14. kolo
01.12.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Valencia CF 2:0

Po šokujícím výpadku proti Eibaru již Real Madrid další ligové zaváhání nepřipustil. Diváci na stadionu Santiaga Bérnabeua viděli lepší výkon a výhru 2:0 nad Valencií, byť ani tentokráte se utkání neobešlo bez nervózních momentů a obav z další bodové ztráty. Díky vlastenci Daniela Wasse a pozdnímu zásahu Lucase Vázqueze tak Real poskočil na pátou příčku La Ligy.

Debakl v Eibaru si madridští vyžehlili již výhrou v Lize mistrů na půdě římského AS, díky čemuž si zajistili první místo v základní skupině a papírově výhodnější pozici do osmifinálového losu, ovšem další ztráta v už tak hrubě nevyvedené domácí soutěži by znamenala ještě větší prohloubení komplikací v boji o titul. Domácí navíc nastoupili ve značně experimentální sestavě bez Kroose, Casemira, Marcela či Isca, jenž byl předmětem vášnivých spekulací po opominutí ze zápasové soupisky právě proti Římu. Startu se tak dočkal třeba i mladý odchovanec Marcos Llorente.

Nutno podotknout, že první půle se Realu skutečně vydařila, byť průlom skóre se dostavil s notnou dávkou štěstí. V osmé minutě totiž Daniel Wass usměrnil Carvajalův centr nešťastně do vlastní sítě poté, co jeho spoluhráč Gabriel nezvládl zavčasu míč odvrátit. Brzké vedení dodalo Bílému baletu na klidu a Valencie mohla být za pouze jednobrankové manko v poločase ráda, neboť Benzema i Bale měli slibné možnosti k navýšení skóre.

Po změně stran ale hosté viditelně přidali a z utkání byla rázem napínavá záležitost. Obzvláště blízko měli k vyrovnání Santi Mina s Gabrielem, jenže shodně nedokázali trefit prostor mezi třemi tyčemi. Dost možná klíčový moment zápasu nastal v závěrečné desetiminutovce, když se sám před brankářem Courtoisem zjevil střídající Batshuayi, avšak jeho belgický kolega z národního týmu vytáhl kvalitní zákrok, a jen chvíli nato po rychlém protiútoku udeřil Real.

Na konci brejku po pravé straně, u jehož zrodu stál znovu neúnavný Carvajal, se ocitl Lucas Vázquez, jenž zařídil svému týmu poklidné dohrání zápasu a důležité tři body, díky nimž Real v tabulce předstihl barcelonský Espanyol a drží se tři body za vedoucí Sevillou, která má nedělní zápas s Alavésem k dobru.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat
Messi the Genius"10"

1-2

Reagovat
Messi the Genius"10"

Chudy goly Realu.... hnus predvedeni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele