1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 18:55 CET
4 : 3
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Young Boys (© AFP)

Schick dvěma brankami zavelel k obratu, Leverkusen i tak padl na půdě Young Boys

Tahle bitva nabídla vážně zajímavou přestřelku. Hráči Young Boys, jimž chyběla klíčová persóna ofenzivy Jean Pierre Nsame, suverénně nejlepší střelec týmu, a to kvůli karetnímu trestu, se v útoku proti Leverkusenu i tak vytáhli. A i když přišli o pohodlné třígólové vedení, nakonec Theoson Jordan Siebatcheu minutu před koncem strhl vítězství na domácí stranu.

Nutno připomenout, že výraznou měrou se do tohoto klání zapsal taktéž český reprezentant Patrik Schick, který svými dvěma přesnými zásahy výrazně dopomohl stáhnout nepříjemné manko na svého protivníka. Bayer v Bernu nakonec skóroval třikrát a dokonal srovnání stavu, jenomže plichtu ve finále neudržel. Do odvety si tak odvezl těsnou porážku o jednu branku.

Svěřenci kouče Gerarda Seoaneho jasně potvrdili, že švýcarské lize nekralují s dosud šestnáctibodovým odstupem od druhé Basileje žádnou náhodou. Především v prvním poločase předvedli famózní vystoupení. Po obrátce jako by ale trochu polevili v koncentraci, najednou neměli zápas pod kontrolou. Nakonec však přece urvali po divokém boji toužebný úspěch.

Start do utkání se vydařil bernskému celku výtečně a už ve 3. minutě se mu povedlo rozvlnit síť. Aebischer rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, v něm si Fassnacht trochu couvl dozadu, z nelehké pozice balón z voleje napálil a udělal moc dobře. Hostující gólman Lomb zkrátka neměl moc šancí zareagovat, tenhle skrytý a skákavý pokus totiž zaplul k jeho tyčce.

Domácí se i nadále propracovávali do slušných příležitostí, v jedné takové se objevil Elia, jenž svou pravačkou málem zaměstnal Lomba naplno, tedy nebýt té skutečnosti, že se mu do zakončení na poslední chvíli vrhl bránící Demirbay. O minutu později ale Young Boys přece udeřili podruhé, znovu po rohovém kopu, který po pasu Aebischera zužitkoval Siebatcheu.

Ve své aktivitě bernský klub nepolevoval, ve 21. minutě se pokoušel znovu skórovat Siebatcheu, leč jeho střelu vyrazil do zámezí vracející se Frimpong. Až ve 23. minutě se ozvala také družina pod patronátem trenéra Petera Bosze, konkrétně zásluhou Schicka, avšak tomu v nevhodnou chvíli míč prostě uskočil, a tak ho ve skluzu zastavil obránce Lefort za pět minut dvanáct.

Jinak ale tristní představení Leverkusenu pokračovalo i v pasážích následujících. Štěstí pro něj, že ve 27. minutě nehlavičkoval Ngamaleu účelněji a že nakonec zároveň fauloval soka Frimponga. V závěru dějství prvního však Young Boys ještě jednou udeřili, obrovskou chybu totiž vyrobil Dragović a své sólo prakticky přes půl hřiště zdárně dokončil seběhnuvší si Elia.

Hosté si moc dobře uvědomili, že jestli nechtějí z hrací plochy odcházet s ostudou, budou se muset pořádně zlepšit. A v pětačtyřicetiminutovce druhé vážně zaveleli k obratu. Schick cílil poprvé ve 49. minutě, hlavou využil pobídky zprava od Frimponga. O tři minuty později Čech naštval domácí fandy podruhé, jelikož se dostal k dorážce po nezdařeném Tahově pokusu.

A v 68. minutě Leverkusen zmírnil následky třetí vstřelenou brankou, to když lobem skóroval Diaby, byť už Schick předtím mohl dokonce završit hattrick, nebýt dobrého výběhu brankáře Von Ballmoose. Poslední slovo si nicméně vzali Young Boys. Včas a na správném místě byl Siebatcheu poté, co Lomb vyrážel střelu Gaudina ze střední vzdálenosti pouze k jeho nohám.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
johnn

2:2

Reagovat
Heresy

0:3

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Heresy

Zatim vtipny..

Reagovat
djwenca

Schick paráda....2 fíky za 2 minuty

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
adoxx

Reagovat
Pablos

4:3

Reagovat
Rudnevs

Nehovor

Reagovat
Pablos

tak když ti blbci nade mnou to opsali z článku špatně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele