1/16 finále - odvety
25.02.2021 18:55 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

Alfredo Morelos (© AFP)

Rangers tentokráte nasázeli Antverpám pět branek a hladce postupují do osmifinále

Také druhý zápas mezi skotským Rangers a belgickými Antverpami přinesl nesmírně ofenzivní drama, ve kterém opět bylo k vidění sedm branek a navíc dva pokutové kopy ve prospěch domácího celku. Ten zvítězil i ve druhém vzájemném zápase, tentokráte se radoval z vysoké výhry v poměru 5:2 a zcela zaslouženě postoupil mezi šestnáctku nejlepších v Evropské lize. Naopak Royal se loučí, skotský rival byl skutečně nad jeho síly.

Svěřenci trenéra Stevena Gerrarda začali nesmírně aktivně a velmi brzy se dostali do vedení. Hosté se sice snažili držet krok a ještě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem měli naději na vytoužený postup, jenomže pak dvakrát inkasovali z penaltového puntíku a domů tedy odjíždějí s debaklem. FC vstoupilo do tohoto čtvrtečního střetnutí velmi nebojácně a první možnost si vypracovalo již po osmi odehraných minutách.

O křižnou přízemní střelu se postaral Ryan Kent a brankář De Wolf měl plné ruce práce, aby balón odvrátil na alespoň rohový kop. Po následné akci už mírný favorit přeci jen vedl, neboť Kent vybojoval míč na pravé straně a zpětně ho předložil nabíhajícímu Alfredu Morelosovi, jenž bez větších potíží rozvlnil síť prázdné branky ze čtrnácti metrů. Hosté se však v žádném případě nevzdali a krátce po půlhodině hry srovnali stav.

Na levé straně odvedl pořádný kus práce Lukaku, následně poslal střílenou přihrávku před branku a volný Lior Refaelov nasměroval balón přímo k protější konstrukci. V samém závěru úvodního dějství dokonce mohl otočit vývoj nebezpečný Lukaku, ovšem z mírného úhlu pálil jen do bližší boční sítě. Domácí vstoupili naprosto skvěle taktéž do závěrečného poločasu a svůj ztracený náskok si vzali zpět po pár desítkách sekund.

Díky výtečné kolmici Morelose převzal míč Nathan Patterson a řítil se sám po pravém křídle směrem k De Wolfovi, kterého překonal nekompromisní ranou ze šesti metrů. O devět minut později měl přesnou mušku čtyřiadvacetiletý anglický kanonýr Kent, jelikož obdržel přesně načasovanou nahrávku od Morelose a okamžitou přízemní střelou nedal hostujícímu strážci sebemenší šanci na úspěšný zákrok - 3:1.

Neuběhly ani další dvě minuty a belgický klub snížil. Navrátilec v sestavě Didier Lamkel Zé si po pasu od Refaelova elegantně posunul balón směrem kupředu svou hrudí, mezitím se nešťastně srazili gólman McGregor s Goldsonem a kamerunský forvard již nemohl minout naprosto odkrytý prostor tří tyčí. Zřejmě rozhodující okamžik tohoto střetnutí byl k vidění v rozmezí 78. - 79. minuty.

Le Marchand totiž ve vlastní šestnáctce smolně podrazil unikajícího Morelose a polský rozhodčí Raczkowski bez váhání nařídil penaltu. K ní se postavil tradiční exekutor Borna Barišić a ani napotřetí v tomto dvojzápase nezaváhal, pravačkou se totiž chladnokrevně trefil k pravé tyči a bezmocný De Wolf se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Rangers si ve zbývajícím průběhu s přehledem hlídali dostatečný náskok a soupeře k ničemu nepustili až do samotného konce. Sami naopak skórovali ještě jednou, když Ampomah v nastaveném čase zřetelně zatáhl za dres jednoho z protihráčů a ani o dalším pokutovém kopu nemohlo být pochyb. Balón si postavil švýcarský žolík Cedric Itten a zoufalého strážce Royalu poslal na opačnou stranu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
Akinfeev

3:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
berliner

Tip 2:2

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
Pony Slaystation

Rangers nehrají na obranu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele