrdil formu z posledních týdnů, která ho žene tabulkou vzhůru. Poslední tři duely neprohrál a připsal si už sedm bodů. I díky nim je na desáté příčce, přičemž na šestý Real ztrácí jen dva body!

Jeho vzájemné zápasy s Rayem Vallecano jsou vzácně vyrovnané. Za osm dosud odehraných utkání se Rayo radovalo ze tří výher, zatímco Eibar vyhrál čtyřikrát. Před rokem a půl se body dělily. Vallecano se vrátilo do první ligy a zatím se mu moc nedaří. Sídlí až na předposlední příčce a na kontě má jen sedm bodů.

Největší starosti mu dělá především obrana, kterou je tou vůbec nejhorší v LaLize. Rayo inkasovalo už 28 branek a tři z nich dostalo v minulém kole. To si na něj vyšlápla Valencia, která s přehledem zvítězila. Eibaru bude v tomto duelu scházet především zraněný brankář Dmitrović, který už je po úspěšné operaci třísel.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Velazquez, Galvez, Amat, Alex Moreno - Comesana - Embarba, Imbula, Trejo, Pozo - De Tomas
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Cucurella, Oliveira, Ramis, José Angel - Orellana, Jordan, Escalante, Peña - Enrich, K. Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.41 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC1382325:1426
2.FC Barcelona1374235:1925
3.Atlético Madrid1366117:924
4.Deportivo Alavés1372417:1323
5.Espanyol Barcelona1363417:1321
6.Real Madrid1362520:1920
7.Girona FC1355316:1520
8.Real Sociedad1354417:1519
9.Levante UD1353520:2118
10.SD Eibar1353515:1818
11.Valencia CF1338211:917
12.Getafe CF1345412:1117
13.Real Valladolid134549:1017
14.Real Betis1344513:1716
15.Celta Vigo1335523:2214
16.Villarreal CF1335513:1414
17.CD Leganés1334610:1613
18.Athletic Bilbao1318414:2011
19.Rayo Vallecano1314814:287
20.SD Huesca1314812:277

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (316)

Přidat komentář
ttopi

Barcelona povinná výhra - 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

To zasa bude 2. najlepší výkon Valencie v sezóne

Reagovat
technecium

To by bylo super

Reagovat
ADM

Tak Umtiti ako vysoko vyletel, tak hlboko asi aj padne

Reagovat
Visca el barca

Tak snad díky operaci nepřestane hrát fotbal ne?

Reagovat
ADM

One way or another, pozri na Rafinhu. Kolená sú zradná vec pri vrcholovom futbale..

Reagovat
Visca el barca

No jo co se dá dělat. Snad to dobře dopadne. Každopádně, je to vcelku malér. Pique by si potřeboval taky odfrknout....

Reagovat
Hristo Stoichkov

To jeho koleno je samozřejmě velký problém, ale koho proboha napadlo poslat ho na plných devadesát minut po takový pauze zrovna proti Atléticu?

Reagovat
ADM

To bol totálny blackout zo strany trénera (a bohuzial nie prvy, ked sa jedná o jeho kone)

Reagovat
Mateo16

Keylor dalsi nespokojny hrac.

Ta tribuma bude zachvilku snad uplne zaplnena

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ttopi

Ten Vaclík to je neskutečný. Aspoň mají jistotu, že pro zákrok udělá cokoliv. Skoro tam naletěl kebulí na tyčku.

Karius - smutný konec

Reagovat
ADM

Za Kariousom už len zhasnúť. Psychika hotová.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle je zrovna moment kterej se deje docela bezne, akorat je to karius tak se to zvelici

Reagovat
ADM

Narazam na vsetky jeho momenty od finale LM, videa na treningu atd

Reagovat
valloire

Real ho zničil

Reagovat
Malresi

Real mu dal akurát posledný klinec do rakvy, chyby robil aj predtým a poriadne

Reagovat
valloire

kdybyste koupili pořádnýho golmana, mohli jste náš porazit.....ne kecam když je tým se Zidanem a Ronaldem, je neporazitelný

Reagovat
smazaný uživatel

Porazitelný byl dost dobře.

Reagovat
valloire

V LM? V tom kde o něco opravdu jde?

Reagovat
Malresi

Na keby sa nehrá no... Ako by to dopadlo s brankárom, ktorý by nepustil dva lacné góly sa už nedozvieme

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, napsal jsem úvodní článek o FC Sevilla, v následujících dnech přibudou obsahově zajímavější, zaměřené na taktiku. Za přečtení a zpětnou vazbu budu rád.

https://bielsistablog.blogspot.com/2018/11/vamos-mi-sevilla.html

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na tomhle není moc co hodnotit, těším se na ty obsahově zajímavější, Machínova Sevilla je takticky velmi zajímavým týmem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, tohle je jen takový úvod, aby se člověk dozvěděl trochu základy, než se pak pustí do dalšího čtení

Reagovat
celeb

"jež má kapacitu 45 500 diváků" beha nam po zahrade jeden, ale s mensiou kapacitou

Kazdopadne palec dore za clanok, len tak dalej.

Reagovat
netopier

palec dore je aký? ani hore ani dole?

Reagovat
celeb

mal byt hore, ale musim uznat, ze sa mi podaril pekny mutant

Reagovat
Gazdo

Mame tu dalsie preview? V tom pripade... Valverde OUT!

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

BAN...spamování nemá na eurofotbalu místo

Reagovat
Gazdo

Vraj ani postihnuti ludia by nemali mat priestor k verejnym foram a aj tak tu stale otravujes

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem zvědaví, jestli bude Umtiti 5 měsíců mimo, koho vedení přivede. Ty spekulace o Ivanovičovi a Kompanym se mi moc nelíbí. Radši bych byl kdyby přivedli toho de Ligta. Chápu, že chtějí přivést okamžitou kvalitu a zkušeného hráče, ale Lenglet s Piquem a de Ligt by podle mě bylo dostačující. Navíc jsem zastáncem toho, že nejlepší obrana je útok. Zvlášť u stylu hry Barcelony. Bohužel Valverdeho styl s tím moc dočinění nemá.

Reagovat
LAM

Umtiti na operaci nejde.Jede do Kataru kde bude dva,tři tejdny koleno léčit,takže bude mimo do konce roka.Snad to zabere.

Reagovat
smazaný uživatel

To doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezabere to. Bude muset jít na operaci a do konce sezony si nezahraje.

Reagovat
roman1978

zvědaví

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roman1978

Reagovat
Hristo Stoichkov

Vedení chce někoho zkušenýho do konce sezóny, jelikož na léto je absolutní prioritou příchod de Ligta. Jeho zimní příchod je vyloučený, Ajax ho nepustí. Vzhledem k nabízeným variantám bych radši vsadil na Chumiho. U Umtitiho to je podle mě pouze oddálení nutný operace, ale uvidíme, jak to nakonec dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

co verma kdy se vraci?

Reagovat
santini

Celta dnes snáď už víťazstvo - ľahší súper nebude ( čoho sa tak trochu aj obávam, keďže ľahkým púšťame veľa bodov - viď Valladolid, Getafe, Real... ) ... na tikete Iago gol, Gijon výhra, v Madride obaja gól a Michalovce za 3 body... a myslím, že aj Cordoba to dnes ukope, ale to už by bola privysoká výhra

Reagovat
santini

Iago gol

Reagovat
Mateo16

Wouu tak dnes zostava

Thiboa - Carvajal, Varane , Ramos, Reguilon - Ceballos, Llorenthe, Modric - Bale , Benzema , Lucas

Ako sa da takto spadnut kvalitou za par mesiacov. Solari a Floretino su kuzelnici

Reagovat
valloire

děkujeme Flo

Reagovat
Ed_Hazard

Namiesto Lucasa Asensio inak ok.

S čím je konkrétne problém?

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Garetha Asensio.

Reagovat
Ed_Hazard

A namiesto Lucasa koho? Momentálne tam nemáme moc na výber..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
valloire

hezky platíte, vůbec to není napůl likvidační

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně ten typ hráče, kterýho absolutně nepotřebujeme a který nám absolutně nesedí. Rakitič 2.0

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě Valverdemu přivedou mladšího Rakitiče. Ona je to zároveň dobrá i špatná posila. Je mladý, podobný hráč jako Raketa, ale na rozdíl od Rakety má dobrou dynamiku a nebude se po hřišti jen plahočit, navíc na to že mu je 23 let, tak má už hodně zkušeností. Ale zase se tím akorát sebere místo Aleňovi.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Dobrou dynamiku si teda představuju jinak, na mě Rabiot působí neuvěřitelně líným dojmem, navíc se chová jako rozmazlený fracek a měl problémy s Blancem, Emerym, Deschampsem i Tuchelem, což už je hodně zarážející. Frenkie či Ndombele by podle mě byly mnohem lepší posily. Navíc několik nadějných možností máme i v klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu dynamiku jsem spíš myslel oproti Rakitičovi. Oni prostě vymění jen jednoho hráče dá se říct za jeho mladší verzi.

Reagovat
Gazdo

Amen

Reagovat
celeb

najvacsi rozdiel medzi nimi je zodpovednost smerom dozadu, s cim ma Rabiot dlhodoby problem. Ak vsak bude u nas max. 1 rok, na co sa preda za 40+, tak OK.

Reagovat
ADM

Reagovat
Visca el barca

bože můj. Žádnej Frenkie nepřijde, to jsem si stoprocentně jistej. Raketa oproti tomuhle frackovi je sympaťák a dává góly. Fuj to je hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

Leganés zatím vyučuje pomocí standardních situací.

Reagovat
Ed_Hazard

OT: Jadon Sancho, to je hráč jak sviňa. Neuveriteľne si ich tam vodí.

Hakimi mal trocha problémy s centrami, nábehy ale perfektné. Ešte by mu svedčala ďalšia sezóna v BVB.

Reagovat
roman1978

paco další gól

Reagovat
Ed_Hazard

Real - Vale - obaja dajú gol. To by mohlo výjsť, či?

Reagovat
smazaný uživatel

U nás nikdy nevíš

Reagovat
Mateo16

Celkom nam veris ked si pozres predpokladanu zostavu

Reagovat
Mass

Tak ti to vyšlo, jen nevim jestli se počítá Vale ten do vlastní.

Reagovat
Mateo16

Thiboa - Carvajal, Varane , Ramos, Reguilon - Ceballos, Llorenthe, Modric - Bale , Benzema , Lucas

ach jo

Reagovat
CHONG

To je smutek, propočti k tomu ještě Solariho na lavičce a prostě se nemůžu zbavit pocitu, že naše (Pérezovi) ambice jsou totální nula

Reagovat
Mateo16

Na Solarim je docela smutne ze cela ta kauzula okolo Isca koniec koncov aj jemu samotnemu uskodi tym ze si uplne pretazi Modrica ale ma take velke ego ze radsej ho to bude stat jeho karieru v RM len aby neustupil

Sialenost

Reagovat
Mateo16

To som aj celkom zvedavy ktory klub v buducnosti ho potom bude chciet angazovat

Holt IQ neni jeho silna vlasnost

Reagovat
Ed_Hazard

Tak pokiaľ je fakt na tréningoch jaloví, tak ako sa avizuje, prečo by ho staval? Nevieš kde je pravda a neviem to ani ja..Ale ber aj túto možnosť a nesúď hneď

Reagovat
Mateo16

Berem aj tu moznost ale pol muzstva je na tom po fyzickej stranke na uplnom dne, tazke by aj oni nemali hrat.

Come on to je nieco osobne co Solari nechce povedat

Reagovat
misinho7

akoze neviem ale nepride mi to take zle ... ta obrana za mna uplne super, Marcelo potrebuje odpocivat a Requilion hral super ..zaloha Llorente si zasluzil sancu, minule bol mozno nas najlepsi hrac ... Ceballos asi musi hrat kedze Toni nie je ani nominovany ... jedine ten utok je katastrofa hlavne ten Lucas ale co uz to uz asi nezmenime mozme nadavat ale nepomoze nam to

Reagovat
misinho7

btw ten utok v lete verim ze sa cely vymeni a bude to parada

Reagovat
Mateo16

Toho sa naozaj nemusis bat utok sa cely urcite nevymeni Tam pride maximalne Eden ale preto ze on sam k nam tak strasne chce ist.

Reagovat
misinho7

ak sa nekupia aspon dvaja hraci do utoku tak to nemusim kupovat nikoho..urcite tam musi prist vacsia obmena..Eden a hrot

Reagovat
smazaný uživatel

Lucas je moc spatnej? Proti Plzni se mi zdal no.. jakoze byl aktivni a produktivni relativne, ale vypadal tak nejak komicky a nesedel mi do Realu..

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, je to dost dobrý hráč. Základní sestava asi ne, ale na lavičku super.

Reagovat
vilp

Hlavně na rozdíl od Asensia maká dozadu, proto hraje. A nedivím se.

Reagovat
Mateo16

Na druhej strane smerom do ofenzivy straca vsetko co sa da

Reagovat
Jerichoo

To odpálenie Keylora je na grc. Keby Thibo aspoň niečo zaujímavé chytal, ale je to nulový posun

Reagovat
Ed_Hazard

Uuuuf, skoro to dal na Zidana

Reagovat
Mateo16

own goal To je nas novy strelec

Reagovat
Mateo16

Valencia hra fakt ale otrasne , neuveritelne chyby robia.

Reagovat
smazaný uživatel

Z naší sestavy bych naopak vyzdvihnul Lucase. Zatím hrajě parádně. Ta pravá strana nám zatím celkově funguje dost dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

hecnou se vzdycky jen proti nam

Reagovat
Mass

Reagovat
Mateo16

Wau Gabriel

Reagovat
gonzalesl_is_back

Carvajal zatím MOTM, dneska to zatím šlape na jedničku, až na to zakončení Benzemy.

Reagovat
Mateo16

Valencia si nevie nahrat ani na 5 metrov a zatial iba jedna strela na branu z nasej strany

Ja ked vidim Valenciu vzivote som ju nevidel v horsom stave ako je teraz , Marcelinho by mal porozmyslat o rezignacii. Nikto nebeha, nedostupuje do utoku lenivy do obrany

Reagovat
Mateo16

Reguilon hra fatk skvelo

Reagovat
Ed_Hazard

Aj Llorente, a dosť s prehľadom

Reagovat
Inter Eterno Amore

Marcelinho ???

http://ix.sk/99ORz

Reagovat
Mass

Nekoukal si když byl ve Valencii Neville? Marcelino to tam neskutečně zvednul. Jenže teď se to vrací dostarejch kolejí z předminulý sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Neville jako meritko??

Reagovat
Mass

Píše, že ji neviděl v horším stavu. Já ji viděl a neni to tak dávno.

Reagovat
Mateo16

Toto co predviedla Valencia bola najhorsia Valencia aku si pametam. Bez pressingu , bez zaujmu , bez pohybu , bez akejkolvek snahy nieco spravit z vysledkom a to RM hlavne druhy polcas predviedol sialeny vykon

Marcelino musi ist

Reagovat
Ed_Hazard

Valencia strašná. Mám ale pocit, že to máme pod kontrolou.

Takže v druhom polčase pridať ešte 2 góly a doprajem jeden aj Vale

Reagovat
smazaný uživatel

Llorente je pre mňa z dlhodobého hľadiska oveľa vhodnejšia voľba (ako Casemiro) na DM pre klub ako Real Madrid, to najmä vzhľadom na jeho rozohrávku a najmä to, že dokáže hrať pozične oveľa inteligentnejšie.

Reagovat
Mateo16

Tazko to hodnotit Valencia ani nepressuje , bez uplneho zaujmu. Llorenthe tam ma priestoru a priestoru

Reagovat
smazaný uživatel

No a práve ani to by Casemiro nedokázal v rámci jeho príspevku do ofenzívy využiť, keďže nedokáže nijakým spôsobom meniť tempo hry a maximálne dokáže posúvať loptu o pár metrov, čo je na pozíciu holding midfieldra pre klub ako Real Madrid dosť málo.

Reagovat
smazaný uživatel

už dost...Casemiro je nejkomplexnější DM na světě. Viděls ho někdy vůbec hrát? Neskutečné, jak dokáže přenést hru přes celé hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno úplný Andrea Pirlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=srB36hw-L4E

Doporučuji se podívat na toto video. Možná ti to otevře oči.

Reagovat
smazaný uživatel

Konkrétně od času 2:04.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
gonzalesl_is_back

Ten Karim to je fakt za trest. Už střídej.

Reagovat
smazaný uživatel

mina

Reagovat
Ed_Hazard

To je drevák

Reagovat
smazaný uživatel

pritom stacilo trefit branu

Reagovat
Mateo16

Druhy polcas si clekom koledujeme proti tak tragickej Valencii

Reagovat
Inter Eterno Amore

však vy ste tragickí vzadu ementál

Reagovat
smazaný uživatel

Ceba

Reagovat
Mateo16

Ja byt Santi Mina si vypytam striedanie

Reagovat
Mass

Teď po zápase dával rozhovor a perfektně mu drží účes, ani se nespotil.

Reagovat
Kenneth

Bubba letos dohral? Jinak dnesni vykon zase strasny.

Reagovat
Ed_Hazard

Ježiš Vale to sú ale tragédi v zakončení

Reagovat
Mass

A přitom v belgický repre by to dal.

Reagovat
David143

Reguilon je vybornej, hraje mnohem lépe než Theo v minule sezóně. Vedení by mělo uvažovat o prodeji Thea a ponechání Reguilona

Reagovat
smazaný uživatel

Fedeee

Reagovat
Ed_Hazard

Hm, odvážne striedanie

Reagovat
Mateo16

Asensio

Reagovat
vilp

Carvajal boží.

Reagovat
Kenneth

Dneska skvelej. S Requillionem a Benzemou se mi libil asi nejvic.

Reagovat
Mateo16

Reagovat
smazaný uživatel

LUCAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASSSSSS

Reagovat
smazaný uživatel

Dejte v pondělí ten Zlatej míč Vazquezovi!

Reagovat
Mass

Zato že dal gol tragicky Valencii, kde se vrací tři hráči?

Reagovat
smazaný uživatel

Nekaž nám tu radost.

Reagovat
Masi

Reagovat
valloire

Vítězství Drtivé vítězství Realu Madrid.

Reagovat
Mateo16

AS 2 zahodene tutovky z 5 metrov + Faziov strat. Pochyboval som ze to niekto prekona

Valencia 2 zahodene tutovky 5 metrov + 1 vlastny gol.

Uz nam budu davat iba takeho supera

Reagovat
smazaný uživatel

Dejte nám soupeře!

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1069210821677465600

Ani za 400 zápasů se nic nenaučil a ničemu nerozumí, chudák

Reagovat
smazaný uživatel

Jono, chudak Gattuso se to za 350 zapasu v Serii A taky o trénování moc nenaučil

Chudák Maradona se to nenaučil ani za 550 profi zápasů a to byli o třidu horší hráči než všemocný a geniální Valverde.

Reagovat
smazaný uživatel

Holt někteří lidé jsou nepoučitelní.

Reagovat
Ed_Hazard

Morata neuveritelný tragéd To nemá logiku, čo sa s z neho stalo....

Reagovat
technecium

Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Rakitič, Busquets, Vidal - Dembele, Messi, Coutinho

Notak Ernesto, trochu tu zálohu toč

Reagovat
ADM

Vidal, Rakitič, Couts - Malcom, Messi, Dembele

Reagovat
smazaný uživatel

Malcom dostal šanci proti Betisu a nepředvedl nic, góly začaly padat až po jeho odchodu ze hřiště

Reagovat
ADM

Už mu nikdy nedať šancu

Videl som krásny rozbor, ako sa proti Betisu pýtal záložník a nie krídlo, kedže sme mali vôbec problém dostať loptu do útočných pozícií a na krídlo, až na prvých 5 min...

Myslím, že pracovité krídla schopné prihrávky by sa Messimu hodili (a opačne, schopné zakončiť po Messiho prihrávke), samozrejme sa môžem mýliť..

Reagovat
smazaný uživatel

To sem neřekl, ale Villareal musíme doma zničit, takže je docela logické, že když to s ním minule absolutně nevyšlo ani doma, tak budou hrát prověřenější hráči.

Reagovat
LAM

To je pravda.Rakitič toho letos podělal už dost,tak je dobře že bude mít dalších 90minut

Reagovat
LAM

Jo a jinak.Mimo Messiho kterej se ten zápas vracel po zranění a měl 2+1 ukázali všichni ostatní velký kulový,tak proč jen Malcom?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba proto, že by měl mít extra motivaci předvést pořádný výkon, pokud chce v klubu jako Barcelona něco dokázat? Za těch 59 minut jsem si ho na hřišti skoro nevšiml a tím neříkám, že to byla jenom jeho vina. Na druhou stranu individuální schopnosti by měl mít natolik dobré, aby na hřišti proti klubu jako Betis udělal aspoň něco.

Reagovat
LAM

Něco neudělal nikdo v tom zápase mimo Messiho a to jsou v týmu dlouho.Malcom dostal jen pár minut a těžko se tak bude sehrávat s týmem.Podle výkonu v zápase s Betisem byla celá obrana i záloha na pokuty a třeba Roberto byl na přeřazení do béčka.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ale vůbec není důvod opakovat po nejhorším domácím zápase za poslední roky stejnou chybu.

Reagovat
technecium

Alena, Rakitič, Vidal mohlo být, třeba

Reagovat
Hristo Stoichkov

To bude krutý jaro.

Reagovat
smazaný uživatel

v zimě přijde Rabiát a povodí si vás

Reagovat
Ed_Hazard

Atleti krásny goal

Reagovat
Hristo Stoichkov

Klasika

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ještě v rámci oslavy zjebal všechny protihráče, který potkal po cestě na svou polovinu

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
roman1978

to je zase sestava. valverde je prostě absolutně mimo. na co máme jiné hráče?

Reagovat
technecium

Jsou zranění

Reagovat
roman1978

jo a - valverde (čti připosraný pičus) out!!!

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě se hraje v Gironě pořád nastavení nebo už skončili?

Reagovat
LAM

Jsem zvědavej na výkon.V lize poslední zápasy velká slabota,tak snad konečně začnou hrát.Villareal je letos v lize hodně slabej.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Villarreal se naopak v poslední době hodně zvednul, nemám z toho zápasu úplně dobrý pocit. Takový Chukwueze vypadá v jeho věku naprosto famózně.

Reagovat
smazaný uživatel

omg Dembelé

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele tohle jsem jestw nevidel , kolik zasekavacek 5?

Reagovat
dextroza_m

pěkně ho posadil na prdel

Reagovat
ADM

10min a trhám si vlasy s Coutsa. Tvl

Reagovat
Kixi Syhimour

Nám by se vcelku hodil

Reagovat
ADM

Určite by mu svedčila výraznejšia úloha v tíme, lebo tu to len tuka Messimu alebo Albovi, furt sa snaží hrať z miesta alebo chrbtom k brane a vobec mu to nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajem stylem který mu absolutně nesedí. Toť vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Lenglet se snad zbláznil, ještě že to nevyšlo

Reagovat
dextroza_m

Co to zase ty vole prováděli v té obraně?

Reagovat
smazaný uživatel

jasná žlutá kua

Reagovat
smazaný uživatel

Dembelé je dnes aktivní jak pes

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele opět skvělý a Coutinho na křídle je nesmysl. Stáhl bych ho do zálohy.

Reagovat
dextroza_m

To je nepřesností, hrůza.

Reagovat
smazaný uživatel

super akce

Reagovat
smazaný uživatel

žluťáci do těch soubojů chodí jak prasata, nezajímá je míč, strašně nesympatický tým

Reagovat
dextroza_m

Míč měli z těch 27 minut tak 3, se nediv

Reagovat
smazaný uživatel

K čemu přesně že tam je Coutinho?

Ous naopak hodně nebezpečný.. všechno jde přes něj.

Reagovat
dextroza_m

Ous jak se rozběhne, tak mám na monitoru akorát tmavou čmouhu

Reagovat
ADM

Reagovat
ADM

Dnes inak od Ousa jeden z tých najlepších zápasov zatial

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde ho nechce stavět do zálohy, protože nebrání. Vidal

snad nejvysunutejsi hráč a funguje to.

Reagovat
LAM

Jak to přesně funguje?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, že nás netrénuje Mourinho, aby se bránilo v deseti lidech.

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele ma bavi. Len v tom vydrzat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dembouz dneska parádní

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam

Reagovat
Murena

Dembs Pique

Reagovat
smazaný uživatel

PIQUÉÉÉÉÉÉÉ

Reagovat
smazaný uživatel

Dembelé krásně, Semedo takhle nenacentruje ani z 50 pokusů

Reagovat
smazaný uživatel

Pan prezident.

Reagovat
dextroza_m

A jedem, chceme bura

Reagovat
smazaný uživatel

Shakira mu dneska musí hezky udělat waka waka

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlíp hraje Dembele, takže je jasný koho jako prvního za odměnu stáhne ze hřiště

Reagovat
LAM

První musí Coutinho kterej je tam do počtu.

Reagovat
LAM

Pod Valverdem jsou ty zápasy čím dál tim víc uspávací.Hrozný.

Villareal správně zahustil střed,takže Messi je tam mezi 4 a musí pro míče zpět.Coutinho opět nijakej a takhle postavená záloha je naprosto neschopná vytvořit nějaký šance.

Aspoň že pravá strana s Dembelem dneska hraje dobře.

Jinak je prostě vidět že v lize do toho letos jdem na půl plynu.Rozdíl proti LM je fakt velkej.

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho ale poslední dobou fakt nevypadá jako hráč za 150 mega, za desetinovou cenu by tam mohl stejné věci dělat kdokoliv jiný. Stroj na body se naštěstí opět stal z Dembelého

Reagovat
LAM

Tenhle styl hry mu naprosto nesedí,ale komu jo?

Reagovat
smazaný uživatel

To není o stylu hry. Jednou je druhým nejdražším hráčem všech dob, tak by podle toho měl hrát a netvářit se, že ho zápas vůbec nezajímá. Když kolem něho byl před přestupem takový obrovský hype, tak jsem od něho čekal víc, ale spíše jsem ho nechtěl, protože herně se mi nikdy moc nelíbil ani v Liverpoolu, na Iniestu nebo Xaviho nemá technicky ani myšlením ani náznakem.

Reagovat
ADM

On je u nás zlý snad vo všetkom okrem striel, a k tým sa prezmenu ani nedostáva

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ať na to koukám z kterýkoliv strany, tak nevidím nic, čím by měl být Coutinho prospěšný. To je strašný průser za tu částku. Jemu tenhle poziční fotbal nevyhovuje, má hlavu neustále dole, čímž ztrácí přehled na hřišti, nemá vidění hry ani herní inteligenci. Strašný už je i na křídle, kde aspoň na začátku působil jako dobrý řešení. Co s ním?

Reagovat
Kixi Syhimour

Za 60 berem

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se zdá, že v minulé sezoně měl mnohem lepší pohyb, i když byl na křídle. Teď mi připadá strašně statický a navíc v porovnání s Dembelém to uplně bije do očí. Ale podle mě to má v sobě, vždyť i ty svoje střely dává většinou skoro z místa

Reagovat
smazaný uživatel

Obavam sa, ze cim lepsie bude Dembele hrat, tym blizsie bude mat do PSG. Nevie niekto, aku ma vykupku ?

Reagovat
LAM

400

Reagovat
smazaný uživatel

Esteze tak.

Reagovat
smazaný uživatel

2,5 coutse

Reagovat
ADM

Výkon dosť nudný, občas zbytočné zmätky v obrane. Štandartom sa vynikajú dvaja hráči - Ous a Coutinho. Ous jeden z najlepších zápasov od prestupu, snáď skóruje a nebude vystriedaný dnes ... no a Couts mohol ísť dole už teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

dembouz

Reagovat
Ed_Hazard

Pique a tie jeho paprče...

Rovnaý blb ako Ramos..

Reagovat
smazaný uživatel

pique neni zakernej a simulant, ramos je uplny dno

Reagovat
Ed_Hazard

je a je

Reagovat
MadMrJacky

A víš vůbec proč to dělá?

Reagovat
celeb

Couts bez zaujmu, 2 straty po sebe, 2. nebezpecna.

Reagovat
smazaný uživatel

andre gomes vol 2

Reagovat
celeb

ten inak dnes hral dobre, ale to je slabsia liga zas...

Reagovat
smazaný uživatel

videls co zahodil , ale jinak mu to docela slo

Reagovat
ADM

Coutinho je už vyložene na smiech, rozhodca mu to už ani nepíska pripomína Denisa, prešlapovačky na mieste a nulová pridaná hodnota.

Reagovat
celeb

Kurnajs, co je s Albom, nejak sa mi to nepaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta naše hra je čím dál tím větši hnus, bolí z toho oči

Reagovat
patas92

Takhle vypadal i první poločas?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ať se snažím, jak se snažím, na tohle se prostě nedá dívat vypínám. Zlatý Arsenal vs Spurs.

Reagovat
Murena

Valverde je kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Vaverde jsi píča

Reagovat
smazaný uživatel

Vystridal Dembeleho?

Reagovat
smazaný uživatel

Toho čekám teď, ale to už by se na něj asi sesypal celej Camp Nou. Coutinho za Malcoma ihned

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Vidal? VIDAL???

Reagovat
ADM

Idem radšej cvičiť.

Reagovat
Gazdo

Tak to uz musi byt hardcore pocit ked ta to cvict donuti

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ach jo.

Reagovat
celeb

najlepsi midfielder ide dole .... ako Ernesto - WTF !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu čemu se všichni divíte. Bez Suáreze a s měkkým Coutinhem tu obranu nemá kdo rozbíjet, pohybově aktivní je jenom Dembelé a Alba. A Messi se druhý poločas hodně šetří.

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez se maximálně rozbije v šestnáctce o zem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a proto tam nechal Rakitiče protože ten tu obranu určitě prolomí

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Vidal byl nejpohyblivější achjo achjo achjo

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas. Ve druhém spíš jenom fauloval.

Reagovat
MadMrJacky

Ale diváci za Vidala

Reagovat
Jacks11

líná svině Rakitic bude hrát furt

a snad jedinej bojovník co tam maká jde ven

Reagovat
Anacron

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Reagovat
smazaný uživatel

Celý stadion dal krásně najevo, cobsi myslí o tom střídání. Neviditelný Rakitic opět nedotknutelny.

Reagovat
roman1978

Bez podání ruky. Valverde je picus.

Reagovat
patas92

Rakitič na tom hřišti jednou normálně umře a Valverde na to bude reagovat tím, že vystřídá Arthura nebo Vidala

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Messiáš

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Že by Vidal předváděl nějaký úžasný výkon bych teda neřekl, ale ok, možná mohl jít dolů Raketa Na druhou stranu je tam na 20 minut Alenka, tak nebudte pořád tak zasraně korektní a negativní

Reagovat
smazaný uživatel

uz ani strilet neumi smatlinho

Reagovat
smazaný uživatel

HAIL MALCOM

Reagovat
smazaný uživatel

ten rozhodci je hrozne nechava prasit

Reagovat
ADM

Tím maká na Messiho na 9ke = Messi takmer nebol pri lopte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murena

Nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Střídající hráč opět rozhoduje, Valverde je bůh

Reagovat
smazaný uživatel

Co rozhodl?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo jiný by dokázal takovou přihrávku jako Messi.

Reagovat
sylarko

Ty uz prestan trollovat. Ty budes hajit toho valverdeho aj keby sa prehravalo 5:0 o polcase. Normalne mi z teba zacina byt zle

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký trolling? Za debily jste vy, kteří brečíte po každém střídání a nakonec se většinou ukáže, že bylo správné.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže podle tebe bylo správný střídat Vidala místo Rakitiče, měl by ses nad tím kdo je tad debil ještě jednou zamyslet. Btw až budeme hrát tak, že si z toho nebude chtít člověk vypíchnout oči, ať si střídá jak chce, střídání jsou jenom vrchol ty tragedie.

Reagovat
smazaný uživatel

Neexistuje žádné "správné" střídání za každých okolností. Vše je v kompetenci trenéra. Pokud ale má střídání REÁLNÉ pozitivní následky, ne jenom pocity tupých českých hlav u PC, tak se jedná o střídání správné.

Reagovat
sylarko

Aha takze budes nechavat na ihrisku trageda rakitica, ktory ti pokazi kazdu tretiu prihravku a namiesto neho vystriedas najlepsie hraca zo zalohy. Dobra logika. Esteze ty trenera nerobis

Reagovat
mistr129

Reagovat
technecium

Reagovat
Switchback

ALENKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
Generalní Gladiator

od gdy za nás hraje zico?

Reagovat
patas92

Kdo?

Reagovat
Gazdo

Gdo*

Reagovat
smazaný uživatel

Alenaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kdyby byl na hřišti Vidal, už jsme mohli vést 5:0, škoda.

Reagovat
sylarko

Ty fakt kus chuja

Reagovat
Bastaron

Reagovat
roman1978

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

genialni assist

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
ADM

Stačí tam poslať Malcoma za Coutinha a goly sa sypu

Reagovat
smazaný uživatel

sergio dobre s nadhledem, to je proste pan

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra o dva nad nechutným týmem, čisté konto, v obraně po delší době skoro bez problémů, odchovanec krásný první gól Ale ženy budou řešit, že chudáček Vidalek, který je v klubu týden i s cestou, si zahrál o 20 minut dřív než mohl

Reagovat
smazaný uživatel

Hele cenu o největšího dementa Valloiremu asi nesebereš, ale stříbrná je taky fajn medaile.

Reagovat
celeb

ale snazi sa este zabojovat. Neviem ci trolluje cules, alebo to mysli vazne. Ani co z toho je horsie.

Reagovat
Eichel

podľa mňa mu zdatne sekunduje

Reagovat
smazaný uživatel

My neděláme rozdíl mezi hráči jako ty, je nám jedno jestli je tady měsíc nebo 5 let. Je to náš hráč z těch 3 v záloze hraje nejlíp. Tak už zavři tu svojí hubu šakale. Už tady nikoho nebavíš.

Reagovat
celeb

Pozitiva: Pique v top forme, Alba sa nezranil, Dembele vyzera lepsie a lepsie, Vidalov workrate a skill bez blikancov, Busq znovu na urovni, Alenove minuty a gol.

Negativa: Vidalovo stiahnutie, Couts bez zivota, Messi na 20% a bez pohybu, aj ked je lopta 3 metre od neho.... ale hlavne to, ze sa na ten fotbal takmer neda pozerat. Valverde sa dostava na urovet Tatu Martina - v tedy nepozeratelne a neefektivne pseudotiki-taka s obrovskym a neefektivnym drzanim lopty. S tymi hracmi co ma k dispozicii, je nasa hra katastrofalna. Casto takmer nepozeratelna. 1. rok sme mali aspon pevnu obranu. Teraz nemame nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eichel

kto miesto valverdeho?

Reagovat
celeb

ono sanca, ze Valverde bude odvolany v priebehu sezony je velmi mala, to by sa musel pohadat s hracmi a museli by sme spadnut v tabulke, ci vypadnut z LM.

Najcastejsie odpovede budu asi Jardim, Blanc, Koeman, Tuchel.

Poche zial do Barcy nepojde (byvaly hrac Espanyolu), Pep ma fantasticky rozbehnuty job v City, Sarri by mi sedel do Barcy, ale moc realne to nevidim. Spomina sa aj Quique Setién, ktory trenuje Betis a hraju pod nim pekny fotbal, navyse si rozumie aj s hracmi. Otazne ako by zvladal Barcu, ale podla mna lepsie nez Ernesto.

Reagovat
Eichel

Jardim si už našiel angaźmá, Tuchel pokiaĺ nebude vyhodený tak si myslím, že ešte ostane a Koeman len nedávno prebral repre... Mne ostáva tak Blanc. Každopádne očakávam, že vedenie tu nechá Valverdeho ešte do konca ďalšej sezóny, myslím, že tam má nejakú opciu na ešte rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Dejte tomu klokanovi ban za rozpoutávaní nenávisti vůči své osobě a k tělocvikáři.

Reagovat
smazaný uživatel

vidím, že slovo BOSS, které sis neodpustil narvat do nicku, ti dodává hodně sebevědomí

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si do nicku můžu narvat cokoli, od toho tu je.

Reagovat
celeb

a ty nejak moc do neho skaces

Reagovat
roman1978

Reagovat
valloire

Demokratický přístup Co takhle za rozvracení socialistické společnosti a rušení klidu na práci?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej nápad

Reagovat
roman1978

Reagovat
technecium

Přesně jak to říkal Xavi v Také The Ball, Pass the Ball. Barcelonskym fanouškům se nejde zavděčit. Nejprve byl rakovinou týmu, poté Bohem, poté starým a zbytečným. A takhle to je se vším a se všemi. S Ernestem, s Xavim, s Rakitičem, děsím se dne, kdy se bude nadávat na Messiho.

Je to strašně tupé chování. Buďte nad věcí, ne jako to tupé stádo.

Reagovat
fefo

To, co tu poniektori fans Barcy predvadzaju, je totalne dno.

Reagovat
patas92

Nevím no. Podle mě chtít po Barceloně, ať hraje aspoň trochu koukatelný fotbal, a aby hrálli hráči, kteří si tou zaslouží, to nejsou nějak extra přehnané nároky.

Reagovat
Xavi

tyhle diskuse jsou otřes. To už bylo lepší Mess vs Ronaldo.

Reagovat
vladino10

Ronaldo > Messi

Reagovat
valloire

Reagovat
Visca el barca

Co říkáš na to, že dnes tvůj král nevyhraje Zlatů Loptu?

Reagovat
valloire

Skandál Spiknutí Vítr vane vod moře

Reagovat
Visca el barca

spíš si to váš Florentinko upravil, tak jak se mu hodí

Reagovat
ADM

Reagovat
valloire

Už se zase perou

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ahoj, přidal jsem druhou část, zaměřenou na obrannou fázi FC Sevilla. Za přečtení a zpětnou vazbu budu rád! https://bielsistablog.blogspot.com/2018/12/fc-sevilla-obranna-faze.html

Reagovat
vilp

Jedou vám ofiko stránky Realu?

Reagovat
roman1978

hů kérs?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele