14. kolo
02.12.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Sevilla FC 1:1

Sevilla přišla o první místo ve španělské LaLize, které si zpátky vzala Barcelona. Sevilla totiž nezvládla utkání v Alavésu a veze si domů jen bod. Domácí Depor se dostal rychle do vedení a Seville trvalo až do 78. minuty, než našla na jeho obranu recept.

Sevilla měla před sebou těžkého soupeře v podobě Deportiva Alavés, které je na domácí půdě velmi silné a body jen tak nerozdává. I proto hosté ze Sevilly postavili co možná nejsilnější sestavu, v níž jsme našli Vaclíka, Kjaera, Banegu, Vázqueze nebo Silvu s Ben Yedderem. Domácí se spoléhali na Wakasa, Calleriho nebo Duarteho s brankářem Pachecem.

Do zajímavé šance se krátce po začátku utkání hnal Jonathan Calleri, jehož únik musel na poslední chvíli zastavovat obránce Kjaer. Zápas byl hodně ostrý a pro tvrdší zákroky nechodili hráči moc daleko. Deportivo bylo o trochu aktivnější, ale na větší šanci na té či oné straně jsme čekali delší dobu. Po šikovně zahraném autovém vhazování se do šance dral zkušený útočník Ben Yedder, ale k němu včas přistoupil Ximo Navarro.

Z velké vzdálenosti se Vaclíka rozhodl prověřit Duarte a český brankář musel míč vyrážet před sebe. Na opačné straně se sám na bránu hnal Wissam Ben Yedder, který těsně před Pachecem z posledních sil píchl do balonu a sledoval, jak míč míří kousek mimo. A v tom se Deportivo prosadilo! Hlavičkový souboj ve středu pole vyhrál Martín a protože míče se ještě dotkl Gómez, tak z ofsajdu se vracející Calleri mohl postupovat na bránu! Vybral si nahrávku na zadní tyč, kam si naběhl Jony a Vaclík nedosáhl - 1:0.

To byl pro Sevillu samozřejmě šok a favorit utkání chvíli hledal odpověď. K rozehrávce standardní situace se dostal Banega, který minul. A první půli uzavřel nepovedenou hlavičkou Escudero. Jony se po levém křídle dostal až do šestnáctky, z níž hledal nabíhajícího Calleriho, ale nenašel. Právě Calleri o chvíli později ukončil delší kombinaci razantní střelou vedle.

Do hry se v dresu Rojiblancos dostal Quincy Promes, který si náběh načasoval naprosto parádně. Fernando Pacheco však jeho ránu dokázal hbitě nohou vyrazit mimo! Brankář Deportiva se ocital ve stále větším ohrožení a v 66. minutě ho po kombinaci s útočníkem Wissamem Ben Yedderem napálil ještě Franco Vázquez!

Sevilla v posledních minutách tlačila svého soka před sebou, ale klíč na jeho pozornou obranu našla až v minutě 78. Zkušený útočník Pablo Sarabia se dostal po straně až k vápnu a jeho nebezpečný přízemní centr dokázal usměrnit do brány nabíhající Wissam Ben Yedder! V 89. minutě ještě střídající Darko Brašanac nastřelil hlavou tyč, od níž se balon odrazil jen do rukavic pozorného Tomáše Vaclíka!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele