1/16 finále - odvety
25.02.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dynamo zvládlo odvetu v Belgii a postupuje do osmifinále Evropské Ligy

Dynamu se poslední dobou moc nedařilo a v příliš dobré pozici se nenacházel ani před odvetou úvodního vyřazovacího kola EL, neboť před týdnem na domácí půdě uhrál jen nerozhodný výsledek 1:1. Nyní se účastnil další vyrovnané partie, kterou rozhodl zhruba deset minut před závěrečným hvizdem osmadvacetiletý záložník Vitalij Bujalskyj, jenž se tak stal v tomto dvojzápase jediným střelcem svému týmu.

Bruggy zažívají na ligové scéně skvělé časy a mají nakročeno k titulu, vzhledem k výsledku prvního střetnutí byly považovány za favorita. Jenomže tentokráte se proti houževnaté defenzívě protivníka neprosadily a ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži proto končí. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl, za zmínku snad stojí jen hlavička nizozemského ostrostřelce Dosta, který zamířil do připravené náruče brankáře Buščana.

Obrázek hry se neměnil ani po přestávce, domácí se až příliš spoléhali na obranou fázi a v útoku fázi se téměř k ničemu nedostávali. Teprve krátce po odehrané hodině hry je mohl přiblížit k vytouženému osmifinále Badji, ale ten po úniku na pravé straně selhal ve vyložené příležitosti a zblízka nepřekonal připraveného Buščana. Hosté od tohoto okamžiku vycítili svou šanci a s přibývajícím časem začali zvyšovat obrátky.

V 69. minutě napřáhl z hranice šestnáctky střídající Šaparenko a snažil se zamířit do protějšího spodního rohu, avšak s naprosto precizním zákrokem se vytáhl gólman Mignolet, když jednoruč odvrátil balón za svou branku. Dynamo se přeci jen dočkalo jediné trefy tohoto čtvrtečního souboje o třináct minut později.

Rodrigues svým unikátním obloučkem za soupeřovu defenzívu našel rozběhnutého Cyhankova, který ještě stihl míč před koncovou čarou a pak ho poslal před branku, kde nabíhající Bujalskyj z bezprostřední blízkosti snadno zavěsil přímo pod břevno Ve druhé nastavené minutě předvedl Mignolet výtečný zákrok proti křižnému projektilu aktivního Šaparenka, ovšem ukrajinskému gigantovi to již příliš vadit nemuselo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Theft90

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele