1/16 finále - odvety
25.02.2021 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Eran Zahavi (© AFP)

PSV sahalo po postupu, do osmifinále se ale nakonec podívá Olympiakos

PSV díky izraelskému kanonýrovi Zahavimu stáhlo dvoubrankové manko z úvodního zápasu v Řecku (2:4) a téměř až do závěrečného hvizdu drželo postupový výsledek, jenomže těsně před koncem inkasovalo a i přes domácí výhru v poměru 2:1 nepostupuje do další fáze. Čtvrteční duel nabídl pořádné drama s mnoha vyloženými příležitostmi, rozhodující trefu řeckého celku vsítil v 88. minutě střídající Koka.

Jediným střelcem eindhovenského giganta se v tomto důležitém dvojzápase stal právě Zahavi, který skóroval dokonce čtyřikrát, ale svěřencům trenéra Rogera Schmidta ani tento gólový příspěvek na vytouženou šestnáctku nejlepších nestačil. Domácí forvard poprvé zahrozil po deseti odehraných minutách, když využil perfektní práce Malena na levém křídle, nicméně jeho rána z první nakonec proletěla o decimetry nad horní tyčkou.

Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet tohoto utkání přesně v polovině úvodního dějství. Po rohovém kopu z pravé strany si udělal dostatek prostoru k hlavičce a z hranice brankového území nakonec překonal zasahujícího brankáře Sá. Krátce po odehrané půl hodině mohl vyrovnat Bruma, ale svým přízemním pokusem minul bližší konstrukci zhruba o půl metru.

Domácí se dostali do potřebného dvoubrankového vedení minutu před poločasovou přestávkou. Zahavi vystřelil z přímého volného kopu z osmnácti metrů a balón naprosto fantasticky zakroutil do bližší šibenice, hostující strážce se jen naprázdno proletěl vzduchem. Celek z Pireus po změně stran přidal a blízko ke snížení měl v 50. minutě. Na centr z pravého křídla si totiž naběhl Camara a z první ze sedmi metrů orazítkoval bližší tyč.

Krátce po dvaceti minutách druhého dějství se odhodlal k další ke standardní situaci Max a snažil se zavěsit pod břevno, avšak s vynikajícím zákrokem se vytasil Sá a balón vytěsnil do zámezí. Čtvrthodiny před koncem se postavil ke stejné herní činnosti hostující Fortunis a svou ranou ze čtyřiadvaceti metrů napálil břevno, ovšem Olympiakos ani tento moment rozhodně nepoložil.

V 86. minutě chtěl definitivně pojistit náskok PSV Malen, jelikož svým projektilem z hranice šestnáctky trefil pravou tyč. Tato neproměněná šance ho hodně mrzela o dvě minuty později, to totiž řecký celek rozhodl o svém úspěchu. Na levé straně se krásně uvolnil Fortunis a svým načechraným pasem našel El Arabiho, jehož prudkou hlavičku vyrazil famózní gólman Mvogo do strany. K dorážce se pak propracoval právě Koka a ve skluzu s trochou štěstí uklidil balón pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
Akinfeev

2:0 (2x Zahavi)

Reagovat
Elmas

za první poločas zatím

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
AjaxFans

1*0

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele