1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 18:55 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

Římané porazili oslabenou Bragu o dvě branky

AS Řím bez větších problémů porazil domácí Bragu a do odvety jde s náskokem dvou gólů. Portugalský tým musel více než 40 minut hrát bez vyloučeného Esgaia. Do sítě brankáře Matheuse se prosadili oba hrotoví útočníci AS, Edin Džeko a Borja Mayoral.

Vstup do utkání se povedl jednoznačně lépe hostům z Věčného města. Už v 5. minutě se AS dostalo do překvapivého vedení. Domácí nechali svoji obranu až příliš otevřenou, obránce Spinazzola načasoval přihrávku do pokutového území a tam si naběhl Edin Džeko. Bývalý hráč Teplic nebo Manchesteru City tečoval balón do pravého dolního rohu a Římané vedli o jeden gól. Přesto se hostující trenér Paulo Fonseca nemohl dlouho usmívat.

Po dvou minutách totiž musel střídat kapitána Cristanteho a nahradil jej bekem Peresem. "Vlci" se zkoušeli prosadit spíš z větší vzdálenosti, jenže brankář Matheus střely Diawary i Džeka v pohodě pochytal. Braga směrem dopředu nedokázala vymyslet nic konstruktivního a především finální fáze jí dělala velké problémy. Slepovaná obrana Giallorossi držela a domácí tým ji příliš nezatěžoval.

Deset minut před koncem první půle se do samostatného úniku dostal zkušený křídelník Pedro, který dokázal obejít brankáře a poslat míč do sítě. Jenže v čase přihrávky stál v jasném ofsajdu, čili jeho gól nemohl být uznán. Domácí směrem dopředu stále zůstávali za očekáváním. A moc jim nepomohla ani situace z 54. minuty. To už byl ve hře mladý Španěl Gonzalo Villar, kterého Ricardo Esguaio udeřil loktem do obličeje a protože už měl jednu žlutou kartu, byl po právu vyloučen.

Tím se plány Bragy razantně zkomplikovaly. O pár minut později navíc hosté vstřelili další branku, která trochu sporně opět nebyl uznán. Henrik Mchitarjan dostal přihrávku za obranu Bragy a našel skulinu mezi nohama Matheuse. Sudí Kovacs ale jeho gól pro těsný ofsajd neuznal. Římané hráli prim a 20 minut před koncem se do šance dostal Edin Džeko. Hráč, kterému trenér Fonseca sebral kapitánskou pásku, dnes chtěl ukázat svoji nepostradatelnost.

Dostal se do velké šance, jenže přízemní střelou nedokázal brankáře Matheuse překonat. Oba trenéři chtěli dodat svým jedenáctkám trochu života a mnohokrát střídali. Lepší ruku při střídání měl hostující trenér Fonseca. Jeho eso jménem Borja Mayoral totiž jenom 17 minut po svém příchodu vstřelil důležitý druhý gól. Obrana Bragy znovu chybovala, čehož využil Francouz Jordan Veretout.

Sprintoval k vápnu, nahrál před bránu volnému Španělovi, který tvrdou střelou pod břevno nedal brankáři šanci. AS vstřelilo na půdě Bragy důležité dvě venkovní branky a k postupu do další fáze má mnohem blíž.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (11)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
Largo

Tip 1:1, tu obranu máme poloviční....bohužel.

Reagovat
berliner

Tip 1:1 a neprohra Rima

Reagovat
scr

1:3 ..3xEdin

Reagovat
Houfi

1:3

Reagovat
Stana95

bojím se bojím, aby pro nás nebyla Braga konečná

Reagovat
Pharrell

Nakonec Roma úplně v klidu win.

Reagovat
Stana95

jsem samozřejmě rád za výhru, nicméně Bragu pořád vnímám jako kvalitní pohárové mužstvo, které je navíc možná trochu upozaděné za Portem a Benfikou, takže se o nich toho tolik neví. No a naše letošní hra proti komukoliv silnějšímu ... No byl jsem zvědav na konfrontaci, na druhou stranu Fonseca nás asi byl schopen dobře připravit (zvlášť proti Braze). I když Řím by se asi neměl v pohárech podceňovat (to jsem se naučil od Hipstera)

Reagovat
Pharrell

A to jim VAR ještě neuznal 2 góly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele