Fejetony

Fotbal na "lehkú notéčku"

Tak já nevím. Poslední dobou mi připadá fotbal až moc, na můj vkus, seriozní, vážný. Real prohrál s Barcou, tragédie, ti z Manchesteru byli vyřazeni, tragédie, Straka je ve Slavii, tragédie... A dost! Co takhle připomenout si pár bláznivých výroků slavných, známých, nebo ne tak slavných a ne tak známých, lidí okolo fotbalu?

Rusko - země fotbalu (ne)zaslíbená?

Fotbalová mapa Evropy se na začátku 21. století rozrostla o dalšího významného konkurenta. Do Ruského fotbalu začaly proudit peníze převážně bohatých těžebních společností a ruské kluby se čím dál silněji začaly hlásit o místa v pohárové Evropě. Pro západní fotbalový svět je Rusko jen synonymem zimy, špatných trávníků, korupce, bohatých oligarchů a chudého lidu. Je fotbalové Rusko opravdu takové?

09.12.2011 Fejetony 174 komentářů
Zaujalo nás

Techtle mechtle v Rennes

Fanoušci Rennes musí zírat s otevřenou pusou. Takové přestupové žně asi hodně dlouho nezažili - je sice teprve čtvrtý den přestupového okna, do jejich milovaného týmu si to však přištrádovalo již pět nových fotbalistů. A ne jen tak ledajakých. Vesměs se jedná o reprezentanty svých zemí.

Honduras se zbláznil

Věřte tomu nebo ne, ale já to zažívám na vlastní kůži. Národ naříká nad zraněným Costlym, diskutuje nad jmény hráčů na soupisce, všichni chodí v modrobílém oblečení, ale také se kvůli fotbalu vraždí. Honduras, podruhé ve své historii a po 28 letech se objevuje na MS a užívá si to, jak se patří!

Argentina: jak favorit bojuje o postup

Běžela 89. minuta zápasu s Perú a stadion připomínal hrobku. Soupeř vyrovnal, nebesa posílala na zem spršku argentinských slz, přízrak nebezpečí sledovat MS 2010 pouze u televizních obrazovek, bez účasti Argentiny, se vznášel nad Monumental. Ale ještě se toho událo mnoho!

Potrestají televizního komentátora?

Kvalifikace o postup na MS 2010 je v plném proudu nejen v Evropě. Vře to všude a CONCACAF, tedy oblast Severní a Střední Ameriky a Karibiku, neni výjimkou. Emoce rostou, nechybí podezřívání, slovní napadání. Komentátor televizní stanice TVC Honduras Salvador Nasralla to ovšem asi poněkud přehnal. A Mexičané si to nechtějí nechat líbit!

27.08.2009 Fejetony 74 komentářů
Zaujalo nás

Na Bělehrad! Ale chce to odvahu!

Fotbalisté pražské Slavie si doma s Crvenou Zvezdou poradili. Souboj se ovšem neodehrával pouze na zeleném pažitu vršovického Edenu. Dálnice, ulice, náměstí, tam všude řádili příznivci balkánského klubu. UEFA bude trestat. Srbové nesouhlasí.

Brouzdal jsem světovým tiskem...

Internet je krásná, ale právě tak šílená zábava. V době mého mládí, předem děkuji těm, kteří mne budou častovat výrazem dědku, něco podobného neexistovalo. Velká strana a ještě větší cenzor rozhodli, co je hodno našeho oka, sluchu, čichu a hmatu, o chuti ani nediskutuji.

Gól se musí vychutnat!

Kdysi dávno americký herec John Travolta natočil jeden z nejhezčích hudebních filmů, muzikálů. Jmenoval se Horečka sobotní noci a taneční a krokové variace vyvolávaly bouřlivé ovace v setmělých sálech kin. Nikdo si v tu chvíli neuvědomil, že o několik let později budou Travoltu napodobovat stovky fotbalistů.

Nůžky aneb cirkusové umění

Když Brazilec Cléber Santana z Mallorcy vystřihl parádní nůžky, nebo jak se originálně říká "chilena", zcela jistě srdce trenéra Hugo Sáncheze jásalo a plakalo ve stejnou chvíli. Jednalo se sice o gól v síti jeho Almeríe, ale zároveň také o kus fotbalového života tohoto slavného fotbalisty.

Adriano? Případ pro psychiatra?

Zcela jistě mnozí z vás v dětství, v dospívání, snili o tom stát se známým a uznávaným fotbalistou. Vydělávat obrovské peníze pobíháním po zeleném trávníku, hrát za slavný klub, možná dokonce hájit barvy své rodné země na světovém šampionátu.

Spící Petr Čech aneb šťastná sedmička

O brankářské jedničce české reprezentace se stále říká, že patří mezi nejlepší světové gólmany. Experti se dříve shodovali téměř jednohlasně, právě tak fanoušci Chelsea. Poslední dobou se ovšem množí hlasy, které tuto legendu, fámu, poněkud zpochybňují.

Ještě jednou Romario

Kdo z vás by neznal tohoto bezesporu vynikajícího fotbalistu. Ale možná že mnozí již zapomněli na jeden, z celé řady, jeho výstřelků. Kdo ovšem nezapomněl, byl soudce Nejvyššího soudu. O co se jednalo?

Florentino Pérez: sliby, sliby, sliby!

Ještě není zvolen, ale podle jeho slov již Kaká běhá ve sněhobílém dresu Realu Madrid. Florentino Pérez se chystá usednout na trůn a cestou do královského paláce rozdává bonbónky ve formě slibů.

Zajímavosti z kvalifikace: Evropa

Co psát za "Zajímavosti z kvalifikace” na český web, pro české a slovenské fotbalové fanoušky, po utkání Česko - Slovensko? Napsáno bylo mnohé, řečeno snad ještě více. Kdo má pravdu? Trenér, hráči, funkcionáři, fanoušci? Existuje řešení, cesta z "pekla" kterým je čtvrté, a tím pádem nepostupové, místo?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele