1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Šachtaru Doněck (© AFP)

Šachtar si zkušeně poradil s izraelským vyzyvatelem a je jednou nohou v osmifinále EL

Ukrajinský celek sice o víkendu zaváhal a na ligové scéně ho tak ještě čeká nesmírně tuhý boj o titul s konkurenčním Dynamem Kyjev, ovšem nyní si spravil náladu v Tel-Avivu a po přesvědčivé výhře 2:0 nad místním Maccabi se výraznou měrou přiblížil k nejlepší šestnáctce letošního ročníku Evropské ligy. Domácí sice herně nezaostávali, ale celek z Doněcku je vyškolil z produktivity.

Svěřenci portugalského trenéra Luíse Castra totiž vystřelili mezi tři tyče pětkrát a hned dva jejich pokusy skončily v síti, zatímco na opačné straně se neuchytila ani jedna ze čtyř střel směřujících na branku. Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, poté se mohl dostat do vedení jasný favorit. Na levé straně šestnáctky se překrásně uvolnil Alan Patrick a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Júniora Moraese, jehož přízemní ránu brilantně vyrazil brankář Daniel.

Hosté se dočkali zaslouženého vedení krátce po odehrané půlhodině. A byl to právě nesmírně aktivní Alan Patrick, jenž využil nádherné kombinace na jeden dotek a po finální pobídce od Matvienka zamířil z první přímo k bližší konstrukci. Šachtaru toto hubené vedení jakoby stačilo a vůbec nikam se netlačil, teprve až v závěrečné čtvrthodině opět rozjel nefalšovaný ofenzivní koncert. Svůj náskok chtěl definitivně pojistit v 79. minutě.

Po přečíslení čtyři na dva mohl Konopljanka přihrát zcela volnému Mayconovi, místo toho ale zvolil přízemní zakončení a na pozorného Daniela si nepřišel. Vzápětí se na druhé straně pokusil nečekaně srovnat nově příchozí Blackman, jenomže zkušený anglický útočník našel je rukavice připraveného gólmana Trubina. Domácí neproměnili svou největší možnost tohoto utkání v 88. minutě.

Po centru od rohového praporku prudce hlavičkoval španělský defenzivní štít Hernandéz a ztroskotal až na naprosto famózním Trubinovi, který reflexivně odvrátil balón do strany. Pak předvedl odvážný průnik Fernando a výtečného Daniela nepřekonal, ve třetí nastavené minutě přeci jen uzavřel gólový účet Mateus Tetê. Teprve jednadvacetiletý brazilský útočník stál na konci rychlého brejku Šachtaru a zcela sám se před domácím brankářem snadno trefil do levého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele