1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 18:55 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Kanga proměnil penaltu (© AFP)

Drama v Bělehradě. Oslabená Crvena Zvezda srovnala v nastavení

Vzhledem k okolnostem ještě solidní výsledek uhráli hráči Crvene Zvezdy Bělehrad v prvním utkání vyřazovací fáze Evropské ligy proti AC Milán. Po vlastenci Pankova srovnal Kanga, když pak ale svou penaltu proměnil i Hernández a Rodić byl vyloučen, vypadalo to s akciemi domácích špatně. Jenže v nastavení dokázal na konečných 2:2 vyrovnat Pavkov.

Milánští začali velmi aktivně a už v sedmé minutě dokázali rozvlnit síť. Po Bennacerově pasu se to povedlo Castillejovi, jenže vinou ofsajdu branka neplatila. O chvíli později se totéž povedlo Hernándezovi, který sice mimo hru nestál, nicméně vše tentokráte zhatil VAR, který zjistil, že rukou zahrál Mandžukić.

Ve dvacáté minutě musel poprvé do akce Donnarumma. Mezi obránce si totiž na pas El Fardoua naběhl Ivanić, proti němuž vytáhl italský gólman skvělý zákrok nohou. Na opačném konci hřiště se v zajímavé pozici ocitl Rebić, který svou střelu poslal příliš vysoko.

Nakonec se pár minut před pauzou trefil hráč bělehradského celku, jenže do nesprávné branky. Radovan Pankov se ve skluzu snažil odvrátit Castillejův přízemní centr, jenže podél brankáře poslal míč až do sítě. Obrovská smůla pro domácí tým.

Po přestávce se Falcinelli dokázal prodrat do pokutového území. Následně zkoušel zakončit z hodně krkolomné pozice, nicméně přesto zcela evidentně nastřelil ruku Romagnoliho. Exekuce pokutového kopu se ujal Guélor Kanga, a ačkoliv brankář vystihl směr, nedokázal na míč dosáhnout a ten tak skončil mezi třemi tyčemi.

Avšak nerozhodný stav nevydržel dlouho, neboť z jedenácti metrů se brzy kopalo i na druhé straně. Theo Hernández postupoval po levé straně, načež ho k zemi svalil nešťastník Pankov a další penalta byla na světe. Sám faulovaný se k ní postavil a s naprostým přehledem také proměnil.

Brzy mohlo být se srbským celkem ještě hůře, Borjan se však blýskl bravurním zákrokem proti Castillejovi. Nemilá zpráva nakonec přišla v sedmasedmdesáté minutě, kdy Rodić nechtěně podrazil unikajícího soupeře a po druhé žluté kartě se musel pakovat do sprch. Nedlouho poté mohl toto zaváhání potrestat Meïté, avšak i tentokrát byl připravený Borjan.

A tak v nastavení zavdal důvod k radosti Milan Pavkov. Ten si naskočil na Kangův rohový kop a hlavou poslal kulatý nesmysl obrovským obloučkem na zadní tyč. Donnarumma na let míče jen bezmocně zíral. 2:2.

Pro odvetu v Miláně je tak zaděláno na pořádné drama. Bělehradským tam totiž stačí jakékoliv vítězství, teoreticky i remíza s alespoň třemi zásahy na každé straně. Tento zápas je na programu za týden ve čtvrtek od 21 hodin.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
berliner

Tip 0:1

Reagovat
Votas

Forza Deki!

Reagovat
Dejwa

Reagovat
Kincl

Dotaz nesleduji AC, ale jak se k tomu podle vás postaví? Vypustí to když mají šanci po dlouhé době na titul nebo ta předpokládaná sestava je více méně základ až na Ibru

Reagovat
Morgue

Myslím si, že bude hrát základ. Určitě to nechceme vypustit dle mého.Možná tam na začátku budou 2 jména co nehrají základ pravidelně, ale na více postech bych to nečekal.

Reagovat
Votas

o víkendu se hraje derby, takže se na to vykašlou.

Reagovat
Kaka14

tak na pol ..... bude sa setrit, nastupy zrejme juhoslovansky utok: Madzukovic,Rebic, Krunic a k nim Castillejo.

Zlatan a Hakan sa budu setrit, budu hrat najviac jeden polcas podla mna

Kjaer, Kessie, Calabria, Saelemaekers sa budu setrit este viacej , mozno ani nezasiahnu

zo zakladej 11 by mali hrat odzaciatku len Donnarumma, Romagnoli, Theo, Bennacer a Rebic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dostanou prostor ti co nehráli, a ti co potřebují hrací tempo, ibra by neměl hrát, to samé kessié a pár dalších ze základu.

Reagovat
GEGE

To,že nastoupí především lavička neznamená, že se to vypustí... cíl je vyhrát EL a kádr na to je dostatečně široký.

Reagovat
maras93

Remízu jsem trochu čekal, ale nechat si dat takovej gol na konci zapasu a když jsou v 10. Achjo.

Reagovat
swatm

bohužel druhý poločas byl slabší a po červený sem čekal trošku že kluci zaberou, nastal přesný opak

Reagovat
smazaný uživatel

Jako taktika na papíře jasná a slušná, dva Chrovaty do útoku mělo stačit na rozebrání Srbský morálky . Jen to v praxi nevyšlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele