základní skupiny - skupina D
21.10.2010 21:05 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Sammir zahodil pokutový kop, Dinamo tak jen remizovalo s Bruggami

Dinamo Záhřeb doma remizovalo s posledním celkem tabulky skupiny D z Brugg 0:0. Hosté se zdáli být prakticky tři čtvrtiny zápasu nebezpečnějšími, poslední patnáctiminutovka ovšem patřila chorvatskému mančaftu, který v ní zahodil nabídnutou penaltu. Rozdělení bodů se nakonec zdá být pro oba velice spravedlivé.

Domácí věděli, že si soupeř přijel spíše pro bod než pro výhru. Prohlašoval to i v médiích před utkáním, jelikož mu chyběl zraněný útočník Ronald Vargas. Z Dinama měl docela velký respekt. A tak se Plavi snažili hrát od začátku dopředu. Už ve 2. minutě se musel protáhnout hostující brankář De Vlieger proti střele Sammira. Jenže pak se více do hry dostávaly Bruggy.

Do šance se dostal nejprve Geraerts, jenž vypálil levačkou, a domácí brankář Kelava musel střelu likvidovat. Geraerts poté znovu vyzkoušel, jak umí dávat góly, ale na Kelavovi zase vyhořel. A těsně před přestávkou ten samý záložník ještě dvakrát střílel, ovšem jen vedle. Ve 39. minutě také nebezpečně střílel Kouemaha.

Jako by se zdálo, že tvrzení, která Bruggy vyslovovala před cestou do Záhřebu, byla přesným opakem. I po přestávce byly totiž tím lepším týmem a hrály na vítězství. V 63. minutě vyslal dalekonosný pokus Perišič a Kelava se měl co ohánět. O pět minut později zase zahrozilo po dlouhé době Dinamo, jenže ani Rukavina, ani Cufré gól nevstřelili.

V 75. minutě mělo Dinamo největší šanci na to, jak strnout vítězství na svou stranu. Sammira totiž ve vápně fauloval brankář De Vlieger a sudí Yefet se nebál ukázat na bílý puntík, odkud se kopala penalta. Sám postižený ale selhal a balón poslal na pravou stranu mimo tři tyče.

Zbývající minuty patřily domácím, jenže střídajícího Bečiraje v 81. minutě vychytal De Vlieger, a Badelj s Tonelem mířili jen mimo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

obe muzstva daji gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele