1/16 finále - odvety
25.02.2021 18:55 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Radost hráčů Šachtaru (© AFP)

Šachtar zdolal Maccabi i podruhé a bez potíží posupuje do další fáze EL

Ukrajinský Šachtar zvládl i odvetu proti houževnatému Maccabi, zodpovědný výkon předvedl hlavně v defenzivní fázi a svého protivníka prakticky k ničemu nepustil. O svém těsném úspěchu rozhodl přesně v polovině druhého poločasu, kdy z pokutového kopu skóroval Júnior Moraes. Hosté se za své výkony v tomto ročníku Evropské ligy nemusejí stydět, nicméně v úvodním vyřazovacím kole proti zkušenému rivalovi měli k vytouženému postupu daleko.

Svěřenci portugalského manažera Luíse Castra nikam nespěchali od samého začátku, i přesto si první nebezpečnější možnost vytvořili již po necelých šesti odehraných minutách. Krásnou přízemní kombinaci svých spoluhráčů chtěl zužitkovat brazilský obránce Dodô, ale svou ránu z mírného úhlu uklidil jen do bližší boční sítě. Přesně po dvaceti minutách hry si jasný favorit vytvořil druhou slibnou příležitost.

Z hranice pokutového území totiž vypálil Taison a gólman Tenenbaum skvěle vyrazil míč do strany. Tam ještě číhal dorážející Matvijenko, jenomže tomu zakončení vůbec nevyšlo a ve stoprocentní pozici mířil až na tribuny. Hosté se na útočnou polovinu prakticky nedostávali, nicméně své šance na zázračný postup mohli oživit ve 40. minutě po rohovém kopu z pravé strany, který rozehrál Hozez.

Z hranice brankového území chytře hlavičkoval španělský zadák Luis Hernández a orazítkoval břevno, poté ještě krkolomně zakončoval Dor Peretz a trefil pravou tyč. Domácí po změně stran drželi balón v dostatečné vzdálenosti od své branky a soupeři se ho snažili půjčovat co nejméně, jediný gól tohoto čtvrtečního střetnutí se zrodil v 67. minutě.

Bývalý hráč pražské Sparty Tal Ben Chaim totiž ve vlastní šestnáctce naprosto nepochopitelně poslal k zemi střídajícího Tetêho a španělský rozhodčí José Sánchez neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový puntík. K němu se postavil Moraes a nabídnutou možností nepohrdl, neboť bez větších potíží zavěsil k pravé tyči do protipohybu Tenenbauma. Ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Theft90

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele