1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 16:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Radost hráčů Brugg (© AFP)

Oslabené Bruggy vyválčily v Kyjevě cennou remízu

Belgický mistr se těsně před tímto čtvrtečním utkáním musel vypořádat s nákazou koronavirem, která byla nalezena hned u tří hráčů a také u trenéra Philippeho Clementa, i přesto dosáhl proti ukrajinskému Dynamu na velmi nadějnou remízu v poměru 1:1. Domácí poprvé skórovali krátce po hodině hry, ovšem hosté téměř okamžitě srovnali a pak svého rivala až do samotného závěru téměř k ničemu nepustili.

Zápas začal podle očekávání opatrněji a míč se po většinu času nacházel v blízkosti půlící čáry, domácí výběr hrozil až v závěrečné desetiminutovce prvního poločasu. Z pravého křídla chytře odcentroval Kędziora a našel hlavu osamoceného Vitalije Bujalskyjho, jenž ale ze středu pokutového území mířil o decimetry nad horní tyčku. Stejný hráč opět zahrozil v poslední minutě úvodního dějství.

I tentokráte se probojoval k nebezpečné hlavičce, nicméně z hranice brankového území poslal balón příliš vysoko. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, Dynamo z ničeho nic udeřilo v 62. minutě. Bujalskyj převzal nahrávku od Mykolenka, na hranici pokutového území dostal příliš prostoru ke střele a nakonec parádně zavěsil do protější šibenice, brankář Mignolet se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Bruggy se však rozhodně nevzdávaly a ani ne o pět minut později srovnaly krok. Vormer vymyslel skvělý centr od rohožového praporku a před hranicí brankového území našel Brandona Mecheleho. Osmadvacetiletý obránce vyskočil nejvýše do vzduchu a s naprostým přehledem rozvlnil síť, gólman Buščan se nestačil ani ohlédnout.

Kyjevský klub se v následujícím průběhu snažil přidat a chtěl si vzít zpět svůj ztrácený náskok, jenomže na vynikající defenzivu protivníka nenacházel recept a Mignoleta ani jednou výrazněji neohrozil. Naopak sám si musel dávat velký pozor na rychlé brejky. V 84. minutě chtěl otočit vývoj hostující kanonýr Bas Dost, ale když jeho pokus letěl o kousek břevno, tak se výsledek už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, uefa.com, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Akinfeev

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele