základní skupiny - skupina H
21.10.2010 19:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

BSC Young Boys - Odense Boldklub 4:2

Švýcarský Young Boys Bern porazil na vlastním hříšti Odense 4:2 a po druhém zisku tří bodů výrazně zvýšil své postupové šance do vyřazovací fáze Evropské ligy. Situace Odense je po třech prohrách přesně opačná.

Zápas přesto odstartovali lépe hosté a gólman Bernu Marco Wolfli si po střelách Kadriiho a Utaky na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Příznivci bernského týmu si na první větší šanci počkali do 14. minuty. Výborně zahraný trestný kop Luliče ze 20 metrů ale nakonec gólman Alexander Lund Hansen zlikvidoval.

Tento brankář však přesto zanedlouho vytahoval míč ze své sítě. Běžela 26. minuta, když Moreno Costanzo krásně odcentroval na Ntsamu Bienvenu, který po přesné hlavičce poprvé rozradostnil domácí fanoušky.

Další gejzír radosti na stadionu Stade de Suisse vypukl v 34. minutě, kdy se po přihrávce Degena gólově prosadil Scott Sutter.

Přes dvoubrankové manko po prvním dějství se dánské Odense nevzdávalo a začátek druhé půle patřil právě jemu. V 49. minutě zmátl Sörensen svým přímým kopem celou domácí defenzivu a útočník Utaka pohodlně snížil.

Poté ale začal opět útočit domácí celek. V 55. minutě se ke střele dostal Moreno Costanzo, ale Hansena nepřekonal. To se podařilo až Davidu Degenovi, který si naběhl právě na centr Costanza a po hodině hry poslal svůj tým opět do dvoubrankového vedení. Stejný hráč mohl přidat další gól v 65. minutě, ale jeho střelu zblokovala zkonsolidovaná obrana.

Degen patřil i nadále k nejagilnějším hráčům na hřišti. V 76. minutě se znovu uvolnil a po jeho centru se přesně zamířil Senad Lulic. Na poměrně jasném vítězství YB Bernu nad Odense nic nezměnila ani korující branka Chrise Sörensena, který se po faulu Jemala na Andrease Johanssona nemýlil z nařízeného pokutového kopu. Na zdramatizování utkání ale bylo již příliš pozdě a sudí Kevin Blom tak duel ukončil za stavu 4:2.

Autor: Pavel Mašlaň / fifa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

davam 1 snad to daji ttip 2: 0

Reagovat
smazaný uživatel

Young boys by mohli zahrat dobry vysledek...tip 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele