LaLiga - preview 14. kola

30.11.2018, 08:32, aktualizováno 03.12.2018, 08:30
Previews
Co napravovat mají v pondělní dohrávce čtrnáctého kola Levante a především Athletic. Domácí po snovém říjnu v listopadu nevyhráli ani jeden zápas, ještě hůře jsou na tom Baskové, ti vyhráli letos jen jeden ligový zápas a v tabulce jsou až osmnáctí...
Levante UD - Athletic Bilbao  (pondělí 21:00)
Poslední utkání 14. kola La Ligy přinese souboj domácího Levante s Athleticem. Oba protivníci bojují s úpadkem formy, přičemž domácí tým čeká na ligovou výhru od 20. srpna letošního roku.

Levante nevyhrálo poslední čtyři soutěžní utkání v řadě. Aktuálně 11. tým La Ligy má jedinečnou příležitost, jak se vrátit na vítěznou vlnu z průběhu října, kdy v tomto měsíci nenašel ani jedinkrát přemožitele. Od té doby přišly dvě venkovní remízy, což pro tento skromný celek může být bráno jako úspěch, avšak domácí prohra 1:3 s Realem Sociedad tento bodový zisk znehodnotila.

Trenér Paco López nebude moci spoléhat na Armanda Sadika, Samuela, Rubéna Rochinu, Antonia Lunu, Cheicka Doukourého a Sergia Postiga.

Athletic vytvořil nelichotivý rekord. Jediná výhra z prvního kola a nekonečné čekání na další vítězství již 12 kol způsobilo, že se tento ambiciózní celek nachází na sestupové příčce. Přitom nejenom skalní fanoušci baskického celku, ale rovněž zbytek Španělska je zvyklý vidět Athletic na mnohem vyšších příčkách.

Baskický celek má v této sezóně problém s dotažením zápasu do vítězného konce. Ačkoliv zní 12 zápasů bez výhry hrůzostrašně, má na kontě méně proher, než například Real Madrid, konkrétně čtyři. Z toho vyplývá, že především koncentrace a dotažení zápasu do úspěšného konce bude problém, se kterým se potýká tým trenéra Berriza.

Jistým povzbuzením pro Athletic bude poslední pohárové utkání proti SD Huesca, které přineslo kýženou výhru 4:0. Pokud bude tým stavět na tomto výsledku a konečně se dostane do psychické pohody, můžou se jeho fanoušci opět těšit na lepší zítřky.

Berizzo nemůže pro toto utkání počítat s Mikelem Balenziagou, Mikelem Ricem a vykartovaným Yurim. "Proti Levante musíme především útočit, využívat středu hřiště a neztrácet balon, protože jsou velmi rychlým týmem s bleskovým přechodem z obrany do útoku," radí svému výběru Berizzo.

Můžeme očekávat značně vyrovnané utkání, přičemž domácí prostředí nemusí nutně znamenat výhodu. Z posledních 10 vzájemných duelů vyhrál domácí tým ve třech a hosté v pěti případech.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Olazábal - Cabaco, Rodriguez, Pier - Coke, Jason, Campana, Bardhi, Tono - Marti, Morales
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Marcos, Álvarez, Nolaskoain, Martínez - Muniain, José, Etxebarria - Williams, Aduriz, Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.81 - 3.44 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Real Sociedad  (neděle 12:00)
Nedělní poledne přinese souboj domácího Realu Betis proti Realu Sociedad ze San Sebastianu. Oba celky dělí od sebe osm příček, avšak zároveň pouhé tři body, což dokládá vyrovnanost středu tabulky La Ligy.

Betis podává v letošní sezóně na svém hřišti značně nevyrovnané výkony a čeká na domácí výhru již od konce září. O poznání lépe si svěřenci trenéra Setiéna vedou v Evropské lize. Ve čtvrtek na domácí půdě vyhráli 1:0 nad Olympiakosem, což Betisu zajistilo s předstihem postup do jarní fáze soutěže.

Domácí tým nemá špatnou formu. Prohrál jen jediné z posledních pěti utkání, přičemž dokázal vyloupit mimo jiné Camp Nou. Navíc pozitivní zprávou pro fanoušky Betisu je fakt, že jejich tým dokázal v těchto utkáních vždy alespoň jednou skórovat.

Trenér domácího celku nebude moci počítat pouze s vykartovaným Sergiem Canalesem, což se mu při náročnosti programu skloubeného s pohárovým utkáním může hodit.

Hosté ze San Sebastianu budou chtít potvrdit formu z venkovních hřišť. Jejich letošní bilance čtyř výher, jedné remízy a dvou proher z nich dělá nejlépe bodující mužstvo v soutěži, co se týče venkovních zápasů.

Real Sociedad prohrál pouze jediné utkání z posledních sedmi a aktuálně je čtyři zápasy v řadě neporažen. To ho drží na dostřel pohárovým příčkám, kam tento ambiciózní celek zajisté míří.

Eusebio nebude moci počítat s celou řadou rekonvalescentů. Chybět mu budou Martin Merquelanz, Luca Sangalli, Rául Navas, Aritz Elustondo a otazník visí nad Adnanem Januzajem.

Real Betis nedokázal porazit svého nedělního soka již v pěti utkáních v řadě. Dvě poslední střetnutí skončila vždy nerozhodným výsledkem a lze očekávat, že i tentokrát půjde o vyrovnanou bitvu.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Mandi, Bartra, Sidnei - Francis, Celso, Guardado, Carvalho, Firpo - Joaquín - Morón
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyá - Zaldua, Moreno, Llorente, Hernández - Zubeldia, Illarramendi - Januzaj, Oyarzabal, Juanmi, José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.77 - 4.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girona FC - Atlético Madrid  (neděle 16:15)
Atlético Madrid je od samotného vrcholu LaLigy vzdáleno jen o dva body a s každým dalším kolem plánuje převzetí moci. Ve 14. kole nejvyšší soutěže ho ale čeká hodně nepříjemný soupeř. Girona se usadila na solidní na sedmém místě a s Atléticem jí to navíc vždycky šlo až nečekaně dobře.

Na první pohled by Atlético Madrid nemělo mít s Gironou žádné potíže. Na jedné straně je tým se skromným rozpočtem a bez hvězd, který jen před pár měsíci vyměnil trenéra. Na straně druhé tradiční velikán Španělska a pravidelný účastník těch největších bitev v rámci pohárové Evropy s hvězdou v každé řadě. Jenže při zápasech Atlética s Gironou tohle zase takovou roli nehraje. Oba týmy se zatím utkaly dvakrát a Girona vždycky dokázala Atlético obrat o dva body.

Girona se navíc profiluje jako tým, který se jen tak nevzdává a má v plánu něco víc, než si jen zachránit prvoligovou příslušnost. A její odhodlání i dlouhodobý plán má své první ovoce. I letos totiž Girona ukazuje velmi dobrý a stabilní fotbal, který přináší výsledky. Před sezonou vhodně doplnila kádr a ten dělá fanouškům radost. Ti byli ještě nedávno zvyklí na druhou ligu a teď hrají vyrovnanou partii s Barcelonou nebo Valencií.

V minulém kole Girona zvládla výjezd do Katalánska a poradila si možná trochu překvapivě snadno s Espanyolem. Dokonale využila ostrého startu, protože Cristhian Stuani (mimochodem nejlepší střelec ligy s deseti góly) zaznamenal obě své branky za prvních šest minut! A od začátku chce Girona hrát naplno také proti gigantu z Madridu.

Záložník Pere Pons řekl: "V minulém kole jsme všichni odvedli dobrou práci a byli za ni odměněni. Prožíváme skvělé chvíle, protože takhle vysoko nás nikdo nečekal. Je to zásluha celého klubu, od vedení až po údržbáře. Jsme jedna velká rodina a táhneme za jeden provaz, vládne tu pohoda a dobrá atmosféra. Na zápas s Atléticem se samozřejmě všichni moc těšíme, bude to skvělé utkání."

Girona má několik zraněných hráčů, mezi které patří Carles Planas, Johan Mojica, Douglas Luiz nebo Aday Benítez. Ani Atlético není kompletní, i když jeho marodka se pořád vyprazdňuje. V tuto chvíli na ní figurují pouze Juanfran, Filipe Luís a Diego Costa, menší potíže pak má ještě obránce Diego Godín.

Atlético má za sebou hodně nepříjemné a výživné utkání Ligy mistrů s Monakem. Zápas ale Atlético zvládlo a zatím je na prvním místě skupiny. V LaLize Colchoneros naposledy jen remizovali s Barcelonou a hodně je to mrzelo, protože Barcelona po brance Diega Costy srovnala krok dokonce až v 90. minutě.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Ramalho, Bernardo, Juanpe - Pedro Porro, Pons, A. Garcia, Muniesa - Roberts, Borja Garcia - Stuani
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Savić, Lucas Hernandez, Montero - Koke, Rodrigo, Saul, Lemar - Griezmann, Kalinić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.25 - 3.44 - 1.84
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Na stadion Camp Nou zavítá ve 14. kole La Ligy Villarreal. Můžeme se těšit na atraktivní utkání, ve kterém se střetne nejproduktivnější tým soutěže s vyzyvatelem, který drží sérii šesti neprohraných utkání v řadě.

Barcelona nasázela v letošním ročníku La Ligy úctyhodných 35 branek ve 13 odehraných kolech. Jak již bylo zmíněno, dělá to z ní nejproduktivnější tým ligy, který má však problém s defenzivou. Devatenáct obdržených gólů není tou nejlepší vizitkou a v myslích domácích fanoušků stále zůstává zpackané utkání proti Betisu.

Domácí se mohou v případě vítězství vrátit alespoň dočasně do čela tabulky, kam se po minulém kole vyhoupla Sevilla. Barcelona prochází lehkým výpadkem z formy, jelikož vyhrála pouze jediné utkání z posledních čtyřech, a sice na stadionu PSV při vítězství 2:1 v Lize mistrů. Po tomto triumfu se bude chtít tým trenéra Valverdeho vrátit na vítěznou vlnu také v domácí soutěži.

Ernesto Valverde má plné ruce práce se zdravotním stavem svého týmu: "Hráči postupně budou opouštět marodku. Zranění, která máme, je něco, co se děje během celé sezóny a my to musíme překonat." Mezi zraněné musí stále počítat Thomase Vermalena, Sergiho Sampera, Rafinhu, Jaspera Cillesena, Sergiho Roberta, Luise Suáreze a také Samuela Umtitiho

Villarreal je v letošní sezoně skutečným remízovým králem. Z posledních šesti skončilo nerozhodným výsledkem hned pět jeho utkání. Trenér Calleja má oproti Valverdemu téměř kompletní kádr. V něm mu budou chybět pravděpodobně jen Javi Fuego a Bruno Soriano.

Villarrealu se na Camp Nou dlouhodobě nedaří. Hostům se tam nepovedlo bodovat v osmi posledních utkáních v řadě a obdrželi v nich neuvěřitelných 28 gólů. Calleja si je vědom, že jeho svěřence nečeká lehké utkání: "Barca bude na svém stadionu ještě nebezpečnější po porážce, kterou utrpěla od Betisu."
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Vidal, Busquets, Rakitič - Dembele, Messi, Coutinho
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Ruiz, González, Costa - Cazorla, Cáseres, Trigueros - Fornals - Moreno, Chukwueze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 7.15 - 13.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Sevilla FC  (neděle 20:45)
Na Estadio Mendizorroza přijíždí nečekaný lídr La Ligy - Sevilla FC. Oba dnešní soupeři prožívají až doposud výjimečnou sezonu, přičemž domácí Deportivo Alavés se nachází pouhé 3 body za vedoucí Sevillou.

Deportivo Alavés před sezonou jistě nepočítalo, že se bude touto dobou nacházet v tabulce takto vysoko, kde mu na záda kouká i slavný Real Madrid. Domácí udělali ze svého stánku nedobytnou pevnost a v La Lize tam ještě nepoznali přemožitele. Poslední tři domácí utkání vyhrálo Deportivo vždy rozdílem jedné branky, přičemž drtivou většinu gólů vstřelilo až ve druhém poločase.

Domácí trenér Abelardo bude skládat základní jedenáctku bez Rodriga Ely a Tomase Piny. Zbytek týmu by měl být fit a Abelardo může postavit to nejlepší, co ve svém kádru má. Sevilla FC prožívá skvělou jízdu. Vyhoupla se do čela tabulky La Ligy a postup do jarní fáze EL má ve svých rukou, i přes lehké zaváhání v posledním zápase s Lutychem. Sevilla podává poměrně vyrovnané výkony a z posledních 4 venkovních utkání prohrála pouze na Camp Nou s Barcelonou, která jí dýchá na záda v tabulce.

Hostující výběr trenéra Machína má dobré vstupy do prvních poločasů na hřištích soupeřů, kde se mu podařilo nastřílet o 4 góly více, než sám obdržel. Dá se tedy očekávat, že i v tomto utkání si budou chtít Sevillistas zajistit převahu hned od úvodní minuty.

Machín nemůže počítat se zraněným Maximem Gonalonsem a zkušeným Jesúsem Navasem. Spoléhat se naopak může i nadále na všechny své opory v čele s André Silvou nebo také českým reprezentačním gólmanem Tomášem Vaclíkem.

Dá se předpokládat značně vyrovnané utkání. V 8 z 9 posledních vzájemných duelů se vždy radoval z vítězství domácí tým. Při pohledu na formu obou dnešních protagonistů lze očekávat velké drama až do konce utkání a nechme se překvapit, čí fanoušci budou po utkání spokojenější.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Maripán, Laguardia, Duarte - Gómez, Garcia, Wakaso, Jony - Calleri, Sobrino
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Carrico, Kjaer, Gómez - Vidal, Banega, Vázquez, Escudeo - Sarabia - Yedder, Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 3.48 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - SD Huesca  (sobota 13:00)
Pro mnohé týmy je domácí prostředí zpravidla oporou a pevností, ale pro Celtu Vigo to v případě zápasů s Huescou vůbec neplatí. Další šanci vyhrát na stadionu Balaídos bude proti nováčkovi mít v sobotu krátce po poledni.

Celtě Vigo se duely s Huescou příliš nedaří a zvlášť to platí pro střetnutí na stadionu Balaídos. Za posledních deset let se Celtě povedlo porazit hosty jen jednou, konkrétně před sedmi lety. Je ovšem pravda, že tou dobou oba týmy zápolily ve druhé lize a zatímco Celta Vigo se v ní ustálila, Huesca je v této chvíli jasným kandidátem na rychlý sestup zpátky do Segundy.

Pro oba soupeře je letošní ročník zatím velkým zklamáním. Domácí Celta chtěla zase jednou začít sezonu, v níž bude hrát dobrý fotbal a pomrkávat po místech zaručujících boj v Evropské lize. Místo toho se ocitá ve spodní části tabulky a když takhle bude pokračovat, brzy se by se mohla nuceně zapojit do boje o záchranu. V posledních deset kolech španělské nejvyšší soutěže vyhrála jen jednou a už čtyřikrát padla.

Po porážce od Realu Madrid v minulém kole nezískala ani bod s utkání proti baskickému Realu Sociedad, který kontroloval utkání. Kontaktní branka Maxiho Gómeze z poslední desetiminutovky už na výsledku moc nezměnila. Střelec jediné branky Celty, Maxi Gómez, ale doufá v lepší výsledek proti Huesce.

"Je naší povinností co nejdřív začít sbírat body, abychom se vyhnuli zbytečnému stresu a tlaku v případě pádu tabulkou. Každý tady dělá své maximum, abychom se vrátili na vítěznou vlnu, ale faktem je, že nám nejde tak často dosahovat výsledků, které bychom chtěli. Věřím, že proti Huesce se nám povede zvítězit."

Pokud se to má Celtě podařit, pak je asi jen málo vhodnějších soupeřů. Nováček ligy se trápí a zatím se nedokázal plně dostat do tempa. V lize naposledy remizoval s Levante a k tomu ještě v rámci poháru dostal čtyři branky od domácího Bilbaa, takže nálada v jeho týmu není vůbec pozitivní.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Hugo Mallo, Cabral, Araujo, Juncà - Brais Méndez, Okay, Jozabed - Aspas, Gomez, Mor
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Jovanović - Miramon, Pulido, Etxeita, Akapo - Musto, Rivera - Gallar, Moi Gomez, Ferreiro - Cucho Hernandez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 4.02 - 5.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - CD Leganés  (sobota 16:15)
Real Valladolid prožil skvělé dva měsíce září a říjen, kdy sbíral body a vítězil. Období postupu tabulkou ale skončilo a poslední dobou se Valladolidu zase moc nedaří. Šanci zlomit to má proti Leganésu, který se pohybuje těsně nad propastí.

Realu Valladolid jako by došla šťáva a v poslední době se vrátil k porážkám. Už tři zápasy po sobě nezvládl, i když je pravda, že jeho soupeři měli mnohem lepší renomé. Ať už šlo o Real Madrid nebo Eibar. V minulém kole nestačil na další slavnější a zkušenější tým, kterým byla Sevilla. Té nakonec stačila ke třem bodům jediná branka, o kterou se postaral André Silva. Ta odsoudila Real Valladolid k současné třinácté příčce.

Což se trenérovi Sergiovi Gonzálezovi samozřejmě moc nezamlouvá. "Nevím, co přesně se stalo, ale mám pocit, že jsme se vrátili k několika chybným stereotypům, které jsme dřív opravovali. Pracovali jsme na jejich vylepšení a chvíli se to dařilo, ale v posledních dvou utkáních jsme je zopakovali. Musíme vymyslet, co s tím. Sevilla je tým, který jakoukoli chybu umí potrestat. Teď se chceme co nejlépe připravit na další duel, který nás čeká, protože body nutně potřebujeme," dodává mladý trenér.

Na Estadio José Zorrilla mají domácí co dohánět. Jednak nasázeli zatím jen 9 branek, což je nejméně v celé LaLize. A proti Leganésu to rozhodně nebude snadné změnit, protože to je tým, se kterým Valladolid moc hrát neumí. Za poslední čtyři roky spolu tyto dva týmy sehrály šest duelů, ale Valladolid z nich vyhrál jen jediný. Tři minulá klání ovládl Leganés, který má lepší formu také nyní.

V posledních deseti utkáních ve všech soutěžích dohromady Leganés prohrál jen tři zápasy. Skvělého výsledku dosáhl například v 11. kole, když obral o dva body Atlético Madrid. A dařilo se mu také v minulém kole, neboť po třech remízách v řadě se mu povedlo zvítězit. Autorem jediné branky do sítě Deportiva Alavés se krátce před koncem první půle stal Youssef En-Nesyri a Leganésu se povedlo udržet i čisté konto.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Antonito, Joaquin, Calero, Nacho - Leo Suarez, Michel, Alcaraz, Toni - Oscar Plano, Ünal
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Lunin - Nyom, Tarin, Omeruo, Siovas, Silva - Rubén Pérez, O. Rodriguez, Vesga - En-Nesyri, Carrillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.07 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Espanyol Barcelona  (sobota 18:30)
Espanyol Barcelona začal velmi rychle padat tabulkou, protože prohrál už dva duely za sebou. Teď by konečně rád znovu vyhrál, aby zastavil pád. V sobotu v podvečer ho ale nečeká nic snadného, neboť katalánský celek čeká Getafe.

Menší ze dvou katalánských klubů působil delší dobu jako zjevení. Dařilo se mu, produkoval zajímavý fotbal a měl výsledky, takže se dostal až za vedoucí Barcelonu. V posledních dvou duelech ho ale štěstí opustilo a Espanyol jako by ztratil sílu. Po výhře nad Bilbaem totiž prohrál se Sevillou a v minulém kole rovněž nedokázal vyhrát. V utkání s Gironou zaspal úvod zápasu a po šesti minutách už prohrával o dvě branky. Nakonec prohrál 3:1 a musel se obejít bez bodů.

Teď je nutné co nejdřív zase vyhrát a útočník Borja Iglesias to dobře ví. "Máme za sebou hodně nepovedené dva duely, ve kterých jsme udělali velké chyby. Teď bude klíčové, abychom nezačali být nervózní, že se nám něco nepovedlo, ale soustředili se na to, jak naši situaci zlepšit. Getafe pro nás nebude snadným soupeřem, ale máme dost kvality i odhodlání na to, abychom si s ním poradili," dodává střelec jediné branky Espanyolu z minulého kola.

Espanyol bude ještě dlouho postrádat útočníka Sergia Garciu, který je zraněn. Menší potíže mají také Naldo a Esteban Granero, ale především druhý jmenovaný by se měl dát dohromady včas a zasáhnout do utkání. Domácí Getafe je na tom dost podobně, protože zraněného Markela Bergaru doplňuje karetní hříšník Leandro Cabrera.

Oba soupeři spolu už sehráli množství duelů a v poslední době se v nich objevuje zajímavý rys. Už po dobu čtyř let vždycky vyhrál domácí tým. Na jaře tohoto roku to bylo Getafe, které si s Espanyolem poradilo díky trefě Damiána Suáreze i přesto, že hrálo třicet minut v početním oslabení.

Getafe od začátku sezony hraje v místě, kde je mu to známé a příjemné - ve středu tabulky, dost daleko od sestupových bojů. Jeho forma je jako na horské dráze a v posledních deseti soutěžních utkáních Getafe vyhrálo jen třikrát. Ve stejném počtu duelů prohrálo a čtyřikrát se urodila remíza. Body si Getafe rozdělilo se soupeřem také v minulém kole, když hrálo 1:1 s baskickým Bilbaem.

Trenér José Bordalas k tomu prozradil: "Moc mě mrzí, že jsme nedokázali sehrát lepší utkání, protože tým byl psychicky velmi nabuzený a chtěl vyhrát. To se nám ale nepovedlo. Chceme pracovat na tom, abychom se lépe soustředili a vyvarovali se zbytečných chyb, které nás pak stojí důležité body. Jsem si jist, že proti Espanyolu ukážeme lepší výkon," doufá Bordalas.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - D. Suárez, Djené, Bruno, Antunes - Portillo, Maksimović, Arambarri, Amath - Angel Rodriguez, Molina
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego Lopez - Javi Lopez, D. Lopez, Hermoso, Vilà - Melendo, Roca, Darder - Hernan Pérez, Iglesias, Piatti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.13 - 3.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Valencia CF  (sobota 20:45)
Real Madrid v minulém kole LaLigy zaváhal a bude si chtít vylepšit současnou pozici. Náladu si královský celek naposledy spravil v Lize mistrů, která se naopak vůbec nepovedla Valencii. Dokážou se Netopýři z porážky rychle vzpamatovat?

Sobotní večer patří bitvě dvou slavných soupeřů. Na stadionu Santiago Bernabéu dostane Real Madrid další šanci ukázat, že s angažováním Santiaga Solariho nešlápl vedle. Poslední kolo LaLigy totiž vzneslo pár otazníků, protože Realu se vůbec nepovedlo. Všechny tři body si oprávněně připsal domácí Eibar, který slavnému gigantu nasázel hned tři branky a ještě ho nenechal prosadit se ani jednou!

Ligové postavení není nejlepší a Real se v tuto chvíli krčí až na šesté příčce, která ve Španělsku znamená jen play-off o Evropskou ligu. Situace samozřejmě není zase tak tragická, protože od čtvrtého Deportiva Alavés Real dělí jen pouhé tři body. A ty by moc rád vybojoval právě proti Valencii. Dobrým signálem pro to by mohla být poslední výhra v Lize mistrů. Real cestoval do Věčného města a s tamním AS Řím si poradil i přes nepříliš suverénní výkon jasně 2:0 díky brankám Balea s Vázquezem.

Právě zkušený záložník Lucas Vázquez pak prozradil: "Jsme moc rádi za to, že jsme splnili náš cíl a postoupili z prvního místa. Je to dobrý pocit, protože ještě nedávno se kolem nás točilo spíš hodně negativních věcí. Dokázali jsme ale, že se nevzdáváme a že umíme povstat v tu pravou chvíli. Samozřejmě si ještě trochu zvykáme na nového trenéra, ale má jasné představy o tom, co chce. Věřím, že i v lize se nám bude dařit lépe," zakončil.

S Valencií se Real utkal už nesčetněkrát. Za posledních pět duelů nad ní vyhrál třikrát a jednou se z Valencie vracel jako poražený. Přesně takový výsledek by si hosté přáli, jenže jejich forma letos není vůbec konstantní. Naopak se Valencia zatím marně snaží dosáhnout na vyšší mety a trápí se jak v pohárech, tak v LaLize.

Navíc nyní bude postrádat dvě útočná esa, což trenéru Marcelinovi hodně komplikuje možnosti. Mimo hru je na delší dobu Denis Čeryšev a v nedávném utkání Ligy mistrů se zranil také Rodrigo Moreno, tahoun ofenzivy Netopýrů. Real má podstatně víc absencí, neboť mimo hru jsou hráči jako Casemiro, Nacho, Odriozola a Reguilón.

Valencia v posledním kole Ligy mistrů nestačila na Juventus Turín a s milionářskou ligou se pro tento rok loučí. LaLiga jí ale nabízí větší potěšení, protože v minulém kole dokázala znovu vyhrát. I díky dvěma brankám Santiho Miny si poradila o tři góly s Rayem Vallecano a ráda by na to navázala i proti slavnějšímu soupeři.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Kroos, Ceballos - Bale, Benzema, Asensio
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Wass, Garay, Gabriel Paulista, Gayá - C. Soler, Parejo, Coquelin, Guedes - Santi Mina, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.22 - 5.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - SD Eibar  (pátek 21:00)
Eibar žije a ještě dlouho bude žít z událostí v minulém kole, kdy si skromný tým připsal vítězství nad Realem Madrid. Hráči se ale musí plně soustředit na další utkání, které už v páteční předehrávce svedou s domácím Rayem Vallecano.

Souboj obra s trpaslíkem v minulém kole dopadl tak, jak to nikdo nečekal. Real Madrid, který se zvedal a pod trenérem Solarim začal zase přesvědčivě vyhrávat, nestačil na Eibar! Ten mu dokonce díky brankám Escalanteho, Enricha a Kikeho zasadil tvrdý úder a zažil dosud největší triumf v sezoně. Činila se i obrana Eibaru, která od hvězdných es královského klubu nedostala branku ani jednu.

Zkušený útočník Kike poté prozradil: "Už jako malý kluk sníte o tom, že nastoupíte proti Realu Madrid. My jsme si na tohle zvykli, jinak bychom se Realu pořád báli. Ale to, že porazíme Real rozdílem třídy a dokážeme si zachovat čisté konto, to je něco fantastického. Klíčové teď bude, abychom se i přesto dokázali vrátit nohama na zem a tvrdě pracovali, abychom nepodcenili dalšího soupeře jen proto, koho jsme minule přemohli," míní Kike.

Eibar má víc důvodů k radosti, než je to, že porazil Bílý balet. Tím jen potvrdil formu z posledních týdnů, která ho žene tabulkou vzhůru. Poslední tři duely neprohrál a připsal si už sedm bodů. I díky nim je na desáté příčce, přičemž na šestý Real ztrácí jen dva body!

Jeho vzájemné zápasy s Rayem Vallecano jsou vzácně vyrovnané. Za osm dosud odehraných utkání se Rayo radovalo ze tří výher, zatímco Eibar vyhrál čtyřikrát. Před rokem a půl se body dělily. Vallecano se vrátilo do první ligy a zatím se mu moc nedaří. Sídlí až na předposlední příčce a na kontě má jen sedm bodů.

Největší starosti mu dělá především obrana, kterou je tou vůbec nejhorší v LaLize. Rayo inkasovalo už 28 branek a tři z nich dostalo v minulém kole. To si na něj vyšlápla Valencia, která s přehledem zvítězila. Eibaru bude v tomto duelu scházet především zraněný brankář Dmitrović, který už je po úspěšné operaci třísel.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Velazquez, Galvez, Amat, Alex Moreno - Comesana - Embarba, Imbula, Trejo, Pozo - De Tomas
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Cucurella, Oliveira, Ramis, José Angel - Orellana, Jordan, Escalante, Peña - Enrich, K. Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.41 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC1382325:1426
2.FC Barcelona1374235:1925
3.Atlético Madrid1366117:924
4.Deportivo Alavés1372417:1323
5.Espanyol Barcelona1363417:1321
6.Real Madrid1362520:1920
7.Girona FC1355316:1520
8.Real Sociedad1354417:1519
9.Levante UD1353520:2118
10.SD Eibar1353515:1818
11.Valencia CF1338211:917
12.Getafe CF1345412:1117
13.Real Valladolid134549:1017
14.Real Betis1344513:1716
15.Celta Vigo1335523:2214
16.Villarreal CF1335513:1414
17.CD Leganés1334610:1613
18.Athletic Bilbao1318414:2011
19.Rayo Vallecano1314814:287
20.SD Huesca1314812:277

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (316)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele