Evropská liga - souhrn odvet 1. kola play-off

25.02.2021, 20:59, aktualizováno 25.02.2021, 22:54
Komentáře a souhrny
Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)
Arsenal si poradil s Benficou a díky dvěma brankám Aubameyanga slaví postup, o který se v Neapoli nenechala připravit Granada. Rangers znovu přestříleli Antverpy, překvapením je postup Molde přes Hoffenheim, stejně jako krach Leverkusenu proti Young Boys...

AS Řím - SC Braga 3:1

25.02.2021 21:00

Góly: 24. Edin Džeko, 75. Carles Pérez, 90+1. Borja Mayoral - 88. Bryan Cristante (vl.)

První zápas: 2:0, postupuje AS Řím

Římané postupují do další fáze Evropské ligy, protože Bragu porazili i ve druhém utkání. Tentokrát se doma prosadili třikrát, o což se svými góly postarali Džeko, Pérez a Mayoral. Dokonce si AS mohlo dovolit luxus v podobě neproměněné penalty.

Římanům se výjimečně dobře povedlo první utkání v Portugalsku, odkud si přivezli jednak výhru o dvě branky a jednak čisté konto. Dnes na Olimpicu chtěli dotáhnout svou misi do konce a k tomu potřebovali nedostat víc branek. Na hrotu se opět objevil Edin Džeko, kterého podporovala staronová posila, "Faraon" El Shaarawy. Braga chtěla díky dvojici Šporar - Galeno využít slepované obrany Vlků.

Od prvních momentů se ale hostům nedařilo. Tempo hry naopak diktovala domácí skvadra. Diawara několikrát zkoušel vyslat do šance některého ze svých spoluhráčů, ale na jeho kolmice reagovala nejlíp jen obrana Bragy. Až ve 23. minutě se domácím konečně podařilo protrhnout smůlu.

Po krátké kombinaci se míč ve vápně dostal ke Stephanu El Shaarawymu, který pokoušel štěstí technickým obstřelem, jenže jeho rána skončila na tyči! Od ní se nicméně balon odrazil k nohám volného Edina Džeka a zkušený kanonýr už si věděl rady - 1:0 pro AS.

Braga se snažila srovnat, ale chyběla jí větší invence i kvalita v zakončení. Někdejší hvězdička Lucas Piazón zkoušel vypálit z hranice vápna, jenže jeho dělovka zamířila těsně nad bránu. Poslední velkou šanci první půle měl na svědomí domácí celek. El Shaarawy našel krásnou nahrávkou volného Pedra, který pálil jen do břevna. Případný gól by ale stejně neplatil, neb El Shaarawy se nacházel v ofsajdu.

Do druhé půle už naskočil Pellegrini místo Villara a hra AS se trochu zlepšila. Zase tak moc šancí ale AS nevytvářelo a Braga naopak hrála velmi kompaktně. Po hodině hry se do útoku hnal Horta, který tvrdě vypálil a brankář López měl plné ruce práce, aby jeho štiplavou ránu udržel dál od brankové čáry.

Stejný hráč se pokusil vystřelit trochu lépe o pár minut později, ale ani tentokrát se jeho rána nevešla mezi tři tyče. Oba týmy prostřídaly několik svých opor a pokud někdo výrazně ovlivnil utkání, byl to domácí štírek Carles Pérez. Ten se dvacet minut před koncem vřítil do vápna a byl faulován Tormenou. Jenže zastupující kapitán Pellegrini kopl penaltu mizerně a svou šanci neproměnil!

Tak to římský rodák zkusil radši centrem. Tím o chvíli později oslovil nabíhajícího Carlese Péreze, který si počkal na zadní tyči a krásným volejem napálil míč k zadní tyči.

Braga se ale nevzdala a Vlci jí k brance vlastně pomohli sami. Dvě minuty před koncem utkání totiž po ostrém centru do "kapsy" před brankářem skočil Bryan Cristante a míč si nechtěně srazil do vlastní brány. Poslední slovo ale měli přeci jen giallorossi. V nastaveném čase totiž perfektní kontr táhl Pérez, který našel Spinazzolu a ten před bránou oslovil nehlídaného Borju Mayorala - 3:1.

Více informací k zápasu

AC Milán - FK Crvena Zvezda 1:1

25.02.2021 21:00

Góly: 9. Franck Kessié (pen.) - 24. El Fardou Ben

První zápas: 2:2, postupuje AC Milán

V osmifinále Evropské ligy nebude chybět AC Milán, který se ale na postup přes Crvenou Zvezdu hodně nadřel. Srbové se slavným celkem ani jednou neprohráli, přestože v obou zápasech hráli bez vyloučeného hráče, ale v jejich neprospěch rozhodlo více vstřelených branek Milána v Bělehradě. Duel na San Siru skončil 1:1.

AC Milán byl v roli favorita, ale čekal ho houževnatý a motivovaný soupeř. Na San Siro se totiž v roli kouče vrátil Dejan Stanković, dlouholetá opora městského rivala Interu. Crvena Zvezda se v prvním zápase (2:2) přesvědčila, že se s Milánem dá hrát, navíc Italové zrovna nemají kdovíjakou formu.

Pro Crvenou Zvezdu začalo utkání nešťastně, protože hned v 8. minutě zahrál v pokutovém území rukou Marko Gobeljić a sudí nařídil pokutový kop. Franck Kessié ho s přehledem proměnil a Milán vedl 1:0. Italský gigant následně polevil a Crvena Zvezda začala hodně kousat. V 19. minutě Ben Nabouhane dokonce vyrovnal, ale sudí kvůli další hře rukou branku neuznal. Ben Nabouhane se nedočkal ani vzápětí, kdy z volného přímého kopu orazítkoval břevno. Donnarumma se jen ohlédl. AC si koledovalo a Ben Nabouhane dostal další příležitost, kterou tentokrát chytl za pačesy a přesnou levačkou k tyči srovnal na 1:1.

Milán nehrál dobře, ale vedení si mohl vzít zpátky nebýt dobrého zákroku Borjana proti Dalotovi. Poločas skončil 1:1 a do druhé půle bylo vše otevřené.

Stefano Pioli nebyl s výkonem svého týmu spokojen a na hřiště poslal ztělesněnou zkušenost - Zlatana Ibrahimoviće i jeho chorvatského parťáka Anteho Rebiće. V 53. minutě měl Ibra obrovskou šanci, když hlavičkoval těsně vedle branky. Milán si ale musel dávat velký pozor na zadní vrátka a nebýt zákroku Donnarummy, byl by ve velkých problémech. Sanogo zakončoval zblízka na zadní tyči a Donnarumma balón na čáře vytěsnil.

A karta se následně obrátila. Gobeljić fauloval na půlící čáře Calhanoglua a po druhé žluté kartě musel opustit hrací plochu. Crvena Zvezda to měla těžší, ale v prvním zápase byla ve stejné pozici a dokázala vyrovnat.

Čtvrthodiny před koncem zakončil sklepnutí Ibrahimoviće tvrdou ranou Saelemaekers, jenže Švéd byl v ofsajdu, a tak ani tato branka neplatila. AC Milán rozhodující gól nevstřelil a o postup se musel třást do závěrečného hvizdu. V 82. minutě měl Katai z úhlu velkou příležitost, ovšem trefil jen boční síť. Remíza 1:1 posunula do osmifinále AC Milán.

Více informací k zápasu

Club Bruggy - Dynamo Kyjev 0:1

25.02.2021 21:00

Góly: 83. Vitalij Bujalskyj

První zápas: 1:1, postupuje Dynamo Kyjev

Dynamu se poslední dobou moc nedařilo a v příliš dobré pozici se nenacházel ani před odvetou úvodního vyřazovacího kola EL, neboť před týdnem na domácí půdě uhrál jen nerozhodný výsledek 1:1. Nyní se účastnil další vyrovnané partie, kterou rozhodl zhruba deset minut před závěrečným hvizdem osmadvacetiletý záložník Vitalij Bujalskyj, jenž se tak stal v tomto dvojzápase jediným střelcem svému týmu.

Bruggy zažívají na ligové scéně skvělé časy a mají nakročeno k titulu, vzhledem k výsledku prvního střetnutí byly považovány za favorita. Jenomže tentokráte se proti houževnaté defenzívě protivníka neprosadily a ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži proto končí. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl, za zmínku snad stojí jen hlavička nizozemského ostrostřelce Dosta, který zamířil do připravené náruče brankáře Buščana.

Obrázek hry se neměnil ani po přestávce, domácí se až příliš spoléhali na obranou fázi a v útoku fázi se téměř k ničemu nedostávali. Teprve krátce po odehrané hodině hry je mohl přiblížit k vytouženému osmifinále Badji, ale ten po úniku na pravé straně selhal ve vyložené příležitosti a zblízka nepřekonal připraveného Buščana. Hosté od tohoto okamžiku vycítili svou šanci a s přibývajícím časem začali zvyšovat obrátky.

V 69. minutě napřáhl z hranice šestnáctky střídající Šaparenko a snažil se zamířit do protějšího spodního rohu, avšak s naprosto precizním zákrokem se vytáhl gólman Mignolet, když jednoruč odvrátil balón za svou branku. Dynamo se přeci jen dočkalo jediné trefy tohoto čtvrtečního souboje o třináct minut později.

Rodrigues svým unikátním obloučkem za soupeřovu defenzívu našel rozběhnutého Cyhankova, který ještě stihl míč před koncovou čarou a pak ho poslal před branku, kde nabíhající Bujalskyj z bezprostřední blízkosti snadno zavěsil přímo pod břevno Ve druhé nastavené minutě předvedl Mignolet výtečný zákrok proti křižnému projektilu aktivního Šaparenka, ovšem ukrajinskému gigantovi to již příliš vadit nemuselo.

Více informací k zápasu

Dinamo Záhřeb - FK Krasnodar 1:0

25.02.2021 21:00

Góly: 31. Mislav Oršić

První zápas: 3:2, postupuje Dinamo Záhřeb

Dinamo potvrdilo, že letos se mu na ruské kluby vážně velmi dobře daří. Po dvou střetnutích s moskevským CSKA z podzimu neprohrálo ani na čtvrtý pokus, ba co lépe pro chorvatský celek, získal vůči nim již své třetí vítězství. V play-off Evropské ligy porazil Krasnodar též podruhé, nyní zásluhou jediné branky Mislava Oršiče, a zaslouženě proklouzl do osmifinále.

Hosté vstup do nového roku určitě nemůžou hodnotit vůbec pozitivně. Na evropském poli si představovali lepší vystoupení, v součtu s nezdarem z Ruského poháru zaznamenali už svou třetí porážku. Především v útoku působili svěřenci trenéra Murada Musajeva opravdu mdlým dojmem, a na záhřebské půdě se tak prostě nepropracovali k ani jednomu vstřelenému gólu.

Domácí naopak mohou být se svým představením v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy spokojeni. Zásadní krok k postupu mezi šestnáct nejlepších v této soutěži podnikli už v Krasnodaru, kde skórovali dohromady třikrát. Kouč Zoran Mamič zvolil totožnou základní sestavu jako minulý čtvrtek a tenhle tah se stal opětovně efektivním řešením tohoto měření sil.

Purgeri na svého soupeře vyrukovali se vší parádou už od úvodních chvil, hned v 1. minutě se po brejku snažil zapsat na listinu střelců Ivanušec, leč mladého gólmana Agkaceva, jenž mezi třemi tyčemi dostal příležitost trochu překvapivě před Gorodovem i obvyklou brankářskou jedničkou Safonovem, který se nacházel na marodce, chorvatský záložník zkrátka nepřekonal.

V 19. minutě se Ivanušec ocitl v další solidní možnosti, zpoza šestnáctky hodně ostře vypálil, i v tomto případě si ovšem Agkacev poradil a míč vyrazil jednoruč do zámezí. Ve 31. minutě už však přece kapituloval, to když napadající Jakič uzmul míč ve středu pole, založil bleskový výpad, po kombinaci s Petkovičem přihrál do druhé vlny Oršičovi, jenž pohotově zacílil.

Krasnodarští Býci na tohle inkasování nedokázali ve zbývajících dvou třetinách duelu jakkoli reagovat. V závěru dějství prvního mohl srovnat Cabella, jenomže svůj pokus nenasměroval do potřebných míst, jinak si vlastně Dinamo těsný náskok snadno hlídalo. Mohlo ho naopak ještě v 68. minutě navýšit, nicméně Agkacev nakonec Gvardiolovo zakončení zlikvidoval.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Olympiakos Pireus 2:1

25.02.2021 21:00

Góly: 23. Eran Zahavi, 44. Eran Zahavi - 88. Koka

První zápas: 2:4, postupuje Olympiakos Pireus

PSV díky izraelskému kanonýrovi Zahavimu stáhlo dvoubrankové manko z úvodního zápasu v Řecku (2:4) a téměř až do závěrečného hvizdu drželo postupový výsledek, jenomže těsně před koncem inkasovalo a i přes domácí výhru v poměru 2:1 nepostupuje do další fáze. Čtvrteční duel nabídl pořádné drama s mnoha vyloženými příležitostmi, rozhodující trefu řeckého celku vsítil v 88. minutě střídající Koka.

Jediným střelcem eindhovenského giganta se v tomto důležitém dvojzápase stal právě Zahavi, který skóroval dokonce čtyřikrát, ale svěřencům trenéra Rogera Schmidta ani tento gólový příspěvek na vytouženou šestnáctku nejlepších nestačil. Domácí forvard poprvé zahrozil po deseti odehraných minutách, když využil perfektní práce Malena na levém křídle, nicméně jeho rána z první nakonec proletěla o decimetry nad horní tyčkou.

Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet tohoto utkání přesně v polovině úvodního dějství. Po rohovém kopu z pravé strany si udělal dostatek prostoru k hlavičce a z hranice brankového území nakonec překonal zasahujícího brankáře Sá. Krátce po odehrané půl hodině mohl vyrovnat Bruma, ale svým přízemním pokusem minul bližší konstrukci zhruba o půl metru.

Domácí se dostali do potřebného dvoubrankového vedení minutu před poločasovou přestávkou. Zahavi vystřelil z přímého volného kopu z osmnácti metrů a balón naprosto fantasticky zakroutil do bližší šibenice, hostující strážce se jen naprázdno proletěl vzduchem. Celek z Pireus po změně stran přidal a blízko ke snížení měl v 50. minutě. Na centr z pravého křídla si totiž naběhl Camara a z první ze sedmi metrů orazítkoval bližší tyč.

Krátce po dvaceti minutách druhého dějství se odhodlal k další ke standardní situaci Max a snažil se zavěsit pod břevno, avšak s vynikajícím zákrokem se vytasil Sá a balón vytěsnil do zámezí. Čtvrthodiny před koncem se postavil ke stejné herní činnosti hostující Fortunis a svou ranou ze čtyřiadvaceti metrů napálil břevno, ovšem Olympiakos ani tento moment rozhodně nepoložil.

V 86. minutě chtěl definitivně pojistit náskok PSV Malen, jelikož svým projektilem z hranice šestnáctky trefil pravou tyč. Tato neproměněná šance ho hodně mrzela o dvě minuty později, to totiž řecký celek rozhodl o svém úspěchu. Na levé straně se krásně uvolnil Fortunis a svým načechraným pasem našel El Arabiho, jehož prudkou hlavičku vyrazil famózní gólman Mvogo do strany. K dorážce se pak propracoval právě Koka a ve skluzu s trochou štěstí uklidil balón pod břevno.

Více informací k zápasu

Manchester United - Real Sociedad 0:0

25.02.2021 21:00

Góly: -

První zápas: 4:0, postupuje Manchester United

Žádná senzace se na Old Trafford nekonala. Manchester United udělal zásadní krok k postupu do osmifinále Evropské ligy už v prvním utkání, v Turíně na neutrální půdě proti baskickému výběru vsítil hned čtyři góly, a ačkoli tentokráte proti Realu Sociedad neskóroval ani jednou, jeho kvalifikaci do další fáze pohárové Evropy konečný výsledek v žádném případě neohrozil.

Byť domácí měli úspěch, tak říkajíc, skoro v kapse, manažer Ole Gunnar Solskjaer na hrací plochu neposlal vyloženě okleštěnou sestavou, v níž by se objevily především mladé pušky ze soupisky. Hostující lodivod Imanol Alguacil si moc dobře uvědomoval, že šance na zdárný konec jsou na minimu, a pro toto střetnutí tak třeba udělil volno zkušenému Davidovi Silvovi.

Manchesterská stálice úvodní jedenáctky Bruno Fernandes byl tím, kdo jako první zkoušel pozměnit bezgólový stav, pravačkou se snažil překonat gólmana Álexe Remira, nicméně ten si na své konto připsal povedený zákrok. Na druhé straně naopak mužstvo ze San Sebastiánu zahodilo možná největší možnost celého utkání. Rozvlnit síť se mu totiž nepodařilo z penalty.

Rozhodčí Visser ukázal na pokutovou značku poté, co bránící James přepadl ve vlastním vápně na podnikajícího Gorosabela, jako exekutor se chopil této příležitosti samotný kapitán Mikel Oyarzabal, jenž si během zahrávání radostně poskotačil, jenomže míč trefil opravdu tak špatně, že ho nasměroval svou levou nohou vážně dost mimo kýžený a chtěný prostor brány.

Ve zbývajících chvílích prvního dějství byli nebezpečnější The Red Devils, ve 22. minutě cílil na bližší tyčku Martial, leč u ní povedeně zasáhl Álex Remiro, Bruno Fernandes o dvě minuty později orazítkoval brankovou konstrukci. Ve 36. minutě se střelecky neprosadil ani James, jenž hlavičkoval ze slušné pozice, i v tomto případě byl však Álex Remiro dobře připravený.

Ani po přestávce nebezpečněji působící anglický celek nenašel cestu za vstřelenou brankou. Ve 48. minutě zahrál střídající Rashford přímý volný kop střelou vedle brány, v 56. minutě neseřídil svoje mířidla ideálně Greenwood, v 67. minutě gólově nekonal ani Martial. Hosté se ozvali nejhlasitěji v 50. minutě zásluhou Sagnana, ten nicméně hlavou trefil pouze břevno.

Více informací k zápasu

Leicester City - Slavia Praha 0:2

25.02.2021 21:00

Góly: 49. Lukáš Provod, 79. Abdallah Sima

První zápas: 0:0, postupuje Slavia Praha

Dva přesné zásahy zajistily Slavii postup do osmifinále Evropské ligy přes favorizovaný Leicester. Na góly Lukáše Provoda a Abdallaha Simy nenašly anglické "Lišky" odpověď a na mezinárodní scéně v aktuální sezoně končí. Naopak sešívaní navázali na dva roky starou zkušenost, kdy se jim na evropské úrovni ve vyřazovacích bojích rovněž dařilo.

Slavia sice odvetu na britských ostrovech zahájila poněkud nervózně, ovšem postupně se dokázala domácímu celku vyrovnat. Branka na začátku druhé půle navíc zajistila hostům klíčovou výhodu, kterou v závěru ještě zdvojnásobili. Pražané se tak mohou těšit na dalšího hvězdného protivníka.

Sešívaní předvedli v úvodním duelu disciplinovaný výkon, proto kouč Trpišovský učinil v sestavě jedinou změnu, když v prvním utkání zraněného Holeše nahradil ve středu pole Hromada. Manažer domácích Rodgers dal od prvních minut šanci dvěma novým tvářím. Absentujícího špílmachra Maddisona zastoupil Choudhury, místo Barnese zase na kraji hřiště operoval Ünder.

A právě turecký křídelník na sebe upozornil již ve druhé minutě. Jeho pokus z úhlu vyrazil gólman Pražanů Kolář pouze před sebe, Söyüncü však z dorážky pálil na tribunu. V desáté minutě to zpoza pokutového území zkusil sám Ünder, jehož ránu ukryl Kolář do rukavic. Slavia měla v úvodu dost problémů s přizpůsobením se tempu zápasu a kombinace hostů vázla.

V 27. minutě vyslal Evans kolmici na Albrightona, ani s jeho slabou střelou ale neměl Kolář mnoho starostí. Dvě minuty poté zaskočil obranu Leicesteru Stanciu, jehož nákop na Simu pouze přibrzdil Söyüncü. Sima pak chtěl brankáře domácích Schmeichela chytře překonat z dálky a jeho pokus ve výsledku proletěl jen těsně vedle tyče. O devět minut později nacentroval Bah na Kuchtu, který z poměrně slibné pozice hlavičkoval nepřesně.

Dvě minuty po změně stran nadělal v pokutovém území Leicesteru velké zmatky rohový kop Provoda, ke smůle Slavie však Hromada netrefil ideálně volný balón. Za další dvě minuty už ale v táboře sešívaných vypukla velká radost. Centr Stanciua z levé strany našel na zadní tyči zcela osamoceného Provoda, který zakončením z první rozveselil Jaromíra Bosáka i diváky sledující sportovní kanál České televize.

Odpovědět mohl po chybě Kuchty Ünder, avšak z úhlu i díky dobrému bránění Zimy pálil pouze do boční sítě. To byla na dlouhou dobu jediná zaznamenáníhodná příležitost domácích, jimž nepomohlo ani rozsáhlé střídání. Očekávaný tlak Lišek navíc v 79. minutě rázně utlumil Sima, který si po přihrávce od Olayinky připravil palebnou pozici a přízemní ranou k tyči překonal Schmeichela - 0:2.

V závěru utkání útočný zmar Leicesteru jen gradoval. K tomu se na domácích projevovala nervozita, což demonstroval na Kuchtu nevrlý Söyüncü a Baha zbytečně faulující Barnes, který se v průběhu duelu taktéž dostal na trávník. Veselí sešívaných už ale nikdo nepřekazil.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - BSC Young Boys 0:2

25.02.2021 21:00

Góly: 48. Jordan, 86. Christian Fassnacht

První zápas: 3:4, postupuje BSC Young Boys

Leverkusen musel dohánět jednobrankové manko z prvního utkání na bernské půdě, a ačkoli Young Boys neměli stále k dispozici svého nejlepšího střelce Jeana Pierra Nsamého, vsítili proti německému gigantovi po čtyřech úvodních také dva další góly v BayAreně. V podstatě zaslouženě prošli do osmifinále, domácí totiž žádný slušný recept na obranu soupeře nenašli.

Svěřenci trenéra Petera Bosze potvrdili, že v posledních několika týdnech, i vlivem početných dlouhodobých absencí, nejsou v optimální pohodě. V minulých sedmi kláních napříč všemi soutěžemi vyhráli jen jednou. Aby postoupili do další fáze evropských pohárů, museli zvítězit bezpodmínečně aspoň nyní, avšak k tomuto počinu měli protentokrát jednoduše dost daleko.

Mužstvo kouče Gerarda Seoaneho znovu ukázalo, proč je ve Švýcarsku už pár let fotbalově těžko překonatelným vůdcem. Takticky velmi dobře zvládlo první poločas, v tom druhém zaznamenalo dvě branky a ve finále si svůj náskok ze zápasu číslo jedna bez obtíží pohlídalo. Samozřejmě mu přitom k úspěchu pomohlo také další z nevalných vystoupení Die Werkself.

Bayer hlavně v první půli jako by vůbec nepůsobil dojmem, že musí ke kvalifikování se do další fáze Young Boys porazit. Hosté v defenzivních činnostech působili prostě kompaktně a nekupili žádné chyby. Jediným hráčem, kdo napřímo ohrozil připravenost bernského gólmana von Ballmoose, byl v 15. minutě Bailey, svou levačkou nicméně bezbrankové skóre nezměnil.

Vstup do dějství druhého vyšel daleko lépe BSC, které se dostalo do ještě větší pohody ve 47. minutě po trefě Siebatcheua, jenž mimochodem zařídil rozhodující gól z minulého čtvrtka při divoké přestřelce. Brankáři Lombovi totiž vypadl míč poté, co zachytil vysoký centr od Eliy, na kořist v tu chvíli číhal právě hostující forvard, který se zmocnil ztraceného balónu a zacílil.

Opravdu marně se snažili domácí najít cestu za zvratem v tomto měření sil, ve zbývajícím čase přitom museli skórovat po prvotním inkasování už dvakrát. V 80. minutě se o vyrovnání jaksi pokoušel Schick, von Ballmoos však dobře zakročil. V 86. minutě pak Fassnacht výhru Young Boys definitivně stvrdil, to když z brejku využil přihrávku od spoluhráče Spielmanna.

Více informací k zápasu

Rangers FC - Royal Antverpy FC 5:2

25.02.2021 18:55

Góly: 9. Alfredo Morelos, 46. Nathan Patterson, 55. Ryan Kent, 79. Borna Barišić (pen.), 90+2. Cédric Itten (pen.) - 32. Lior Refaelov, 57. Didier Lamkel Zé

První zápas: 4:3, postupuje Rangers FC

Také druhý zápas mezi skotským Rangers a belgickými Antverpami přinesl nesmírně ofenzivní drama, ve kterém opět bylo k vidění sedm branek a navíc dva pokutové kopy ve prospěch domácího celku. Ten zvítězil i ve druhém vzájemném zápase, tentokráte se radoval z vysoké výhry v poměru 5:2 a zcela zaslouženě postoupil mezi šestnáctku nejlepších v Evropské lize. Naopak Royal se loučí, skotský rival byl skutečně nad jeho síly.

Svěřenci trenéra Stevena Gerrarda začali nesmírně aktivně a velmi brzy se dostali do vedení. Hosté se sice snažili držet krok a ještě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem měli naději na vytoužený postup, jenomže pak dvakrát inkasovali z penaltového puntíku a domů tedy odjíždějí s debaklem. FC vstoupilo do tohoto čtvrtečního střetnutí velmi nebojácně a první možnost si vypracovalo již po osmi odehraných minutách.

O křižnou přízemní střelu se postaral Ryan Kent a brankář De Wolf měl plné ruce práce, aby balón odvrátil na alespoň rohový kop. Po následné akci už mírný favorit přeci jen vedl, neboť Kent vybojoval míč na pravé straně a zpětně ho předložil nabíhajícímu Alfredu Morelosovi, jenž bez větších potíží rozvlnil síť prázdné branky ze čtrnácti metrů. Hosté se však v žádném případě nevzdali a krátce po půlhodině hry srovnali stav.

Na levé straně odvedl pořádný kus práce Lukaku, následně poslal střílenou přihrávku před branku a volný Lior Refaelov nasměroval balón přímo k protější konstrukci. V samém závěru úvodního dějství dokonce mohl otočit vývoj nebezpečný Lukaku, ovšem z mírného úhlu pálil jen do bližší boční sítě. Domácí vstoupili naprosto skvěle taktéž do závěrečného poločasu a svůj ztracený náskok si vzali zpět po pár desítkách sekund.

Díky výtečné kolmici Morelose převzal míč Nathan Patterson a řítil se sám po pravém křídle směrem k De Wolfovi, kterého překonal nekompromisní ranou ze šesti metrů. O devět minut později měl přesnou mušku čtyřiadvacetiletý anglický kanonýr Kent, jelikož obdržel přesně načasovanou nahrávku od Morelose a okamžitou přízemní střelou nedal hostujícímu strážci sebemenší šanci na úspěšný zákrok - 3:1.

Neuběhly ani další dvě minuty a belgický klub snížil. Navrátilec v sestavě Didier Lamkel Zé si po pasu od Refaelova elegantně posunul balón směrem kupředu svou hrudí, mezitím se nešťastně srazili gólman McGregor s Goldsonem a kamerunský forvard již nemohl minout naprosto odkrytý prostor tří tyčí. Zřejmě rozhodující okamžik tohoto střetnutí byl k vidění v rozmezí 78. - 79. minuty.

Le Marchand totiž ve vlastní šestnáctce smolně podrazil unikajícího Morelose a polský rozhodčí Raczkowski bez váhání nařídil penaltu. K ní se postavil tradiční exekutor Borna Barišić a ani napotřetí v tomto dvojzápase nezaváhal, pravačkou se totiž chladnokrevně trefil k pravé tyči a bezmocný De Wolf se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Rangers si ve zbývajícím průběhu s přehledem hlídali dostatečný náskok a soupeře k ničemu nepustili až do samotného konce. Sami naopak skórovali ještě jednou, když Ampomah v nastaveném čase zřetelně zatáhl za dres jednoho z protihráčů a ani o dalším pokutovém kopu nemohlo být pochyb. Balón si postavil švýcarský žolík Cedric Itten a zoufalého strážce Royalu poslal na opačnou stranu.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - SL Benfica 3:2

25.02.2021 18:55

Góly: 21. Pierre-Emerick Aubameyang, 67. Kieran Tierney, 87. Pierre-Emerick Aubameyang - 43. Diogo Gonçalves, 61. Rafa Silva

První zápas: 1:1, postupuje Arsenal FC

Když Rafa Silva po hodině hry poslal Benficu do vedení, mnoho fanoušků Arsenalu již určitě přestalo věřit. Jenže "Kanonýři" se na hřišti nevzdali a nakonec výsledek obrátili ve svůj prospěch. Klíčový postupový gól vsítil až v 87. minutě Pierre-Emerick Aubameyang.

V řeckém Pireu, kde se duel odehrál kvůli protikoronavirovým opatřením, začali lépe londýnští "Gunners", kteří byli v zápisu vedeni jako domácí tým. Hostující "Orli" z Lisabonu však skóre postupem času otočili a díky vyššímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře plachtili za postupem. Ten jim ale v dramatické koncovce nakonec proklouzl mezi prsty.

V sestavě Kanonýrů došlo oproti úvodnímu utkání k jediné změně, když Soarese na levém kraji obrany Tierney. Kouč Benficy Jesus se odhodlal k obměně útočné dvojice. Núñez a Waldschmidt usedli jen mezi náhradníky, místo nich dostali šanci Rafa Silva se Seferovićem.

Arsenal začal duel aktivněji a výsledkem jeho snažení byla první střela z desáté minuty, Ceballos však brankáře hostů Leiteho pouze rozehřál. Za Orly se čtyři minuty poté osmělil Seferović, jeho pokus měl ale k úspěchu hodně daleko. Ovšem ve 21. minutě už se poprvé měnilo skóre, když se do vedení dostal celek z Londýna. Saka našel za obranou soupeře Aubameyanga, který šikovným obloučkem chladnokrevně přehodil bezmocného Leiteho.

Gunners byli při chuti a další zásah chtěl ve 25. minutě přidat Ceballos, jenže rána mu nesedla a míč skončil pouze v zámezí. Až po půlhodině hry se Benfica znovu zmohla na ohrožení svatyně Arsenalu, když po centru Pizziho hlavičkoval těsně nad břevno Vertonghen.

Na stav 2:0 mohl ve 41. minutě upravit Saka, jehož do gólovky vyslal Ceballos, avšak mladý fotbalista pálil kousek vedle tyče. Místo Kanonýrů tak za další dvě minuty udeřili Orli. Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal Gonçalves, který parádně vymetl šibenici - 1:1.

Vedení chtěl Gunners vrátit pět minut po změně stran Aubameyang, jenže prostor mezi třemi tyčemi netrefil, navíc se gabonský střelec nacházel v těsném ofsajdu. Namísto toho přišla pro Arsenal pohroma číslo dvě. Ceballos v 61. minutě vyřešil situaci naprosto otřesně, když si při pokusu o malou domů nevšiml "za bukem" číhajícího Rafy Silvy. Ten okamžitě upaloval na gólmana londýnského mužstva Lena, kterému udělal jednoduchou kličku a neméně snadným zakončením do prázdné brány dokonal obrat.

Vedení nicméně Benfice vydrželo jen šest minut. Střídající Willian totiž přihrál Tierneymu, jenž si udělal prostor k palbě a přesnou přízemní střelou vykřesal pro Kanonýry naději. Ti však nadále potřebovali ještě jednu branku, neboť výhoda více vstřelených gólů na hřišti soupeře hrála v ten moment ve prospěch hostů. Proto v 72. minutě pálil Luiz, Leiteho svatyni ale nenašel. Podobně dopadl o dvě minuty později na druhé straně Núñez, byť jeho pokusu nechybělo tolik jako Luzovi pár okamžiků přetím.

V 77. minutě zaváhal při rozehrávce Leite, čehož chtěl využít Saka, ten však pálil nepřesně. Za dalších deset minut to proto křídelník Arsenalu zkusil centrem, jenž našel na zadní tyči Aubameyanga, který se hlavou k obrovské radosti domácího souboru nemýlil. Videorozhodčí ještě zkoumal možné postavení mimo hru, to ovšem nebylo odhaleno. Arsenal si tedy velkolepým finišem vykopal postup.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Granada CF 2:1

25.02.2021 18:55

Góly: 3. Piotr Zieliński, 59. Fabián Ruiz - 25. Ángel Montoro

První zápas: 0:2, postupuje Granada CF

Neapol svůj úkol nezvládla a v Evropské lize předčasně končí! Může za to především fakt, že dnes inkasovala rozdílový gól. Partenopei sice doma vyhráli, ale dali jen dvě branky a to jim k postupu nemohlo stačit.

Neapol by v těchto náročných týdnech hodně potřebovala vzpruhu v podobě postupu do další fáze Evropské ligy. Ale cesta k tomu byla dost strnitá, protože Granada na stadion Diega Armanda Maradony přijela bránit dvougólový náskok. Neapol navíc hlavně v ofenzivě decimují zranění, takže v novém rozestavení dnes na hrotu nastoupilo duo Insigne - Politano.

Za nimi měl hru tvořit především "polský De Bruyne" Piotr Zieliński. A byla to role přímo pro něj, jak ukázala třetí minuta. V ní totiž táhl míč středem hřiště, kousek za vápnem zmátl snadným pohybem bránícího protihráče a pak nekompromisně zacílil. Neapol od třetí minuty vedla a měla spoustu času na to, aby otočila výsledek.

Jenže věci se začaly komplikovat. Několik chabých pokusů o zakončení Neapoli nevyšlo a naopak se prosadila Granada! Ve 25. minutě totiž Granada v klidu kombinovala na straně hřiště, Foulquier našel krásným pasem Angela Montora a ten přesnou hlavičkou k tyči zmrazil naděje neapolských hrdinů. Alex Meret zůstal jako opařený.

Trochu zlepšit náladu na bývalém San Paolu mohl kapitán Lorenzo Insigne, který se postavil ke standardní situaci z pětadvaceti metrů. Trefil to skvěle, jenže napálil jen břevno! Následoval rohový kop, z něhož ale domácí neudeřili.

Neapol se zlepšila a po přestávce do toho šlapala, co jí síly stačily. Jenže Elmas pálil po rychlé akci jen do brankáře Silvy. Poslat Neapol do vedení se povedlo až Fabiánu Ruizovi, který v 59. minutě dostal krásnou průnikovou nahrávku od svého kapitána. Zasekl si míč a poslal jej pod padajícím brankářem Silvou do sítě. Neapoli to ale na postup pořád nestačilo. Pořád potřebovala ještě dva zásahy.

Jenže ať se Partenopei snažili sebevíc, na další zásah už se nezmohli. Několik šancí si ještě vytvořili, ale buď se na jejich zakončení podepsala nepřesnost, nebo si hostující obrana poradila. Postupem času se domácích začala zmocňovat stále větší nervozita a Granada i díky tomu nakonec uhájila velmi cennou remízu, která jí zaručila postup! Neapol vyhrála, ale k ničemu jí to není.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Lille OSC 2:1

25.02.2021 18:55

Góly: 15. Davy Klaassen, 88. David Neres - 78. Yusuf Yazici (pen.)

První zápas: 2:1, postupuje AFC Ajax

Ajax i v odvetné bitvě o postup do osmifinále Evropské ligy zvítězil, a to na chlup stejným poměrem jako v prvním vzájemném utkání, radoval se z kvalifikace do další fáze, přestože Lille se mu snažilo zatápět do posledních chvil. Za nerozhodného stavu se urputně pokoušelo o vstřelení branky, která by zápas poslala do prodloužení, nakonec byl ale jeho odpor zlomen.

Jako by si de Godenzonen rychle a bez problémů zvykli na absenci dvou klíčových opor, a to Sébastiena Hallera a Andrého Onany, které nebudou moci na jaře využít až do svého finálního působení v evropských pohárech. Dogy měly k dispozici až na zraněného Buraka Yilmaze kompletní kádr, i v prakticky nejsilnějším možném složení ovšem utrpěly jen druhou prohru.

Hosté vstoupili do utkání aktivně, už ve 4. minutě se propracovali do první vážnější možnosti, zpoza šestnáctky se do balónu opřel Xeka, avšak jeho pokus směřující do brány vyrazil do bezpečných míst před brankovou čárou vracející se stoper Martínez. Na druhé straně naopak ukázali domácí, jak umějí být produktivní, a v 15. minutě svou příležitost úspěšně zužitkovali.

Dopomoci jim musela standardní situace, kterou rozehrál Tadič centrem do vápna, tam našel nikým nestráženého Klaassena, jenž hlavou uklidil míč za záda brankáře Maignana. Poté se snažil na nepříznivou situaci pro Lille zareagovat Weah, jenže nasměroval merunu jenom do zámezí. Naopak ve 29. minutě Rensch nenavýšil vedení Ajaxu, Maignan totiž včas zasáhl.

Amsterdamský výběr působil i po přestávce velmi kompaktním dojmem, a Les Dogues si tak zkrátka šance nevytvářely s nějakou pravidelností. Například po hodině hry napřáhl ze střední vzdálenosti Renato Sanches a jeho skrytá přízemní dělovka skončila těsně vedle tyče, po níž se gólman Stekelenburg pouze ohlédl. Jinak správný recept na svého protivníka nenacházely.

Následně mohl udeřit též ve druhém dějství sporadicky útočící Ajax opětovně. Protože ovšem Tadič se svou tutovkou naložil prachbídně a lobem poslal míč jen do rukavic Maignana a jelikož Klaassen z blízkosti rovněž zaznamenal nezdar, mohl francouzský celek tohle střetnutí zdramatizovat. A k této skutečnosti opravdu došlo, v 78. minutě bylo najednou vyrovnáno.

VAR totiž přezkoumal souboj bránícího Martíneze vůči podnikajícímu Davidovi v šestnáctce, nařízena byla penalta a Yazici z pokutové značky zamířil tvrdě pod břevno. Další potřebný gól ale již mužstvo ze severu Francie na své konto nepřidalo, ba naopak ještě dvě minuty před koncem inkasovalo podruhé, to když David Neres využil sklepnutí balónu od Brobbeyho.

Více informací k zápasu

Šachtar Doněck - Maccabi Tel-Aviv 1:0

25.02.2021 18:55

Góly: 67. Júnior Moraes (pen.)

První zápas: 2:0, postupuje Šachtar Doněck

Ukrajinský Šachtar zvládl i odvetu proti houževnatému Maccabi, zodpovědný výkon předvedl hlavně v defenzivní fázi a svého protivníka prakticky k ničemu nepustil. O svém těsném úspěchu rozhodl přesně v polovině druhého poločasu, kdy z pokutového kopu skóroval Júnior Moraes. Hosté se za své výkony v tomto ročníku Evropské ligy nemusejí stydět, nicméně v úvodním vyřazovacím kole proti zkušenému rivalovi měli k vytouženému postupu daleko.

Svěřenci portugalského manažera Luíse Castra nikam nespěchali od samého začátku, i přesto si první nebezpečnější možnost vytvořili již po necelých šesti odehraných minutách. Krásnou přízemní kombinaci svých spoluhráčů chtěl zužitkovat brazilský obránce Dodô, ale svou ránu z mírného úhlu uklidil jen do bližší boční sítě. Přesně po dvaceti minutách hry si jasný favorit vytvořil druhou slibnou příležitost.

Z hranice pokutového území totiž vypálil Taison a gólman Tenenbaum skvěle vyrazil míč do strany. Tam ještě číhal dorážející Matvijenko, jenomže tomu zakončení vůbec nevyšlo a ve stoprocentní pozici mířil až na tribuny. Hosté se na útočnou polovinu prakticky nedostávali, nicméně své šance na zázračný postup mohli oživit ve 40. minutě po rohovém kopu z pravé strany, který rozehrál Hozez.

Z hranice brankového území chytře hlavičkoval španělský zadák Luis Hernández a orazítkoval břevno, poté ještě krkolomně zakončoval Dor Peretz a trefil pravou tyč. Domácí po změně stran drželi balón v dostatečné vzdálenosti od své branky a soupeři se ho snažili půjčovat co nejméně, jediný gól tohoto čtvrtečního střetnutí se zrodil v 67. minutě.

Bývalý hráč pražské Sparty Tal Ben Chaim totiž ve vlastní šestnáctce naprosto nepochopitelně poslal k zemi střídajícího Tetêho a španělský rozhodčí José Sánchez neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový puntík. K němu se postavil Moraes a nabídnutou možností nepohrdl, neboť bez větších potíží zavěsil k pravé tyči do protipohybu Tenenbauma. Ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Molde FK 0:2

25.02.2021 18:55

Góly: 20. Eirik Ulland Andersen, 90+5. Eirik Ulland Andersen

První zápas: 3:3, postupuje Molde FK

O velké překvapení se postaral norský celek Molde FK, který zvítězil v Hoffenheimu 2:0. Domácí měli lepší výchozí pozici, ovšem střelecky pohořeli. Norský tým fantasticky podržel skvělými zákroky brankář Andreas Linde a především díky němu a střelci Andersenovi se podařilo postoupit do osmifinále Evropské ligy.

Když Hoffenheim minulý týden vedl v Norsku už 3:1, mnozí fanoušci o postupu do další fáze Evropské ligy nepochybovali. Molde ale předvedlo sílu a zdánlivě ztracený zápas ještě dovedlo do remízového konce (3:3). I tento výsledek nahrával TSG, jenomže odveta se mu vůbec nepovedla a Molde překvapivě proklouzlo do dalšího kola.

Hoffenheim začal dle předpokladů aktivně a v 15. minutě se mohl ujmout vedení, ovšem hlavičku Sammasekoua fantasticky vyrazil Linde. Byl to prakticky zákrok zápasu, protože nejenže Hoffenheim neskóroval, ale o chvíli později inkasoval z kopačky Andersena. Ten si navedl balón na pravačku a zpoza vápna vypálil přesně k tyči tak, že se Baumann jen ohlédl. Hoffenheim potřeboval vyrovnat a ukázalo se, že má před sebou velký problém jménem Linde. Brankář Molde se po hlavičce Dabbura zaskvěl dalším výborným zákrokem a především díky němu Norové drželi čistý štít.

A stejný obrázek byl k vidění i po změně stran. Dabbur se obtočil kolem obránce, tvrdě vypálil a Linde se zase předvedl. Molde se nekoncentrovalo jen na bránění a naopak vyčkávalo na svojí další příležitost. V 56. minutě už to vypadalo, že Aursnes zakončí, ale pod nohy se mu vrhl Grillitsch.

TSG se postupně dostávalo do herní křeče, ale pořád mu stačilo vstřelit jeden gól, který by ho posunul do dalšího kola. Pět minut před koncem se proletěl vzduchem Linde, jenž doslova deptal domácí hráče svými skvělými zákroky. V nastavení už to měli Němci složité a Molde v jeho páté minutě vstřelilo pojistku. Eirik Ulland Andersen dostal balón do otevřené obrany, zbavil se brankáře Baumanna a střelou do prázdné pečetil překvapivý postup.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Red Bull Salzburg 2:1

25.02.2021 18:55

Góly: 40. Gerard Moreno, 89. Gerard Moreno (pen.) - 17. Mërgim Berisha

První zápas: 2:0, postupuje Villarreal CF

Domácí Villarreal nasázel dvě branky Salzburgu také v odvetě a díky Gerardu Morenovi se raduje ze zaslouženého postupu do další fáze. Jeden gól Salzburgu nestačil.

Salzburg měl těžký úkol, protože na půdě Villarrealu musel vstřelit aspoň dva góly. To tedy za předpokladu, že se domácí neprosadí ani jednou, což nebylo moc pravděpodobné. Villarrealu se první utkání povedlo na jedničku a k postupu mu stačilo neinkasovat víckrát než jednou.

Hosté se opírali o skvělou formu Patsona Daky, kterého musela obrana Žluté ponorky obzvlášť pozorně střežit. Možná se na něj ale soustředila příliš. Ačkoli měl Villarreal aktivnější vstup do utkání, v 17. minutě se stalo přesně to, před čím trenér Emery varoval. Brankář Rulli chtěl rozehrát od vlastní branky před dotírajícím Mërgimem Berishou na svého spoluhráče, jenže jeho pomalou nahrávku zachytil rychlý Daka. Po jeho zpětné nahrávce se už Berisha sám před Rullim postaral o snížení bez problémů.

Problémy měl naopak Villarreal. Po pětadvaceti minutách totiž málem prohrával o dvě branky! Patson Daka dostal skvělou nahrávku do běhu a měl tu smůlu, že pohotovou ranou minul bližší tyč!

Villarreal rychle potřeboval nějaký impuls, aby nakopl své šance na postup. Dočkal se pár minut před koncem první půle, kdy se povedla spolupráce dvou hrotů. Alcácer nahrál do volného prostoru Gerardu Morenovi, ten si míč zasekl před dobíhajícím brankářem, ustál volání gravitace a poslal míč do prázdné brány - 1:1.

Druhá půle ale byla po většinu času zklamáním. Villarreal jasně vedl v součtu obou zápasů a o postup se nebál, Salzburg mu jeho úděl ještě ulehčoval vágní hrou bez nápadu.

Postupem času se na hřišti začalo daleko více žlutit a sudí musel krotit vášně na obou stranách. Šancí ale bylo pomálu. Na nějaké větší vzrušení jsme vlastně čekali až do 77. minuty. Costa špatně nahrál, čímž založil protiútok Salzburgu. Patson Daka ale své instinkty zabijáka nepotvrdil a pálil v obrovské šanci mimo tři tyče!

Hosté sice o chvíli později chtěli zahrávat pokutový kop po ruce jednoho z domácích hráčů, ale sudí Zwayer penaltu nakonec nenařídil.

Nařídil ho naopak na druhé straně. V 89. minutě totiž Stanković fauloval ve vápně málem zakončujícího Morena a byla z toho penalta. A protože ji Gerard Moreno proměnil, Villarreal vyhrál i druhé utkání a postupuje.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Wolfsberger AC 4:0

24.02.2021 18:00

Góly: 11. Dele Alli, 50. Carlos Vinícius, 73. Gareth Bale, 83. Carlos Vinícius

První zápas: 4:1, postupuje Tottenham Hotspur

Demolicí skončilo první utkání a i v odvetě Tottenham svého soupeře zválcoval. Byl to nerovný boj, který nakonec v součtu obou zápasů skončil výsledkem 8:1. Spurs splnili svojí povinnost a i když Mourinha vysoká výhra potěšila, z problémů ho určitě nevytáhne. Ve středečním duelu dvakrát skóroval Carlos Vinícius a po jedné brance přidali Dele Alli a Gareth Bale. Nutno podotknout, že výkon Dele Alliho a především jeho ukázkové nůžky stály za to.

Výrazné změny v sestavě Spurs byly před důležitým zápasem Premier League proti Burnley takřka povinností. Nahrával tomu i suverénní výsledek z prvního zápasu, který skončil 4:1. Wolfsbergeru se v odvetě příliš mnoho šancí nedávalo a nakonec ani k žádnému překvapení nedošlo. Přeci jenom dohnat v Londýně ztrátu z prvního zápasu by se rovnalo zázraku.

Z pohledu domácích šlo všechno jako na drátkách. Tottenham kontroloval mač od začátku do konce a nikoho nenechal na pochybách. V 10. minutě se postaral o fotbalovou lahůdku Dele Alli, který si ve vápně zády k brance zpracoval balón na prsa a parádními nůžkami dal vzpomenout na den starý kousek v podání Oliviera Girouda v zápase Ligy mistrů mezi Atléticem a Chelsea. Londýnský celek pak rozjížděl další akce, které ale gólem nekončily. Obrovskou šanci měli domácí před koncem prvního poločasu, kdy se Carlos Vinícius sice zbavil gólmana Kuttina, ale slabé zakončení směřující do prázdné branky vytáhl obránce Gustav Henriksson. Wolfsberger si mohl oddechnout, ale dalším inkasovaným gólům se po přestávce stejně nevyhnul.

Na začátku druhé půle vyslal Dele Alli parádní centr na zadní tyč a Carlos Vinícius hlavou zvýšil na 2:0. Rakušané měli v zápase jen jednu solidní šanci, ale tu poslal vedle branky Dejan Joveljić. Škoda, protože i čestný úspěch by příznivce Wolfsbergeru AC potěšil. Kohouti ovládali hru a bylo jen otázkou, kdy přijdou další góly.

Na hřiště se postupem času dostal i hvězdný Gareth Bale, který jinak v Tottenhamu paběrkuje a Mourinhovi se odvděčil vstřeleným gólem. Dele Alli si všiml Baleova náběhu a Velšan technickou volejí k tyči zvýšil na 3:0. Ani to nebyla konečná. Sedm minut před koncem fatálně ztratil na hranici vápna balón Henriksson a Carlos Vinícius druhou brankou zkompletoval finální výsledek. Tottenham v odvetě rozstřílel Wolfsberger AC 4:0 a hladce postoupil do osmifinále.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Hoffenheim V prvním zápase venku vedli 1:3, pak ještě neuznaný gól a neproměněná penalta a nakonec vypadnou

Reagovat
Counter

Aggregate over the two legs:

Hoffenheim (7.63) 3-5 (2.68) Molde

Jedno z těch brutálnějších vypadnutí.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre Rangers vitaz EL 2021

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Counter

ally konečně zase po dlouhé době přišel s parádním vtípkem

Reagovat
wesleyborland

Saka <3 Starboy

Reagovat
AngryPrd

Slavia respekt !

Reagovat
AngryPrd

AC - Red Star - ... hviezda hrala lepsie ako v prvom zapase. Naopak AC dalsie sklamanie, pri dalsej pocetnej prevahe nedokazali strelit gol a velmi sa pohravali so stastim. Nechapem preco im rozhodca nedovolil zahrat posledny roh Ani sa netesim z takeho postupu, lebo v tomto rozhodujucom zapase ukazala viac Hviezda ako AC. Ak AC dostane silnejsi tim ako Red Star s tymto pristupom urcite koncia. PS - Calhanoglu sa stratil

Reagovat
sir alex f

ten Lomb je strašnej tragéd

Reagovat
Müllered

Hoffe a Bayer takový los a takhle to posrat.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Na Leverkusenu se dalo dnes zbohatnout, to bylo úplně jasné

Reagovat
dave30

Jestliže to bylo jasné, tak jsi samozřejmě bohatý (a všichni blízcí, kterým jsi to poradil).

Reagovat
AngryPrd

parada MANU - AC MILAN. postupi MANU.

Reagovat
Pharrell

Paráda MU-AC a nebo Šachťar-Roma/Olympiacos-Arsenal. Jak zápasy z minulých sezón LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele