1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Paco Alcácer (© AFP)

Villarreal zadělal na postup, v Salzburgu zvítězil o dva góly

Dobře nakročeno do další fáze Evropské ligy má Villarreal, který na rakouské půdě proti Salzburgu zvítězil 2:0. Žlutá ponorka se ujala vedení před koncem prvního poločasu, když se trefil Paco Alcácer. Mimochodem stejný muž v první půli ještě neproměnil pokutový kop. Dvacet minut před koncem pak přidal pojistku Fernando Niňo a více už se nestalo.

Red Bull Salzburg už v minulosti dokázal obrat o body zvučné soupeře a věřil si i na aktuálně šestý tým LaLigy Villarreal. Žlutá ponorka však předvedla takticky bezchybný výkon a zaslouženě zvítězila.

Začátek zápasu byl z obou stran poměrně opatrný a na první vážnější šanci se muselo čekat do 28. minuty, ve které došlo k nedovolenému zákroku Kristensena na Pareja, takže sudí Treimanis odpískal pokutový kop. Paco Alcácer jindy spolehlivě proměňuje, ale tentokrát nepředvedl dobrý kop a brankář Cican Stanković vystihl směr. Penaltu sice Rakušané přežili, ale ve 41. minutě už Žlutá ponorka stejně vedla. Parejo poslal do vápna nadýchaný centr, ten prodloužil hlavou před branku Moreno a Paco Alcácer rovněž hlavou z malého vápna poslal Villarreal do vedení.

Nebyla to sice přehlídka gólových příležitostí, ale hosté vedli díky větší aktivitě zaslouženě. Villarreal také po přestávce poprvé střídal a Rubéna Peňu nahradil Juan Foyth. Salzburg si vypracoval gólovku až v 51. minutě, ale pokus Berishy postrádal patřičnou razanci.

Red Bull se snažil o vyrovnání marně a místo toho dvacet minut před koncem inkasoval podruhé. Žlutá ponorka dokázala po krásném průniku Pedrazy domácí zamknout v pokutovém území a po zpětném centru Morena hlavičkoval z malého vápna do odkryté branky Fernando Niňo. Španělský celek utkání kontroloval a Salzburgu vyjma nastaveného času nic nedovolil.

V 92. minutě si vybral pořádnou porci smůly Patson Daka, který trefil brankovou konstrukci a to byla zároveň poslední šance zápasu. Villarreal zvítězil v Rakousku 2:0 a k postupu do osmifinále má výrazně blíže. Salzburg bude muset ve Villarrealu vyhrát o dva góly, což bude nesmírně obtížné.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
YNWA__MSN

Emery a EL

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Messiáš

Jde si pro to !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele