1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Granada zaskočila Neapol a k postupu má blíže

A to poměrně hodně. Výsledek 2:0 je pro odvetu ze strany Granady naprosto ideální. Španělský celek měl skvělý začátek a během dvaceti minut vstřelil oba góly. Nejprve se prosadil Herrera a po něm i Kenedy. Neapol dnes nebyla dostatečně aktivní ani efektivní a v odvetě bude mít co dělat.

Italský celek byl přeci jenom považován za mírnějšího favorita vzhledem k tomu, jak se v poslední době Granadě daří, nicméně pořád jde o tým z LaLigy, který má svojí kvalitu a Gattusovi svěřenci se o ní přesvědčili.

První poločas byl velmi ofenzivní a navíc podpořený dvěma góly do sítě Neapole. Přestože Italové měli první šanci v podobě nepřesné rány Elmase, nebezpečnější byla Granada a ta šla také postupem času do vedení. V 16. minutě ještě zblízka před Meretem neuspěl Foulquier, ale o tři minuty později rozvlnil síť Yangel Herrera, který si na zadní tyči povyskočil na Kenetův nadýchaný centr a hlavou poslal balón za Meretova záda.

Neapol se sotva stačila vzpamatovat z prvního gólu a už v Granadě prohrávala o dvě branky. Rychlý protiútok vedený 3 na 3 zakončil uvnitř šestnáctky povedenou ranou k tyči Kenedy. Domácí vedli 2:0, ovšem jejich radost trošku kalilo zranění Valleja, kterého musel nahradit Germán Sánchez.

Až potom si začala vytvářet šance i Neapol a nechybělo moc, aby na střílený centr dosáhl Osimhen. Granada však dál zůstávala nebezpečná a Partenopei si museli dávat pozor. Po patičce Moliny totiž zachránil hosty Maksimović. Španělský celek vedl po prvním poločase zcela zaslouženě a Neapol čekala o přestávce "bouřka" v podání Gennara Gattusa.

Trenér Partenopei na nic nečekal a přichystal první střídání a Politana nahradil Zieliński. Neapol oživila, ale Insigne nedokázal v ideální pozici dobře trefit balón. Italové se snažili najít skulinky v defenzivní řadě Granady marně.

Dvacet minut před koncem byl velice blízko potřebnému gólu Rrahmani, jehož hlavička zamířila nad břevno. Neapol se v závěru zápasu snažila udělat všechno pro to, aby vstřelila gól, ale nebylo jí to přáno. V 87. minutě lapil Osimhenovu křižnou ránu Silva a Partenopei ještě mohli být rádi, že neinkasovali třetí gól.

V nastavení totiž zakončoval na bližší tyč Herrera a Meret předvedl vynikající zákrok. Následně se ještě zahrával rohový kop z něhož žádné nebezpečí nevyplynulo. Neapol si velmi výrazně zkomplikovala postup do další fáze tím, že nejen prohrála, ale nevstřelila ani jeden gól.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele