základní skupiny - skupina G
21.10.2010 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Hajduk Split 2:0

Trenér Zenitu Luciano Spalletti zamíchal sestavou, ale i v oslabeném složení ruské mužstvo zdolalo Hajduk Split 2:0 a upevnilo si vedoucí postavení ve skupině.

V základní sestavě Petrohradu se neobjevila obvyklá jména Malafejev, Hubočan, Bruno Alves, Zyrjanov, Keržakov, Širokov a Bystrov. Šanci dostali Ževnov, Luković, Križanac, Lazović, Fajzulin a Bucharov. Podle toho vypadaly i úvodní minuty, hráči Zenitu se na hřišti hledali a Hajduk Split nebyl horším mužstvem. Ve 25. minutě se Zenit přesto dostal do vedení, na pas Děnisova si naběhl za obranu Bucharov a přesnou hlavičkou rozradostnil domácí publikum na stadionu Petrovskij.

Hajduk po inkasované brance na chvíli sevřel favorita před vlastní brankou, vyrovnat mohl Vukušič, ale jeho pokus jen rozcvičil brankáře Zenitu Ževnova. Na druhé straně se dvakrát v dobré pozici objevil Alexandr Bucharov, ale vždy útočníka domácích zradilo špatné zpracování.

Po změně stran byl k vidění živější fotbal. V 56. minutě Fajzulin krásně vysunul Dannyho, ale Portugalec v úniku celou akci zbrzdil a Zenit kopal jen roh. V 68. minutě se Zenit dočkal druhé uklidňující branky, nadýchaný oblouček Lazoviće dopravil elegantně do branky Danny. Do závěrečného hvizdu ještě nastřelili tyčky Bucharov s Ionovem, skóre však zůstalo nezměněno. Zenit porazil Hajduk Split 2:0 a po třech odehraných kolech Evropské ligy má na kontě plný počet bodů.

Autor: David Kubáň / Eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tipují: Zenit Hajduk

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hajduk bude hrat na remizu ale Zenit vyhraje..tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele