1/16 finále - odvety
25.02.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Mislav Oršić (© AFP)

Dinamo si poradilo s Krasnodarem i v odvetě, osmifinále Evropské ligy ho tak nemine

Dinamo potvrdilo, že letos se mu na ruské kluby vážně velmi dobře daří. Po dvou střetnutích s moskevským CSKA z podzimu neprohrálo ani na čtvrtý pokus, ba co lépe pro chorvatský celek, získal vůči nim již své třetí vítězství. V play-off Evropské ligy porazil Krasnodar též podruhé, nyní zásluhou jediné branky Mislava Oršiče, a zaslouženě proklouzl do osmifinále.

Hosté vstup do nového roku určitě nemůžou hodnotit vůbec pozitivně. Na evropském poli si představovali lepší vystoupení, v součtu s nezdarem z Ruského poháru zaznamenali už svou třetí porážku. Především v útoku působili svěřenci trenéra Murada Musajeva opravdu mdlým dojmem, a na záhřebské půdě se tak prostě nepropracovali k ani jednomu vstřelenému gólu.

Domácí naopak mohou být se svým představením v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy spokojeni. Zásadní krok k postupu mezi šestnáct nejlepších v této soutěži podnikli už v Krasnodaru, kde skórovali dohromady třikrát. Kouč Zoran Mamič zvolil totožnou základní sestavu jako minulý čtvrtek a tenhle tah se stal opětovně efektivním řešením tohoto měření sil.

Purgeri na svého soupeře vyrukovali se vší parádou už od úvodních chvil, hned v 1. minutě se po brejku snažil zapsat na listinu střelců Ivanušec, leč mladého gólmana Agkaceva, jenž mezi třemi tyčemi dostal příležitost trochu překvapivě před Gorodovem i obvyklou brankářskou jedničkou Safonovem, který se nacházel na marodce, chorvatský záložník zkrátka nepřekonal.

V 19. minutě se Ivanušec ocitl v další solidní možnosti, zpoza šestnáctky hodně ostře vypálil, i v tomto případě si ovšem Agkacev poradil a míč vyrazil jednoruč do zámezí. Ve 31. minutě už však přece kapituloval, to když napadající Jakič uzmul míč ve středu pole, založil bleskový výpad, po kombinaci s Petkovičem přihrál do druhé vlny Oršičovi, jenž pohotově zacílil.

Krasnodarští Býci na tohle inkasování nedokázali ve zbývajících dvou třetinách duelu jakkoli reagovat. V závěru dějství prvního mohl srovnat Cabella, jenomže svůj pokus nenasměroval do potřebných míst, jinak si vlastně Dinamo těsný náskok snadno hlídalo. Mohlo ho naopak ještě v 68. minutě navýšit, nicméně Agkacev nakonec Gvardiolovo zakončení zlikvidoval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:3, na penalty Dinamo.

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Akinfeev

1:0

Reagovat
berliner

Tip 1:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Theft90

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele