1/16 finále - odvety
25.02.2021 18:55 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Moreno dvěma góly poslal Villarreal dál na úkor Salzburgu

Domácí Villarreal nasázel dvě branky Salzburgu také v odvetě a díky Gerardu Morenovi se raduje ze zaslouženého postupu do další fáze. Jeden gól Salzburgu nestačil.

Salzburg měl těžký úkol, protože na půdě Villarrealu musel vstřelit aspoň dva góly. To tedy za předpokladu, že se domácí neprosadí ani jednou, což nebylo moc pravděpodobné. Villarrealu se první utkání povedlo na jedničku a k postupu mu stačilo neinkasovat víckrát než jednou.

Hosté se opírali o skvělou formu Patsona Daky, kterého musela obrana Žluté ponorky obzvlášť pozorně střežit. Možná se na něj ale soustředila příliš. Ačkoli měl Villarreal aktivnější vstup do utkání, v 17. minutě se stalo přesně to, před čím trenér Emery varoval. Brankář Rulli chtěl rozehrát od vlastní branky před dotírajícím Mërgimem Berishou na svého spoluhráče, jenže jeho pomalou nahrávku zachytil rychlý Daka. Po jeho zpětné nahrávce se už Berisha sám před Rullim postaral o snížení bez problémů.

Problémy měl naopak Villarreal. Po pětadvaceti minutách totiž málem prohrával o dvě branky! Patson Daka dostal skvělou nahrávku do běhu a měl tu smůlu, že pohotovou ranou minul bližší tyč!

Villarreal rychle potřeboval nějaký impuls, aby nakopl své šance na postup. Dočkal se pár minut před koncem první půle, kdy se povedla spolupráce dvou hrotů. Alcácer nahrál do volného prostoru Gerardu Morenovi, ten si míč zasekl před dobíhajícím brankářem, ustál volání gravitace a poslal míč do prázdné brány - 1:1.

Druhá půle ale byla po většinu času zklamáním. Villarreal jasně vedl v součtu obou zápasů a o postup se nebál, Salzburg mu jeho úděl ještě ulehčoval vágní hrou bez nápadu.

Postupem času se na hřišti začalo daleko více žlutit a sudí musel krotit vášně na obou stranách. Šancí ale bylo pomálu. Na nějaké větší vzrušení jsme vlastně čekali až do 77. minuty. Costa špatně nahrál, čímž založil protiútok Salzburgu. Patson Daka ale své instinkty zabijáka nepotvrdil a pálil v obrovské šanci mimo tři tyče!

Hosté sice o chvíli později chtěli zahrávat pokutový kop po ruce jednoho z domácích hráčů, ale sudí Zwayer penaltu nakonec nenařídil.

Nařídil ho naopak na druhé straně. V 89. minutě totiž Stanković fauloval ve vápně málem zakončujícího Morena a byla z toho penalta. A protože ji Gerard Moreno proměnil, Villarreal vyhrál i druhé utkání a postupuje.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
FOKER

remiza

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele