1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 21:00 CET
3 : 4
(2:1)

Reportáž

Joe Aribo (© AFP)

V Antverpách se děly věci, skotští Rangers nakonec zvítězili díky perfektní koncovce

Nesmírně dramatická podívaná byla k vidění v belgických Antverpách, kde zápas probíhal jako na houpačce a ani na chvíli nebylo jasné, kdo bude ze hřiště odcházet jako vítěz. Z těsného úspěchu v divokém poměru 4:3 se přeci jen radovali hosté z Glasgow, i když ještě čtvrthodiny před koncem prohrávali. Pak ale vsítili dvě branky během krátké chvíle a do odvety si proto vezou více než nadějný výsledek.

Sedm branek - to je počin, který se v této fázi Evropské ligy jen tak nevidí. Svěřenci manažera Stevena Gerrarda prohrávali v tomto střetnutí 1:2 a 2:3, nicméně i díky dvěma proměněným penaltám Borny Barišiče se nakonec radují z těsného úspěchu. Přitom začátek zápasu vůbec nenasvědčoval tomu, že by mohlo dojít k obrovské přestřelce. Hned v úvodu se sice hosté dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku De Laeta, ovšem bulharský rozhodčí Kabakov byl jiného názoru.

Přesně po dvaceti odehraných minutách napřáhl z hranice pokutového území Buta a levou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. Po necelé půlhodině hry si první vyloženou možnost vypracovali také Rangers. Na levém křídle se uvolnil Morelos a řítil se sám na brankáře Beiranvanda, jenomže z bezprostřední blízkosti ho propálit nedokázal. Mírný favorit tohoto střetnutí se dočkal vedoucí branky ve 38. minutě.

Beiranvand se snažil udržet míč v rukavicích před dotírajícím Roofem, avšak to se mu nepovedlo a Morelos následně zpětně přihrál volnému Joemu Aribovi, jenž z dvaadvaceti metrů trefil zcela odkrytý prostor tří tyčí. Domácí od tohoto okamžiku přidali a srovnat stav se jim povedlo o sedm minut později. K přímému volnému kopu z pravé strany se postavil Lior Refaelov a svým načechraným pasem našel hlavičkujícího Felipeho Avenattiho, jenž usměrnil míč do pravé šibenice a gólman McGregor neměl sebemenší šanci reagovat.

Royal otočil vývoj v osmé minutě nastavení. Davis ve vlastní šestnáctce poslal k zemi Refaelova, k nařízené penaltě se odhodlal právě faulovaný hráč a ten nechytatelně skóroval přesným pokusem k pravé konstrukci. Po změně stran tempo hry v žádném případě neopadlo. Ani ne po hodině hry ukázal Kabakov na penaltový puntík podruhé, tentokráte však na opačné straně kvůli jasnému kopnutí De Laeta do aktivního Morelose.

Nabídnutou příležitostí nepohrdl Barišić a i s trochu štěstí překonal marně se natahujícího Beiranvanda - 2:2. Antverpy podruhé v zápase vedli za dalších sedm minut. Rafaelov našel přesně načasovanou nahrávkou zcela zapomenutého Martina Honglu, dvaadvacetiletý kamerunský obránce pak nádherně zakroutil balón do protějšího spodního růžku. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem chtěl opět srovnat Hagi, nicméně v jasné pozici mířil těsně kolem levé tyče.

Skotský celek přidal svou třetí trefu v 83. minutě. Ryan Kent si skvěle narazil míč s nejlepším hráčem na trávníku Morelosem, chytrou kličkou se zbavil bránícího Le Marchanda a vzápětí chladnokrevně zavěsil k levé tyči mimo dosah domácího strážce. O pět minut později rozhodl o osudu tohoto střetnutí Barišič.

Abdoulaye Seck totiž po ráně Kenta zahrál ve vlastní šestnáctce smolně rukou a vinou druhé žluté karty předčasně opustil hrací plochu. I v tomto případě sebral odvahu chorvatský reprezentant Barišič a ani tentokráte nezaváhal, jelikož Beiranvanda zkušeně poslal na opačnou stranu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
Stannis Baratheon

Milá redakce, máte obráceně sestavy.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Kixi Syhimour

To je teda penalta , zpackaný závěr půle

Reagovat
Kixi Syhimour

to už je jiná

Reagovat
YNWA__MSN

To byl teda zápas

Oba týmy sympatický výkon

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele