základní skupiny - skupina H
21.10.2010 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stuttgart je v Evropské lize stoprocentní, porazil i Getafe

V Bundeslize je Stuttgart na posledním místě tabulky, v Evropské lize však šlape jako správně seřízené hodinky. I potřetí v řadě zvítězil a usadil se v pohodě na prvním místě tabulky. K zisku třech bodů nad Getafe stačila jedna jediná branka, kterou zařídil ve 29. minutě Marica. A to VfB zahodil během zápasů další příležitosti.

Výhra je určitě o to cennější, že domácí na lavičce měli jen prozatímního trenéra Jense Kellera, protože klub před nedávnem odvolal z funkce neúspěšného Christiana Grosse.

Úplný úvod zápasu nevyšel Stuttgartu podle představ, nizozemský obránce Boulahrouz měl ve vápně plné ruce práce, aby zastavil odvážné počínání španělského soupeře. Poté, co Camoranesi donutil k zákroku hostující gólmana Ustariho, se však karta začala obracet. A ve 29. minutě překonal z blízkosti Ustariho nadvakrát Marica.

Jinak to byli rovněž domácí, kdo v první půli dominoval. Připravenost Ustariho vyzkoušel záložník Kuzmanovič, střela ovšem letěla od rukavic getafského strážce branky kolem tyče a mimo do bezpečí. Pár chvil na to hlavičkoval z dobré pozice Camoranesi, ale mířil nad bránu. Další Kuzmanovičův pokus konečky prstů Ustari vytěsnil.

I po přestávce si zprvu Getafe příliš z balónem nerozumělo. Ustari likvidoval šanci Cacaua, Kuzmanovičova rána letěla vedle, jeho další zase polapil hostující brankář. Maricu v 66. minutě vystřídala čerstvá ruská síla v podobě Pogrebňaka, Bah zase o deset minut později Boulahrouze, a i s nimi nadále pokračoval tlak Stuttgartu.

Bah vystřelil levačkou znovu na zaměstnaného Ustariho, na druhé straně si Getafe vytvořilo snad jedinou gólovou příležitost zápasu zásluhou del Morala. Dobře však zachytal gólman Ulreich, a tak Stuttgart po měkolika zmařených tutovkách nemusel smutnit. Tři body totiž díky jedinému gólu přece jenom zůstaly v Německu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

mela by byt 1...ale Stuttgart je mi nesympaticky...mohla by se zrodit i remiza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele