základní skupiny - skupina E
21.10.2010 21:05 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

AZ Alkmaar - Dynamo Kyjev 1:2

AZ Alkmaar selhal v koncovce a to je důvod, proč si fotbalisté Dynama Kyjev odváží z Nizozemska tři body za vítězství 2:1.

První dvě kola se Dynamu vůbec nepovedly, což vedlo vedení ukrajinského klubu ke změně trenéra. Valerije Gazzajeva nahradil Oleh Lužnyj, jeden z jeho asistentů. Dynamo začalo aktivně, především hra po stranách na rozdíl za éry Gazzajeva fungovala. První vážnější moment si ale vypracovali hostitelé, Falkenburg ale nedosáhl na přihrávku Martense. O pět minut později, v 16. minutě, otevřelo Dynamo skóre. Vukojevič vysunul na roh pokutového území Eremenka, ten z prvního doteku našel Milevského a klenot Dynama rozvlnil síť.

Ve 35. minutě Alkmaar vyrovnal, střelcem se stal Falkenburg, který vymetl vzdálenější roh branky Kyjeva. Do té doby se Nizozemci prezentovali spíše jen hrubými fauly, ke kterým byl sudí příliš shovívavý, protože žluté karty měla mít tak polovina hráčů AZ.

Fotbalisté Kyjeva nicméně reagovali na inkasovanou branku pohotově a ve 40. minutě opět vedli, když se prosadil Jevhen Chačeridi hlavou z rohového kopu. Obránce hostů tak dal zapomenout na poziční chyby, které ho celý první poločas provázely.

Po změně stran bylo na hřišti jen jedno mužstvo - AZ Alkmaar. Domácí vymazali ukrajinského vicemistra ze hřiště a jen díky tragickému zakončení nerealizovali obrat. Kyjev podržel brankář Koval, na čáře zachraňoval obránce Almeida, ve stoprocentních šancích mířili mimi tři tyče Falkenburg a Schaars. Dynamo si připsalo cenné tři body a vyhouplo se na druhé místo, do ideálu však má hra ukrajinského celku velmi daleko.

Autor: David Kubáň / football.ua

Komentáře (14)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo

Alkmaar hnus ... hlavně ty fauly, když rozodči je zady

Reagovat
smazaný uživatel

Alkmaar si to hlavně prohrál sám, měli šance to vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo je TRAGICKÉ. Gazzajev to tam pěkně rozložil. Budou rádi, když z této slabé skupiny vůbec postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

tragicka je Sparta ... Dynamo je

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo je taky tragické, ve všech třech utkáních špatné výkony. AZ porazili jen díky haluzi, co ve druhém poločase domácí spálili, to bylo neuvěřitelné. Kam se podělo to skvělé Dynamo?

Reagovat
smazaný uživatel

Gazzajev už Dynamo NE trenuje

Reagovat
smazaný uživatel

No to jsi mi řekl novinku, ale pokud nevíš, tak nový trenér situaci nezlepší za pár dnů. Gazzajev tam prý zanechal slušnou spoušť. Navíc, když ten trenér je jedním z bývalých asistentů Gazzajeva.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že Gazajev konečně odešel, protože celý rok podním to byl děs. Pod Seminem to bylo úplně nové Dynamo! Nicméně, Lužnyj je ikona Dynama a myslím, že hra se pod ním zvedla. Jistě, není to ideál, ale Dynamo půjde jistě nahoru. Jinak, co se týče trenérské pozice, spekuluje se o Blochinovi či Burjakovi.

Reagovat
smazaný uživatel

oprava: nové - jiné...

Reagovat
smazaný uživatel

oprava: nové - jiné...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele