osmifinále - 1. zápasy
05.08.2020 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter splnil roli favorita, Getafe vypadlo

Getafe v utkání s Interem rozhodně nezklamalo po herní stránce, ale zaplatilo za neproměňování šancí. I díky spálené penaltě hostí se tedy mohl radovat milánský Inter, který byl naopak nadmíru efektivní.

Veltins Arena se stala dějištěm napínavého spektáklu mezi Interem Milán a překvapením ze Španělska, Getafe. To se do hry proti velikánu evropské kopané pustilo po nepříliš povedeném závěru sezony, ale možná s o to větší chutí. Jediný zápas měl rozhodnout o tom, kdo se podívá do dalšího kola. Osobnosti Interu jako Eriksen, Sánchez nebo Škriniar začaly jen na lavičce a Getafe cítilo šanci.

Od prvních momentů byli Španělé aktivnějším týmem, minimálně opticky. Na první větší šanci jsme nemuseli vůbec čekat dlouho, protože k vidění byla už ve druhé minutě. Nyom odcentroval z pravé strany na volného Jaimeho Matu, jehož hlavičku mířící k pravé tyči vyrazil reflexivním zákrokem brankář Samir Handanovič. Inter vypadal mírně zaskočeně z toho, jakou aktivní taktiku Getafe zvolilo.

Postupem času si ale také Nerazzurri vypracovali svou šanci a oklepali se z úvodního náporu Španělů. Po pětadvaceti minutách se favorit utkání málem dostal k první brance, když se za míčem rozeběhl mladý útočník Lautaro Martínez. Ten si z obránců Getafe udělal dobrý den a celou akci po zdařilém sólu zakončil křížnou ranou po zemi. Brankář Soria ale skvěle zasáhl a jeho ránu vyrazil mimo.

Obdobně byl zkušený brankář Soria volán do akce o pouhé dvě minuty později. Inter se pomalu dostával do hry a svého soupeře minimálně v obraně válcoval. Danilo D’Ambrosio, který rozhodně zaútočit umí, ač to není jeho primární práce, se dostal k tvrdé a štiplavé ráně z hranice vápna, takže Soria musel znovu rychle na zem.

Getafe v téhle pasáži nevěnovalo Interu tolik pozornosti, kolik by mělo. A proto ve 33. minutě mohli "domácí" udeřit. Dlouhý nákop mladíka Bastoniho si našel Romelu Lukaku, který díky své muskulatuře udržel obránce na zádech, zpracoval si míč a přesnou ranou jej poslal na vzdálenější tyč - 1:0.

Inter hájil jednogólové vedení nejlépe, jak mohl, tedy aktivitou. Tři minuty po změně stran si mladíček Barella navedl míč a zpoza vápna mu obrana Getafe dovolila vypálit. Navíc byl jeho pokus tečován, takže se málem snášel do sítě! Bránu ale nakonec minul. Gól neměl na svědomí ani D’Ambrosio, který rohový kop zakončil efektními nůžkami.

Po hodině hry trochu ukolébaný Inter málem inkasoval. Po dalším pasu Nyoma zakončoval Jaime Mata a jeho hlavičku pod břevno vytahoval skvělý Handanovič! Slovinský veterán měl také dost štěstí. V 74. minutě totiž Godín ve vlastním vápně zahrál rukou, což sudí Taylor po nápovědě videa označil za penaltu. Spasitelem Getafe se mohl stát Jorge Molina, jenže bránu Handanoviče vůbec netrefil!

Inter si řádně oddychl. Deset minut před koncem utkání nahrál Barella zpátky do druhé vlny na Lukakua, jenže tomu se míč svezl po kopačce. A pak trenér Conte vytasil skvělé střídání. Poslal na hřiště Christiana Eriksena, který po pouhé minutě skóroval! Šťastně se k němu totiž odrazil míč po akci Danila D’Ambrosia a teči Dakonama, takže zkušený Dán už neměl potíže vstřelit pojistku. V samém závěru ještě zklamal Roberto Gagliardini, který z dorážky po akci Sáncheze netrefil prázdnou bránu hostí!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

proc hraje Inter a Sevilla v nemecku a ostatni na svych stadioench?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože ostatní mají už ten první zápas.. kdežto tyhle 4 týmy ne a není čas pak hrát odvetu, tak hrajou jeden zápas o čtvrtfinále na neutrální půdě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Fluor

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Označení 'zázrak' je i přes horší formu Getafe dost přehnané, pořád je to tým, který skončil loni 5. a letos 8. v La Lize. Věřím ale, že tohle zvládneme a půjdeme na Leverkusen. Což už bude asi obtížnější oříšek ...

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
PH8

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

videl jsem hrat oba tymy v poslednich zapasech v lize. Dle formy a dle herniho projevu by je mel Inter rozbit, tak jsem zvedav. Tip 3:0, Lautaro a 2x prerostly Lukaku

Reagovat
Votas

Tyjo jestli nepostaví Eriksena ani teď, když borec poslední kola odpočíval, tak asi fakt sbohem a šáteček. Ostatně i to, že Gagliardini nahrál za sezónu přes 2000 minut je tragédie a ta záloha potřebuje vyztužit.

Reagovat
Votas

reakce na to, že noviny počítají s Handa - Godin, De Vrij, Bastoni - Candreva, Barella, Brozo, Gaglia, Young - Lukaku, Lautaro

A Sensi snad taky už musí být v pořádku, ne? Dyť on je křehčí než nějaká váza dynastie Ming.

Reagovat
smazaný uživatel

tady zase pisou Skriniara v pravdepodobne misto Godina, tak kdo vi. Sam jsem zvedav, ale asi bych tam radeji videl toho Godina. Skriniara nemam rad, moc prehypovany

Reagovat
crusty

to že mu nesedí systém na troch stopérov neznamená, že je prehypovaný. Po Spallettim bol stena a jeden z najlepších stopérov SA. Verím, že po prestupe kde sa hrá na dvoch stopérov bude opäť výborný.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, at se predvede. Ja si stojim za svym nazorem proste a budu. Na Barcu urcite nema a nebude to ani jiny lepsi klub, zatim.... jako nekteri psali :)

Reagovat
smazaný uživatel

Možná ta minutáž bude dána tím, že v Conteho pojetí fotbalu je Gaglia poměrně platný a očividně na sobě maká, zatímco Eriksen je naprosto k ničemu ...

Reagovat
Remt

Já vám nevim ale Italsky fotbal.. cela italska liga je tak ubrecena. Spanelska v podstate to same, ne-li horsi. Fotbal pomalej a ještě se více prolezi na travniku nez aby se hralo.. Jsem jediny komu to prijde? Chci videt fotbal, ne to jak se po kazdem kontaktu hrac vali a po odpiskani se zase zvedne jakoby nic

Reagovat
Fortex

Tak to doporučuji hokej, protože fotbal už není co býval a brečí se všude a očividně brečet se bude.

Reagovat
Remt

Jasně, hráči si pobreci často i v Anglii nebo v Německu, ale tam se aspoň trochu hraje fotbal a hra odsejpá.. je to tam pořád ještě takovej ten "chlapskej" sport a ne jako saskarna a divadlo. I když ani tam už to není co dřív

Reagovat
Fortex

Bohužel no a asi to lepší nebude.

Reagovat
PH8

Italskej fotbal mimo cca 2 dekád nikdy nebyl známý svou zábavností. Přál bych Ti někdy vidět zápas, ve kterém oba týmy hráli catenaccio. Zvlášť, když byly za výhru jen 2 body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele