Brouzdal jsem světovým tiskem...

18.06.2009, 22:03
Fejetony
Internet je krásná, ale právě tak šílená zábava. V době mého mládí, předem děkuji těm kteří mne budou častovat výrazem dědku, něco podobného neexistovalo. Velká strana a ještě větší cenzor rozhodli co je hodno našeho oka, sluchu, čichu a hmatu, o chuti ani nediskutuji. Fotbal byl rudý, občas malinko žlutý s příchutí do zelena, to aby Sparta měla v Dukle konkurenci. Barva sešívaná se tehdá nenosila... Dnes?

Otevřel jsem stránku jednoho jediného fotbalového zdroje a rád se s vámi o posledních, a zaručených!!!, zprávách, podělím!

Lisandro López je z Argentiny, hraje za Porto a chce ho Lyon! Kdo to tvrdí? Francouzský sportovní deník Aujourd'hui Sport! López se narodil kousek od Buenos Aires, jmenuje se to tam Rafael Obligado. Je mu 26 let, za Porto dal ve 3 sezónach 70 branek a chtějí za něj 28 milionů dolarů. Blázni! Nějaký Dušan ze Slavie Praha byl k mání za necelé tři milionky!

Kdo by neznal Boru Milutinoviče! Trénoval kdekoho, skončil v Iraku! A právě jeho současní svěřenci, po remize s Jižní Afrikou, prohráli se Španělskem jen 0:1. Bora je moc a moc spokojen, věří že v posledním utkání s Novým Zélandem uspějí a dosáhnou historického úspěchu: postupu do semifinale! A jak Milutinovič viděl tento zápas? "Gratuluji mým svěřencům, udělali vše pro dobré jméno země. Obrana byla perfektní, proti jednomu z nejlepších týmů světa obstála na jedničku. Musíme si uvědomit, že se jednalo o oficiálni utkání, žádný přáteláček. Myslím si, že musím pogratulovat Del Bosquemu, ale i tak jsem spokojen! Prohrát s týmem jakým je Španělsko 0:1 je obrovským úspěchem!"

A jak tento zápas viděl famózní bigoton? "Jsem spokojen, splnili jsme první cíl, postoupili do semifinále. V dalším utkání necháme odpočívat některé hráče a ti vykartovaní si své tresty - hříchy vymažou."Xabi Alonso, podle expertů nejlepší hráč utkání, k tomu dodal: "Bylo to těžké, Irak nám vše hodně komplikoval. Hráli jsme proti pětici obránců, nemohli dlouho najít ten správný rytmus. Ale dali jsme potřebný gol a postoupili do semifinále."

Kaká! Znáte ho? Kdo odpoví ano a věří, že svého oblíbence uvidí v utkání proti USA, bude asi zklamán. Kdo rozhoduje o jeho startu? Lékaři, trenér Dunga, hráč sám. A jak situace vypadá? Doktor: "Juan a Maicon nebudou hrát, jejich zdravotní stav to nedovoluje! Dunga: Rozhodnu se naposlední chvíli, ale jsou hráči, kteří si zaslouží odpočinek." Kaká: "Bez komentáře. Ale já chci hrát v každém utkání!"Jak tomu ve skutečnosti bylo asi víte lépe než já. Utkání se hrálo ve čvrtek odpoledne...

Není rekord jako rekord, ale tohle je opravdu REKORD!!! Španělsko vyhrálo čtrnáctý zápas v řadě! Dobrá, aby ten úspěch nebyl zase tak obrovský a kritici španělského fotbalu neměli důvod k zlostnému řevu, upřesním: stejný počet utkání vyhrály týmy Brazilie, Francie a Australie. Ale i tak je to rekord! A co víc, tento rekord je podpořen jiným číslem: 34... Tolikrát Španělsko neprohrálo! Poslední remiza je ze čtvrtfinále EURO 2008 /s Itálii 0:0/, pak již následovala jen samá vítězství. Mnozí ze soupeřů patří mezi světovou elitu. Tady máte seznam těch posledních čtrnácti padlých:

Rusko 3:0, Německo 1:0, Dánsko 3:0, tyto zápasy se hrály na hřištích soupeřů. Doma pak následovala vítězství nad Bosnou /1:0/ a Armenii /4:0/. Dvě další výhry si tato evropská jednička přivezla z Estonska /3:0/ a Belgie /2:1/, doma to pak dotáhla na rovnou desítku: Chile, Anglie, Turecko. Pravda, golově to mělo sestupnou tendenci / 3:0, 2:0, 1:0/, ale i tak to stálo zato. Ta poslední čtyří vítězstvi mají původ mimo domací půdu. Turecko /2:1/, Azerbájdžán /6:0/, Nový Zéland /5:0/, Irak /1:0/. Skore? Pánové, držte si klobouky! 37:2!!! 12x vedl tým Vicente Del Bosque, 2x Luis Aragonés. Gratulace!

Kdo nevěří..., tak je to jeho problém, protože do Uruguaye těžko poběží! Inzerát tohoto typu asi jen těžko najdete ve staré a dobré Evropě: Voláme všechny hráče fotbalu, kteří chtějí hrát první ligu! Dostavte se každou středu, čtvrtek a pátek v 15:00 na Estadio Olímpico.Rampla Junior opravdu hraje nejvyšší uruguayskou ligovou soutěž. Ve 14 utkáních získala 5 bodů za samé remizy a bude mít moc a moc problémů udržet kategorii. Kdopak z našich ligistů si podá podobný inzerát?

Kolumbijský kongres schválil protitabákový zákon a tím pádem zasadil parádni k.o. fotbalovým klubům. Chcete namítnout, že hráči přeci nekouří? Ale ano, většinou ne. Ovšem ze stadionů nyní houfně mizí reklamy na tabákové výrobky, dresy hráčů zejí prázdnotou po vymazání všech těch Marlbro, Sparta, Camel, atd. COLTABACO totiž znamenalo 25 procent příjmu do pokladny klubů. Výrobci mléka a dalších produktů se zatím moc do fotbalu nehrnou...

Ještě něco? Abych nezapomněl: Honza Morávek přestoupil z Bohemky, té z Vršovic, do Schalke 04 abude to asi český přestup roku. Nesmím zapomenout na naše odpojené dvojče! Dušan Švento dal sbohem Slavii, zmizel do Rakous a to zase bude letošní přestupový slovenský trhák! Konečně něco jiného než ty otravně nudné zprávy o Ronaldovi a Kaká, že?! Nebo se píše Kakáovi? Ta čeština mi dává zabrat. Ještě že není z Boky a ta jeho se nejmenuje Kakaová.

Tak zase někdy si zabrouzdáme, co říláte?

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (152)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aha doba byla ruda ,,Sparta zacala poradne vyhravat az v 80 letech tituly do te doby to byla vesmes Dukla takze bych spise rek ze to byla doba Dukly navic tam chodily hraci pekne co sli na vojnu

Reagovat
alegre

No ona tam byla taky Trnava, Slovan Blava, jeden titul ma Ostrava aby hornici nervali... Zvlastni doba.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, režim Spartě nijak extra nepřál, Slávii teda taky ne, ale pohádky o tom, že Sparta byla režimním klubem, si můžou hlupáci, co o tom nic nevědí a někde něco slyšeli, nechat od cesty.

Reagovat
alegre

Tak jo... jsem hlupak, nic o tom nevi, sem tam jsem neco slysel a necham si to od cesty... V tom slavnem socijalismu jsem zil 38 let,ale to neni az tak dulezite. Sparte rezim pral, ver tomu nebo ne. Dukla byla mino normalni mysleni a chapani...

Reagovat
smazaný uživatel

Já v tom režimu taky nějakou dobu žil. tohle tvrzení je nepodložený.

Mimochodem, co se týče 50. let, bavíme se o Spartaku Sokolovo

Slovenskej režim přál zejména Slovanu, u nás na tom byl samozřejmě dobře armádní klub. Řeči o protežování Sparty jsou hrubým zkreslením. Možná se to nějakou dobu dělo a možná nějakej úředním Spartě fandil, ale určitě to nebyla obecná tendence.

Taky můžeš dodat, že druhorepublikovej a prrotektorátní režim podporovali Slávku.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc Kvašňákova éra přišla v době tání a za nromalizace naopak Sparta sestoupila, až tak jí Husákův guláš přál

Reagovat
alegre

Prvni republika, potazmo protektorat, je trochu mimo misu.Tam si asi kazdy musel uhrat svoje a za Hitlera ten ceskomoravsky fotbal snad ani nikoho z panstva nezajimal.Sparta sestoupila diky obrovskemu podvodu, namocena byla Bohemka, Trinec... Jinak je ovsem treba priznat, ze rozdil mezi podporou Sparte a Slavii byl do oci bijici!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm... a proč myslíš, že protektorátní režim Slávii neprotežoval a bolševickej Spartu ano?

Jasně, že Slávia byla některejm straníkům asi nepříjemná, protože s sebou stále nese odér elitářskýho klubu, aale tvrdit, že Sparta byla režimník klubem (jako Honved, Steaua apod...)

Reagovat
smazaný uživatel

Za překlepy se omlouvám.

Reagovat
alegre

Mas pravdu v tom, ze situace v Ceskoslovensku a jeho fotbalovem deni nebyla az tak vyhrocena jako v Rumunsku, Bulharsku, NDR a SSSR. Ale rozdil mezi podporou Slavii a Sparte byl opravdu nebetycny /stadion, nazev, dresy.../. Ale asi jsem preci jen trochu ovlivnen mou nehynouci laskou ke Sparte...

Reagovat
smazaný uživatel

njn, ta tvoje láska je trochu cítit.

Přinejmenším byla ta podpora velmi vrtkavá, když už nic jinýho. Ale jak už jsem řekl, Slávia se prostě nehodila, to je samozřejmě pravda, jenže někteří Slávisti to pomalu vyčítaj Spartě, což je padlý na hlavu.

Reagovat
alegre

Ted jsi rekl pravdu, kterou jsem si ani ja moc neuvedomoval, nepripoustel. Slavisti opravdu vidi ve Sparte vsechno zlo. A ona jen zila v te dobe a jistou naklonost vedeni vsemocne strany vyuzivala. Kdo z nas by to asi nedelal, ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je samozřejmě další věc, ti čestní to daleko nedotáhnou.

Reagovat
alegre

Cest se nenosilaa nenosi. Vyhravaji ostre lokty, nejaky ten uplatek a dobrej strejda na te spravne zidli. I v tom je poradny kus umeni.

Reagovat
smazaný uživatel

SPARTA BYLA ZA BOLŠEVIKA VŽDYCKY UPŘEDNOSTŇOVÁNA

Reagovat
smazaný uživatel

SPARTA BYLA VŽDYCKY PROMINENTNÍ KLUB RUDOARMĚJCŮ !!!! UPLNEJ OPAK SLAVIE !!!

Reagovat
Kapřík

Ukaž wobra !

Reagovat
herbage

Přidam taky pár přestupů ze Serie A:

Nicolás Santiago Bertolo do Palerma za 4 mega

Javier Pastore rovněž do Palerma za 8 mega

Daniele Mannini do Sampdorie v rámci výměny

Nemanja Matić z Košic do Udine, částka neznámá

Hugo Campagnaro za 5 mega do Neapole + Mannini

Reagovat
Xavi8

toho Matiča pochybujem....

Reagovat
herbage

Na TM je to hotovo, ale ofic to asi ještě nebude. I když taky třeba čekají na C.Ronalda, až to bude se vší parádou a Morávka už tam měli prakticky od zimi v Schalke, zdroje mívají spolehlivé

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo pochybuješ? Už na obed som hádzal OT s klubami, ktoré ho na U21 sledujú, i keď som vypísal len anglické. Ak TM má dobré info, Udine je dobrá voľba. Agostino im prchá do Juve, SA by mu mala sedieť.

Reagovat
mike.84

taky pár přidám

poulíček - 2leté hostování na TV Noe

pouva - přestup do Tv paprika (cena 4 HD kamery)

tittelbach - ukončená smlouva

slepička - ukončnaá smlouva

otava - hostovaní do montrealu na 1 rok

Reagovat
smazaný uživatel

4 hd kamery? to byl pěkně drahej

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je jako za článek ?

Reagovat
smazaný uživatel

Článek sám o soběě mi přijde zajímavej a podnětnej, až na ten úvod.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj ten uvod a taky ten nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

nj, je fakt, že kdovíjaký weby nejsou zrovna světovej tisk

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek alegre Oddechový.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole to je trapnej clanek roku

ten clanek ti prisel konecnikem hadam??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alegre

Povazuji tvuj prispevek do diskuze za KOMENTAR ROKU!!! Kudy ti prosel si ani neodvazuji odhadnout!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten článek je náhodou pěknej a tu perličku o Rample jsem nevěděl ani já, kterej narozdíl od vás poznám dres Peňarolu od dresu Nacionalu, takže se netvařte, že tu není co si přečíst.

Reagovat
alegre

Mluvim spanelsky a tak si ctu v tisku z Latinske Ameriky. A je toho tam opravdu dost zajimaveho a zvlastniho, Evropanum ciziho, nepochopitelneho.

Reagovat
smazaný uživatel

No ano, to se mi na JA fotbalu líbí... například ta událost s kostkou ledu, co zasáhla rozhodčího v odvetě SF Poháru osvoboditelů na Bombonieře.

A teď... kde na stadionu vezmeš kostku ledu? No ovšem, v poháru něčeho ostřejšího v česné lóži.

Ale kdo by byl tak pitomej, aby takhle ohrozil výsledek? Domácí totiž vedli a soupeř by musel dát tři góly, aby postoupil běžela nějaká 87. minuta

Osobně podezřívám Diega

Reagovat
alegre

Diego je Bozsky!!! Ono by se o fotbale v teto asti sveta dalo psat tydny a tydny. A nejen tam kde se hraje spicka /Brazilie, Argentina, Mexiko../ Ona takova liga v Hondurasu je pekna dzungle!

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu věřím, ale do ní nevidím. Maximálně ještě zrovna Uruguay, snad i Chile a hlavně Copa Libertadores .

Reagovat
alegre

Ja v tom Hondurasu ziju 18 let a mamto tedy z prvni ruky...

Reagovat
smazaný uživatel

aha... do střední Ameriky bych se moc chtěl podívat, ale hlavně asi do Guatemaly. Jsi v Tegucigalpě? To je jediný, co z Hondurasu umím pojmenovat

Co tam děláš, smímli se ptát? respektive jakej vítr tě tam zavál.

Reagovat
alegre

Ja to tady psal mnohokrat, ale v kostce: prijel jsem v roce 1992 na pozvani, smlouva na 2 roky. Zustal jsem tady, vedl turisticke stredisko, dnes reprezentuji 3 ceske firmy, sefuji projektum jednoho podnikatele z Ceska. Mam domek 17 km jizne od hlavniho mesta Tegucigalpy / v prekladu z jazyka puvodniho indianskeho obyvatelstva Stribrne hory/, ale vic pobyvam naostrove Roatan v Karibskem mori.

Reagovat
smazaný uživatel

aha...

Tak to se nemáš špatně, zvlášťě v zimním období.

Reagovat
smazaný uživatel

Wow Ale to nie je pre mňa

Reagovat
M11

bez si radsi vsadit a neotravuj

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej článek..výborně s ečte..jen tak dál

Reagovat
fantomas

Teda ten první odstavec je ale ubrčenej, alegre.

Reagovat
alegre

Chachacha, nejak musim lid prosty a chleba a vody zadouci nalakat, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Alegre nám nějak měkne .

Reagovat
fantomas

Evidentně se to povedlo a publikum taky příhodně pobouřilo.

Reagovat
alegre

Publikum? Od kdy jsou Spartani publikum? Bourim dal, fantomas, ja uz jinej nebudu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sparťani nejsou publikum, ale duše klubu

Reagovat
M11

vyborne se to cte.. super Alegre

Reagovat
alegre

Alegre nám nějak měkne... Andy Conceicao, ta moje ti neco rikala nebo psala? Teda o tom meknuti...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alegre

To neni k smichu, to je opravdu k , teda k pos*ani!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já s tebou maximálně soucítím.. Ale ono je někdy lepší vyřešit to smíchem než-li plakat a býti kvůli tomu smíchu..

Reagovat
herbage

Lepší než aby měknul mozek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tenhle článek mě nenechal v klidu a musím reagovat. Přijde mi to rádoby chytrý a přitom je to tlachání o ničem. Něco tak blbýho jsem fakt dlouho nečetl. Myslím tím ve sportu.

Reagovat
alegre

Hmmm, diky za nazor. Mas na nej pravo.

Reagovat
smazaný uživatel

объясните пожалуйста... о чём вот эта хуйня?

Reagovat
alegre

to nepochopis..., nech to byt...

Reagovat
smazaný uživatel

nj, fejetony ja nikdy nemusel

Reagovat
smazaný uživatel

jeste kdyz jsem napite

Reagovat
smazaný uživatel

Ну, и меня, конечно, Зин,

Все время тянет в магазин,-

А там - друзья... Ведь я же, Зин,

Не пью один!

Reagovat
smazaný uživatel

бля.. я вот бухал много и не понимаю о чём ты)) ....пора идти спать

Reagovat
smazaný uživatel

To byla jen citace. Sám už bych to dohromady nedal, obávám se.

Reagovat
smazaný uživatel

co to je? nejaka basen?

Reagovat
smazaný uživatel

Ále, závěr jedný písničky Vysockýho

Reagovat
smazaný uživatel

Я пью, когда т и пить

Reagovat
božský John

Я посылаю все нахуй,

И первым делом я шлю нахуй тебя -

Именно тебя, и никого другого.

хорошая песньа

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

какое тебе дело до этого?

Reagovat
Kapřík

АС Монако ФК

Reagovat
smazaný uživatel

真的不知道俄羅斯,但中國是我非常高興。這是一個偉大的語言和一個美麗的國家,即使有可怕的制度。

Reagovat
Shevchenko

مساحة إيطاليا تزاهي الثلاث مئة ألف كم مربعا. شكل البلاد جغرافياً هو بلتابياحيث تلتئم مع جبال الألب، المتواجدة بدورها في شمال وشمال غرب البلاد.

Reagovat
smazaný uživatel

:D

Alkohol a Messi mi nejak nepasuje dokopy

http://www.youtube.com/watch?v=dPq9EUPHRfY&feature=haxa_popt11us15

Nadrbany kvalitne

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, něco jako Sarkozy po jednání s Putinem...

Reagovat
Xavi

Dobře Messi, však je co slavit.

Reagovat
smazaný uživatel

tý vole, ten jí má jak s praku. Je vidět, že je Leo zběhlej nejen ve fotbalových disciplínách - umí zakalit, pobavit, stmelit

Reagovat
smazaný uživatel

no a jen tak mimochodem, když už jsme u tý Barci:

08:38 Valdes se s Barcelonou prý již dohodl

Victor Valdes je velmi blízko k ukončení spekulací ohledně své budoucnosti, španělský brankář se údajně již dohodl s Barcelonou na prodloužení smlouvy do léta 2014.

Na tohle jsem čekal dlouho, ale víceméně to snad ani nijak jinak dopadnout nemohlo. Super

Fantomasi?

Reagovat
fantomas

Já snad řikal, že odejde?

Reagovat
smazaný uživatel

ty víš, na co narážím

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Messi!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to je před oslavama TREBLU na Nou Campu, aji tam to na něm bylo poznat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pěkné, až mi kvůli tomu ujel bus do školy

Reagovat
smazaný uživatel

no, nevím

Reagovat
alegre

Ty toho jeste nevis...

Reagovat
smazaný uživatel

neurážej se.

Vůbec je takový tvůj obecný trend, že kritiku snášíš hůř a hůř, co jsem si tak všimnul

Ale nic ve zlém, většinu článků máš výborných, ale tak něco se nepovede, že ...

Reagovat
alegre

Abych rekl pravdu, tak fakt nevim jakou kritiku snasim hur a hur. Kritika bymela byt podnetna, ale te se asi nedockam. Jest li se nekomu neco nelibi, to jeste opravdu neni kritika. Ja pisu pro zabavu, obcas, vubec me to nezivi, mam prace az nad hlavu. Ale jak se tak divam, tak drtive vetsine se libi ony suche nekolikaradkove okopirovane zpravy CTK, nemusi nad jejich ctenim moc premyslet, jen rozproudit debatu. A o tom to vlastne je. Na EF se nejedna o napsany text, staci titulek. A pak se diskutuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš ve své podstatě pravdu - hodně lidí (i já) si někdy ani nepřečte článek a frčí do diskuse. Už mě to několikrát pěkě vyšplouchlo, takže se tohohle jednání už nedopouštím.

Zadrudhé máš taky pravdu, že by kritika měla být věcná a podnětná, což má nebyla, ale zae na druhoustranu se podívej na Tvoji reakci na můj příspěvek jen trochu pochybující o smyslu takového článku - hned jsi mě zkoušel urazit. To se mi opravdu nezdá normální reakce.

Zatřetí - To, že to píšeš ve volném čase a pro zábavu, Tě neomlouvá. I tak by to mělo být kvalitní, jako by to psal redaktor na plný úvazek (dle mě není, ale jak vidím ostatní, jim se to líbí. Každopádně si vyhrazuju právo napsat i záporné reference o článku, což jsem udělal a tys reagoval značně nestandartně).

Reagovat
alegre

Vzdavam to... Asi je to srabacke, ale vzdavam diskuzi, dohady, atd. Koho jsem urazil, tomu se omlouvam. Bye!

Reagovat
smazaný uživatel

beru

Reagovat
alegre

Fajn, preji prijemny vikend. Jo a dekuji vsem kteri me fejetony cetli, at se jim libili nebo ne. Podle vetsiny mela jejich kvalita sestupnou tendenci a tak musim uznat, ze kde chybi kvalita je lepsi vyrobu ukoncit. Snad postupem casu vymyslim neco jineho, lepsiho...

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavej článek takovej článek, ke kterému se hodí udělat ranní kávičku..jako já dneska..

Reagovat
j_mrazik

Jenom taková menší rada: Kdyby byl na fotce Ronaldo místo Kaká, tak by tu bylo min. dvojnásobek příspěvků. Otázkou je, jestli je to priorita.

Reagovat
alegre

Ono tech prispevku bylo asi tak o 200 vic. Rozproudila se tu hezka, slusna, byt nefotbalova debata. O filmu, kulture, muzice, zivote... Pocatkem te debaty bylo postaveni Sparty a Slavie za socialismu, tedy puvod byl fotbalovy. Ale behem par hodin tyto prispevky zmizely...

Reagovat
herbage

To je škoda, chtěl jsem se na některé ty filmy v budoucnu podívat. Až udělám teď poslední zkoušku z Fyziky, tak ti odepíšu a na ty filmy se taky poptám Jinak nevím proč to admin smázl, on zpravidla ty nejzajímavější diskuse maže

Reagovat
alegre

Ja jsem byl taky prekvapen, nerekl bych kdyby se tam objevovaly urazky, nadavky, a pod. Myslim si, ze mnozi by se dokonce mohli poucit a meli zajem neco noveho poznat. Nikomu to nevadilo, nikdo nenapsal: tahnete s tim na Novinky... Ale admin na to ma pravo. S tim nic nenadelas, ani ja.

Reagovat
herbage

Já už jsem na to drobet zvyklý, proto když se bavíme o něčem mimofotbalovém, tak diskusi radši zálohuji a pak pokračuji s účastníyk mailem nebo na nějakém starém článku. Ale zrovna diskuse o filmu se zpravidla nemaží, takže mě to taky překvapilo

Reagovat
alegre

Dostals email ode mne?No a ty smazane prispevky pohrbime, neni jina. Jeste nam smazou tyhle, tak musim rychle napsat neco fotbaloveho: AT ZIJE SLAVIE!

Reagovat
herbage

Jj, dostal, už jsem ti myslím v diskusi někde vedle poděkoval a jestli ne tak děkuji teď A odpovim někdy po víkendu, po zkoušce(zaplať pánbů poslední)

Reagovat
alegre

Tak ti drzim pakce!!!

Reagovat
herbage

díky

Reagovat
Kapřík

Velmi dobrý článek .

Reagovat
alegre

Zaverem a jako 100. diskutujici/ po masivnim mazani/: SLOVO LIDU - SLOVO BOZI! Kdyz nekdo pise sproste, nadava, pomlouva a hani, je absolutne v poradku vymazat, dat ban, zakazat pristup. Ale vzejde-li z tematu SPARTA - SLAVIA diskuze o kulture, slusna, zajimava, zaucasti minimalne peti lidi a jeste k tomu po pulnoci, nevidim duvod mazat... Ale respektujijiny nazor.

Reagovat
domingo

Nakonec jsme se přes dost podrobný rozebrání a srovnání Dylanovy a Watersovy poetiky dostali někdy ve tři ráno k Sartrovi s Kierkegaardem škoda, že to nemám zálohovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak vždycky se dá zase začít s čistým štítem nebo novým panákem.

Reagovat
domingo

Pravda chtěl jsem se tě zeptat, jak fakt, že Belew má novou kánoe, která nemá kolo, souvisí se základníma lidskýma potřebama, ale nevěděl jsem, jestli mám ještě provokovat

Reagovat
smazaný uživatel

no to je přece právě ta obrazotvornost... občas se holt metafora nepovede, zvlášť, když toužíš, aby tě srovnávali s Kafkou, což se na youtoube okolo tohlhle klipu děje

Reagovat
domingo

Chápu, že to má být metafora, ale podle mě jsou tyhle dada tendence samoúčelný...

Kurňa, chce to založit diskusní kroužek.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se teda ten článek nelíbí. Poslední dobou se mi alegreho články nelíbí kompletně vubec. Ale jen ták dál alegre, třeba se konečně trefíš do mého gusta

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou dobré, nejsou suché.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, mě to nějak nepasuje. Takový přehnaný, až moc se snaží vše zesměšnit. Mě to tak přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ne všechno se povede. Jen jde o to, aby se autor z té kritiky taky poučil, ne ji všechnu shodit ze stolu

Reagovat
smazaný uživatel

potíž je, že z kritiky typu... "no nevim" se poučíš jen těžko, respektive poučení zní: proč já hlupák se s tím píšu, když se dočkám takové reakce.

Kritika neznamená odsouzení, ale rozbor, mimochodem. V původním starořešckém významu schopnost rozlišovat (= soudit).

Podobně Gaius Petronius (Arbiter) se honosil za císaře Nerona titulem Arbiter Elegantiae, tedy tím, kdo posuzuje eleganci. Byl jedním z prvních kritiků z povolání, v jeho případě to v podstatě znamenalo být druhým mužem ve státě a nakonec si podřezat žíly.

Reagovat
smazaný uživatel

Petronius je můj oblíbenec..., jeho život mám zmapovanej..., ale jinak se z Tebe pomalu ale jistě stává off-topicovej král, abych pravdu řek.

Reagovat
smazaný uživatel

v tomhle případě ne, navazuju na téma, který tu jiri-fcb rozváděl a dávám příklad, to je všechno.

A Satyrikon znáš?

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo trošku divný kdybych řek, že mám rád Petronia a neznal Satyrikon , ale momentálně fakt nemám náladu na OT

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, protože na lidi, co znají Satyrikon, nenarážím každej den

Reagovat
smazaný uživatel

však pokud máš rád Antickej Řím tak o něm v budoucnu ještě určitě pokecáme..., já ho "zkoumám" už asi 10 let..., je to taková moje láska (Kapřík z EF by mohl vyprávět, ten se v něm taky vyzná).

k Petroniovi řeknu jen to, že se mi strašně líbil jeho styl života..., v kolik vstával, jak si užíval, jak jedl, jak pil, jak zkrátka žil..., takovej můj skoro až vzor

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to samozřejmě, ale jestli jsou Satyry opravdu jeho, taak uměl i psát, to je božskej text.

Já jinak radši řecko... konec s OTíkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože toho tolik znáš, tuňáku?

Reagovat
smazaný uživatel

To bude tím jódem v mořský vodě... ne, vážně, nejsem tuňák, ale tunak

Reagovat
smazaný uživatel

Mě taky pořád někdo píše "Kančík" ačkolvi jsem kancik...

Reagovat
alegre

Asi tak nejak. Ale napsat konstruktivni kritiku je dost tezka prace...

Reagovat
smazaný uživatel

já nemylsel jen mojí reakci. Projeď si schválně poslední články od alegreho, a záporné rekace na ně. Co já si pamatuju, tak reaguje na kritiky vcelku odměřeně (když to řeknu ještě diplomaticky)

Reagovat
smazaný uživatel

No já jsem si s ním vyjasňoval něco o antagonismu Spa-Sla a byla to celkem konstruktivní diskuze po problematickém začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento článok mi príde zbytočný,no škoda že som mu 80% ľudí.........

Reagovat
alegre

Gratulujem, ozaj si mu 80% ľudí... nerozumiem ci si chcel povedat, aj tak si gratulaciu zasluzis!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je přesně to, o čem mluvím. Jde vcelku jasně rozpoznat, co chtěl pisatel psát, ale vyjádří se neobratně a ty ho sejmeš, zesměšníš. Já tohle dělám běžně, ale já jsem PŘISPĚVATEL, čili si to můžu dovolit. Ty by ses měl zdržet těchhle dětských her

Reagovat
alegre

Vzdavam to... Asi je to srabacke, ale vzdavam diskuzi, dohady, atd. Koho jsem urazil, tomu se omlouvam. Bye!

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by řekl, že se podobný článek objeví i na ef, no budiž, aspoň to odreáguje od těch stálejch spekulací a podobných tomu, i když...... já řílám a ptám se, alegre, budeš brouzdat po internetu a tvořit i nadále podobné fejetony?

Reagovat
alegre

Brouzdat budu, fejetony psat ne... Nelibi se, zbytecna ztrata casu.

Reagovat
smazaný uživatel

komu se tu líbí každý článek? jako redaktor, jestli se tak dá u tebe říct, by ses snad neměl řídit pár komentářema, kterejm se zrovna tenhle článek nelíbí, moc brzo to vzdáváš..... komu se líbí když se o jednom hráči, týmu, té samé spekulaci píše každý den, určitě se takový najdou, ale já si radši přečtu tenhle fejeton než furt to samý, co čtu všude..... kdyby se to tady nelíbilo přes 50% přispěvatelům, tak budiž, asi bych toho taky nechal, ale tolik jich tu dle mě neni, samozřejmě, je to čistě na tobě, já sem jenom přihodil svojí špetku do mlejna..... tak hodně štěstí při tvoření dalších článků

Reagovat
alegre

Diky, snad nekdy, tedy obcas, neco napisu. Nebalim toz jedne vody na cisto, ono tech negativnich komentaruzacalo byt preci jen vic a tak jak jsem napsal jinde, spatny vyrobek je nutno vyradit a hledat jiny, lepsi.

Reagovat
domingo

OK, alegre, zkusím to podnětně Po informační stránce je ten článek skutečně, dá se říct, oddechový, a i takové jsou potřeba. Co třeba mně osobně vadí, je poněkud bulvární stylizace tvých textů. Ten text na mě křičí hromadou vykřičníků, svojí sloganovitostí a heslovitostí, tím, jak zdůrazňuje všelijaké kvantifikátory a "velká" slova jako REKORD.

Některé informace jsou nesmírně zajímavé, ale příliš kusé. Třeba o tom tabákovém průmyslu. Vypadá to, že sis to někde přečetl a přepsal první dojem. Jako novinář bys ve mně jako ve čtenáři měl vzbudit pocit, že problematice rozumíš líp než já, zatímco tvé články zhusta kloužou po povrchu a působí trochu povrchním dojmem á la "tohle si můžu přečíst kdekoliv jinde."

Pozor na překlepy a interpunkci.

OK?

Reagovat
alegre

Konecne kritika jak ma byt. Je velice tezke psat clanky, ktere se budou vsem libit. Vlastne nemozne. Kdyz napisu neco vazneho, polovina ctenaru krici, ze to sem nepatri. Kdyz sklouznu do bulvaru, nelibi se to druhe pulce. Heslovitost, slogan, atd: rozepisovat se okolo kazdeho nametu nelze, dlouhe clanky necte temer nikdo.

Není rekord jako rekord, ale tohle je opravdu REKORD... Snazil jsem se ten rekord nejak zvyraznit.

O kazde zprave v tomto fejetonu jsem si opravdu neco nekde precetl, je to vlastne jiz v nazvu.

Mozna, ze by asi opravdu bylo lepsi napsat misto jednoho fejetonu o sesti udalostech, sest fejetonu o kazde zvlast a trochu to rozvinout.

Ano muzes si to precist kdekoliv jinde, ale stravis u toho mnohem vic casu hledanim na internetu. Ja jsem to shrnul...

Nejsem novinar, nejsem profesional. Pisu jen tak ve volnem casu. Psat muze asi opravdu kazdy Kritiku prijimam od lidi, kteri opravdu kritizuji, rozumeji tomu, snazi se kritikou pomoci. Take proto odpovidam na tvuj prispevek, a prijimam ho jako OK!!!

Reagovat
domingo

Prošel jsem pár tvých starších článků a přijde mi, že na to máš méně času...nebo chuti? Kvalitativně to jde dolů.

A je to škoda, protože ty máš na EF na tenhle žánr monopol, takže tvé články už z principu budou čtené a vítané, a přitom umíš psát na poměrně vysoké úrovni (i když takovej fantomas je lepší:))...

Nevím, jak jsi na tom s volným časem, ale zkus o tom přemýšlet teda jestli ti nevadí, že tě péruje 20-tiletej cucák

Reagovat
alegre

Ale vubec mi to nevadi! Ja rozlisuji lidi na dobre a spatne, inteligentni a trochu mene nadane, ne na mlade a stare. Abych pravdu rekl, tak mam jen mlade spolupracovniky, mnohdy o hodne let, jsou to vlastni mi podrizeni, ale rozumim si s nimi lepe nez s generaci tech 50 a vice...

Skoda ze mam monopol na fejetony, kdyz vidim ze je nikdo nepise, tak se vzdy vratim. To, ze je fantomas lepsi mne zdrave stve , ale zaroven mu gratuluji.

Nevim zda jsem se tolik zhorsil, spis se mi zda, ze se za tech 5 let co na tyto stranky posilam me prispevky, zcela zmenil koncept a predevsim vekove slozeni ctenaru. Dnes je tento web zalozen na prepisovani kratkych agenturnich zprav a sem tam se objevi fejeton, komentar, zivotopis. A take se mi obcas zda, ze sem uz tak nejak nepatrim, ze bych snad mel radeji jen obcas pridat nejaky komentar, natipovat tipligu, precist vysledky a v tichosti zase zmizet...

Reagovat
alegre

A jeste jedna podstatna malickost. Na titulni strance EF je dnes jedna kratka zprava z utkani, jeden pomerne kratky zivotopis o mladem fotbalistovi, jeden fejeton a 12 kratkych, prevzatych, pretisknutych, zprav CTK, goal, atd. Diskuze je vsude klidna, nazory se ruzni. Jen ten fejeton provokuje vasne. Je to dobre nebo spatne? Nechci byt povazovan za namyslence, ale jen ja jsem vlastne sel, jak se rika, s kuzi na trh... Ze jsem byl obcas pochvale, mnohokrat hanen, to snad patri k veci... Precist si ono mnohdy nesmyslne, obcas podlozene, nadavani na profesionalni a placene novinare na idnes, komentatory v televizi, atd., je pro mne urcitym balzamem na dusi...

Reagovat
domingo

Je to dobře.

Při představě asi 3 hodin luxusní diskuse o hudbě, filozofii a historické úloze punku a folku pod článkem o přestupu Villy/nepřestupu Villy/přestupu Benzemy/nepřestupu Ribéryho etc.etc.etc.etc. se mi zvedají koutky.

Otázka je, jestli chceš být za odborníka, nebo za takovej ostrov, kde se lidi vypovídaj, vydebatujou (děsný slovo), dostanou prostor vyjádřit se i nějak smysluplněji než " Real" nebo "Čelzý je nejlepčý!!! ). Já tvé články beru jako odreagování a řekl bych, že se mnou i drtivá většina ostatních čtenářů. Jestliže se moje poznámky týkaly alegreho coby novináře hledajícího profesní progres, týká se tenhle komentář alegreho coby "moderátora" uvolněnější zábavy...oboje je fajn

Reagovat
alegre

Tezko budu hledat profesionalni progres novinarskeho umeni a fotbaloveho odbornika. Musim priznat, ze je zde par diskutujicich, kteri jsou daleko vetsimi znalci fotbaloveho deni soucasnosti nez jsem ja. Proto jsem se take nikdy nepoustel do sloziteho hodnoceni, kdo je lepsi vlevo a kdo vpravo, kdo je defenzivni stit a kdo libero k pohledani. Fejetony jsem psal s nadhledem, pro pobaveni, ale take zdrave popichnout, nastvat, rozproudit krev v zilach. A je pro mne daleko vetsim uznanim, kdyz se pod clankem ktery napisu rozproudi diskuze o umeni, ktera ovsem vzesla z fotbalu a deni v nem, okolo nej, nez nejake bezduche tlachani nad zpravickami o tom, ze A prestoupil do XZ, ale YW proti tom protestuje, protoze tam mel jit B. I kdyz tyto opisy z agentur jsou zakladem a uspechem EF, ktery ma dnes mnohonasobne vyssi navstevnost nez tomu bylo pred lety. Jinak dik za kazde slovo, rad jsem si vse precetl a snazil se uprimne odpovedet. Bohuzel musim koncit, ceka me vecere, je zde o 8 hodin mene nez v Cesku,c se starostou a ing. ze zivotniho prostredi. Snad ten projekt schvali...

Reagovat
domingo

Jsem si říkal, že jsi nějak aktivní v noci, a neuvědomil jsem si, že jsi v Hondurasu

Proč ten minulej čas? Nechceš už psát? To by byla škoda

Jo a na libero už snad nikdo nehraje

Reagovat
alegre

Libero? No tak vidis jaky jsem odbornik ! Minuly cas? Zatim nevim, casu je opravdu malo. Ale asi obcas neco sesmolim. Jinak jsem si vsiml, ze me tri fejetony jsou na 1., 2. a 4. miste v navstevnosti, a kdyby nebyla smazana cast diskuze pod timto, tak mezi s nejvice komentari na 1., 3. a 7. miste. To snad take o necem vypovida...

Reagovat
smazaný uživatel

No já mám pocit, že Bosík v nějakém rozhovoru říkal, že u nich (nevím, kde hraje) někdo hraje právě libero.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele