1/16 finále - odvety
24.02.2021 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Carlos Vinicius (© AFP)

Tottenham dokonal dílo a rakouský Wolfsberger AC smetl i doma

Demolicí skončilo první utkání a i v odvetě Tottenham svého soupeře zválcoval. Byl to nerovný boj, který nakonec v součtu obou zápasů skončil výsledkem 8:1. Spurs splnili svojí povinnost a i když Mourinha vysoká výhra potěšila, z problémů ho určitě nevytáhne. Ve středečním duelu dvakrát skóroval Carlos Vinícius a po jedné brance přidali Dele Alli a Gareth Bale. Nutno podotknout, že výkon Dele Alliho a především jeho ukázkové nůžky stály za to.

Výrazné změny v sestavě Spurs byly před důležitým zápasem Premier League proti Burnley takřka povinností. Nahrával tomu i suverénní výsledek z prvního zápasu, který skončil 4:1. Wolfsbergeru se v odvetě příliš mnoho šancí nedávalo a nakonec ani k žádnému překvapení nedošlo. Přeci jenom dohnat v Londýně ztrátu z prvního zápasu by se rovnalo zázraku.

Z pohledu domácích šlo všechno jako na drátkách. Tottenham kontroloval mač od začátku do konce a nikoho nenechal na pochybách. V 10. minutě se postaral o fotbalovou lahůdku Dele Alli, který si ve vápně zády k brance zpracoval balón na prsa a parádními nůžkami dal vzpomenout na den starý kousek v podání Oliviera Girouda v zápase Ligy mistrů mezi Atléticem a Chelsea. Londýnský celek pak rozjížděl další akce, které ale gólem nekončily. Obrovskou šanci měli domácí před koncem prvního poločasu, kdy se Carlos Vinícius sice zbavil gólmana Kuttina, ale slabé zakončení směřující do prázdné branky vytáhl obránce Gustav Henriksson. Wolfsberger si mohl oddechnout, ale dalším inkasovaným gólům se po přestávce stejně nevyhnul.

Na začátku druhé půle vyslal Dele Alli parádní centr na zadní tyč a Carlos Vinícius hlavou zvýšil na 2:0. Rakušané měli v zápase jen jednu solidní šanci, ale tu poslal vedle branky Dejan Joveljić. Škoda, protože i čestný úspěch by příznivce Wolfsbergeru AC potěšil. Kohouti ovládali hru a bylo jen otázkou, kdy přijdou další góly.

Na hřiště se postupem času dostal i hvězdný Gareth Bale, který jinak v Tottenhamu paběrkuje a Mourinhovi se odvděčil vstřeleným gólem. Dele Alli si všiml Baleova náběhu a Velšan technickou volejí k tyči zvýšil na 3:0. Ani to nebyla konečná. Sedm minut před koncem fatálně ztratil na hranici vápna balón Henriksson a Carlos Vinícius druhou brankou zkompletoval finální výsledek. Tottenham v odvetě rozstřílel Wolfsberger AC 4:0 a hladce postoupil do osmifinále.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Whiteman - Doherty, Davinson, Alderweireld, Davies - Sissoko, Winks - Lamela, Alli, Bergwijn - Vinicius

Reagovat
Elmas

4:2

Reagovat
Bender

"Jen naprosté selhání by mohlo Tottenham připravit o postup do čtvrtfinále Evropské ligy. To trochu předbíháte, ne?

Reagovat
Mates_Matesović

Deleee

Reagovat
jk

Ty nůžky byly výstavní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele