základní skupiny - skupina D, 2. kolo
03.10.2019 21:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

PSV opět nadělovalo, tentokráte to odnesl norský Rosenborg

PSV navázalo na svou střeleckou formu i v Trondheimu proti místnímu Rosenborgu a ve skupině D podruhé za sebou zvítězilo, když svému soupeři uštědřilo vysokou porážku v poměru 4:1. Díky tomu se osamostatnilo na čele tabulky se šesti body a s velmi příznivým skóre 7:3, je tedy blízko k postupu do jarní fáze. Naopak BK po těsném neúspěchu na půdě rakouského Lince (0:1) nebodovalo ani napodruhé, nyní zaostávalo ve všech ohledech.

Hosté v předchozích pěti zápasech nasázeli úctyhodných šestnáct branek a výtečnou produktivitu potvrzovali i na norské půdě. Do vedení se dostali ze své první vážnější příležitosti už po necelé čtvrthodině hry. Dvaadvacetiletý záložník Pablo Rosario obdržel zpětnou nahrávku od Ihattarena a okamžitě vypálil z osmnácti metrů, jeho ránu nešťastně tečoval bránící Valsvik a míč pak s pomocí horní tyčky skončil v síti.

V následujících minutách kontroloval Eindhoven své vedení a zvýšit se mu ho povedlo necelých deset minut před pauzou. Po přihrávce do volného prostoru nadvakrát zakončoval Dumfries a vracející se Birger Meling nekontrolovatelně usměrnil balón do vlastní branky, Rosenborgu v první půli rozhodně štěstí nepřálo. Jenomže ani teď to nebylo z dílny PSV všechno, hosté totiž skórovali potřetí ještě do přestávky.

Tradiční kanonýr Donyell Malen zpracoval kolmici od Doana a pak zcela osamocen zamířil pod levou ruku bezmocného brankáře Hansena. Po změně stran se již hosté tolik netlačili do ofenzívy a tempo hry výrazně opadlo. Nicméně po sedmi minutách se opět mohl prosadit rychlonohý Malen, jenž mířil do pravého spodního rohu a pohotový zákrok musel předvést Hansen. Eindhoven doplatil na lehkou ztrátu koncentrace v 70. minutě.

Ještě předtím pálil o metr nad břevno Akintola, poté utkání lehce zdramatizoval nigerijský útočník Samuel Adegbenro. Ten po rohovém kopu a následném sklepnutí stanul sám před gólmanem Ruiterem a zblízka ho chladnokrevně propálil. Eindhovenský gigant definitivně odrazil nápor protivníka za dalších osm minut, tentokráte Malen po přesně načasované přihrávce od Doana obstřelil pozdě reagujícího Hansena. V dresu PSV odehrál celých devadesát minut český krajánek Michal Sadílek.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

0:3

Reagovat
Hiko

Já ani nevím, jestli se na ten mač těším

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
paulinhos

PSV je zpět a bude dnes prohánět Norskou obranu...

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
Kluivert9

Malen jede

Reagovat
Hiko

to byla hrůza

Reagovat
hromdopolice

Ani ta sestava se mi nelíbila co tam postavil, nevíš proč nehrál Hedenstad?

Reagovat
Hiko

bylo mu blbě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele