14. kolo
03.12.2018 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Levante UD - Athletic Bilbao 3:0

Levante si v pondělní dohrávce 14. kola snadno pohrálo s Athleticem Bilbao, kterému doma dalo tři branky! O ty se postarali Chema, José Campaña a Roger. Baskové navíc dvacet minut dohrávali bez vyloučeného Pera Nolaskoaina.

Až nečekaně snadné vítězství se urodilo ve Valencii, kde si domácí Levante dalo dostavení s baskickým Bilbaem. Baskové tak jen prohloubili svoji špatnou situaci a dál se ocitají hodně blízko sestupové propasti. Ani dnes se jim moc nedařilo, herně je Levante přehrávalo prakticky neustále. Morales pálil po patnácti minutách poměrně ostře, ale jen do míst, kam brankář Iago Herrerín dosáhl.

Po rohovém kopu Bilbaa se z hranice pokutového území pokoušel o zakončení přes hlavu Beñat Etxebarria, ale jeho zakončení nebylo přesné. Následně se do vápna prodral útočník Aritz Aduriz, kterého zastihl perfektní pas Ikera Muniaina. Brankář Oier Olazábal ale vytáhl perfektní zákrok a udržel čisté konto.

Pár minut před koncem první půle Núňez velmi ostrým zákrokem sestřelil k zemi Rogera a sudí Jaime Latre mu ukázal jen žlutou kartu, navíc jen s nápovědou videa. Domácí se přesto dočkali spravedlnosti, protože v nastavení poločasu se Rochinův centr ze standardní situace odrazil k Moralesovi, jehož střelu hostující obrana vyrazila. Pouze však k nohám Chemy, který nadvakrát překonal obránce i brankáře Herrerína!

Ruben Rochina byl hodně aktivním hráčem a pár minut po změně stran vypálil z pětadvaceti metrů těsně vedle. Zkušený bek Toño o chvíli později nahrával na skvěl postaveného Rogera Martího, který však v hodně krkolomné pozici zakončoval jen vedle Herrerínovy brány! Bilbao ale v obraně propadalo a vzápětí znovu inkasovalo.

V 59. minutě totiž po další rychlé a nápadité souhře Levante Morales poslal míč tvrdou ranou do Herrerína, který balon vyrazil jen před sebe. Tam si seběhl José Campaña a pohodlně navýšil vedení domácích na 2:0.

Následně v samostatném úniku selhal José Luis Morales. Stejný hráč ale dvacet minut před koncem potáhl míč po straně a na vápno si naběhl Roger Martí. Ten byl sice ve skluzu sražen hostujícím brankářem, ale branku si připsat mohl. V závěru ještě Nolaskoain tvrdě srazil Moralese.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele