1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Dušan Tadić (© AFP)

Lille těsné vedení neudrželo, Ajaxu k obratu pomohla i kontroverzní penalta

Souboj aktuálního lídra Ligue 1 a Eredivisie dopadl lépe pro Ajax, který si i bez absentující brankářské jedničky Andrého Onany, jehož na hřišti pravděpodobně nějakou dobu neuvidíme kvůli dopingovému nálezu, i drahé zimní posily Sébastiena Hallera poradil v Lille. Góly padaly až po přestávce, amsterdamský výběr přitom strhl výhru na svou stranu v závěru.

Tři porážky v dvaatřiceti utkáních, takovou bilancí disponovaly "Dogy" před tímto měřením sil. V něm vyzvaly soupeře, který se před startem play-off Evropské ligy smiřoval s tím faktem, že do něj nebude moci využít hned dvě velké opory, i kdyby postoupil až do samého finále. Druhého jmenovaného přitom bizarně nedopsal na soupisku pro jarní část evropských pohárů.

Na rozdíl od většiny ostatních střetnutí čtvrtečního programu této soutěže se tenhle nenesl v jakémsi duchu zásadního a snaživého ofenzivního podnikání, ačkoli ve finále nabídlo hned tři přesné zásahy. Oba celky působily na hrací ploše spíše opatrným dojmem, tutových šancí bylo vlastně pramálo. O všem podstatném se rozhodovalo až v posledních osmnácti minutách.

Vůbec první střela na bránu přišla na řadu až ve 23. minutě. Postaral se o ní hostující útočník Antony, gólmana Maignana ale svou levačkou nepřekonal. O pět minut později došlo na tento souboj opětovně, tentokráte byl Brazilec v ještě výhodnějším postavení než předtím, jenomže Maignan z něho i podruhé vyšel lépe i proto, že včas a hlavně účelně ze své branky vyběhl.

Ve 37. minutě se domácí muž v rukavicích musel mít na pozoru ještě jednou, hádat můžete třikrát, kdo že si na něj hodlal vyskakovat, a pokud jste vážně odpověď nenašli, prozradíme, že šlo i v tomto případě o Antonyho. Lille se v podstatě k žádné slušnější možnosti nedostalo. Ukázalo ovšem jasně, že když už mu jí aspoň jeho sok vytvoří, umí jí efektivně zužitkovat.

Tagliafico rozehrál mizerně na brankáře Stekelenburga, přihrávku tak zachytil číhající Weah, který chybu protivníka nemilosrdně ztrestal. Ajax však stačil zasadit LOSC dva údery. V 87. minutě proměnil Tadić penaltu, nařízenou trochu přísně za faul Renata Sanchese ve vápně vůči Tagliaficovi, a o dvě minuty později skóroval mladík Brobbey po uvolnění od Klaassena.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

Reagovat
Theft90

3:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
AjaxFans

1*3

Reagovat
afc ajax

Bude to ťažké... snáď 1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
KnoxXx

Kruzliak zasa v akcii

Reagovat
bobis21

No nevím, tohle bych nepískal

Reagovat
afc ajax

Tak áno nebola to jednoznačná penalta ... Ale mne to nevadí.

Reagovat
montaigne33

Penaltu bych nepískal, rozhodčí a VAR nám ji daroval... Ale vítězství proti těžkému soupeři těší! Jen tak dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele