1/16 finále - odvety
25.02.2021 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Edin Džeko (© AFP)

Překvapení se nekonalo, AS Řím dal Braze tři góly

Římané postupují do další fáze Evropské ligy, protože Bragu porazili i ve druhém utkání. Tentokrát se doma prosadili třikrát, o což se svými góly postarali Džeko, Pérez a Mayoral. Dokonce si AS mohlo dovolit luxus v podobě neproměněné penalty.

Římanům se výjimečně dobře povedlo první utkání v Portugalsku, odkud si přivezli jednak výhru o dvě branky a jednak čisté konto. Dnes na Olimpicu chtěli dotáhnout svou misi do konce a k tomu potřebovali nedostat víc branek. Na hrotu se opět objevil Edin Džeko, kterého podporovala staronová posila, "Faraon" El Shaarawy. Braga chtěla díky dvojici Šporar - Galeno využít slepované obrany Vlků.

Od prvních momentů se ale hostům nedařilo. Tempo hry naopak diktovala domácí skvadra. Diawara několikrát zkoušel vyslat do šance některého ze svých spoluhráčů, ale na jeho kolmice reagovala nejlíp jen obrana Bragy. Až ve 23. minutě se domácím konečně podařilo protrhnout smůlu.

Po krátké kombinaci se míč ve vápně dostal ke Stephanu El Shaarawymu, který pokoušel štěstí technickým obstřelem, jenže jeho rána skončila na tyči! Od ní se nicméně balon odrazil k nohám volného Edina Džeka a zkušený kanonýr už si věděl rady - 1:0 pro AS.

Braga se snažila srovnat, ale chyběla jí větší invence i kvalita v zakončení. Někdejší hvězdička Lucas Piazón zkoušel vypálit z hranice vápna, jenže jeho dělovka zamířila těsně nad bránu. Poslední velkou šanci první půle měl na svědomí domácí celek. El Shaarawy našel krásnou nahrávkou volného Pedra, který pálil jen do břevna. Případný gól by ale stejně neplatil, neb El Shaarawy se nacházel v ofsajdu.

Do druhé půle už naskočil Pellegrini místo Villara a hra AS se trochu zlepšila. Zase tak moc šancí ale AS nevytvářelo a Braga naopak hrála velmi kompaktně. Po hodině hry se do útoku hnal Horta, který tvrdě vypálil a brankář López měl plné ruce práce, aby jeho štiplavou ránu udržel dál od brankové čáry.

Stejný hráč se pokusil vystřelit trochu lépe o pár minut později, ale ani tentokrát se jeho rána nevešla mezi tři tyče. Oba týmy prostřídaly několik svých opor a pokud někdo výrazně ovlivnil utkání, byl to domácí štírek Carles Pérez. Ten se dvacet minut před koncem vřítil do vápna a byl faulován Tormenou. Jenže zastupující kapitán Pellegrini kopl penaltu mizerně a svou šanci neproměnil!

Tak to římský rodák zkusil radši centrem. Tím o chvíli později oslovil nabíhajícího Carlese Péreze, který si počkal na zadní tyči a krásným volejem napálil míč k zadní tyči.

Braga se ale nevzdala a Vlci jí k brance vlastně pomohli sami. Dvě minuty před koncem utkání totiž po ostrém centru do "kapsy" před brankářem skočil Bryan Cristante a míč si nechtěně srazil do vlastní brány. Poslední slovo ale měli přeci jen giallorossi. V nastaveném čase totiž perfektní kontr táhl Pérez, který našel Spinazzolu a ten před bránou oslovil nehlídaného Borju Mayorala - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
scr

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
scr

2:0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele