1/16 finále - odvety
25.02.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Christian Fassnacht (© AFP)

Schick a spol. jsou venku. Leverkusen padl v Evropské lize s Young Boys i v odvetě

Leverkusen musel dohánět jednobrankové manko z prvního utkání na bernské půdě, a ačkoli Young Boys neměli stále k dispozici svého nejlepšího střelce Jeana Pierra Nsamého, vsítili proti německému gigantovi po čtyřech úvodních také dva další góly v BayAreně. V podstatě zaslouženě prošli do osmifinále, domácí totiž žádný slušný recept na obranu soupeře nenašli.

Svěřenci trenéra Petera Bosze potvrdili, že v posledních několika týdnech, i vlivem početných dlouhodobých absencí, nejsou v optimální pohodě. V minulých sedmi kláních napříč všemi soutěžemi vyhráli jen jednou. Aby postoupili do další fáze evropských pohárů, museli zvítězit bezpodmínečně aspoň nyní, avšak k tomuto počinu měli protentokrát jednoduše dost daleko.

Mužstvo kouče Gerarda Seoaneho znovu ukázalo, proč je ve Švýcarsku už pár let fotbalově těžko překonatelným vůdcem. Takticky velmi dobře zvládlo první poločas, v tom druhém zaznamenalo dvě branky a ve finále si svůj náskok ze zápasu číslo jedna bez obtíží pohlídalo. Samozřejmě mu přitom k úspěchu pomohlo také další z nevalných vystoupení Die Werkself.

Bayer hlavně v první půli jako by vůbec nepůsobil dojmem, že musí ke kvalifikování se do další fáze Young Boys porazit. Hosté v defenzivních činnostech působili prostě kompaktně a nekupili žádné chyby. Jediným hráčem, kdo napřímo ohrozil připravenost bernského gólmana von Ballmoose, byl v 15. minutě Bailey, svou levačkou nicméně bezbrankové skóre nezměnil.

Vstup do dějství druhého vyšel daleko lépe BSC, které se dostalo do ještě větší pohody ve 47. minutě po trefě Siebatcheua, jenž mimochodem zařídil rozhodující gól z minulého čtvrtka při divoké přestřelce. Brankáři Lombovi totiž vypadl míč poté, co zachytil vysoký centr od Eliy, na kořist v tu chvíli číhal právě hostující forvard, který se zmocnil ztraceného balónu a zacílil.

Opravdu marně se snažili domácí najít cestu za zvratem v tomto měření sil, ve zbývajícím čase přitom museli skórovat po prvotním inkasování už dvakrát. V 80. minutě se o vyrovnání jaksi pokoušel Schick, von Ballmoos však dobře zakročil. V 86. minutě pak Fassnacht výhru Young Boys definitivně stvrdil, to když z brejku využil přihrávku od spoluhráče Spielmanna.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
Akinfeev

1:1

Reagovat
berliner

Jedeme YB Bern vyradit ten hnusnej Leverkusen a komedianta Schicka. Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tvuj tip nevyjde, jsi zamindrakovany obtloustly Pedro, ktery se ridi emocema a nevidi realni svet natoz vysledek, a take to ze Leverkusen je jasne lepsi ve vsech smerech, tudiz postoupi.

Reagovat
Neuro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
kattos

Reagovat
berliner

Reagovat
Fortex

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
Werkrider

Bosz (3-3-6) za posledných 12 zápasov dorovnal "rekord" Taifuna Korkuta.(2-6-4)

Reagovat
Fortex

Němci si dávají El

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele