1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 18:55 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Marcus Berg (© AFP)

Dinamo venku přetlačilo Krasnodar, tomu ani k remíze nestačila dvě vyrovnání

Možná že na Krasnodaru se podepsal jakýsi faktor nerozehranosti, soutěžní klání na rozdíl od svého soupeře sehrál naposledy v půlce prosince. Dinamo každopádně jasně potvrdilo, že na podzim základní skupinu K v Evropské lize neovládlo se čtrnácti získanými body žádnou náhodou a z Ruska přivezlo cenné vítězství. Postupu do další fáze je daleko blíže.

Už v hlavní fázi této soutěže se hosté utkali s ruským výběrem, dvakrát narazili na slavnější CSKA, na jeho půdě remizovali a poté ho doma porazili. A ačkoli trenér Zoran Mamić před tímto střetnutím hovořil o tom, že Krasnodar umí působit vlastně ještě nebezpečněji než moskevský gigant, byli to ve finále jeho svěřenci, kdo byl v ofenzivě právě tím úspěšnějším.

Domácím se dvakrát podařilo dohnat jednogólové manko, napotřetí však cestu za srovnáním stavu prostě nenašli. Určitě jim na dobré pohodě nepřidala ani inkasovaná branka už z 15. minuty. Ivanušec pronikl z pravé strany do vápna, tam se svou střelou na brankáře Gorodova nevyzrál, následný závar ale vyústil v Oršičovu hlavičku, kterou protáhl do brány Petković.

Ve 25. minutě se pokoušelo Dinamo svůj náskok navýšit, kapitán Ademi se ovšem dostal až do přílišné blízkosti Gorodova, a tak ho nakonec nepřelstil. O tři minuty později se v podstatě poprvé výrazněji ozvala též družina kouče Murada Musajeva a ihned svou možnost přetavila v přesný zásah. Berg z vyložené pozice neměl problém propálit všechno, co mu stálo v cestě.

Jinak ovšem v prvním poločase opravdu působilo v útoku efektivněji Dinamo, které ještě mohlo krátce před obrátkou zasadit protivníkovi další ránu. Důrazný Ademi si na šestnáctce posunul balón o pár decimetrů dopředu, pokoušel se na Gorodova vyzrát střelou na bližší tyč, nicméně domácí muž v rukavicích svým zákrokem zachoval do druhé půle nerozhodné skóre.

V 54. minutě se hosté přece dočkali své druhé gólové odměny. Již těsně předtím přitom musel Gorodov řešit přímý volný kop Oršiče, pár okamžiků na to si ovšem naopak nepočínal úplně nejlépe, centr z rohového čtvrtkruhu od Oršiče rukou nezachytil, meruna tak propadla na zadní tyčku ke zcela nehlídanému Petkovičovi, jenž skóroval pohotově také podruhé v utkání.

Krasnodarské "Býky" tenhle moment probudil. Smolnikovovu dělovku musel vychytat gólman Livaković v 56. minutě, Vilhena mířil do zámezí, avšak v 69. minutě se už prosadil Claesson, jenž těžil z výtečné práce Berga. Purgeri však prostě byli po výhře hladovější a uzmuli ji čtvrthodinu před koncem ve svůj prospěch, to když Atiemwen využil přihrávku Ivanušece.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele