1/16 finále - odvety
25.02.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Franck Kessie (© AFP)

AC Milán vydřel postup do osmifinále přes Crvenou Zvezdu

V osmifinále Evropské ligy nebude chybět AC Milán, který se ale na postup přes Crvenou Zvezdu hodně nadřel. Srbové se slavným celkem ani jednou neprohráli, přestože v obou zápasech hráli bez vyloučeného hráče, ale v jejich neprospěch rozhodlo více vstřelených branek Milána v Bělehradě. Duel na San Siru skončil 1:1.

AC Milán byl v roli favorita, ale čekal ho houževnatý a motivovaný soupeř. Na San Siro se totiž v roli kouče vrátil Dejan Stanković, dlouholetá opora městského rivala Interu. Crvena Zvezda se v prvním zápase (2:2) přesvědčila, že se s Milánem dá hrát, navíc Italové zrovna nemají kdovíjakou formu.

Pro Crvenou Zvezdu začalo utkání nešťastně, protože hned v 8. minutě zahrál v pokutovém území rukou Marko Gobeljić a sudí nařídil pokutový kop. Franck Kessié ho s přehledem proměnil a Milán vedl 1:0. Italský gigant následně polevil a Crvena Zvezda začala hodně kousat. V 19. minutě Ben Nabouhane dokonce vyrovnal, ale sudí kvůli další hře rukou branku neuznal. Ben Nabouhane se nedočkal ani vzápětí, kdy z volného přímého kopu orazítkoval břevno. Donnarumma se jen ohlédl. AC si koledovalo a Ben Nabouhane dostal další příležitost, kterou tentokrát chytl za pačesy a přesnou levačkou k tyči srovnal na 1:1.

Milán nehrál dobře, ale vedení si mohl vzít zpátky nebýt dobrého zákroku Borjana proti Dalotovi. Poločas skončil 1:1 a do druhé půle bylo vše otevřené.

Stefano Pioli nebyl s výkonem svého týmu spokojen a na hřiště poslal ztělesněnou zkušenost - Zlatana Ibrahimoviće i jeho chorvatského parťáka Anteho Rebiće. V 53. minutě měl Ibra obrovskou šanci, když hlavičkoval těsně vedle branky. Milán si ale musel dávat velký pozor na zadní vrátka a nebýt zákroku Donnarummy, byl by ve velkých problémech. Sanogo zakončoval zblízka na zadní tyči a Donnarumma balón na čáře vytěsnil.

A karta se následně obrátila. Gobeljić fauloval na půlící čáře Calhanoglua a po druhé žluté kartě musel opustit hrací plochu. Crvena Zvezda to měla těžší, ale v prvním zápase byla ve stejné pozici a dokázala vyrovnat.

Čtvrthodiny před koncem zakončil sklepnutí Ibrahimoviće tvrdou ranou Saelemaekers, jenže Švéd byl v ofsajdu, a tak ani tato branka neplatila. AC Milán rozhodující gól nevstřelil a o postup se musel třást do závěrečného hvizdu. V 82. minutě měl Katai z úhlu velkou příležitost, ovšem trefil jen boční síť. Remíza 1:1 posunula do osmifinále AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Elmas

3:2e

Reagovat
Kaka14

AC MILAN (4-2-3-1): Donnarumma G.; Kalábria, Tomori, Romagnoli, Theo; Meite, Kessie; Castillejo, Krunic, Calhanoglu; Leao

FORZA MILAN

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
Eldarion

Krunić ako podhrot, to si zas spravíme reklamu

Reagovat
Morgue

A Dalot stejně tak... Nevím proč, ale od té doby o hrají tito dva pravidelně, tak se Milánu nedaří.

Reagovat
Eldarion

Neviem či je to hlavne psychologický aspekt, ale oproti Dalotovi je aj DeSciglio Zambrotta. Pritom zo začiatku takto zlý nebol.

Reagovat
Kaka14

mne pride aj tak najhorsi Castillejo.... ked hrame s nim, tak ako keby sme hrali 10.. to radsej tam moze stavat Maldiniho, alebo Colomba miesto neho

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Zark

Ibrovi už dochází pára?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele