osmifinále - 1. zápasy
12.03.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

V Řecku se hrálo nerozhodně, oslabený Olympiakos remizoval s Wolverhamptonem

Olympiakos se v domácím prostředí letos střetl už potřetí s některým z anglických týmů, aby ovšem mohl proklouznout mezi osmičku nejlepších v Evropské lize, bude muset v odvetě na Ostrovech skórovat. I když se totiž proti Wolverhamptonu ujal vedení, a to zásluhou přesného zásahu Youseffa El-Arabiho, jeho soupeř určil konečnou plichtu díky trefě Pedra Neta.

Řecký celek potrápil v Lize mistrů loňského obhájce finále milionářské soutěže Tottenham, na úvod play-off Evropské ligy pak nečekaně vyřadil rovněž slavný Arsenal. Tentokráte se musel hlavně vypořádat s faktem, že se tohoto klání nemohli účastnit fanoušci kvůli koronavirovým opatřením, a taktéž s červenou kartou, kterou brzy obdržel Rúben Semedo.

Ta přišla na řadu zhruba po půlhodině hry. Diogo Jota pronikal do dobré šance, přispěchal k němu ovšem portugalský chasník, jenž svého krajana nevybíravě sestřelil, aniž by jakkoli zasáhl balón, a sudí Turpin ho nekompromisně vyloučil, i když ho předtím žlutou kartou nenapomínal. I během nepříjemného oslabení ale domácí odvedli poctivou práci.

V úvodní patnáctiminutovce se do dvou jakýchsi pološancí dostali právě oni, avšak ne příliš prudkou střelu Valbueny z přímého volného kopu, mířící navíc pouze doprostřed brány, zlikvidoval v 9. minutě snadno gólman Rui Patrício, ve 14. minutě se se svou hlavičkou hodlal prosadit Masouras, jenže tu mu v pravý čas vyblokoval do zámezí bek Coady.

Vlci směrem dopředu působili opravdu značně mdlým dojmem, až nějakým způsobem dokázal zahrozit ve 34. minutě Rúben Vinagre, jenomže jeho pokus se mezi tři tyče vejít nemohl. Ještě se snažil s průběžným nerozhodným stavem něco udělat Adama Traoré, a to dvě minuty před přestávkou, každopádně ani jeho zakončení se nesetkalo s úspěchem.

Skóre se poprvé měnilo až v 54. minutě a trochu překvapivě se o tuto realitu postaral Olympikaos, hrající o jednoho muže v poli méně. Camara zprava svou přihrávkou uvolnil v šestnáctce Guilhermeho, ten dokázal přes bránícího Bolyho přeposlat míč ještě na zadní tyčku, a protože merunu nezachytil Rui Patrício, zacílil El-Arabi do prázdné branky.

Až tenhle moment vyburcoval Wolverhampton k nějaké větší aktivitě. Už v 59. minutě se ocitl ve slušné možnosti Jiménez, ovšem brankář José Sá si s danou situací stačil poradit. O osm minut později se hostům přece podařilo vsítit velmi důležitý gól, Pedro Neto ze standardky vypálil po zemi a po teči soka Bouchalakise se míč dokutálel do brankové sítě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-5

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Elmas

I se střídajícími hráči hrálo dohromady 10 Portugalců + Portugalci oba trenéři.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele