1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 18:55 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

Eran Zahavi (© AFP)

Olympiakos po strhujícím průběhu přehrál PSV o dvě branky

Takovýto průběh na řecké půdě čekal asi málokdo. Domácí Olympiakos sehrál úchvatnou ofenzivní bitvu s průběžně druhým celkem Eredivisie a nakonec ho porazil v poměru 4:2, do odvety v Eindhovenu si proto poveze velmi nadějný výsledek. Postup do osmifinále však ještě nemá jistý, neboť PSV se za týden na vlastním stadionu jen tak nevzdá. Nyní byl nesmírně zajímavý hlavně první poločas, ve kterém padlo hned pět branek.

Svěřenci portugalského trenéra Pedra Martinse prožili naprosto fantastický start do tohoto čtvrtečního zápasu a už po necelých devíti minutách přetavili svou první větší příležitost ve vedoucí trefu. K přímému volnému kopu z více jak pětatřiceti metrů se postavil francouzský záložník Valbuena a svůj načechraný centr poslal přímo na hlavu rozběhnutého Andrease Bouchalakise, jenž ukázkově zamířil k levé tyči a brankář Mvogo pouze přihlížel.

Nicméně neuběhlo ani dalších pět minut a bylo bleskově srovnáno, neboť se prosadil tradiční kanonýr eindhovenského klubu Eran Zahavi. Zkušený izraelský útočník si elegantní patičkou posunul míč blíže do středu a následně se chytrou kličkou zbavil bránícího protihráče. Vzápětí vystřelil z dobrých pětadvaceti metrů, balón ještě stačil otřít o blokujícího Papastathopoulose a nakonec rozvlnil síť, brankář José Sá si totiž původně vybral opačnou stranu a pak se již natahoval marně.

V následujících minutách se hrálo přeci jen o něco opatrněji. Krátce po odehrané půlhodině zahrozil domácí Lala, jenže stoprocentní šancí pohrdl a z pěti metrů nepřekonal famózního Mvoga. Řecký mistr si přeci jen vzal zpět ztracený náskok necelých deset minut před přestávkou. Po akci na levém křídle se odrazil balón na kopačku Yanna M'Vily, jehož skákavý volej z dvaadvaceti metrů zapadl přesně do pravého spodního růžku.

Avšak hosté i v tomto případě bleskově odpověděli zásluhou aktivního Zahaviho. Třiatřicetiletý izraelský reprezentant si seběhl do volného prostoru na rohový kop od Maxe a hlavou s pomocí země překonal Sá, který si sice na míč sáhl, ale v cestě do vlastní branky mu zabránit nedokázal - 2:2. Z prvního poločasu to však stále nebylo všechno, ve druhé nastavené minutě šel Olympiakos znovu do vedení.

Střídající Baumgartl nepobyl na trávníku ani deset minut a hned se dopustil obrovské hrubky, jelikož váhal s rozehrávkou tak dlouho, až ho v osobním souboji čistě odzbrojil Youseff El Arabi. Ten si vzápětí počínal jako zkušený ostrostřelec a do poslední chvíle čekal na vhodný okamžik, ve finální fázi obešel zoufalého Mvoga a odkrytý prostor tří tyči nemohl minout. Ve druhém poločase tempo hry přeci jen opadlo.

PSV chtělo potřetí dorovnat ztrátu ve 49. minutě. Ke standardní situaci ze slibné pozice se postavil Zahavi a byl velmi blízko ke zkompletování hattricku, neboť pravačkou orazítkoval bližší konstrukci. Poté se zdálo, že se výsledek měnit nebude, ovšem Olympiakos dokázal skórovat i počtvrté

Razantní přihrávku z levé strany odvrátil Teze jen na hranici pokutového území, kde se okamžitě opřel do balónu zcela volný Georgios Masouras a jeho výtečný projektil zaplachtil přímo do pravé šibenice, Mvogo ani v tomto případě neměl sebemenší naději úspěšně zasáhnout. Hosté se ve zbývajícím průběhu snažili alespoň snížit na rozdíl jediné trefy, ale nic nebezpečného si vypracovat nedokázali.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Theft90

2:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
olymp

2:0

Reagovat
AjaxFans

2*1

Reagovat
Zark

Kurwa, Eran je jinde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele