Techtle mechtle v Rennes

04.07.2010, 10:35
Fejetony
Fanoušci Rennes musí zírat s otevřenou pusou. Takové přestupové žně asi hodně dlouho nezažili - je sice teprve čtvrtý den přestupového okna, do jejich milovaného týmu si to však přištrádovalo již pět nových fotbalistů. A ne jen tak ledajakých. Vesměs se jedná o reprezentanty svých zemí. Inu, posuďte sami: Jean-Armel Kana-Biyik, Onyekachi Apam, Georges Mandjeck, Victor Hugo Montaño a Johann Carrasso.

A na kolik celá tahle "legranda" bretaňský klub vyšla? Kana-Biyik = 2,5 milionu eur; Apam = 4 miliony eur; Mandjeck = 1,5 milionu eur; Montaño = 6,5 milionu eur; Carrasso = rovný milion eur. Suma sumárum to dělá solidních 15,5 milionů eur. Všech pět nových tváří shodně podepsalo čtyřletý kontrakt a již se zapojilo do letní přípravy svého nového zaměstnavatele. To musí činovníky Rennes obzvláště těšit, celé mužstvo totiž chtělo mít kompletní ještě před odletem na letní herní soustředění.

"Naším hlavním cílem pro toto přestupové okno bylo mít kompletní tým před odjezdem do tréninkového kempu v Carnacu," objasnil přestupovou horečku generální manažer Pierre Dréossi. "Nyní chceme, aby se nové posily co nejrychleji sžily s týmem. I když by ještě mohl přijít alespoň jeden záložník a pár hráčů by nás také mohlo opustit," připustil.

Stade Rennais Football Club, jak se klub celým jménem nazývá, se tak podařilo posílit každičkou řadu v sestavě - brankářem počínaje. Na sever Francie totiž z Montpellieru zamířil teprve dvaadvacetiletý Johann Carrasso, bratr o mnoho známějšího a slavnějšího Cédrica z Bordeaux. Tento mladší sourozenec reprezentoval zemi galského kohouta ve všech mládežnických kategoriích - pouze start v seniorské reprezentaci mu stále chybí. Snad by mohl pomýšlet i na tuto metu - to by ale nejprve musel z brány vystrnadit dlouhodobou jedničku Rennes - Nicolase Doucheze.

"Je pouze na trenérovi, koho před následující sezonou určí jedničkou," říkal pro oficiální web mladík, jenž nastřádal za Montpellier třiatřicet startů. "Pochopitelně jsem sem přišel s vidinu základní sestavy. Přítomnost Nicolase Doucheze mé rozhodování nikterak neovlivňovala, chtěl jsem do Rennes, protože je to veliký klub. Nyní se ale budu muset hodně snažit, abych se dostal mezi jedenáct vyvolených." Tak tedy uvidíme. Nesmíme ale zapomínat ani na talentovaného Abdoulayeho Dialla, jenž bude trpělivě čekat i na svou šanci.

Obrana? Nigerijský reprezentant Onyekachi Apam, o něhož v minulosti usiloval například i sedminásobný mistr Francie z Lyonu. Stále teprve třiadvacetiletý stoper přišel z konkurenčního Nice na uvolněné místo po Petteru Hanssonovi - někdejším kapitánovi Rennes, jenž zdarma odešel do ambicióznějšího a bohatšího Monaka. Stoperská dvojice na příští rok je tak odkryta - nastupovat by vedle sebe měli Kader Mangane a právě Onyekachi Apam.

"Bude chvíli trvat, než si na sebe zvykneme," upozornil fanoušky někdejší vůdce Nice. "Ale musíme pracovat co nejrychleji. Ostatní týmy pochopitelně nebudou pouze sedět a čekat, až budeme stoprocentní," dodal dále hráč, jenž kvůli zranění kolena přišel o start na právě probíhajícím mistrovství světa.

Toť střed obrany. V defenzivě to ale ještě není vše. Na pravý kraj zadní řady si totiž brousí zuby jednadvacetiletý Jean-Armel Kana-Biyik, posila z druholigového Le Havru. Mimochodem někdejší mládežnický reprezentant jak Kamerunu, tak i Francie. "Sledovalo ho několik větších klubů. Jsme velice rádi, že si vybral právě nás. Má veliký potenciál, v budoucnu z něho bude skvělý hráč. Snad se prosadí co nejdříve," zhodnotil vůbec první úlovek sezony Dréossi.

Střed pole by v následující sezoně měl brázdit a opanovat jednadvacetiletý kamerunský internacionál. Posila z německého Stuttgartu - Georges Mandjeck. Univerzální středopolař se svého působení v Bretani nemohl dočkat.

"Chtěl jsem hrát ve Francii, Rennes pak bylo mou prioritou," prozradil sedminásobný reprezentant, jenž se nedávno vrátil z neúspěšného tažení na světovém šampionátu. Kouč Kamerunu Paul Le Guen tohoto talentovaného mladíka využíval především na pravé straně obrany, jeho univerzálnost by se trenéru Antonettimu mohla nakonec vcelku hodit. Zvlášť kvůli nedávnému odchodu Uwy Echiejileho do portugalské Bragy.

"Jsem vždy připraven nastoupit na pozici, kterou mi vybere kouč. Já jsem ale přišel do Rennes jako záložník, ve středu pole se cítím nejlépe. Pan Antonetti mi před podpisem řekl, že mám kvality na to, abych hrál po boku Yanna M’Vily (hráče nominovaného na nejlepšího mladíka uplynulé sezony Ligue 1; pozn. red.)," říkal s pokorou.

A konečně - útok. Ofenzivní smršť a především mnoho branek - to si tým ze severu Francie slibuje od nové akvizice - svého druhého úlovku z konkurenčního Montpellieru - Víctora Huga Montaña. Prozatím nejdražší letošní posily. Šestadvacetiletý kolumbijský reprezentant to ale v Rennes rozhodně lehké mít nebude - v týmu přebírá štafetu hned po dvou elitních forvardech; Jimmy Briand přestoupil do Lyonu, do Lille pak zdarma putuje Moussa Sow.

"Nepřišel jsem nahradit Brianda - jeho úspěchy v Rennes byly obrovské," říkal pro oficiální internetové stránky jedenáctigólový střelec minulého ročníku. "On má neuvěřitelnou kvalitu. Já nyní musím velice tvrdě pracovat, pak mohu ukázat svůj um. Rennes vynaložilo veliké úsilí, aby mě získalo, nebylo to pro ně jednoduché. Teď jim chci tuto důvěru splatit na hřišti."

No, přílišnými ambicemi nová pětice rozhodně nesrší. Rennes se ale v následující sezoně chce probojovat alespoň do Evropské ligy. Po třech letech půstu. Pomůžou k tomu Rennes tyto příchody? Co myslíte?

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (174)

Přidat komentář
SqueeZy

Apam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

slušné posily za pekný balík,ale škoda že prišli o Echiejileho a Hanssona..Briandov odchod sa očakával a myslím že je dosť precenovaný útočník..

Reagovat
smazaný uživatel

Musim souhlasit, navic ta suma, za kterou odešel (2,5mil € pokud se nepletu) není nijak závrátná...

Briand není špatný útočník, je pro mužstvo velmi platný i když nevstřelí gól... uvidíme jak se mu bude dařit v Lyonu... osobně doufám tento příchod nijak neomezí ty vycházející talenty jakými jsou Tafer, Lacazette, Ishak Belfodil ....

Reagovat
cetto

Tafer by měl odejít na hostovačku a Alex s Ishakem ještě nic neukázali, tak bud taky a nebo at si kopou za béčko, to by jim zatím mělo stačit

Reagovat
domingo

Reagovat
cetto

Uwa vůbec nehrál a Hansson má před sebou poslední rok, pak hodlá odejít domů, navíc Apam je kvalitnější než Hansson

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to nevim. apam minulou sezonu rozhodne nebyl tak dobrej. navic hansson byl kapitan, prirozenej vudce, byl zkusenej. uvidime, jak se jim ta mlada obrana tedka zformuje..

Reagovat
KnoxXx

vyborna praca vedenia, co sa tyka posil

Reagovat
smazaný uživatel

clanek parada

zajimavy posily, vynalozili hodne penez, ktery se jim ale stejne prodejem brianda do lyonu a snad i fanniho do atletica vrati skoda montpellier, uz takhle od zacatku se jim to zacina slusne rozpadat...

Reagovat
alegre

Techtle mechtle jsou podlejsou podle Slovníku jazyka českého pletky, pletichy, intriky a machinace. Techtle mechtle můžeme mít se svou vdanou kolegyní z práce, techtle mechtle můžeme provádět proti svému šéfovi, techtle mechtle velmi mnozí podnikají se svým daňovým účetnictvím. Prosím o vysvětlení, jaké "techtle mechtle" podniká vedení tohoto klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

podle postoje některých bych tipl první možnost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alegre

S vdanou kolegyní z práce? A která z oněch posil to je? A kdo s ní má ty techtle mechtle?

Reagovat
smazaný uživatel

bukake

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No co, sme lidi.

Reagovat
alegre

Za mého mládí jsme tomu říkali GRÚPNSEX

Reagovat
smazaný uživatel

to si zas pleteš pojmy s dojmy

Reagovat
smazaný uživatel

To nebude ono...

Reagovat
domingo

Pěknej článek, Andulko

A ne, nepomůže, skončí kolem 8. místa. Ten tým je šíleně disproporční, v obraně není nikdo na lávku a samotná základní čtyřka je šílenej risk, v záloze nevyřešili post tvůrce hry, kde měli obrovskou slabinu, a v útoku sice přitáhli Montaňa, ale za šílené prachy, Briand stál stejně a je to třikrát lepší fotbalista...

Carrasso - Kana, Apam, Mangane, Bocanegra - M'Vila, Mandjeck - Marveaux, Brahimi - Montaňo, Gyan

lavička: Douchez, Danze, Tettey, Lemoine, Leroy, Bangoura + nonameáci

...sestava krásná, ale těch otazníků je tam víc, než je zdrávo... třeba 4 DM, jediné AM v kádru je polomrtvý Leroy, málo obránců, Montaňo se hodí ke Gyanovi mnohem míň než Jimmy...

Reagovat
smazaný uživatel

nejsem si jista, ze bude carrasso hnedka chytat. douchez furt patri k nadprumeru ligy. M'Villa i Manjdeck sou spis defenzivni zaloznici, zajmalo by me, jak to budou hrat. treba jeste odejde gyan a bude se hrat na jednoho utocnika. coz by nemuselo bejt tak spatny. 4-5-1 s leroyem (holt...).

Reagovat
domingo

Douchez je přeceňovaný, na tom jsme se přece shodli u piva

Carrasso/Douchez - Kana, Apam, Mangane, Bocanegra - M'Vila, Mandjeck - Marveaux, Leroy - Brahimi - Montaňo

...a tak proč ne, pokud se Leroy probere, tak ta sestava vypadá dobře. A kdyby náááhodou přivedli ještě jednoho kreativního záložníka, případně levý křídlo (a Bracimi by mohl doprostřed), tak už to bude vypadat hodně slibně...

Reagovat
smazaný uživatel

mozna by se mi to tak libilo i vic. plus s tim prohlasenim dreossiho, ze by mohl prijit jeste jeden zaloznik. to by vubec nemusel bejt spatnej napad. skoda, ze feghouli odesel, mozna by se tam docela hodil.

Reagovat
domingo

taky mě hned napadl.. popravdě mě takhle narychlo nenapadá nikdo jinej :)

Reagovat
smazaný uživatel

me prave taky ne, jeste si chvili popremejslim...

Reagovat
cetto

O Brahimiho je velký zájem, nedivil bych se, kdyby odešel...stejně tak Marveaux-sice prohlásili že ho nebudou prodávat, ale jestli se najde někdo kdo za nho dá dvacet, tak půjde hned (a třeba taková chelsea by to dát mohla). A taktéž mohou ještě odejít Fanni a Gyan =>

Douchez-Fanni (Kana), Apam, Mangane, Danzé (Bocanegra)-Lemoine (Mandjeck), M´Vila-Marveaux, Leroy, Brahimi (Bangoura)-Gyan (Montano)

Z toho vyplývá (aspon dle mého názoru), že by to chtělo ještě aspon další 3 hráče, hlavně teda do zálohy, jelikož na křídla je málo náhradníků a Leroy je už příliš starý na to, aby na spoléhali na to, že bude celou sezonu tvořit hru.

Reagovat
domingo

S Fannim už nepočítám, Marveauxe a Brahimiho musí udržet, vždyť jsou to jejich jediní kreativní záložníci... jinak tu sestavu máme stejnou Danze/Bocanegra a Lemoine/Mandjeck je post za post, zahrajou si všichni čtyři...

-----------------------------------Douchez (Carrasso)----------------------------------

--Kana (Apam, Boye)---Apam (??)----Mangane (Boye)---Bocanegra (Danze)--

----------------M'Vila (Lemoine Tettey)--------Mandjeck (Lemoine, Tettey)---------

---Brahimi (Bangoura, Camara)--Bangoura (Leroy)-----Marveaux (??)-----------

------------------------------- Gyan (Montaňo)-------------------------------------------

-----------------------------------Douchez (Carrasso)----------------------------------

--Kana (Apam, Boye)---Apam (??)----Mangane (Boye)---Bocanegra (Danze)--

----------M'Vila (Lemoine)-------Lemoine (Tettey)-------Mandjeck (Lemoine)------

----------------Brahimi (Bangoura, Camara)----------Marveaux (Bangoura)--------

----------------------------------- Gyan (Montaňo)---------------------------------------

-----------------------------------Douchez (Carrasso)----------------------------------

--Kana (Apam, Boye)---Apam (??)----Mangane (Boye)---Bocanegra (Danze)--

----------------M'Vila (Lemoine Tettey)--------Mandjeck (Lemoine, Tettey)---------

---Brahimi (Bangoura, Camara)--------------------Marveaux (Bangoura)-----------

----------------------- Gyan (Bangoura)-------Montaňo--------------------------------

-----------------------------------Douchez (Carrasso)----------------------------------

--Kana (Apam, Boye)---Apam (??)----Mangane (Boye)---Bocanegra (Danze)--

----------M'Vila (Lemoine)-------Lemoine (Tettey)-------Mandjeck (Lemoine)------

----------------------------------Marveaux (Brahimi, Leroy)----------------------------

--------------------- Gyan (Bangoura)-------------------Montaňo----------------------

Reagovat
cetto

Boye ne Dembele a Souprayen se vrací z hostovačky...jsou mladší, lepší a někde sem četl že Boye byl jen na hostovačku z afriky a že se vrátí, ale tomu bych sám moc nevěřil

Reagovat
domingo

Tak to je detail...

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky zpracovaný článek, Andulko.. :)

Rennes to vzalo od podlahy, na souboj Douchez - Carrasso budu zvědavý, snad to vyhraje ten lepší (Johann ).

Akorát já sám pochybuju, že Montaňo dokáže 100% nahradit Brianda, zas takový terno to pro mě není. Ale s nahrazením Sowa to už bude jednodušší.

Reagovat
smazaný uživatel

popravde nechapu, ze sow odesel do lille. za nejakyho super extra utocnika sem ho rozhodne nemela..

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, proto jsi mě v článku trochu překvapila větou " v týmu přebírá štafetu hned po dvou elitních forvardech", když si vezmeme, že Gyan prozatím zůstává.

Reagovat
domingo

Tak Vittek odchází, někdo musí převzít jeho roli...

Reagovat
smazaný uživatel

A já, že jeden Aubameyang stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

aubameyang by mohl ve francii jeste zustat. nechapu, ze dokazal v lille nasbirat tolik minut..

Reagovat
smazaný uživatel

Robogól.

Reagovat
domingo

Sowa není potřeba nahrazovat, vždyť je to lempl :) Montaňo je hlavně hroťák, náhrada spíš za Gyana než Brianda... za Brianda náhrada neexistuje, takoví útočníci už jsou v lize snad jenom dva, a to Jeleń a Remy a z nich do Rennes nepůjde ani jeden, co by tam dělali

Reagovat
smazaný uživatel

rennes mistr francouzské ligy 2010/2011

Reagovat
smazaný uživatel

Veliké oslabení pro Nice

Reagovat
smazaný uživatel

tak s tým súhlasím..Nice mám rád a predať Apama bol dosť zlý ťah a hlavne doteraz su dosť pasívny na transfer poli..:(

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě bych řekl že odejde Remy..naštěstí udrželi Ospinu a ten i podepsal :) a Civelli a Saada taky :) Když udrží Remyho a koupí někoho za Apama tk bych to viděl i na to 10té místo :)

Reagovat
smazaný uživatel

No schválně Danku, řekni jim jak výtečný player je Apam..

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu teď moc dobře :) Jako někdo z Rennes říká že je to špatná posila? :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak neni to nejaká hviezda,ale je to veľmi potencionálny hráč a Rennes ho kupovalo do základu..a pre tým akým je Nice je to strata,ale tak dúfam že získaju adekvátnu náhradu..

Reagovat
domingo

Furt tam je Cid, Civelli, Diakite...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl že je to hodně dobrá posila :)

Reagovat
smazaný uživatel

Andulko jsi skvělá..

Já myslím, že by se to mohlo povést, Ligue 1 se ale hodně srovnává a týmy jako Marseille a Auxerre posílili taky výborně, navíc tam tu kvalitu měli i předtím..Uvidíme co předvede Tigana v Bordeaux, ještě nikdo ani neví jakým způsobem bude hrát. Lyon je jasný adept na přední příčky, stejně tak PSG (i když stejně bude bojovat o záchranu).. Bude to složité, ale já Rennes věřím. Ten tým měli dobrý už předtím, ale holt moc spoléhali na už holt starého a pomalého Leroye.

Reagovat
domingo

A zatím posílili snad všechno kromě postu, kde hraje právě Leroy, takže skepse je na místě

Reagovat
smazaný uživatel

No počkej a co ten Mandjeck? Vždyť mu Antonetti říkal, že bude hrát vedle M´Villy..

Reagovat
domingo

Tak Mandjeck je snad DM, ne? Já mám za to, že bude hrát místo Lemoineho... nebo všichni tři vedle sebe, pod nima Marveaux a Brahimi a na hrotu Montaňo.

Reagovat
smazaný uživatel

No já pořádně nevím co je Mandjeck.. Myslel jsem, že je to post za post za Leroye..

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, ma hrat vedle m'villy. aby to ale nedopadlo tak, ze budou hrat na dva defenzivni stity.. oba sou stredni, ale spis defenzivni, pokud se nepletu.

Reagovat
domingo

Na dva štíty budou hrát určitě, vždyť tak hráli i loni.. spíš aby to nedopadlo tak, že budou hrát na tři

Reagovat
smazaný uživatel

to snad uz ne! ale pokud jeste prijde utocnik, tak snad playmaker. nekdo z nizsich soutezi bych tipla mozna..

Reagovat
alegre

Tak se přidám rovněž. Zajímavě zpracováno, ale...Stade Rennais Football Club, jak se tým celým jménem nazývá, se tak podařilo posílit každičké místo v sestavě - nejedná se o název týmu, ale klubu. Nebylo posíleno "každičké místo" /to by těch posil muselo přijít jedenáct/, ale každá řada v sestavě.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš to brát taky tak, že máš jen 4 místa v sestavě.. Brankáři, obránci, záložníci a útočníci..

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, mas pravdu..

Reagovat
smazaný uživatel

andulka má francouzské kořeny?

Reagovat
herbage

Jak si všichni Andulku předchází Já bych se připojil k alegreho výzvě, proč je v názvu techtle-mechtle?

Reagovat
domingo

Já mám něco podobnýho rozepsanýho o AJA, tak se řídím heslem "pochval a budeš pochválen" :))

Reagovat
alegre

máš to marný, máš to marný...

Reagovat
smazaný uživatel

bukake už jsme na to s alegrem asi přišli

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jste mohli přijít zrovna na Bukake.. Vsadím se, že nevíte co to je...

Reagovat
smazaný uživatel

vím oč jde

Reagovat
alegre

Domnívám se, že nám tuto část diskuze rychle smažou a tak jen dodávám: kdo vyměšuje již víme. Otázkou je nakoho?

Reagovat
alegre

marty9637: víme

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo.. Jen nechápu jak jste na tohle mohli přijít..

Reagovat
smazaný uživatel

...alegre hodil definici "techtle mechtle" a na fotce je 5 chlapů

Reagovat
smazaný uživatel

No dobře... Ale kde jste vzali stříkání spermatu na obličej, nebo jeho pojídání? To jsou divný techtle mechtle..

Reagovat
alegre

a ten plešatej je obětí. Naývá se "bukakista"!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak už víme i na koho se vyměšuje

Reagovat
alegre

Kucííí, voni nám to smažou. Tohle neustojíme. Jedině, že cenzora přesvědčíme, že bukake je běžnou sočástí treninku ve francouzských ligových klubech.

Reagovat
Pipo123

ban na 88 hodin

Reagovat
herbage

Jak tak koukám, tak beru svůj dotaz zpět

Reagovat
alegre

Taky přestupuješ do Rennes?

Reagovat
herbage

Zeptám se svého agenta. Pořád ještě doufám, že se ozve ten Arsenal, to by bylo teprve techtle-mechtle

Reagovat
alegre

Chudák Rosický, ani ho vidět nebude po tomhle techtle - mechtle...

Reagovat
herbage

Rosa by mohl přivést tu svoji rosničku

Reagovat
Pipo123

další Eduardo a Niklas ?

Reagovat
alegre

A další posilou Rennes se stává Spermé Bucacé.Jeho místo v sestavě se nachází především uprostřed bojiště. Je sice poněkud statický, ale ostatním to vyhovuje...

Reagovat
domingo

Legrace.

Reagovat
alegre

O nic jiného se nejedná...

Reagovat
herbage

Člověk na stará kolena chlípní, to je stará známá věc. V každém z nás je kousek Fjodora Karamazova a nás to časem taky čeká

Reagovat
alegre

Jen jsme do té "fotbalově odborné nudy" vložili trochu toho bukake. O nic víc se nejednalo. A co se chlípnosti týče: jakou jinou činnost na sexuálním poli si stárnoucí seladon ještě tak může dopřát?

Reagovat
herbage

Hele, tak to ti neporadím Ale jestli chceš vytrhnout z odborné fotbalové nudy, tak mi napiš na mail, jak to vypadá v Hondurasu po té nedávné revoluci Nedávno jsem o tom zase viděl článek na Brtiských listech, ale ani jsme to nečetl, protože ten člověk co to píše vždy psla přesný opak toho, cos říkal a já mu nevěřím ani slovo. Škoda že už nic nepíšeš, alespoň anonymně, aby se lidé tady u nás o hodnurasu taky něco dozvěděli

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak prirozene - techtle mechtle znamena pletichy. a prenesene sem to pouzila jako prestupove pletichy, komplikovane prestupy a tak dale.. navic je to docela zvukomalebny..

Reagovat
smazaný uživatel

Herbage nemá vkus. :)

Reagovat
cetto

ještě bych tam rád viděl Cuviliera z Boulogne místo Leroye, Matsuie jako náhradníka na křídlo a Vialeho na hrot

Reagovat
domingo

Hmm.. Akorát Matsui je spíš nalevo, hodil by se někdo pravej.

Reagovat
fantomas

Celý MS odehrál zprava. Hraje přes nohu.

Reagovat
domingo

Tak super. Já si nebyl jistej, měl jsem ho zafixovanýho jako hráče nalevo, transfermarkt mi to potvrdil, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Stratili Brianda a je veľmi pravdepodobné že odíde i Gyan - sám sa vyjadril že chce hrať v Anglicku a nahradiť ho bude ťažké a ak aj niekto podobný príde tak s novou útočnou dvojicou to bude chvílku trvať než začnú výsledky..

Reagovat
fantomas

Už sem se "lekl", že se rozjel domingo, a ona se pochlapila Andulka. Pěkná práce.

Reagovat
domingo

Proč lekl?

Reagovat
fantomas

Je to v uvozovkách... já jen jak si řikal, že máš "v šupliku" stovky svých glos, tak sem si představil, jak to už postupně začínáš vydávat.

Reagovat
domingo

Říkám, až bude trochu jasno ohledně týmu pro příští sezonu, napíšu něco o AJA

Reagovat
fantomas

Reagovat
herbage

A bude se to jmenovat: "Cesta zpátky na vrchol"

Reagovat
Kapřík

dobrej článek, ale nemyslím že to Rennes stačí na Evropu, to bude chtít ještě přitlačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono si dělá ambice na Evropu tak 10 týmů, příští rok to bude zase bitva. Rozhodně nová sezona slibuje zajímavou podívanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Bude to řežba a já doufám že se ASM udrží tentokrát nahoře po celou sezónu, ty výkyvy jsou děsný .

Reagovat
domingo

100. pro tabulku:

1. Auxerre

2. Lille

3. Bordeaux

4. Marseille

5. Monaco

6. Rennais

7. Lyon

8. Lorient

9. Toulouse

10. Valenciennes

11. Lens

12. Saint-Etienne

13. Montpellier

14. Nice

15. Brestois

16. Paris

17. Sochaux

18. Nancy

19. Arles

20. Caen

Reagovat
smazaný uživatel

Naivní populista.

Reagovat
domingo

Trhni si.

Reagovat
smazaný uživatel

Arles je jednoznačne najslabší tým a bude suverén na zostup..to Grenoble mal lepšiu sezónu oproti tomu čo čaká Arles..:) a Paríž bude hrať prvú polovicu ligy..Súhlasím s Nancy že vyletí

Reagovat
domingo

Tak to je spíš zbožné přání :) u Nancy vidím reálněji šanci na poháry než na sestup, bohužel ( )... ta sestava je hodně solidní...

Reagovat
smazaný uživatel

na poháry? - neni šanca..sa len oslabily..ukončily zmluvu s Ouaddouom čo je veľké mínus..a jediná posila je Vahirua čo bol nechcený už v Loriente..obrana je síce dobrá,ale útok o ničom..

Reagovat
domingo

Vahirua je druhý nejlepší assist-man v celé lize, v Lorientu byl nesmírně důležitý a není důvod myslet si, že Nancy nepozvedne

Reagovat
smazaný uživatel

V Nancy fotbalistům pšenka nekvete...

Reagovat
domingo

Tak ať si vezme Fretku a šupou zase pěkně zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by jít do Lens, tam se hraje pořádnej fotbal..

Reagovat
smazaný uživatel

Nice bude více nahoře

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sajty

jinak Frankie,co rikas na odchod Bodmera?navic za ten pakatel...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co si budeme povídat, herníma kvalitama mohl být v nové sezoně naším nejlepším stoperem, ale vedení už asi ztratilo trpělivost s jeho skleněným zdravím. Víc peněz jsme za něj dostat asi nemohli, poslední dvě sezony takřka nehrál..

Mně osobně je to hodně líto, veliký sympaťák. Snad se mu v PSG podaří oživit kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sajty

tak ja verim,ze na stoperovi konecne dostane vice casu Lovren.podle me velka nadeje a je skoda,ze tam Puel furt cpe to kopyto Boumsonga a nebo preskoluje Toulalana,kteremu tahle pozice proste nepasuje.kazdopadne Bodmera je skoda,radsi meli prodat Boumsonga.

Reagovat
smazaný uživatel

boumsonga? to asi lyon vazne nesledujes. podle me byl letos boumsong hodne dobrej..

Reagovat
sajty

mluvime o tom samem Boumsongovi?vzdyt na neho absolutne neni spoleh.jeden zapsa dokaze zahrat solidne,druhy zapas udela tolik chyb,ze dalsi ani nehraje.navic je taky vecne zranenej.jinak jsem fan Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Tak jsem si něco málo zjistil o Tiganovi.. Je to trenér, který v L1 nepůsobil zrovna úspěšně, v Monaku dokonce hrál ve středu tabulky, ale podle statistiky se na jeho hru koukalo výborně, bylo to zřejmě velice ofenzivní.. Udělal vynikající práci s mládežníky a koupil nové hráče, dá se říct, že skvěle složil mužstvo.. Ale neměl hmatatelné výsledky (po jeho odchodu Monako vyhrálo celou soutěž), odešel do Fulhamu a tam se mu dařilo výborně, udělal v podstatě tu samou práci jako v Monaku ale už i s výsledky.. Fulham pod jeho rukama postoupil do PL a v dalších sezonách si vedl velice úspěšně... Odcházel po zisku devátého místa do Besiktasu.. Odtud sice nemám nijaké velké informace, ale zdá se, že to byla zase ofenzivní smršť s celkem dobrými výsledky..

Každopádně je to variabilní trenér, protože hrál s týmy pokaždé s jiným systémem a nevytvářel si ho jen podle svého, ale podle typů hráčů a podle toho co do té doby fungovalo, takže se zdá, že by mohl pokračovat v Blancovém systému 4-2-3-1 Dost spoléhám na to, že umí koupit hráče podle toho jak se mu hodí do systému.. Triaud zase umí odhadnout potenciál hráče.. Po tomhle co jsem zjistil jsem celkem optimistický chlapec

Takže ideálka :

-----------------Carrasso-----------------------

Chalmé-----Planus----Ciani------Tremoulinas

---------Fernando------------Alou--------------

Marveaux---------Gourcuff-----------Wendel

---------------Cave (Rémy, Necid)-------------

Dva posty zkvalitnit, jednoho hráče nahradit a směle do další sezony.. Na levého beka by Bordeaux ještě možná potřebovalo nějakého mladíka na střídačku.. Pomalu nahrazovat Tremoulinase, který se stejně bude tak jako tak za chvilku stěhovat..

Reagovat
domingo

Takže vlastně tatáž sestava, rozestavení atd.?

Reagovat
smazaný uživatel

O tomhle ještě proslov vůbec neměl, ale podle toho co se dělo v jiných klubech, tak by to zůstat mělo.. není to trenér, který si tvrdošíjně jde jen za svým systémem..

Reagovat
Godwinson

Místo Marveauxa si tam dej Matsuie, o toho je prý zájem. Jako o Corchiu.

Reagovat
smazaný uživatel

Corchiu? To snad ne... Na Rémyho nejsou peníze, jak koukám l´equipe.. A zájem o Matsuie si četl kde?

Reagovat
Godwinson

Tak ještě někoho prodáte, peníze přijdou. Jen jsem si četl sranda spekulace, takže Saivet do Nancy, Corchia a Matsui to Bordeaux, Gervinho Liverpool ...

Reagovat
smazaný uživatel

To zase taková sranda není.. Klidně se tohle může udát. Ale Corchia by znamenal, že Tigana chce změnit systém..

Reagovat
Godwinson

Sranda to je, Liverpool by do Lille posílal za Gervinha nejspíš LPčka Beatles.

Reagovat
smazaný uživatel

Prej má Hodgson na přestupy 50 milionů..Gervinho bude stát takových 20..

Reagovat
Godwinson

To se mi nezdá, ale bylo by to pěkný. Jsem zvědavej, jestli Bayernu nějakej ten Franta vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

O koho má zájem? Já to teď fakt moc nesledoval

Reagovat
Godwinson

Pořád to samé. Corchia, Ruffier.

Reagovat
Godwinson

Pořád to samé. Corchia, Ruffier.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ruffier budiž... Ale Corchia ať jde proboha někam do průměru L1

Reagovat
domingo

Jenže kam...

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse.. Congré mě nikdy nějak moc nepřesvědčil, stejně tak M´Bengue na druhý straně..

Reagovat
domingo

Reagovat
domingo

Vlastně co Perrier-Doumbé?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím ani koho myslíš.. takže asi tak

Reagovat
Godwinson

Já bych chtěl vidět v Bayernu spíš Neuera, ale co ..

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, tak ty jim fandíš.. Já to myslel spíš z pohledu Ruffiera

Reagovat
domingo

Corchia by byl super... Corchia, Alaba, Badstuber, Contento... chudák Phil by si tam připadal jak učitel v mateřský školce...

Reagovat
domingo

? Corchia - Ciani - Planus - Tremoulinas... měli byste prostě superofenzivní beky :)

Reagovat
smazaný uživatel

To je na nic.. To by musel hodně začít bránit Plašil. A nebo moje vysněná posila Marveaux..

Reagovat
domingo

Však Plašil, Alou, Fernando, to máš tři bránící záložníky. Šlo by to. Spíš jestli už má Corchia na základ velkoklubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Fernando se mi líbil teď, když měl hodně ofenzivní úkoly..

Reagovat
domingo

Saivet do Nancy

Reagovat
Godwinson

Teď koukám, že počítáš i s Alouem ...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych s ním, proboha, nepočítal.. Přece si nemyslíš, že by šel do té Barcelony..

Reagovat
Godwinson

Je mi jedno kam, ale když jsem četl o výkupní klauzuli 6,5M, říkal jsem si, že je nemožno, aby zůstal. Uvidíme, nějakej zájem o něj jsem četl, ale už nevím, koho byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Doprčic.. Já jsme teď fakt strašně neinformovanej.. jakých 6,5? Kdyby to tak opravdu bylo, tak jde Alou už dávno jinam.. On zůstane, je to kapitán, srdcař..

Reagovat
Godwinson

Prostě má ve smlouvě výkupní klauzuli 6,5 mega ojro ... a teď koukám, že jen tady bylo zmíněno dost klubů. Uvidíme, každopádně za tu cenu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli odejde.. Tak fakt nevim, to by bylo v prdeli..

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

Alespoň by si třeba zahrál Ludovic ..

Reagovat
smazaný uživatel

To si zahraje tak jako tak.. Ale Alou je Alou...

Reagovat
Godwinson

Bude to zajímavý, může to vypadat na odchod 2+ hráčů a nakonec z toho nic nebude.

Reagovat
papos182

Ze nemel v Monacu hmatatelne vysledky? A co titul v 1997?

Reagovat
Godwinson

Ještě je pořádné techtle čekají.

Reagovat
božský John

Tihle cockové,co je každej favorizuje budou mít opět velký oči a líp jak 5. nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

marweauxe musí ukoristit chelsea

Reagovat
domingo

Reagovat
.13

Rennes je super klub, strasne sympaticky

Reagovat
Shevchenko

Cédric Mongongu a Nicolas N'Koulou, mohli byste mi o nich něco napsat?

Reagovat
smazaný uživatel

mladý a veľmi talentovaný borci..Mongongu - za posledné 2sezóny cez 50 súťažných zápasov a N´koulou cez 40 zápasov a to sú 20 ročný chalani..V budúcnosti bude o nich ešte veľmi počuť..AC má o nich veľký záujem a dalo už ponuku,ale moc neverým že ich získaju oboch,možno jedného..Trhová cena je okolo 10-11mil. za oboch..

Reagovat
smazaný uživatel

a samozrejme reprezentanti svojich krajín - Mongongu DR Kongo a N´koulou Kamerunu..Ako fanúšik rossoneri by som ich veľmi chcel v týme..

Reagovat
Godwinson

Huntelaar do Marseille , kéž by chytnul za ruku Hološka a šli tam spolu.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG na 16.místě, ty si dobře upad, synku

Reagovat
smazaný uživatel

170. pro Fausta Pinta

Reagovat
alegre

Andulko, Andulko, mé dítě, komu se tolik líbíte... Píšu pro tento web víc než 6 roků, ale nikdy jsem tak dlouho "nevisel" na titulní stránce jako vy s tímto fejetonem! Mé gratulace, trháte rekordy, jen tak dál!

Reagovat
smazaný uživatel

no moc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele