1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 18:55 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Slavia sehrála s Leicesterem vyrovnanou partii a bez branek remizovala

Solidní pozici do odvety si zajistili fotbalisté Slavie v domácím zápase s Leicesterm. Na každé straně bylo k vidění pár zajímavých situací, z nichž ale žádná neskončila gólem a na tabuli tak svítilo konečné skóre 0:0.

Sestava Slavie byla předem vysoce očekávaná, snad až na otazníky na dvou postech. Nakonec Jindřich Trpišovský upřednostnil uprostřed obrany Davida Zimu před Delim, nalevo se postavil Jan Bořil, a nikoliv Oscar. Před Kolářem kromě této dvojice operovali ještě Kúdela s Bahem, na křídlech dostali prostor tradičně Sima s Olayinkou. Uprostřed hřiště se představili Holeš, Provod a Stanciu, na hrotu pak vyběhl Kuchta.

Na straně Leicesteru žádné šetření sil nepřišlo, Brendan Rodgers postavil prakticky to nejlepší, co mohl. V bráně Schmeichle, před ním Amartey, Evans, Söyüncü a Thomas. Ve středu zálohy byla důvěra svěřena Ndidimu, Tielemansovi a Maddisonovi, útočné trio vyběhlo ve složení Albrighton, Vardy, Barnes.

První větší příležitosti jsme se dočkali už ve třetí minutě. Z pravé strany rozehrál Provod rohový kop na zadní tyč, kde situaci zavíral Kúdela. Tento stoper ovšem selhal a nedokázal trefit bránu. Na druhé straně se po čtvrthodině musel pořádně činit Kolář. Bah se nestihl vrátit s Barnesem a slávistický gólman horko těžko sevřel nohy k sobě a zabránil tak protivníkovi ve skórování.

Další nebezpečná akce se rodila ve čtyřicáté minutě, kdy se po Albrightonově pasu řítil za balónem do brejku Vardy. Situaci ale včasným výběhem zachránil Kolář. Po přestávce se obraz hry otočil a více ze hry měli slávisté. Schmeichel musel předvést své kvality zejména po hodině hry, to lapil Stanciovu padající ránu z dálky.

Zbytek utkání už tolik akce nenabídnul. Leicester zase překlopil optickou převahu na svou stranu a sešívaným v závěru utkání zjevně došel dech. Přesto žádná výraznější šance pro Lišky nepřišla a utkání tak skončilo nerozhodným výsledkem 0:0. Odveta je na programu příští čtvrtek od 21 hodin na King Power Stadium v Leicesteru. Vršovickým v ní stačí k postupu jakákoliv gólová remíza...

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (944)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele