Spící Petr Čech aneb šťastná sedmička

15.04.2009, 17:08
Fejetony
O brankářské jedničce české reprezentace se stále říká, že patří mezi nejlepší světové gólmany. Experti se dříve shodovali téměř jednohlasně, právě tak fanoušci Chelsea. Poslední dobou se ovšem množí hlasy, které tuto legendu, fámu, poněkud zpochybňují.

Existuje důvod nebo dokonce důvody? Asi ano. A jedním z nich je ten, že tento stále ještě mladý muž se pomalu ale jistě mění ve spící Šípkovou Růženku. Nevěříte? Jak chcete, ale já nepůjdu hledat důkazy daleko. Stačí se podívat na poslední dva komentáře k zápasům v kterých nastoupil. A proč otvírat stránky zahraničního nebo jiného "cizáckého" tisku, když fakta můžeme čerpat přímo z eurofotbal. cz!

Minulou sobotu, tedy přesně 11. dubna 2009, to pro kronikáře a archiváře, přijel na stadión Stamford Bridge "jakýsi" Bolton Wanderes. Kandidát na titul Premier League proti týmu středu tabulky. Měla to být jasná záležitost. A ze začátku tomu tak opravdu bylo. Domácí se sice rozehrávali téměř celý první poločas, ale to nikoho nepřekvapuje. Chelsea nepatří k mužstvům, která na to vlítnou, dají 3 góly za 10 minut a pak se baví fotbalem. Pro rýpaly z řad nepřátel chci jen podotknout, že podobnost s Barcelonou je čistě náhodná... Přišla 40. minuta, Ballack otevřel skóre, po přestávce a během patnácti minut, dal Didier Drogba dva góly a Frankie Lampard přidal jeden, z penalty.

Petr Čech se v brance nudil. Malinko ho zlobil pouze Taylor, ale jeho dva pokusy byly vyjímkou a zanechaly ho v bohorovném klidu. Ten klid pomalu ale jistě začal přerůstat ve spánek. Péťa má ve své tankistické přilbě pravděpodobně zabudován nějaký ten audio systém a jeho oblíbenou muzikou jsou ukolébavky. Přišla 70. minuta, závar před brankou, čas na úplné probuzení byl strašně krátký, teč sem a teč tam, gól, 1:4.

Čech si protřel oči, zaostřil zrak na světelnou tabuli, zjistil že stále vedou o tři góly a ponořil se do spánku o něco hlubšího. Po nezbedném Andy O'Brienovi se objevil ještě o něco více nezbedný Chris Basham. Davies mu sklepl míč, Chris zdvihl nohu až někam ke kořínkům vlasů a bylo to 2:4. Všichni se shodli na jediném: Petr Čech, stejně jako při brance předešlé, poněkud zaspal...

Tak to už mělo být na probuzení! Brankář Chelsea si to také uvědomil a jal se probírati k životu. Ale co asi tak dělá většina z nás když se probouzí? Protáhnout, vstát, vyčůrat, vyčistit zuby... Dá se tohle stihnout za 4 minuty? Těžko, velice těžko... Podle očekávání to Čech nestihl a tak dostal třetí banán! Brankářský protějšek Jaaskelainen vykopl, Davis poslal na Taylora a ten bezmocného Čecha přehlavičkoval. Lehce, bez problémů.'

Utkání skončilo, tři body zůstaly doma, tři góly měly být zapomenuty co nejdříve... Nikdo netušil, že v úterý, tedy o tři dny později, to je trojek co?, se bude situace opakovat.

Do Londýna tentokráte přijel Liverpool a téměř všichni nad ním již před zápasem zlomili hůl. Ve čtvrtfinále LM prohrál v prvním zápase 1:3 a to mělo být k nevyrovnání. Čech ovšem znovu spal... V 19. minutě kopal Fabio Aurelio trestný kop. Je levák a zprava to umí moc dobře. Vymyslel to šikovně. Místo očekávaného centru poslal míč přímo k bližší tyči! Brankář Chelsea ani nereagoval...

Následovala zcela správně nařízená penalta a to je vždy loterie. Tam Petra Čecha vinit ze spánku opravdu nemůžeme. Myslím si, že z toho blázince na stadiónu byl probuzený až až. To se ukázalo hned po zahájení druhého poločasu, když zcela zbytečně vyběhl za míčem a těsně před Torresem se zastavil, nepokračoval, nehrál. A pak se jen díval a asi se v duchu modlil ke všem svatým aby míč neskončil v brance. Za další gól nemohl, nešťastná teč Michaela Essiena se chytit nedala. No a gól hlavou z bezprostřední blízkosti je buď chybou nepokrytí ze strany obránců nebo pozdní reakcí gólmana.

Závěry ať si každý udělá sám... Pravda, na počtu branek za zády brankáře závisí také hra obrany, umění útočníků soupeře. Ale lovit ve dvou zápasech 7x míč ze sítě je pro brankáře Petra Čecha přinejmenším varováním. Změní styl? Barvu přilby? Probudí se?

Aha, dlužím ještě vysvětlení k té šťastné sedmičce! Sedm branek a získat tři body a ještě k tomu postoupit do semifinále LM to chce pořádné štěstíčko! To se jen tak nevidí...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (271)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Petr je borec a brzy se z toho zase dostane

Reagovat
smazaný uživatel

Že vždy kritizuji Ti co nic nedokázali,viz autor článku. Kritika by měla být od patřičných lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

hm to sa na tomto servri nedočkaš lebo tu su ,,patričny všetci,,

Reagovat
smazaný uživatel

všichni si to tady myslí

Reagovat
smazaný uživatel

presne si to uhadol ....je možne napisať svoj nazor na vykon ktory si videl čo sa ti nezdalo ale hodnotiť hráčov aky su neprisluší nikomu na tomto webe ...bez uražky

Reagovat
honziss

To znamená, že nikdo tady nemůže o žádném fotbalistovi říct, že je ve formě, či bez ní, že je špatný nebo dobrý atd.? Ty jsi opravdu myslitel..

Reagovat
smazaný uživatel

myslitel niesom hm a ani som nenapisal že nemôžeš o hračovi napisať že je v forme alebo nie ....ale hodnotiť jeho vykon..jeho chyby môže iba ten ktory je opravneny ktory hral na takej urovni to je môj nazor

Reagovat
honziss

Pak zrušme deník Sport, veškeré sportovní rubriky všech novinových plátků. Zrušme zdejší souhrny zápasů, zrušme celou diskuzi. Zakažme řeči typu: "ten hraje špatně", při koukání na jakýkoli zápas. Výkon jakéhokoliv hráče má právo hodnotit kdokoliv kdo se o (v tomhle případě) fotbal zajímá, vůbec k tomu nepotřebuje nějaké razítko že hrál na stejné úrovni. To je neskutečná volovina.

Reagovat
smazaný uživatel

to iba dokazuje na akej urovni si........ja nehovorim o sebe že som niečo dokazal....to nie.....a dennik sport radšej nečitam niekedy su tam naozaj zaujimave veci ..... souhrny zapasu beriem su fajn povedať ktory tim je v lepšej hernej pohode, ktory hrači su nebezpečni pripadne ktory su slabinami

ale samotne hodnotenie vykonu hrača na ihrisku jeho chyb pripadne myslim iba tym čo to zažili, ktorí boli pod tým tlakom že sa na teba pozera niekolko tisic fanušikov nielen na štadione a čakaju že spraviš kiks hmm

a to čo je podla teba volovina my je jedno

Reagovat
honziss

Nemá cenu ti oponovat, tvrdohlavě si budeš stát za svým a vše co ti kdo namítne ti bude jedno. Zcela bezvýznamná diskuze.

Reagovat
smazaný uživatel

tvrdohlavo nie som rad si vypočojem každeho ale mame diametralne odlišne pohlady na futbal a celkove dianie okolo neho

a to je myslim zmysel tychto diskusii každy ma svojim spôsobom pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Jediny, kdo si tady tvrdohlave mele svou a nebere v potaz cizi komentare si ty, probud se. Ad clanek - zase nebylo o cem psat? Ocenuju snahu autora o vtip, ale priste to bude lepsi, doufam.

Reagovat
mike.84

sorry ale myslim že ty si tady ten, spolu s některýmy dalšímy členy rady nejchytřejších, co si slepě a arogantně stojí za svýmy názory

Reagovat
smazaný uživatel

Takovéhle názory letěly za dob Karla Havlíčka Borovského, ale že s tím někdo přijde dnes...

Reagovat
smazaný uživatel

k tebe len tolko komu neni dano zhuru tomu už nikto nepomôže

Reagovat
smazaný uživatel

"Dyť von ten Péťa je hodnej kluk, co na tom, že mu to nejde, přeci bys ho nekritizoval.."

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nikdo nesmí kritizovat. Ferguson toho jako hráč nedokázal tolil, co nějací jeho hráči, takže je nesmí kritizovat? Vzbudte se. Když si někdo nastřílí sám vlastňáky naschvál tak ho musí všichni, co dokázali méně, pochválit?

Reagovat
smazaný uživatel

hm než sem začneš prispievať tak aspon vytriezvi a potom si prečitaj čo je hore a napokon reaguj

Reagovat
alegre

Aha, a kdyz kritizuje Vizek, ktery hral fotbal na urovni, tak se do nej vsichni pusti jaky je to magor!

Reagovat
smazaný uživatel

hmm tak sorry Vizka nepoznam a to čo hovori komentator cez zapas radšej nepočuvam

Reagovat
smazaný uživatel

Je zbytečný tady něco psát.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Už kvůli tobě.

Reagovat
smazaný uživatel

to je zaprvé zcela špatný přístup ke kritice a zadruhé autor tohoto článku toho dokázal víc než dost..

Reagovat
Bakary3

Souhlas Je taky nějaká svoboda slova..

Reagovat
smazaný uživatel

hral za chelsea pripadne väčši klub v anglicku ? bez uražky nemam nič proti tomu k to tento članok napisal ...skôr som proti niektorim prispevkom ale s tym nič neurobim

Reagovat
hefy

Proč? proč by měl kritk něco dokázat aby mohl kritizovat, to je pěkná blbost.. Například kritik filmů nemusí natočit skvělý film aby mohl kritizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jeho názor...

Reagovat
honziss

Nekritizuj tenhle fejeton, nemáš na to patříčné oprávnění.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaze

Asi jsi ve škole zaspal, když nevíš co je fejeton

Reagovat
fantomas

Reagovat
PJ

Tohle miluju, kdyz se vytahujou argumenty typu "az dokazes to co on, tak ho kritizuj"

Reagovat
smazaný uživatel

Autor članku je nějaky až moc chytry!!!!kdyby si aspon rozumněl fotbalu tak by ti asi došlo že ten gol D.kujta hlavou z blízka.... kdyby si to aspon viděl tak by ti mohlo dojít že to byla neskutečná chyba obrancu!!!! OMFG!!!!!mezi 4 obrancema hlavičkovat nebude chyba golmana!!! JESTĚ K TÝ TVÝ ŠTASTNÝ 7!!!!! CHELSEA JEN NEJLEPŠÍ TYM NA SVĚTĚ!!!! MAJ FANTASTICKÝHO TÝMOVÝHO DUCHA!!!!!KDYŽ SE NEKOMU NEDAŘÍ TAK HO SPOLUHÁČI ZASTOUPÍ!!!!!....PS: trapnej článek!!! doufám že si ho ten autor přečte!!!!!!!!!!!!!!Svi**!!

Reagovat
smazaný uživatel

to NAD TÍMTO ČLANKEM SI PŘEČTĚTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
fantomas

Fake? Anebo ryzí demence?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že kritizovat může každej, protože na to má každej právo. Ale myslím si, že to zase nebude tak horký s tímhle článkem..Udělal pár chyb, ale na to má každej právo. Nemůže chytat pořád bezchybně. Já myslím, že se z toho brzy dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný fejetonek

Reagovat
Murtago

dacan

Reagovat
smazaný uživatel

až ukončí Bláža kariéru tak by mohl přijít do spartičky třeba by tam chytal jako za mlada

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmyslný a zbytečný článek, dvojí poukázání na helmu mi přijde taktéž "mimo mísu".. Čech po.ere 2 zápasy za sebou, oba nakonec úspěšné a spustí se vlna kritiků, kteří z něj dělaj neschopu, šaška, ubožáka apod.. Když už autor zmiňuje náskok Chelsea z prvního čtvrtfinálového utkání proti L´poolu, proč nezmíní výborný výkon Petra Čecha z tohoto zápasu?

Čechovi za to, co zatím dokázal a aby posměváčkům čecháčkům zavřel hubu, autorovi za článek..

Reagovat
honziss

Chceš tedy říct že je Čech nyní spolehlivý?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že si Čech takovouhle kritiku po 2 zápasech zaslouží? Od příchodu Hiddinka chytal výborně, zkazí 2 zápasy a je hned "spící růženka"? Ale každej má svůj názor, já pouze nesnášim tuhle trapnou českou vlastnost- kritizovat jakmile je to možné, přitom chvály je jak šafránu..

Reagovat
honziss

Kdyby to bylo jen o české vlastnosti, asi by ho nekritizovaly i britské deníky. Je hloupé jeho hrubky házet za hlavu s tím, že oba zápasy stejně pro Chelsea dobře dopadly. Čech prostě momentálně není spolehlivý gólman a to je fakt, který nepopřeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec ty hrubky neházim za hlavu, ani si nenamlouvám, že to chyby nebyli. Byli a velký. A upřímně sem z toho včera večer byl dost špatnej.

Pokud bereš "momentálně" jako poslední 2 zápasy, popírat ti to nebudu, ale snad nechceš tvrdit, že je to dlouhodobý stav? Ano, pár chyb udělal i za Scolariho....

Chápej, já tu netvrdim, že Čech je exratřída, nejlepší golman či podobně, ale trochu úcty od "pisálků" by neuškodila.

Reagovat
smazaný uživatel

jaj těch chyb

Reagovat
honziss

Neberu jen poslední dva zápasy, beru v potaz celou sezónu. Kdybych to zhodnotil v rámci PL, pak je Čech až v druhé desítce co se spolehlivosti brankářů týče. Nedělám z něj špatného brankáře, úctu k němu mám, když to bereš takhle, ale jistotu v něm teď Chelsea opravdu nemá a kritika je oprávněná.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, já bych ani na nějaký takovýhle článek nereagoval, s něčím i souhlasím, co mě ale zaráží je styl, jakým je to psaný, Čech je tam prostě vyjádřen jak to největší kopyto, neznalí situace by si mohli myslet, že snad v tý bráně opravdu "spí"..

No nic, tenhle článek byl voda na mlýn zdejším uživatelům, aby si mohli znovu rýpnout. Jen do toho a nezapomeňte na repre, tam přece v jednom zápase také chyboval, tudíž by to chtělo Drobnýho..

Reagovat
honziss

Ale prosímtě, jednak je tohle fejeton, jestli znáš jeho podstatu, pak ti to nemůže přijít nenormální. A za druhé to určitě nebylo napsané proto, aby si jeho odpůrci mohli rýpat. Zas to nepřeháněj s tou jeho obhajobou..

Reagovat
smazaný uživatel

OK je to fejeton, je to jeho subjektivní názor, ať si píše co chce.. Čekám podobný, jen s opačným názorem, až znovu bude Čech "nahoře"

Reagovat
honziss

Upřímně si nedokážu představit, jak by měl vypadat fejeton, který by velebil formu kohokoliv. Ne od věci je fejeton interpretován mj. jako satirický článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, pokud lpíš na detailech, podobný ČLÁNEK.. Samozřejmě to byla nadsázka a ironie, žádný takový článek nechci a nečekám..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, pokud lpíš na detailech, podobný ČLÁNEK.. Samozřejmě to byla nadsázka a ironie, žádný takový článek nechci a nečekám..

Reagovat
honziss

Dobrá tedy.

Reagovat
smazaný uživatel

Xbecks má pravdu. Nikdo tady by nezachytal lépe než on, ale kritiky - té je dost. Pokud by to měl být kvalitní článek, tak by musela být zmínka o tom, že předchozí zápasy chytal výborně. Poslední dva se mu bohužel nepovedly a momentálně není spolehlivý. Tak nějak. Ale málokdo si tu uvědomí, že to není robot, ale člověk. Chytá výborně, za pár zápasů se mu vrátí forma a všem Vám zase zavře pusu. Ale o tom už se psát nebude.

Reagovat
honziss

Představuješ si to jako Hurvínek válku. Mláť kolem sebe jak chceš, naivně si věř, že je spolehlivý a že forma se dostaví za "pár zápasů". Budeme tě v tom podporovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluv za sebe. Já nepíšu, že je momentálně spolehlivý. Bohužel není, ale pokud se podívám na předešlé zápasy, tak spolehlivý bránkář to je. Navíc je to náš nejlepší brankář, takže nechápu, proč si to někteří tak užívají ? Naopak by měli doufat v návrat jeho formy, aby nám v kvalifikaci výborně zachytal.

Reagovat
honziss

Já nepíšu, že je momentálně spolehlivý. Bohužel není

pokud se podívám na předešlé zápasy, tak spolehlivý bránkář to je

Které že předešlé zápasy to myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a je to tady hrač v poli taky nema nekdy svuj den a nepodrbi se kritice tak ja brankari brankari taky nejsou neomylní a ted to pro chesii dopadlo dobre tak uz bych dotoho nevrtal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

alegre jako vždy

Reagovat
smazaný uživatel

fejeton je luxusni a cech klesl s kvalitou celkem hluboko... holt neni to uz tak vyjimecna obrana jako za Mourinha, spolu se ztratou sebevedomi atd a je z nej maximalne lehce nadprumerny golman... ale jako cech mu drzim palce at se zvedne

Reagovat
Špilmachr

Od doby kdy se Čech stal nejlépe placenym tankistou světa se nikdy nevratil k vykonum kdy byl vynikajicim brankařem a že se lide ozyvaji až teď? To samozřejmě neni pravda jen si toho začli všimat i ti pro ktere je fotbal jen okrajovou záležitosti.

Samozřejmě Čechovi fandim ale jeho pozdni reflexy na střely zdálky a jen otačeni se po některych střelach zda jdou opravdu mimo je zaražejici

Reagovat
smazaný uživatel

CUS LIDI.chci se zeptat na jaké stránce se dá "volit" trener našich fotbalistu a kapitán ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš k Matoušovi...

Reagovat
Špilmachr

www.deniksport.cz/vlada

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel nelze než souhlasit, v posledních dvou sezonach se z petra čecha stal průměrný golman kvalitativne tak na uroven west hamu ci tottenhamu a ne chelsea

Reagovat
honziss

Reagovat
Špilmachr

Provokuješ Kohouty a Kladivaře zahravaš si s ohněm!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

poslední dobou se z něho stává primadona a taky to tak vypadá i na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

To mi vysvětli, to s tou primadonou?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když ho řekne redaktor, nelíbí se Ti to... A jemu by se měl líbit Tvůj názor?

Reagovat
Kiosek

Tk at ten svuj nazor taky smaze... Kdyz ho ostatni mit nemuzou..

Reagovat
honziss

Ostatní ho mít můžou, ale nesmí porušovat zdejší pravidla, což ten Davisův nesplňoval.

Reagovat
honziss

Příjde ti normální ohánět se na internetu tím, jak bys někomu zpřelámal ruce a zajistil, aby ten dotyčný už nikdy nenapsal článek? Inteligenčně jsi evidetně na hodně nízké úrovni..

Reagovat
smazaný uživatel

Nikto ti nezakazuje vyjadrit svoj nazor(zatial).

Ale,holt,musis pocitat s tym ze sa casom strati rovnako ako tvoja existencia

Reagovat
Kily

spíše se zamysli nad tím, jestli má vůbec smysl, abys sem nějaké příspěvky dával, zatím v nich jenom ostatním vyhrožuješ, že jim rozbiješ hubu nebo zlámeš ruce...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že takový tlaku.....jakej je na něj hlavně po turecku vyvýjenej by vodolal snad jenom c.ronaldo...iker taky na začátku sezony dělal jednu chybu za druhou...a určitě se to tolik neřešilo ....kdežto na čecha nadává v jeho vlastní zemi pomalu každej... ....fakt nechápu :(...místo toho aby mu celej národ fandil jak to bejvává všude ve světě...tak tady by si řada lidí přála aby vůbec nechytal......to by musel bejt hodně arogantí aby ho ty řeči vůbec nerozhodily...včera bylo jasně vidět že si vůbec nevěří.....jenže dyby si věřil stejně jako ronaldo ...to by zase všichni měly kecy že je namyšlenej.......

Reagovat
smazaný uživatel

Zahrada s Vilémem mají pravdu...

Reagovat
Kiosek

Hmm.. Koukam dalsi anti Cechovec.. Nechapu jak muze mit nekdo tk debilni narazky na jeho helmu.? Copak on za to muze.? A to ze na tu strelu Aurelia nereagoval neni pravda.. Snazil se tam ji ale bohuzel tk rychle zmenit pohyb nejde.. A to ze Reina dostal taky 7 golu od Chelsea to nevadi.. Hlavne si vsichni rychle rejpnete do Cecha.. Dete se vys*at..

Reagovat
smazaný uživatel

hezky řečeno

Reagovat
smazaný uživatel

píše se to pro pobavení a taky pro to, aby jste si Vy co z Čecha děláte boha uvědomili, že to tak neni.

Reagovat
Kiosek

ja z nej boha nedelam.. jen me mrzi ze se kritizuje jeden golman kterej je cech.. a ten spanel kterej dostane taky 7golu resenej vubec neni..

Reagovat
smazaný uživatel

a že Petrův odkop na Drogbu ,který byl faulován a z trestného kopu Alex vyrovnal už nikdo nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

no většinou se hodnotí jenom chyby a hlavně v mediích

Reagovat
smazaný uživatel

Trapny clanek....jednou si nahore, jednou dole....jo, byl sem na neho vcera poradne nas*any, ale dobre...proste se to stane, nic vic....

Reagovat
soukup

tenhle článek si Zahrada vytiskne a zarámuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Autor clanku se asi pred jeho sepsanim radne skoksoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, a začíná dlouhý, strastiplný příběh Petra Č. Každý den vám EF nabídne minimálně jedno pokračování o lásce, nenávisti, a jedné veliké cestě.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak řekl bych že Čech v tom zas tak nelítá jak se z toho všude ve světě dělá, je to především obrana která poslední dva zápasy polevila a tudíž dostali goly, ale některé byly jeho to je jasný... i přesto bych to viděl na to že z poloviny za to může obrana a z poloviny golman

Reagovat
smazaný uživatel

clanek jako vzdy luxusni, pekne napsany

cech je stale kvalitni brankar, ze posledni dobou parkrat zachyboval, kazdy brankar chybuje, ale rozdil je v tom, ze cechovy chyby se furt propiraji v mediich a dozvi se o nich tedy kazdy, nic o tom co podelali ostatni kvalitni brankari (jako buffon, van der sar, casillas), dokonce i oni obcas chybuji. nikde se ovsem nedocteme o tom, jak cech nekolika zakroky svetove extratridy zachranil ponekolikate chelsea. media a verejnost (manipulovana medii) timto na cecha vyviji obrovsky tlak.

cech mel formu poslednich asi deset, dvacet zapasu velmi dobrou, ale to nemuze temer nikdo vedet, protoze vetsina z vas nevidela vic nez dva zapasy chelsea za tuhle sezonu. videli jste nekdo treba zapas na anfield road (LM), kde to byl on kdo nekolikrat chelsea zachranil? navic se ho musim trochu zastat u toho prvniho golu, vetsina golmanu by cekala take centr a aurelio to trefil proste naprosto presne a paradne, ostatni goly jeho nebyly ani nahodou (ctvrty jasna chyba obrany). nejvetsi hrubici vyrobil na zacatku druhy pule, to muze bejt hodne rad, ze to golem neskoncilo. zapas s boltonem jsem priznam se nevidel, nemuzu hodnotit.

vzpomente si kuprikladu na kvalifikaci na euro (nejlepsi priklad, protoze tu sledovali zrejme vsichni pritomni), diky komu hlavne jsme se nakonec na to euro podivali? nebyl to nahodou cech, ktery nekolik uzasne vychytal iry nebo samostatne uniky bellamyho? muzeme byt radi, ze mame takoveho brankare, porad patri mezi elitu.

dale, po zraneni se mozna vratil trochu slabsi, mozna ma trochu vetsi problem s odhadem centru, ale koho by taky takovehle zraneni nepoznamenalo, muze byt rad, ze jeste muze chytat. za nejvetsi cechovu chybu bych oznacil neschopnost organizace obrany, pokud chybi prirozeny vudce terry (jako treba vcera), cech si nedokaze obranu zorganizovat, bylo to videt i za trenovani scolariho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak k tomu Boltonu, to byl propadák..

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nereaguj na me prosim smajlikem a prosim rekni, co se ti nelibi. muzeme o tom podiskutovat (i kdyz ja za chvili budu muset jit)

Reagovat
smazaný uživatel

Ako aj Čecha české média dosť často podrobia krtike,tak ho aj dosť často "vynášajú do nebies".

Že by mal až takú formu,to neviem,ako normalný priemerný golman v PL....

A tie situácie, v ktorých ho zastváš, sú smiešne,lebo napr. Aureliov gól bol rozhodne jeho.Potom odvracanie centrov nebolo účinné....

Reagovat
smazaný uživatel

aureliuv gol byl samozrejme jeho, ja jen rikam, ze mel taky notnou davku smuly (aurelio to nemohl trefit lip a vetsina brankaru (i tech kvalitnich) by udelala tu samou vec (ocekavala centr). mel si to ovsem pohlidat.

formu mel velmi dobrou a stabilni, predvadel opet svoje klasicky dobre zakroky, navic nechyboval.

cesky media jsou strasny, problem je v tom, ze my cesi jsme si zvykli, ze to, ze cechino proste casto chytne nechytatleny (viz treba ta jednriskova strela v zapase s vama, jak to tam pak jeste ale doklepl) a povazujeme to samozrejmost. sice media treba po zapase s iry napsala ze muzeme dekovat cechovi (pro kazdeho tady ale skoro samozrejmnost), ale po zapase s tureckem se vic jak mesic probiraly jeho chyby. on proste v jednom prumernym zapase pl predvede treba jen jeden uzasnej zakrok, ale zachrani chelsea tri body, o tom se nikde nepise, zadny clanky typu, cech skvelym zakrokem zachranil chelsea tri body nejsou, ale kdyz udela chybu, tak clanku typu "cech chybou prispel k remize" je vsude plno

Reagovat
smazaný uživatel

Ver,že väčšina golmanov by nespravila to čo Čech(pri Aureliovom góle)...

Reagovat
smazaný uživatel

ja si to proste myslim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Trapný článek...příjde mi jak kdybys zapl televizi o víkendu a sledoval jenom zápasy Chelsea dva zápasy, proč nenapíšeš že chytal skvěle proti Liverpoolu v prvním zápase, že jako jeden z mála drží reprezentaci...Třikrát měř, jednou řež, kdežto ty jsi to usekl hnedka

Reagovat
smazaný uživatel

plácáš blbosti

Reagovat
F.Torres

naopak, ma pravdu, tedka byl Cech zase nahore a zacinal zase chytat dobre, ale kuli dvema zapasum takova kritika?

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
Špilmachr

Myslim že mužem byt radi že nechytal v Teplicich proti Slovinsku!

Reagovat
smazaný uživatel

A ted vsichni poradne skritizujem autora tohoto clanku. Jak muze Cech takto kritizovat "Cecha" ? :) Tohle fakt nechapu. Autor tohohle clanku by se mnel poradne stydet...

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí otevřít oči, naučit se psát a pak může vzniknout takový oprávněný článek. Nic složitého.

Reagovat
smazaný uživatel

já mu za ten článek fandim

Reagovat
smazaný uživatel

Já s tou kritikou souhlasím, i když pouze částečně. Pojďme si přiznat, že mezi Petrem Čech v mezidobí PŘÍCHOD DO CHELSEA - ÚRAZ a NÁSTUP NA PLAC PO ÚRAZU - DNEŠNÍ DNY je viditelný rozdíl. Najednou Petr není vyhlašován nejlepším brankářem Ligy mistrů, ani anglické Premier League a není ani mezi trojlístkem nejlepších gólmanů světa..proč si to nepřiznat. Ale myslím, že autor článku hází na Petra zbytečně velký stín, s tím se neztotožňuji...

Reagovat
smazaný uživatel

zapomněli jste zmínit že všechny centry bud kolem něj prošli nebo je vyrazil k nohám liverpoolu ,,, jinak já proti P. Čechovi nic nemám nesnáším jen jeho zmanipulované a fanatické fanoušky v čele s deníkem sport a českou televizí ( i když ta včera překvapila ) , na lidech je více věcí k obdivu než zavržení

Reagovat
smazaný uživatel

vcera CT neprekvapila jenom prekvapil Srnicek

Reagovat
smazaný uživatel

překvapils

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na zahradu

Reagovat
smazaný uživatel

spousta mistnich uzivatelu asi nikdy nepochopila co to je fejeton, jinak si ty krav*ny co tu nekteri vyplodi vysvetlit nedovedu...

Reagovat
Tsigi

Fejeton nemůže být podroben ktitice ?

Reagovat
smazaný uživatel

ať už je to jakejkoliv výplod, reagovat se na něj může pozitivní i negativní kritikou ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

jisteze muze, ale zrovna tady to neni moc na miste, jako fejeton je tento clanek naprosto trefny a vystizny... nekteri pisou, ze je autor blbec, ze si vubec dovoluje kritizovat Cecha atd... kdezto Cech je opravdu z formy a tento nadsazeny a usmevny fejeton to vystihl...

Reagovat
smazaný uživatel

a samozrejme jsem to nemyslel na normalni negativni reakce, ale predevsim na ty urazlive... prave ty mi nejdou na rozum... a ti kteri je psali asi opravdu nevi co je fejeton

Reagovat
smazaný uživatel

trefny a vystizny ve vsem neni, to zalezi na pohledu na vec. autor proste jeden nahled na vec nabidl, to je fejeton, to je kritika, ukazuje urcity nazor. to, ze nekteri nechapou ucel kritiky a fejetonu (tedy nabidnout ten nahled), je opravdu smutne a tim, ze se pustili hned do autora ukazuji jen svou inteligenci, ktera rozhodne asi neni na vysi. nekdo muze mit samozrejme i jiny nazor (bylo by to nudne, kdybychom vsichni meli stejny nahled na vec, ne?) a o techto "jinych" nazorech by se tu mela strhnout diskuze, kazdy by mohl nabidnout svuj nahled na vec a diskutovanim o nem obohatit sebe a treba i ostatni, ne psat dementni veci typu "autor je blbec a clanek je debilni" a dat za to par blijicich smajliku

Reagovat
smazaný uživatel

presne

Reagovat
alegre

Ano, souhlas. Já přeci nepíšu pro sebe a každým fejetonem se snažím vyvolat reakci. Reakcí by měl být názor. Vlastní názor! Souhlasný, nesouhlasný, podpořený tím, jak to vidí každý jedinec. Já taky přeci nezačínám fejetony oslovením: Tak co vy blbci, idioti negramotný, zase jste sem vlezli a budete kydat ty vaše nesmysly...

Reagovat
smazaný uživatel

tady máš hlavně jedno na co napíšeš fejeton.. i kdybys sis vzal jako téma fejetonu jen jednu, popřípadě 2 sporné situace ze zápasu, tak tě tady polovina lidí zkritizuje, že máš špatnej názor.. myslím že tebe to ale už vůbec nebere což je jen dobře

Reagovat
Kaze

Možná je to tím, že čeká mimčo

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorsi na cesku je ze kdyz se daří tak kazdy rika ten hraje za cesko,ten je nelepsi,je to čech a dkyz se nedari tak je to ubaozak ktery nic neumi, ktery v brane jenom spí.....to je fak na p*č u

Reagovat
smazaný uživatel

10?

Reagovat
F.Torres

to samy si prozival Baros, pak se mu zaclo darit v Turecku a 250prispevku jakej to je Buh

Reagovat
smazaný uživatel

Ja rozohdne netvrdim ze ted nedela chyby ale ja ho sleduju uz od te doby co hral za spartu a kdyz beru pomner toho co chytil a co ne ... tak my porad vychazi ze je to top golman.. je sympatickej umi priznat chybu neni namyslenej proste pro mne je to rozumnej clovek a to my staci :).. A hlavne uz neco dokazal a to co jsem nekde tady na eurofotbal.cz cetl "ze mnel dobry jen prvni 2 sezony kde na neho sly stejne jen 2 strely za sezonu" ja si moc dobre pamatuju jak vychytal rekord bez golu prave v jedne z tech dvou sezon 1024 minut nebo tak nejak? a co ze v te serii mnel za zakroky? vsechny si je moc dobre pamatuju uz jen pro to co predvadel je pro mne navzdy top1 ..

4mmmisacek: ze neni vyhlasovan nejlepsim brankarem ligy mistru? a kdo ze to vyhral posledni 2 sezony? asi nejakej Zahrada ....

Reagovat
smazaný uživatel

100

Reagovat
smazaný uživatel

takhle to promarnit

Reagovat
alegre

Drazí čtenáři a diskutující. Díky za všechny, bez výjimky, komentáře k tomutu a dalším fejetonům. Mnohdy sice musím použít Ottův slovník naučný jazyka českého, abych pochopil co chtěl autor říci, zda chce býti nebo mne biti, ale nejsme na základní škole a tak se na nějakou tu chybičku nesmí hledět, že? Tolerance je jednou z dobrých lidských vlastností. Tolerovat názor druhého je asi základem lidského soužití. Samozřejmě, nikdo neočekává, že všichni budeme se vším bezvýhradně souhlasit. Máme přeci tu demográciji a tak můžeme mluvit co chceme a o čem chceme. Ve fotbale jsem toho sice mnoho nedokázal, píšu jen pro radost a ve volných chvílích a kritizovat mám právo. Kdo si dá práci najde zcela jistě na tomtu webu také celou řadu oslavných a pochvalných článků, které jsem v minulosti vypotil. Psát znovu a znovu so je fejeton asi nemá smysl. Má pobavit, donutit k zamyšlení, zdravě popíchnout a naštvat. Nezlobte se na mne, ale nikdy nebudu psát články typu: Střelec vystřelil. Brankář chytil. Pak vykopl. Hlavička. Míč v autu. Přihrávka. Gól. 1:0! Jo a jinak: Bavte se fotbalem! Je to přeci ta nejkrásnější hra na světě!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

fejeton napsany moc pekne, zaslouzis si jednicku ale na me mozna az moc kritiky... prece se uz zacal Cech zvedat, tedka prisli dva zapasy a takhle ses na nej vrhnul ale i to chce odvahu

Reagovat
F.Torres

prisly

Reagovat
smazaný uživatel

"Vtipně zpracovává zdánlivě nevýznamné, ale zajímavé téma a ukazuje všední věci v novém světle, přičemž je autor hodně subjektivní a vychází z vlastních zážitků."

Reagovat
smazaný uživatel

pises skvely fejetony, ctivy a i s davkou vtipu, nenech se tema blbama tady vyvest z miry

Reagovat
irik

Až na to fandění Barceloně .

Reagovat
alegre

Chachacha! Já fandím jen a jen Slavii!!!

Reagovat
irik

Aha . To jsem si o tobě teda myslel víc ...

Reagovat
smazaný uživatel

sme dva

Reagovat
smazaný uživatel

s tou Slavii

Reagovat
alegre

Gratulace!

Reagovat
smazaný uživatel

Tos to deportivo nehezky potopil.

Reagovat
smazaný uživatel

Po dlouhé době jsem se u fejetonu zasmál:) Díky

A všem těm, co jenom urážejí, přečtěte si to prosím ještě jednou ....

Reagovat
smazaný uživatel

paradni clanek, jinak si nenech rikat ze je tam moc kritiky. kriticke mysleni je to co posunuje lidstvo dal, kdyby nebylo kritickeho mysleni, tak nejspise nejsme tam kde jsme (staroveke recko je toho prikladem, kriticke mysleni je dostalo tam kde bylo). jinak k tematu, Cech uz bohuzel neni to co byval, mozna na to ma vliv i to zraneni, kdo vi...ale kazdy den neni posviceni, snad se jednou "probudi" :).

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu tady ty lidi co Čecha obhajujou! Ano, byl to jeden z nejlepších brankářů na světě, ale teď je to průměrný brankář, který podává hrozné výkony! Chelsea dostane v semifinále od Barcelony minimálně 10 gólů v souštu obou zápasů, jestli bude chytat božský Peťa

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu lidi co pisou: Že vždy kritizuji Ti co nic nedokázali,viz autor článku. Kritika by měla být od patřičných lidí. My snad nemuzem napsat ze hrac hraje spatne, i kdyz je to Petr Cech. Cech posledni dobou dobre nehraje... nezlobte se na me ale je to pravda a to musi priznat i jeho nejvetsi priznicvi. Jak reprezantece, Chelsea , tak i samotneho Petra. Doufam ze se brzy zvedne a bude to zas ten stary dobry Petan

Reagovat
smazaný uživatel

uvidime :)

Reagovat
smazaný uživatel

Vilém Hodr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší článek za poslední 2 roky na EF

Reagovat
smazaný uživatel

cim? proc? to je tezky napsat co se ti nelibi co? ale napsat jmeno autora tohohle clanku a dat za nej blicich smajliku, hm, bravo, stupidnejsi a tragictejsi reakce neexistuje...

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo, jako bych to nerikal

k cemu tohle je?

Reagovat
smazaný uživatel

Bosingwa

Reagovat
alegre

Já přeci nepíšu pro sebe a každým fejetonem se snažím vyvolat reakci. Reakcí by měl být názor. Vlastní názor! Souhlasný, nesouhlasný, podpořený tím, jak to vidí každý jedinec. Já taky přeci nezačínám fejetony oslovením: Tak co vy blbci, idioti negramotný, zase jste sem vlezli a budete kydat ty vaše nesmysly...

Reagovat
smazaný uživatel

obrance musi hajit svyho brankare :) VZDY

Reagovat
smazaný uživatel

prosim vas kde se da koukat na fotbal pres net? zapomel sem tu stranku vim ze jste to tady uz hodnekrat psali ale nenasel jsem to....diky moc ..pisu to tu uz potreti:)odopovezte prosim:)poradtee

Reagovat
smazaný uživatel

atdhe.net

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Clanok

Reagovat
smazaný uživatel

Super článek, myslím si, že hlavně v českých televizích je Čech polobůh a tyhle chyby by měly všem Novám, ČT apod. otevřít oči. Čech je neskutečně přeceňovaný, nevím, jak je to pořád možné, zřejmě to vzniklo v době, kdy hrála Chelsea Mourinhovo beton a před Čechem hrála suprová obrana + tenkrát Chelsea myslím dostala něco přes deset gólů v sezóně PL...Ještě jednou pochvala alegremu

Reagovat
smazaný uživatel

je to jen člověk

Reagovat
smazaný uživatel

Autor článku jen neví roupama co by psal. Ano, Čech zaspal při dvou golech Boltonu. Ale nezaspal ani jednou (čti ANI JEDNOU) při včerejším zápase s Liverpoolem. 90% golmanů, by se v podobném případě pohnula na centrovaný míč. Takže nechápu, proč tady mluvíme o spánku Čecha, když by tu měla být spíš glorifikace Aureliova kopu. Problém českých médií, ale i českého čtenáře je ten, že mnohem raději než práci uznává, kritizuje. Co se týče MHO, Čech zvládl zápas možná ještě lépe než jeho protivník Reina (ač i ten to měl velmi složité - a to jsem fanda LFC - všichni, co kdy nekdy nekde chytali, urcite dosvedci, ze ten balon od Anelky tecovany Drogbou, kdy navic za nim dobihal dalsi hrac Chelsea, ktereho nestihal kdo jiny nez Leiva, je mnohem tezsi chytit nez napr. samostatny unik). A jeste jedna vec. V zapase, kdy jde Liverpoolu o vsechno by nebyl v brane jisty ale absolutne nikdo.

Reagovat
antimadrista

PDLE MĚ NEBYL NIKDY DOBRYM BRANKÁŘEM ! BRANKÁŘE DĚLÁ OBRANA, A TEĎ KDYŽ CHELSEA HRAJE ŠPATNĚ V ZÁDU, TAK SE PRAVDA ZAČÍNÁ UKAZOVAT.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo no, ve Spartě o něm taky nikdo nepochyboval

Reagovat
smazaný uživatel

si fakt expert na fotbal

Reagovat
antimadrista

viď

Reagovat
smazaný uživatel

to stejny Casillas letos v realu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý....Reina dostal taky 4 góly a kritika na nej žádná...pře týdnem měl takhle blbej tejden van de Saar ( 2 zápasy 6 golů) a taky žáná reakce..

Reagovat
smazaný uživatel

vy zastanci jste snad vsici slepy. Cech nejen kvuli golum je kritizovan, nejiste zakroky atd...jinak VDS mozna pustil sest golu, ale ne tak trapne jak Peta

Reagovat
smazaný uživatel

na druhé straně tu nejsou ani žádné oslavné komentáře, když Saar vychytá NULU v Carlingu s třetiligovým soupeřem.......navíc ten Saar, i když dostal těch 6 gólů, tak určitě v těch zápasech chytil minimálně JEDEN centr.....

Reagovat
alegre

A Franta Kudláček, co chytá za Suchou Lhotu v Pralesní lize Skupina Z, dostal od Pivní Jedenáctky sedmičku a nikde nic!!! To je ale objektivita!

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně proč Frantu nesrovnávat s Van der Saarem?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, tady se ukazuje ta deb*lní česká povaha, všechno co je trochu úspěšnější než my pořádně zkritizovat. když se tomu chvíli nedaří. Sám Čech určitě ví, že jeho výkony jsou v posledních zápasech zase špatné, ale je vidno, že když má u takového trenéra jako je Hiddink stále takovou důvěru, že to nebude tím, že by se odnaučil chytat, všechno je psychickýho rázu, což se dá časem zvrátit. Jiank kdo tady říká, že jeho kvality vynikali jen za neprostupnou obranou To si snad dělají prdel, Sparta v LM by bez něj byla poloviční, Rennes by dnes ani náhodou nebylo tam kde je teď, protože on je podržel v těch nejhorších chvílích.

Reagovat
smazaný uživatel

Za tu Spartu a za Rennes

Reagovat
smazaný uživatel

*vynikaly

Reagovat
alegre

marty9637: takze nekritizovat, kdyz se nekomu nedari, dela chyby, tak to prejit mlcenim a cekat na lepsi chvile a psat jen samou krasu. To pripomina trochu socjálismus... Trava byla taky zelenejsi nez kapitálismu a kdyz zezloutla tak jsme ji trochu nabarvili. Kritika je zdrava!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale určitě ne, Tvůj fejeton je napsaný pěkně a nemá v podstatě žádný závěr, ten si musíme vytvořit sami, jenže já právě kritizuji ty názory nade mnou, které Čecha úplně zatracují a znehodnocují to co ve své velké kariéře bezesporu dokázal..

Reagovat
alegre

Čech je bezesporu dobrym brankarem. V minulosti mnohdy vychytal dokonce nemozne. Nikdy jsem ho sice nevidel jako absolutni svetovou jednicku, ale tak nejak se mi do te desitky vzdycky vesel. V soucasnosti je trochu jiny. Nejisty, nesoustredeny, dela veci, ktere driv nedelal. Muze za to zraneni hlavy? Zmena stylu hry Chelsea? Jine problemy? A mas pravdu v tom, ze ja vzdy chci nechat fejeton otevreny... Vy jste ti, kteri ho v komentarich musite dokoncit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě to znáš ze života "když se něco s**e, tak opravdu pořádně a do sucha", 1. velký problém bylo určitě zranění hlavy, vypadl z tempa, dlouho nehrál, změny trenérů taky určitě na jistotě hráčů nepřidá, narodilo se jim mimčo, to jak všichni víme zasáhne do všech aspektů života, kariérní karamboly (finále LM, Turecko..).. Je toho víc co ho sráží.

Se vším by se dalo ještě souhlasit, ale já osobně jsem nadšený tím, že za "náš" stát hraje takhle veliký hráč, který byl vzorem pro mnoho gólmanů nejen v České republice ale opravdu téměř všude ve světě.. Ono je dost těžké říci, jestli někdy byl nejlepší.. Ve chvíli co se to o něm začalo říkat už chytal za Chelsea, která pod Mourinhem hrála s perfektní defenzivou, a tak na jeho výkonech mělli také velký podíl obránci.. Ale nemůže se zapomenout na jeho výkony ve Spartě kde v podstatě sám rozhodoval zápasy, Rennes SÁM udržel svými výkony v lize, což je na brankáře na kterého šlo kolem 15-ti střel za zápas opravdu úctyhodný výkon, naši reprezentaci mnohokrát bravurními zákroky v pravý čas zachraňoval.. Tohle mu prostě nikdy nezapomenu a vím, že má před sebou ještě dlouhý čas (je nu teprve 25!! let), aby se s těmito výkony, které po zranění podává, pořádně zatočil. Možná by mu prospělo, dostat se do menšího klubu kde bude v neustálé pemanenci a neměl na sobě tíhu "vyhrání všech zápasů"

Reagovat
alegre

Myslim si ze neni o cem diskutovat. Napsal s to dobre a vystihl vlastne podstatu veci. Ja jen kratce k fejetonu: fejeton musi byt kriticky, subjektivni, mirne nadneseny, snad i trochu zertovny. Psat chvalu? Na to jsou ody! A Petr Cech jich jiste o sobe cetl, a pevne verim ze jeste bude cist, moc a moc! Ja rad jednu z nich v blizke budoucnosti napisu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, také jsem nereagoval na fejeton, ale na pisatele. Fejeton má vysoký standard Doufám, že se takovému fejetonu, na zítřejší maturitě alespoň trochu přiblížím.

Reagovat
smazaný uživatel

A už to začíná Třikrát po sobě "fejeton"

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne stesti...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
honziss

Taky přeju dobrá témata na výběr a šťastné pero. Mě to čeká v pondělí..

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji. A přeji totéž na Pondělí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ses asi nikdy nedostal ke kritice fotbalistů v zahraničním tisku.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. Nevěřím však, že by tam bylo té kritiky tolik, kdyby se jednalo pro ten stát o tak významného hráče jako je pro nás Petr Čech.

Reagovat
smazaný uživatel

Kritika v českých médiích je přímo úměrná jeho chybám, rozhodně tady není žádná kampaň ve stylu "hon na Čecha". To vůbec ne, ty ses očividně s kritikou zahraničního tisku k vlastním hráčům nesetkal. Tak si prosímtě zahraničí neidealizuj a nesváděj to na českou povahu, to je naprostý nesmysl.

Pár volů tady v diskusi, kteří s fotbalem mají společného asi jako já s krasobruslením, neberu jako měřítko....

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný co mě rozčílilo byl antimadrista a pár volů tady v diskuzi, nemyslel jsem tím fejeton, to bych psal nový příspěvek.

Reagovat
smazaný uživatel

Antimadrista měl stejný názor, i když byl Čech na vrcholu, u něj to beru, ale ostatní individua neví, která bije, což lze rozpoznat už z obsahu příspěvku. Tohle se ale neděje jenom na českých portálech....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to nemění nic na tom, že se v tom ukazuje česká povaha.. Jestli to je na zahraničních portálech dobrá, ale tahle vlastnost je pro Čechy typická tak jako tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Mýtus.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudu ti to vyvracet, asi žijeme od sebe hodně vzdáleně..

Reagovat
smazaný uživatel

:D ^

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel tyhle dva zápasy s prominutím po*ral,ale i podržel z těch 7 gólů byli jeho jenom 3 v zápase s Boltonem jeden platit neměl byl to jasný ofsajd a v zápase s Liverpoolem ten přímák byl takový no nikdo nečekal střelu a penalta je loterie za to nemůže.Osatně ale musím souhlasit s autorem tohohle článku nebo fejetonu.Ale nadruhou stranu schazovaz všechnu vinu na Peťu Čecha je blbost,tečovaný balón do protipohybu je nechytatelné a hlavička D.Kuijta to je už o reakci gólmana ale tohle by nechytil ani G.Buffon a ani I.Cassilas špatně si ho hlídal obránce.Petr Čech se podle mě probudí (jak píše autor ze "spící růženky" ) zase na oporu týmu i reprezentace je toho zdřejmě na něho moc změna veení v ČMFS spolu s novým trenérem a kapitánem a v Chelsea byla taky změna trenéra.

Takže se opakuju k autorovi mám pár výhrad ale jinak musím docela souhlasit Doufám že se probere a bude zase chytat na úrovni světového gólmana

Reagovat
alegre

Věř tomu nebo ne, ale je to také moje přání. V repre ho budeme potřebovat a docela se to hezky poslouchá, když na všech těch možných a nemožných televizních stanicích chválí někoho, kdo je "vod tamtud co sem já"!

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi to moc líto...ale je si to potřeba přiznat, je to pravda....pro mou generaci golmanů to byl bezmezný vzor, kterého každý golman obdivoval a chtěl se mu podobat, já jsem to sice moc neprojevoval ale nebyl jsem jiný, proto je taky pro mě těžké přiznat že se ve svém progresu takhle zaseknul a nejde dál....měl by jít níž, aby zase začal chytat těžší zápasy a byl si opět jistý v kranflecích...pakliže se ani potom nechytne, tak bohužel...

Reagovat
smazaný uživatel

To je možná pravda.. Potřeboval by trochu jiný klub, kde na něj sice bude tlak, ale ne tak velký, aby se museli vyhrávat úplně všechny zápasy.. Jde vidět, že chytat určitě nezapomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

Čech není to co býval už dobrý rok a podle mě už ani lepší nebude!!!! zakrněl za obranou chelsea a prostě je už tak líný že se ani neobtěžuje skočit!!!! nechápu jak to nemůžete vidět !!! to co předvádí je otřes!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A konečně mu to dal někdo pořádně vylízat ale problém je v tom že ani pan Čech nepřizná chybu smutné

Reagovat
smazaný uživatel

,,Proč myslíte, že se vaše chyby teď tolik rozebírají? Proč vám je každý tolik předhazuje? Proč po vás kritici tolik jdou?"

,,Dokazuje to, že pořád figuruji ve skupině elitních brankářů. Když udělá chybu dobrý brankář, neřeší se to. Když ji udělám já, rozebírá se to sáhodlouze. Zvykl jsem si na to a naučil s tím žít. Když se člověk dostane na vrchol, každý prostě čeká, až z něho bude padat dolů."

Reagovat
alegre

Ano, je to tak a je dobre, ze vi jak se s tim vyporadat. To mu pomuze k znovu ziskani jistoty!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

treba skvelej zakorok proti kuijtove hlave tady nikdo neresi

Reagovat
vitasrp

Protože skvělý nebyl v žádném případě

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si ze tento ubohy clanek se sem vubec nehodi a proc se neresi reina co dostal taky 4 ,,BANANY?"

Reagovat
smazaný uživatel

predtim mel peta 15 super zapasu a tady dve chyby a jeste ze 4 golu za 2 nemohl vubec ... nevim mylsim si ze opravdu jdou vsichni po nem a hledaj chyby ten prvni byla jeho chyba ale mel by mit uctu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebuje v Chelsea konkurenci, Hilario je k smíchu. Navíc šel od toho nešťastného kolena od lovce lebek výkonnostně hodně dolů, podle mě tam je trochu psychický blok, bůh ví, co to udělalo s jeho postřehem a podobně...

Kde jsou ty časy Sparty, Rennes nebo Chelsea, kde sice měl za sebou pevnou obranu, ale na druhou stranu oplýval jistotou.

Dneska už je bohužel jenom svým stínem.

Reagovat
fantomas

Ta neschopnost nevypořádat se s autorovou kritikou našeho nejlepšího brankáře je fakt k smíchu. Styďte se, lidi.

Reagovat
fantomas

*vypořádat se

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro Barcu.

Reagovat
Zajda

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Čech už absolutně není to co býval,ale myslím si že se z toho dostane

Reagovat
alegre

Zajimavy diskuzni prispevek z jineho webu:

Já Čechovi fandím a když se mu nedaří, tak mě to mrzí. Jeho úspěch mu přeju a sem rád, že to dotáhl tak daleko. Čech, Nedvěd a Jágr jsou stejná kategorie - hráči, kteří byli ve svém období nejlepšími na světě. Proto mě mrzí, že mu to teď tolik nejde. Takový Paolo si drží standart pořád a to je ocenitelné!

Reagovat
smazaný uživatel

Cecha srovnavat s Jagrem je fakt dost zajimavy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Co si budem povídat.Po úrazu hlavy už to není zkrátka on.Příčin může být vice,třeba ztráta orientace.Někde jsem četl,že i špatně vidí.Od úrazu chybuje dost často i když z toho pak není třeba gól.Je známá osoba s kritikou se musí smířit.Jeho obhájce,kteří říkají co jsi dokázal ty atp. neberu.Nemůžeme hrál všichni ligu v Anglii,Španělsku,Itálii atd.Někdo musí třeba učit,pracovat v nemocnicích,odvážet odpadky,péct chleba atd.atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně a někdo neměl ani ty možnosti jako Petr čech.Znám spousty kluků na vesnici kteří umí s míčem hodně velké věci v rychlosti ale bohužel od mala hrají okres a nikdo je už nikde nevytáhne,je to velice o štěstí.Mnohdy se do ligy dostane horší hráč než ten co hraje Okres a který ten talent měl daleko větší.Já už snad 3 roky krytizuju čecha a nestydím se za to,za tu dobu udělal sposty chyb,je těžké si vzpomenou na ty zápasy ale mám je před očima i mezi nohama mu projel míč když se skláněl pro slabpoučkou střelu,vypadnutí míče zruk ve finále nějakého anglického poháru,prostě hodně chyb,to musí člověk sledovat aby věděl že on co druhý zápas něco posere.Neskáče po střelách,nelapí žádný centr,nemá odhad už ani při vybíhání.Ho musí hráč praktick yjne trefit aby něco chytl.

Reagovat
smazaný uživatel

proč by ses měl stydět,každý má právo na svůj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

I v novinách Peťa říká,že před těmito dvěma (Pl a LM) zápasy chytal perfektně a nelíbí se mu kritika.Měl by ses ji,Petře,naučit přijímat a ne se vykrucovat Myslím,že proti Barceloně bude mít spoustu příležitostí,kde dokázat,jak dobrý golman je.

Reagovat
smazaný uživatel

hodně mizernej článek, snad jeden z nejbídnějších, co tu byl ke čtení, a to nejen po obsahové stránce, celé je to tak nějak podivně vystavěné...

Reagovat
smazaný uživatel

pán je odborník na literaturu?

Reagovat
smazaný uživatel

spíš asi sloh, ne ...?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

prostě je to bída, Hiddink hraje útočnej fotbal a to čechov nesedí....Za mourinha neměl nikdy tolik práce, proto vychytal takový počet nul....

Reagovat
smazaný uživatel

Čechov nehraje útočný hokej přece

Reagovat
smazaný uživatel

V té době měla Chelsea nejlepší obranu v anglii možná ina světě

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší obranu v Anglii má stále, nehodnoť podle posledních 2 zápasů. Jen ManU jí může konkurovat, když je v plné síle.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tu obranu neposuzuju podle poseldních dvou zápasů a ostatně všechny góly nebyli na vrub právě obraně ale i záloha nemakala jak měla obranu má Chelsea na hodně vysoké úrovni nechci psát nejlepší protože vím že by mi tu ňáky fanda Manchesteru United nebo Arsenalu nebo Liverpoolu nadávaly ale Chelsea by měla zkoušet do obrany i mladíky sám Manciene na to stačit nebude až obrana Chelsea zestárne.

Reagovat
smazaný uživatel

Čech je pořád kvalitní golman-i když se mu poslední dva zápasy moc nevidařily

Reagovat
smazaný uživatel

petr by se nemel kritizovat kazdy ma pravo na chybu a navic mu to jen srazi sebevedomí

Reagovat
smazaný uživatel

no sak jasne stane sa vsetko a preco tu neni nic na Reinu ten dostal 7 golov v tychto 2 zapasoch a to chceli postupit az do finale ale dost 7 za dva zapasy je tiez niecoale myslim ze bol aspon krasny zapas videl sa vela golov a to je dobre a hra bola super

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší čllánek co sem tu kdy četl, úplně zbytečně nadsazený. Zařadil bych ho do náké rubriky pohádek.

Reagovat
papanegra

takovýhle články mu rozhodně nepřidaj na psychyce, můžeme být rádi že chytá za ty naše kopyta v reprezentaci. většina golů co pustil tak bylo tím že ten tým přestal hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý fejeton

Reagovat
mike.84

no autorovi neberu jeho psaní. ale asi se v tom članku nějak zapomíná na fakt že brankař je bez obrany k ničemu a stejně i naopak. pokud se tým "zakope" a hraje jen formalně i navzdory řvoucímu managerovi na lajně, který chytá infartky kvuli hračské odevzdanosti tak stím neudělá nic ani čech ani buffon ani kasi...

autor snad ví, že co znamená pojem provozní teplota, nebo co znamená statistika 1 střela vyslána na golmana za 90 min atd atd. v odvětě LM proti live byl jeho gol jen ten přímák. o kuijtově se muže polemizovat zda měl vyběhnout nebo zda to neuhlidal stoper.

zapas proti boltonu sem neviděl tak nehodnotím.

čech nikde nikdy o sobě netvrdil že je nej golman planety jako někteří opálení wingeři. doplácí na kladnou kritiku z roku 04, kterou POTVRDIL na euru a kterou opět POTVRDIL v roce 05 i častečně v 06 to at si říká kdo chce tohle nepopře.

odmítám řeči ten je nejlpší a ten druhý. nejlepší není nikdo. protože nikdo se nevyvaruje chyb.nejlepší je jen statisticky. a tady se dostaváme k obarně.když byla chelsea nejlepší dva roky po sobě mohla za to hlavně obrana, diky niž čech měl tolik nul - tzn statisticky byl nejlepší on. ale v reálu nebyl o nic lepší než oba vyše jmenovaní golmani.

autorovi bych ještě poradil na zavěr at se koukne na google jak vypada přilba od tankisty...ta co nosí čech to není..

Reagovat
smazaný uživatel

s tou prilbou to by samozrejme vtip, trocha sarkasmu nikdy neuskodi

prijde mi, ze tu snad nikdo nema ani trochu smysl pro humor a vsechno bere jako primy utok na cecha

Reagovat
mike.84

no mě spíš přijde že ten kdo napíše fejeton (umí napsat fejeton a todle samozřejmě fejeton je a plní svou fuknci) je sand inteligentní člověk tzn že vtipy podobneho typu by měl nechat na zdejší dětech.. myslím že vtipkovat se muže o trapnych nebo vesele-smutných věcech a ne o proražené lebce.. kritika na čecha je opravněná jen zčasti a podle mě jen v té jeho nevyspělé (a to se divím) psychice protože kvůli a jenom ní dělá minely. minely způsobené např.špatnou malou domů atd atd si nikdo nevšímá. přal bych si třeba znat počet lidí kteří si všimli že poslední dobou dostává čech drtivou většinu malých domů na slabší pravou nohu a řeší to překvapivě dobře - to už nikdo nevidí..

Reagovat
smazaný uživatel

že ty jsi do toho Čecha platonicky zamilovaný......jinak si tu tvojí snůšku blbostí nedovedu vysvětlit

Reagovat
mike.84

na tebe škoda reagovat

Reagovat
smazaný uživatel

ty nemáš na to abys na mně mohl reagovat....

možná pomalu přichází doba abys už sundal plakáty božského Péti ze stěny pokojíčku, a začal se na svět dívat reálně....

Reagovat
mike.84

lol :D asi před 6 měsici sjem ti psal: "tak pojd vytahnout sve argumenty a ja vythanu svoje a uvidime, (bylo to v nějakem članku a chelsea) kdo ma lepší nebo spiš pravdivější". ale ty ses zbaběle ohaněl že sem miminko atd atd.. plno lid včetně mě má na to aby tebe sejmulo v inteligentní debatě. ale to bys na to musel mít koule se někomu postavit čelem v idskuzi a nepsat to tvoje stupidní wenger knows ty malý brusičku

Reagovat
mike.84

že tě to baví pořad psat o všech tady že jsou malé děti - a dokolečka ztrapnovat sám sebe když si mysliš že tu jsi nejstarší

Reagovat
smazaný uživatel

až mi dokážeš, že to s tebou má nějaký smysl, tak pak s tebou budu normálně diskutovat - momentálně to prostě není možné, ty jsi fakt jen ještě hloupý scum.... pro tvou informaci - smyslem diskuse není někoho v inteligentní debatě "sejmout"......

Reagovat
mike.84

ale chapeš to že ty svou arogantností to už předem zavřeš tu debatu.. řikaš že mam doma plakaty petra čecha, že mam sundat brejle.. ja nikdy na stěně plakaty neměl.. čech není muj oblidený golman. fandim casillasovi a předtím jorge campos (mexiko) .. dyt už sem ti minimalně 2x naznačil že si osobně myslim že seš dospělej a že se stebou da podiskutovat bo určitě znaš fotbal když vidim že detailně znaš tottenham.. všecko je to o přistupu. nikdy sem si tady nevšiml že bys napsal něco ve smyslu: aho jo no to je pravda, no je to tvuj nazor ja mam jiný...... ne ty pišeš uražky... uražkama chceš vest normalni diskuzi ?? tak nepiš na muj komentař utočne response ale něco co mě sejme. nějaky argument ... ja si nemyslim že čech je nej na planetě.. gol proti turecku na 2-3 byl jeho a od te doby je polovični než kdy byval.. to znamena že ho miluju ?

Reagovat
fantomas

Proti Boltonu mohl uplně v klidu chytit dvě branky, jak ostatně píše Alegre...

Reagovat
mike.84

ja nereaguju na bolton který sem neviděl v tv...

Reagovat
fantomas

Ale to mě nezajímá. Jde o to, že i tam chyboval. Stejně jako proti Liverpoolu byl nejistý. Je na dně se sebevědomim, to musí vidět každý.

Reagovat
mike.84

pokud sis všiml tak o tom sebevědomí sem tan napsal .. v tom mame stejny nazor tak proč vyskakuješ s ardoby drsným výstupem..

Reagovat
fantomas

Tak pak nevim, co řešíš. Chybuje, což je dáno sebevědomím, ale nic to nemění na tom, že je zkrátka z formy.

Reagovat
smazaný uživatel

Cech je lopata...jdou na nej tri strely za zapas a z toho 2 pusti...a to ma byt nejlepsi golma?? to at si jde chytat nekde za barak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz neni v chelsea cudicini tak ho nebudou stridat misto hilaria škoda no

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám Petra skutečně rád a jsem jeho fanoušek,ale přiznejme si,že má dlouhodobé problémy s centrovanými míči,a v poslední době se k tomu přidala obrovská nejistota.Ikdyž je Petr na čáře vynikající,tohle ho sráží k zemi,ale nemyslím,že by ho měl trenér střídat.Petr potřebuje zachytat pár solidních utkání a bude v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak rikali ve studiu... V ANGLII TYHLE VECI NETRENUJI

Reagovat
vanGomm

Příjde mi a teď nemyslím jen na P.Čecha,jako by se komentátoři i hosté ve studiu báli kritiky našich hráčů.Komentátor přenosu Chelsea-Liverpool pan Čapek ten vyloženě přál Chelsea.Možná to má v popisu práce.Podle něj měla Chelsea kopat penaltu.Ve studiu jak Siegl tak hlavně Strníček byli opačného názoru.Komentátor by měl být nestranný.Bohužel pan Čapkek komentuje tak,že se pozná komu přeje a teď mi nejde o tu penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni mají na ČT všichni tak nějak "zalepenou hubu", vždyť kolem MS v lyžování byl průser, když tam nějaká komentátorka nedoplňovala Ruskám -ová, což zrovna u nich zní často debilně, když jim tam jména konči na -ova, pak z toho většinou vznikne strašnej patvar -ovová. Ale třeba u Čecha se nekritizuje i díky jeho chování - nemá průsery, dává pořád rozhovory, mluví slušně (někdy až moc), má rodinej život. Do takovejch se nikde moc neopíraj, u nás obvlášť.

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi, že mu trenér věří!! Tak je to správně, jenom čekám, kdy se do toho Petr zase konečně dostane...

Reagovat
smazaný uživatel

holt některé články od rádoby fotbalových "kritiků" musíme přejít s mávnutím ruky a nekazit si večer..

Reagovat
smazaný uživatel

mám rád články typu životopisů některých hráčů, o mladých talentech..ale kritika výkonů..to si běž psát do Sportu a ne na Eurofotbal..vůbec ti to nepřísluší..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele