osmifinále - odvety
06.08.2020 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Wolverhamptonu porazil houževnatý Olympiakos a zahraje si čtvrtfinále

"Vlci" z Wolverhamptonu si přivezli z řecké půdy nadějnou remízu 1:1 a v domácím prostředí dokázali tento náskok udržet, když řeckého mistra Olympiakos porazili nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu se probojovali mezi osmičku nejlepších v Evropské lize a udrželi si naději na evropské poháry i pro příští sezónu. Naopak cesta svěřenců kouče Pedra Martinse končí, i přesto se za své výkony rozhodně nemusejí stydět.

Domácí výběr vstoupil do čtvrtečního střetnutí aktivněji a úvodní možnost si vypracoval už po necelých dvou minutách, ovšem nebezpečná střela Raúla Jiméneze z hranice pokutového území proletěla těsně vedle pravé konstrukce. Neuběhlo ani dalších šest minut a Wolves se dočkali vedoucího gólu. Bobby Allain si totiž počínal příliš horlivě v souboji s Podencem a loktem ho poslal k zemi, polský arbitr Marciniak okamžitě ukázal na puntík.

K penaltě se postavil tradiční mexický exekutor Jiménez a zkušeně se trefil do pravého spodního rohu, Allain zvolil opačnou stranu. Krátce po odehrané čtvrthodině se domácí mohli ještě více uklidnit, jenomže trefa Saïsse nakonec neplatila kvůli útočnému faulu. Řecký gigant chtěl okamžitě odpovědět po akrobatické nahrávce Masourase a průniku Tsimikase na levém křídle, ale jeho nezištnou ránu odvrátil gólman Patrício famózně jednoruč do zámezí.

Olympiakos z ničeho nic udeřil po necelé odehrané půlhodině, kdy se štěstím zavěsil k pravé konstrukci Camara, ani tento gól ovšem nebyl uznán kvůli velmi těsnému ofsajdu El Arabiho. V samém závěru byl znovu vidět aktivní Jiménez, jenomže tentokráte mu jeho projektil z dobré pozice nesedl a balón letěl příliš vysoko. Ve druhém poločase tempo zpočátku opadlo, po opatrnějších patnácti minutách začali hrozit domácí.

Nejprve zkusil štěstí z patnácti metrů Podence a hezky mířil pod břevno, nicméně Allain brilantně vyrazil míč na rohový kop, následně byl v poslední možnou chvíli zablokován Jota. Přesně v polovině druhého dějství se chtěl stát hrdinou celku z Pirea marocký reprezentant El Arabi, jeho povedený pokus proletěl o decimetry vedle levé tyče. Od tohoto okamžiku se hrálo nahoru dolů a jedna nebezpečnější akce střídala druhou.

Nejprve Jota selhal tváří v tvář proti Allainovi, pak na opačné straně trestuhodně selhal při dorážce Guilherme a domácí branku o kousek přestřelil. Poté si Patrício úžasně poradil s prudkou hlavičkou Koky, v 83. minutě pálil příliš vysoko Moutinho po chytré individuální akci. V závěrečných minutách prokázali "Vlci" své zkušenosti a protivníka i přes jeho nesmírné odhodlání již vůbec k ničemu nepustili.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Fluor

2:0

Reagovat
Elmas

V bráně Olympiakosu bude náhradní brankář.

Reagovat
Elmas

je to znát

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Elmas

změna, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Wolves musi vyhrat i kvuli českému koecifientu, abychom nespadli mimo top 15

Reagovat
Elmas

Koukal jsem se, byl to vyrovnaný zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele