14. kolo
02.12.2018 12:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Real Sociedad 1:0

Betis doma konečně zvítězil a San Sebastian udolal jedinou brankou Júniora Firpa po půlhodině hry. San Sebastian neodehrál vůbec špatné utkání, jenomže gólovky, které si vytvořil nedokázal proměnit i proto, že v brance stál výtečný Pau López.

Betis podává v tomto ročníku LaLigy hodně nevyrovnané výkony a proti baskickému soupeři chtěl ukázat, že má navíc, než na postavení ve druhé polovině tabulky.

Andalusané vstoupili do zápasu lépe, ovšem počáteční aktivitu přerušilo velmi brzké střídání zraněného Andrése Guardada, kterého tak nahradil Ryad Boudebouz. Pro Betis to byla citelná ztrát, ale i bez ní si dokázal poradit a po půlhodině hry šel na stadionu Ballaídos do vedení. Júnior Firpo se ve vápně dostal k prodlouženému balónu a zblízka našel skulinku před zasahujícím Moyou!

Pět minut před přestávkou sahali hosté po vyrovnání, Sandro Ramírez postupoval sám na Lópeze a domácí brankář dokázal jeho střelu vytěsnit na rohový kop. Jen o chvíli později přežil Betis další tutovku soupeře. Zurutuza zůstal za obranou Betisu úplně sám, jenže centr, který mu naservíroval Moreno nedokázal usměrnit do branky!

Dvě velké příležitosti v závěru prvního poločasu musely San Sebastian hodně mrzet. Betis mohl v 58. minutě utéct na rozdíl dvou branek, kdyby Marc Bratra hlavičkoval o něco přesněji a trefil prostor mezi třemi tyčemi.

Betis mohl stihnout trest, protože v 72. minutě Baskové spálili další neuvěřitelnou gólovku. Pau López se stihl rychle přemístit a vychytat volej Sandra Ramíreze! Neuspěl ani o chvíli později Adnan Januzaj, který těsně netrefil branku. San Sebastian se v závěru utkání marně pokoušel vyrovnat, takže Betis dovedl utkání do zdárného konce a konečně doma získal všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele