základní skupiny - skupina G
21.10.2010 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - AEK Atény 3:0

Anderlecht se ve třetím utkání dočkal prvních tří bodů v základní skupině F, když s přehledem porazil AEK Atény 3:0. Ústřední postavou domácích byl Mbark Boussoufa, který první branku vstřelil a další dvě svým spoluhráčům připravil.

Klub z Bruselu body nutně potřeboval, předchozí prohry se Zenitem a Hajdukem mu moc šancí na postup do další fáze nedávaly. Domácí tak začali aktivně, jenže AEK vystavěl pevný obranný blok, který v prvních minutách povolil soupeři jen jedinou střelu z větší dálky.

Hosté se poté museli vyrovnat s první nepříjemností. Křídelník Nacho Scocco si přivodil zranění kolena a musel opustit hřiště. O chvíli později přišla úvodní branka zápasu. Kljestanovu střelu ještě zblokoval Saja, proti Boussofově dorážce už ale nikdo z řeckého týmu zasáhnout nedokázal.

Domácí s vědomím náskoku dál drželi míč a trpělivě dobývali branku soupeře, přičemž AEK byl v útoku neškodný. Naopak Anderlecht na přelomu šesté a sedmé desetiminutovky ovládl hřiště. Hodně vidět byl Romelu Lukaku. Ve velkých šancích hlavičkoval nad a střílel těsně vedle, až se napotřetí dočkal branky. Psala se 71. minuta když Boussoufa přerušil rozehrávku hostí, předložil míč Lukakovi a stadion bouřil podruhé radostí.

Už o tři minuty později přišel třetí uklidňující gól domácích. Zaskvěl se Roland Juhásk, který se volejem opřel do přímého kopu Boussoufy a trefil naprosto přesně. Anderlecht kráčel k výhře a také si ji připsal. Nic na tom nezměnila ani dvojitá šance hostí ze závěru zápasu. Burnse vychytal brankář Proto a Blanco svoji dorážku poslal nad břevno.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

3:3

Reagovat
jewix

musíme uhrát bod.Teď v posledním ligovým kolem, kdy hrálo AEK FC v Soluni s Arisem jsem napsal, byl bych rád za bod a jak to dopadlo.FORZA AEKARA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht nepodava v poslednich zapasech zrovna dobre vykony..snad se jim to podari dnes...mela by byt 1..ale muj tip je neprohra domacich

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

co to má byt!!! AEK hrálo opravdu strašně-musím přiznat...nahrávali doslova na kopačky Bruselských!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele