1/16 finále - odvety
28.02.2020 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Frankfurt si postup do další fáze Evropské ligy pohlídal, v Salcburku remizoval

Salzburg se v odvetě play-off Evropské ligy snažil o nápravu prvního nevydařeného klání, proti Frankfurtu před vlastními fanoušky dvakrát vedl, ani v jednom případě však svůj náskok neuhájil a nakonec pouze remizoval. Plichta mu přitom k postupu do osmifinále rozhodně stačit nemohla, před týdnem v Německu totiž padl se svým soupeřem o tři branky.

Utkání se muselo netradičně odehrát až v pátek. Na vině tentokráte nebyla hrozba z možné nákazy koronavirem, kvůli níž byl například nedávno narušen program v italské Serii A, ale obavy ze silného nárazového větru, jenž by neumožnil bezpečný příjezd a odjezd fanoušků. Zástupci obou klubů a UEFA se tedy dohodli na tomto náhradním termínu.

Domácí museli dohnat nepříjemné třígólové manko a dobře si uvědomovali, že je potřeba začít útočit od samého začátku. Na svého protivníka se vrhli jako vichřice a už v 10. minutě gólově zaúřadovali. Daka přistrčil míč na hranici vápna na levou stranu Ulmerovi a ten svou dělovkou vymetl šibenici.

Tenhle moment Die Mozartstädter ještě více vyburcoval a vyvíjeli na Frankfurt i nadále velký tlak. Ve 12. minutě hlavičkoval nebezpečně Koita, nicméně brankář Trapp si s jeho pokusem poradil. Jen chvilku nato se objevil v dobré pozici Hwang, avšak jeho pokus vyblokoval do zámezí bránící Abraham. Ve 14. minutě mířil mimo hostující bránu také Onguéné.

Až po této salcburské smršti se v ofenzívě začal osmělovat i Eintracht. V 18. minutě nebyl v koncovce úspěšný Kamada, jehož vychytal gólman Stankovic, ozval se rovněž Japoncův spoluhráč André Silva, nicméně jeho podnikání nakonec bylo zastaveno pro ofsajd. K další změně skóre došlo až po půlhodině hry, to se totiž už Portugalec trefil.

Hosté podnikli rychlou akci, najednou podél levé lajny pelášil osamocený Kostič, jenž stačil odcentrovat k brankovému území, odkud André Silva hlavou pohotově zacílil. Do poločasu se ještě v jedné slibné možnosti ocitl Koita, a to ve 40. minutě, nicméně svou pravačkou na pozorného Trappa nevyzrál. Ten podruhé kapituloval až ve druhé pětačtyřicetiminutovce.

Nejprve sice mohli z brejku skórovat v 66. minutě Die Adler, to by však André Silva musel lépe seřídit svá mířidla. Ty naopak poté dobře nastavil po rohovém kopu Szoboszlaie Onguené a hlavou poslal míč za záda Trappa. Sedm minut před koncem ovšem Frankfurt přece znovu vyrovnal, André Silva usměrnil míč perfektně ke vzdálenější tyčce.

Do osmifinále tak celkem s přehledem prošel Frankfurt.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
oli9

Salzburg nějak zadrhává, už to není dávno ten válec co na podzim.

1:3

Reagovat
Heresy

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní utkání Evropské ligy mezi Salzburgem a Frankfurtem bylo zrušeno kvůli varování před silnou bouří. Náhradní termín zatím nebyl stanoven. Frankfurt vyhrál první zápas 4:1. (twitter.com)

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele