základní skupiny - skupina J, 5. kolo
28.11.2019 18:55 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Řím se jednoznačným vítězstvím přiblížil postupu

Souboj dvou celků bojujících o postup do jarní části Evropské ligy našel jednoznačného vítěze. Istanbulský Basaksehir na svého soupeře z Říma vůbec nestačil a konečný výsledek byl stanoven už po půlce, kdy se prosadili Veretout, Kluivert a Džeko.

Vlci přistoupili k utkání se vší vážností. Jedinou změnou proti víkendovému duelu s Brescií bylo nasazení Santona na úkor Florenziho. Jen o změnu více provedl trenér Buruk, jenž namísto Caicary a Tekdemira postavil Škrtela a Gulbrandsena.

První varování poslal tureckému týmu už ve dvaadvacáté minutě Zaniolo, který se jako nůž máslem prosmýkl obranou a až díky důslednému obrannému zákroku Hategana na poslední chvíli ztratil míč. O pár minut později na vápně napřáhl Pellegrini, jenž trefil ruku padajícícho Topala.

Sudí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu, k němuž se postavil Jordan Veretout, jenž nedal gólmanovi sebemenší šanci. Po čtyřiceti minutách hry našel Pellegrini na pravé straně Justina Kluiverta, který pláchnul obraně a na vzdálenější tyč přesně zakončil.

I ve třetím gólu měl prsty Pellegrini. Ten tentokráte ve středu hřiště vybojoval míč a parádním vzdušným balónem nalezl přesně hruď Edina Džeka, který z druhého dotyku chladnokrevně zakončil. Pellegrini byl také tím, kdo ve druhé půli odnesl divácké nepokoje a po zásahu předmětem vhozeným z hlediště měl dokonce krvavý šrám.

To ale bylo ze strany Basaksehiru to jediné, co stálo za zmínku. Jeho hráči se na žádný velký závěrečný tlak nezmohli a k postupu tak budou potřebovat porazit Mönchengladbach. Zato Římu bude k udržení druhého místa stačit i bod.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HugoBoss27

0:2 Dzeko,Under

Reagovat
jenculko

1:3

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele