1/16 finále - odvety
25.02.2021 18:55 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Piotr Zielinski (© AFP)

Neapol vyhrála, ale dál jde Granada

Neapol svůj úkol nezvládla a v Evropské lize předčasně končí! Může za to především fakt, že dnes inkasovala rozdílový gól. Partenopei sice doma vyhráli, ale dali jen dvě branky a to jim k postupu nemohlo stačit.

Neapol by v těchto náročných týdnech hodně potřebovala vzpruhu v podobě postupu do další fáze Evropské ligy. Ale cesta k tomu byla dost strnitá, protože Granada na stadion Diega Armanda Maradony přijela bránit dvougólový náskok. Neapol navíc hlavně v ofenzivě decimují zranění, takže v novém rozestavení dnes na hrotu nastoupilo duo Insigne - Politano.

Za nimi měl hru tvořit především "polský De Bruyne" Piotr Zieliński. A byla to role přímo pro něj, jak ukázala třetí minuta. V ní totiž táhl míč středem hřiště, kousek za vápnem zmátl snadným pohybem bránícího protihráče a pak nekompromisně zacílil. Neapol od třetí minuty vedla a měla spoustu času na to, aby otočila výsledek.

Jenže věci se začaly komplikovat. Několik chabých pokusů o zakončení Neapoli nevyšlo a naopak se prosadila Granada! Ve 25. minutě totiž Granada v klidu kombinovala na straně hřiště, Foulquier našel krásným pasem Angela Montora a ten přesnou hlavičkou k tyči zmrazil naděje neapolských hrdinů. Alex Meret zůstal jako opařený.

Trochu zlepšit náladu na bývalém San Paolu mohl kapitán Lorenzo Insigne, který se postavil ke standardní situaci z pětadvaceti metrů. Trefil to skvěle, jenže napálil jen břevno! Následoval rohový kop, z něhož ale domácí neudeřili.

Neapol se zlepšila a po přestávce do toho šlapala, co jí síly stačily. Jenže Elmas pálil po rychlé akci jen do brankáře Silvy. Poslat Neapol do vedení se povedlo až Fabiánu Ruizovi, který v 59. minutě dostal krásnou průnikovou nahrávku od svého kapitána. Zasekl si míč a poslal jej pod padajícím brankářem Silvou do sítě. Neapoli to ale na postup pořád nestačilo. Pořád potřebovala ještě dva zásahy.

Jenže ať se Partenopei snažili sebevíc, na další zásah už se nezmohli. Několik šancí si ještě vytvořili, ale buď se na jejich zakončení podepsala nepřesnost, nebo si hostující obrana poradila. Postupem času se domácích začala zmocňovat stále větší nervozita a Granada i díky tomu nakonec uhájila velmi cennou remízu, která jí zaručila postup! Neapol vyhrála, ale k ničemu jí to není.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Akinfeev

0:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat
Kincl

Tohle bude hodně zajímavé zda to Neapol zvrátí, dostanou gol a 4 podle mě nedají tutově

Reagovat
celeb

"...Granada i díky tomu nakonec uhájila velmi cennou remízu, která jí zaručila postup! Neapol vyhrála, ale k ničemu jí to není."

Konecne teoria relativity dosla aj do vysledkov EL. Granada uhajila cennu remizu, Neapolu nepomohla ani tesna vyhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele